Čitam dosta u vezi toga u zadnje vrijeme... konzumerizam, svijest, poremećaji.. na prvu bih se složio, ali je to često dosta kompleksnije.dale cooper wrote:Ovo druže nije nedostatak kontrole, nego nedostatak obraza i bezobrazluk.MarlboroGold wrote:Uh to kad ljudi nemaju kontrole je jebena stvar... ženina prijateljica je tako nas molila da joj posudimo bez obzira što joj je muž tad privremeno radio u Kataru kao doktor i imao finu platu. On njoj slao pare kako bi ulagala u stan, sređivala stolariju, namještaj i sve ostalo, a ona trošila na putovanja, izlaske, cehove od po 100-200 KM u kafani, markiranu odjeću i obuću itd... ispoštovala možda 30-40% njihovog dogovora, a onda dolazila nama i molila da joj pozajmimo s pričom kako će on to vratiti i da je s njim to dogovorila. Tako par puta dok meni nije puko film, pa sam njega nazvao da pitam šta rade sa tih para koje zaradi, jer je zarađivao više od mene u tom periodu... lik htio u zemlju propasti od sramote. Ubrzo nakon toga su se i razveli.
Papucari
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- MarlboroGold
#101 Re: Papucari
- strucnjakdemagog
#102 Re: Papucari
bgm si ti nesto fulila. meni se cini da se nigdje zene manje ne pitaju nego u bosni.sadie_forever wrote:Zaista je puno lakse zenama bosanaca nego drugima,nigdje vise nezaposlenih domacica koje se i pored toga sto muz donosi pare one sve pitajusta je to? Da ja samo radim a muz kuci ma samo bi sutio
- sadie_forever
#103 Re: Papucari
Kazemvecina.to je pozitivno,ne trebba biti ni zadrt neandertalstrucnjakdemagog wrote:bgm si ti nesto fulila. meni se cini da se nigdje zene manje ne pitaju nego u bosni.sadie_forever wrote:Zaista je puno lakse zenama bosanaca nego drugima,nigdje vise nezaposlenih domacica koje se i pored toga sto muz donosi pare one sve pitajusta je to? Da ja samo radim a muz kuci ma samo bi sutio
najgore prodju bosanke koje se udaju za nekog sandzakliju,one naucile da su matriark ali onda dodju gdje vlada teski patriarhizam
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#104 Re: Papucari
Pa jeste, u Bosni je još uvijek srednji vijek, da ne kažem kameno doba.
- Blixen
#105 Re: Papucari
bila plata
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#106 Re: Papucari
ova sadie nalozi temu a nista ne odgovori 
-
moonca
#107 Re: Papucari
NE bih rekla da je to pravilo.sadie_forever wrote:
najgore prodju bosanke koje se udaju za nekog sandzakliju,one naucile da su matriark ali onda dodju gdje vlada teski patriarhizam
Sandzaklije su galantnije od bosanaca I procentualno su bolji izbor kao bracni partner.
- insomnia78
#108 Re: Papucari
Jes. Odma za njima idu crnci i arapi
- edo_79
#109 Re: Papucari
moonca wrote:NE bih rekla da je to pravilo.sadie_forever wrote:
Sandzaklije su galantnije od bosanaca I procentualno su bolji izbor kao bracni partner.
-
moonca
#110 Re: Papucari
insomnia78 wrote:
Ovdje nesto me stima...
- S4mpion
#111 Re: Papucari
Imam jednog u neposrednoj blizini. Nakon što smo popili kafu, nedjeljom iza 16:00 on pokupio ženu s posla i minimalno 5 prodavnica po čitavom gradu morali obić' jer se njoj jede marinirana piletina i budući da je nismo našli, jer je nedjelja i haman sve zatvoreno, zalihe potrošene, njoj nos do neba-ON KRIV, ne smije da joj se obrati.
Priča pored mene u petoj samoposluzi nešto kao "evo ima ova piletina isto fina, mogli smo ovo uzet'", gledam ga kome priča-gospođa onako ljuta otišla gledat' nešto drugo, ostavila ga da priča sam sa sobom.
I meni se žali kao šta sad da radi, kao nema rješenja ovoj situaciji.
Rekoh mu fino "pravac u auto, sad nećeš ništa", a on u fazonu "eh, tako bi trebalo, ali ja moram bit' papak" i ode je ganjat' po samoposluzi i krajnje poniznim tonom pitat' odgovara li joj druga vrsta piletine.
Priča pored mene u petoj samoposluzi nešto kao "evo ima ova piletina isto fina, mogli smo ovo uzet'", gledam ga kome priča-gospođa onako ljuta otišla gledat' nešto drugo, ostavila ga da priča sam sa sobom.
I meni se žali kao šta sad da radi, kao nema rješenja ovoj situaciji.
Rekoh mu fino "pravac u auto, sad nećeš ništa", a on u fazonu "eh, tako bi trebalo, ali ja moram bit' papak" i ode je ganjat' po samoposluzi i krajnje poniznim tonom pitat' odgovara li joj druga vrsta piletine.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#112 Re: Papucari
To se zove ljubaF 
Moja se pokaje svaki put kad krene sa mnom u shopping
Ja odmah počnem zijevati
Moja se pokaje svaki put kad krene sa mnom u shopping
Ja odmah počnem zijevati
-
moonca
#113 Re: Papucari
To je maltretiranje s njene strane... svasta... 
- klixoris
#114 Re: Papucari
Mene moja moli da odem u shopping kad meni nesto treba.Tomahawk11 wrote:To se zove ljubaF
Moja se pokaje svaki put kad krene sa mnom u shopping![]()
Ja odmah počnem zijevati
- ho oponopono
- strucnjakdemagog
#116 Re: Papucari
prave zene uopste ne vole papucare.
- sadie_forever
#118 Re: Papucari
Po cemu si to zakljucila? ako se palis na tradicionalizam,na to da svekrvi moras noge prati i oslovljavati je sa mama ,onda se udaj za sandzaklijumoonca wrote:NE bih rekla da je to pravilo.sadie_forever wrote:
znam neke sandzaklinke uvijek su se salile kako se nece udati za sandzaklije vec za bosance jer navodno mi bosanke uzivamo,sve mozemo i smijemo dok kod njih je glava kuce glava kuce,on udara sakom o sto
-
moonca
#119 Re: Papucari
A, nisam mislila na tradicionalizam-i te price iz filmova, su proslost ako su ikada i bile.sadie_forever wrote:Po cemu si to zakljucila? ako se palis na tradicionalizam,na to da svekrvi moras noge prati i oslovljavati je sa mama ,onda se udaj za sandzaklijumoonca wrote:NE bih rekla da je to pravilo.sadie_forever wrote:
Sandzaklije su galantnije od bosanaca I procentualno su bolji izbor kao bracni partner.![]()
znam neke sandzaklinke uvijek su se salile kako se nece udati za sandzaklije vec za bosance jer navodno mi bosanke uzivamo,sve mozemo i smijemo dok kod njih je glava kuce glava kuce,on udara sakom o sto![]()
Pa, dobro,ti volis takave --sama si dala odgovor da ja ne pisem ..... ja ostajem pri svom gledistu.
-
zrakomlat
#120 Re: Papucari
insomnia78 wrote:
- sadie_forever
#121 Re: Papucari
Imas razlike ovdje,arapi su lojalni i porodicni ali zena ne vrijedi puno u domu tj rijec joj se ne pika toliko ..on se pita sve.zrakomlat wrote:insomnia78 wrote:
Crnci su nelojalni i obicno ostave zenu i dijete u potrazi za novom zenkom koju ce oplodit
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#122 Re: Papucari
Vidim ti ovo iz ličnog iskustvasadie_forever wrote: Crnci su nelojalni i obicno ostave zenu u potrazi za novom zenkom koju ce oplodit
I koji su ti bolji? Crnci ili Sandžaklije?
- Ramzess Veliki
#124 Re: Papucari
Sandzaklije su galantne samo dok ga ne metnu, a onda bi najradije trazili pare nazad.moonca wrote:A, nisam mislila na tradicionalizam-i te price iz filmova, su proslost ako su ikada i bile.sadie_forever wrote:Po cemu si to zakljucila? ako se palis na tradicionalizam,na to da svekrvi moras noge prati i oslovljavati je sa mama ,onda se udaj za sandzaklijumoonca wrote: NE bih rekla da je to pravilo.
Sandzaklije su galantnije od bosanaca I procentualno su bolji izbor kao bracni partner.![]()
znam neke sandzaklinke uvijek su se salile kako se nece udati za sandzaklije vec za bosance jer navodno mi bosanke uzivamo,sve mozemo i smijemo dok kod njih je glava kuce glava kuce,on udara sakom o sto![]()
Pa, dobro,ti volis takave --sama si dala odgovor da ja ne pisem ..... ja ostajem pri svom gledistu.
Kad su u braku kurvaju se a zeni ne daju iz kuce maknut jer misle da ce se pojebat odmah iza coska dok on ne gleda.
Uz to samo svojoj guzici ugadjaju i ako im sta nije pravo odmah ce se razvesti i ozenit drugu, sto mladju.
- Ramzess Veliki
#125 Re: Papucari
Arapi su lojalni samo ako im je ugovoreni brak sa arapskom porodicom, inace samo nestanu.sadie_forever wrote:Imas razlike ovdje,arapi su lojalni i porodicni ali zena ne vrijedi puno u domu tj rijec joj se ne pika toliko ..on se pita sve.zrakomlat wrote:insomnia78 wrote:
Crnci su nelojalni i obicno ostave zenu i dijete u potrazi za novom zenkom koju ce oplodit