CECA RAŽNJATOVIĆ NA KOŠEVU???

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
nendertalac

Post by nendertalac »

hadzila wrote:
nendertalac wrote:Jadan je onaj za koga su Njemci pojam kulturne uzdignutosti.
Bog s tobom i nek' ti je na pomoci? Da mi imamo njemacku kulturu, pamet i ponos, NIKAD Goran Bregovic ne bi Saraj'vom prohod'o, a kamoli dos'o i opsov'o nam mrtvog predsjednika, onda se proset'o do stadiona, zguzio 70000 mladih obozavalaca i pokupio im preko milion maraka u cugu. A isto tako Ceca. Misli, koristi lijevu i desnu stranu mozga podjednako.
Pa zagledaj se malo u ovo sto pises. Jeli to izraz te tvoje kulture?
Nego jesi li kupio sebi carapice a cvetice?
nendertalac

Post by nendertalac »

flora.sa wrote:
hadzila wrote:
nendertalac wrote:Jadan je onaj za koga su Njemci pojam kulturne uzdignutosti.
Bog s tobom i nek' ti je na pomoci? Da mi imamo njemacku kulturu, pamet i ponos, NIKAD Goran Bregovic ne bi Saraj'vom prohod'o, a kamoli dos'o i opsov'o nam mrtvog predsjednika, onda se proset'o do stadiona, zguzio 70000 mladih obozavalaca i pokupio im preko milion maraka u cugu. A isto tako Ceca. Misli, koristi lijevu i desnu stranu mozga podjednako.
niti bi se nacisti mogli sasvim normalno okupljati, iako je Hitler poubijao pola svijeta.
Pa nije Hitler sam uzeo pusku pa poubijao 50 miliona ljudi.
arci

Post by arci »

karanana wrote:Jeli jos iko zaplako na onu reportazu o Velezu?

Nije jos iko al´ jeste bos iko :D

Sta vam je ljudi ne pljujte po kraljici heroina :D
Sta fali nek´ dodje...Treba znati oprastati jer u oprostu
je velika,ako ne i najveca stvar.Ne samo zbog njih
koji su nam zapapricili zivot vec zbog nas.Svako
bi trebo zbog svog dusevnog smiraja da oprosti.
Da je Ceca kurazna-kurazna je....ali cinjenica je da nju uistinu
najvise slusaju oni koji su zbog zlodjela njenog muza
osudjeni na dozivotnu patnju . Ona je svjesna toga i zato
daje izjave tog tipa.
Bumbar

Post by Bumbar »

Napunila bi ta Kosevo...pola moje familije u trans se baca kad je cuje na radiju sve pjesme znaju...moja prijateljica je brani: isla bi ja na koncert...sto? nju je arkan na silu ozenio...nije ona kriva.
Ma =)/)(%(/$%/=?)*?... ni mrtvu me na tom koncertu zatekli ne bi. Kladim se da si ona sva ganuta na kraju rekla: Niko nas ne moze rastaviti a nasi bi se u transu povaljali po onom stadionu.

Mah place mi se od svega toga... :roll:
nendertalac

Post by nendertalac »

Bumbar wrote:Napunila bi ta Kosevo...pola moje familije u trans se baca kad je cuje na radiju sve pjesme znaju...moja prijateljica je brani: isla bi ja na koncert...sto? nju je arkan na silu ozenio...nije ona kriva.
Ma =)/)(%(/$%/=?)*?... ni mrtvu me na tom koncertu zatekli ne bi. Kladim se da si ona sva ganuta na kraju rekla: Niko nas ne moze rastaviti a nasi bi se u transu povaljali po onom stadionu.

Mah place mi se od svega toga... :roll:
Cula sam za tu teoriju. Ako je to tacno - da je bila prisiljena na brak i da nije smjela nista - koliko je moguce za nju da se od svega toga otrgne i distancira? Gdje bi to mogla otici pa sve i da vise ne bude pjevacica, da se sakrije - gdje bi se to mogla sakriti od te bande? Ubili bi je da ista pokusa.
Bumbar

Post by Bumbar »

nendertalac wrote:[

Cula sam za tu teoriju. Ako je to tacno - da je bila prisiljena na brak i da nije smjela nista - koliko je moguce za nju da se od svega toga otrgne i distancira? Gdje bi to mogla otici pa sve i da vise ne bude pjevacica, da se sakrije - gdje bi se to mogla sakriti od te bande? Ubili bi je da ista pokusa.
Ma pricam ti pricu i za tu teoriju...kad sam bila u Beogradu vidim prodaju cecinu biografiju..prelistam malo i zgadim se...to je bila ljubav na prvi pogled...on je tako jak muskarac bio (jest vala trebas biti maksuz jak da bi ubijao, pljackao i silovao)...

Da imalo zeli da se distancira od svega toga prve ne bi trosila pare koje je on opljackao po BiH...ne bi imala jos uvijek veze sa mafijom. Mah...zasto 1000 nekih stvari u vezi svega toga...
nendertalac

Post by nendertalac »

Bumbar wrote:
nendertalac wrote:[

Ma pricam ti pricu i za tu teoriju...kad sam bila u Beogradu vidim prodaju cecinu biografiju..prelistam malo i zgadim se...to je bila ljubav na prvi pogled...on je tako jak muskarac bio (jest vala trebas biti maksuz jak da bi ubijao, pljackao i silovao)...

Da imalo zeli da se distancira od svega toga prve ne bi trosila pare koje je on opljackao po BiH...ne bi imala jos uvijek veze sa mafijom. Mah...zasto 1000 nekih stvari u vezi svega toga...
Ma ne - i na intervjuu je ona izjavila kako je on bio divan muz i otac, elem - boljeg nije bilo nadaleko... Evo, da teoretisemo, makar sve to uopste nije tako - SMIJE LI ONA PRICATI NESTO DRUGO - to je pitanje.
Bumbar

Post by Bumbar »

Pa moze sutati...mislim nitko joj valjda ne naredjuje da prica . Ma daj...njoj je dobro bilo i sada joj je dobro...mislim Eva Braun kao nije znala tko je Hitler a njoj je svijet pocinjao i zavrsavao sa istim...
elle

Post by elle »

Hej ljudi gubite iz vida da je ista licno clan radikala;
Ista je podrzavala i podrzava sve Arkanovo;
Ista je primjer cetnicke propogande i cetnistva itd.
Istoj je mjesto u Hagu a ne na Kosevu.... ali....
Bumbar

Post by Bumbar »

elle wrote:Hej ljudi gubite iz vida da je ista licno clan radikala;
Ista je podrzavala i podrzava sve Arkanovo;
Ista je primjer cetnicke propogande i cetnistva itd.
Istoj je mjesto u Hagu a ne na Kosevu.... ali....
Eto vidis...nema pravdanja...
bug

Post by bug »

ljudska glupost :D ne poznaje granice :D
Bumbar

Post by Bumbar »

nazalost :roll:
nendertalac

Post by nendertalac »

Bumbar wrote:Pa moze sutati...mislim nitko joj valjda ne naredjuje da prica . Ma daj...njoj je dobro bilo i sada joj je dobro...mislim Eva Braun kao nije znala tko je Hitler a njoj je svijet pocinjao i zavrsavao sa istim...
Da se razumijemo. Ne branim Cecu. Ali nisam sigurna sta bi trebala da znaci paralela sa Evom Braun. Mozda nije lose unijeti i ostale "likove" iz krvave price.

Po onome sto sam ja imala prilike vidjeti u nekim dokumentarcima o Evi Braun - ona je bila neobrazovana, vrlo ogranicena zena, van ikakvog dodira sa svijetom, zaljubljena u uniformu i moc covjeka s kojim je zivjela... prava "mala romanticarka'. I ako je bila upucena u sve sto je on radio, da joj je bila dostupna danasnja tehnologija pa da vidi na video traci kako vojnici pod idejama i komandom njenog ljubavnika pale djecu - to je tip uma koji vjerovatno ni tada ne bi rekao - on ne valja, ne zelim biti s njim. Ima ona jedna tuzna duhovita pjesmica koja opisuje stanje svijesti mnogih zena - "kakav je takav je, scepaj ga ne daj ga - jer je muskarac".

Da je pak bila ostroumna - vjerovatno bi u prvim susretima s njim postala svjesna da je on jedan ljuti, iskompleksirani bolesnik koji je itekako opasan po okolinu. Da to nije otkrila tada nego puno puno kasnije - ne bi tu ona opet mogla nista. Na kraju krajeva, nije on nju slucajno ubio.

S druge strane sta se desilo sa zenom Milosevica? Ona, smatra se, ne samo da je bila potpuno svjesna svega sto se desava, mada nije imala dovoljno ljudskosti u sebi da to vidi kao nesto sto je lose, ona je cak sta vise po misljenjima mnogih bila i idejni vodja svega sto je njen muz radio. Ali nju nije niko ubio, a nije je ni ostavio da se "sama vadi".
Bumbar

Post by Bumbar »

Mislis...mislim da Evu upravo zbog velicanja njega nije bilo vazno, nista joj nije bilo vazno.
nendertalac

Post by nendertalac »

Bumbar wrote:Mislis...mislim da Evu upravo zbog velicanja njega nije bilo vazno, nista joj nije bilo vazno.
Ne razumijem te. Sta hoces reci time?
Bumbar

Post by Bumbar »

Da joj zbog ovisnosti o doticnom nije bilo vazno...bio je grozan prema njoj ali ga je ona obozavala...sve mu je pravdala (upravo kao sto ti kazes).
nendertalac

Post by nendertalac »

Bumbar wrote:Da joj zbog ovisnosti o doticnom nije bilo vazno...bio je grozan prema njoj ali ga je ona obozavala...sve mu je pravdala (upravo kao sto ti kazes).
Pa dobro - ali kakav je to um? Meni je to za mentalne ustanove. Ali uporedi taj i takav lik sa likom zene Milosevica.
bosniaque

Post by bosniaque »

zasto pushete svi na cecu, svi znamo ko je i kakva je i cija je i odakle je...za mene su gori 100 puta gore one balije koji je slusaju i koji kupuju njene cd-ove!
nendertalac

Post by nendertalac »

bosniaque wrote:zasto pushete svi na cecu, svi znamo ko je i kakva je i cija je i odakle je...za mene su gori 100 puta gore one balije koji je slusaju i koji kupuju njene cd-ove!
Molim te ako nemas nista pametno reci - nemoj pricat. Ti i takvi ko ti prave smetljiste od svake diskusije.
Bumbar

Post by Bumbar »

nendertalac wrote:
Bumbar wrote:Da joj zbog ovisnosti o doticnom nije bilo vazno...bio je grozan prema njoj ali ga je ona obozavala...sve mu je pravdala (upravo kao sto ti kazes).
Pa dobro - ali kakav je to um? Meni je to za mentalne ustanove. Ali uporedi taj i takav lik sa likom zene Milosevica.
Nisu isti tipovi zena...
BECHO

Post by BECHO »

Koja Ceca? :? Jel to ona Muharemova bivsa? :D
bosniaque

Post by bosniaque »

nendertalac wrote:
bosniaque wrote:zasto pushete svi na cecu, svi znamo ko je i kakva je i cija je i odakle je...za mene su gori 100 puta gore one balije koji je slusaju i koji kupuju njene cd-ove!
Molim te ako nemas nista pametno reci - nemoj pricat. Ti i takvi ko ti prave smetljiste od svake diskusije.

izvini sto sam te spomenuo u mom postu! :zzzz:
Bumbar

Post by Bumbar »

Meni bi oni svi djuture mogli u mentalnu instituciju... Mira je otkvacena skroz, Eva je tip zene koja voli bolesnike a ceca je tako nekako izmedju.

A na kraju krajeva govorimo isto samo malo drugacije. :-)
nendertalac

Post by nendertalac »

Bumbar wrote:
nendertalac wrote:
Nisu isti tipovi zena...
1. Koliko "tipova" zena poznajes koji su slicniji Ceci, a koliko onih koje su slicnije Miri?
2. Kakvi su to uopste "tipovi" zena?
3. Sta je to sto s njima nije u redu?
4. Kako dolazi do formiranja takve svijesti/nesvijesti?
5. Jeli nama svima u stvari "sve u redu dok je dobar prema meni, imam dobru kucu i dobro se stara o nasoj djeci"?
Bumbar

Post by Bumbar »

joj...
Post Reply