UfuraninEvropljani

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vjesticanametli

#101 Re: UfuraninEvropljani

Post by vjesticanametli »

Edin H. wrote:
vjesticanametli wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
ja se jos grohotm smijem , a sto je najgore , ovo jeste istina :lol:
a ima i toga goni ih :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Dame, je li se vi ne vozite tramvajem u prijestolnici? :zoka:
vozila se ponekad i fakat krepavala svaki put :-? :lol: isti DZavo :run:
Connaisseur Karlin

#102 Re: UfuraninEvropljani

Post by Connaisseur Karlin »

mali_balon wrote:
Edin H. wrote: :D

Hajde sada objasni karlinki na sta si mislio? :D

Image
znala samm , kompletna muska populacija mi nece nikad halalit' radi price o obreaznima i neobrezanima :oops:
mali_balon

#103 Re: UfuraninEvropljani

Post by mali_balon »

Connaisseur Karlin wrote:
mali_balon wrote:
Edin H. wrote: :D

Hajde sada objasni karlinki na sta si mislio? :D

Image
znala samm , kompletna muska populacija mi nece nikad halalit' radi price o obreaznima i neobrezanima :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: malo sale... :wink:
Edin H.

#105 Re: UfuraninEvropljani

Post by Edin H. »

Nije Karlin izgleda gledala seriju "Fake taxi". :D
mali_balon

#106 Re: UfuraninEvropljani

Post by mali_balon »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bluemore

#107 Re: UfuraninEvropljani

Post by Bluemore »

supercali wrote:Jah inace mi ne uzimamo nista sto je dzabe
Jbt raja jedva ceka one degustacije otvaranja novij trznih centara samo da dobije sta dzabaluka pa makar to bio i platneni ceker

Sto ne mogu ove nase price
:thumbup:
moonca

#108 Re: UfuraninEvropljani

Post by moonca »

Sto se tice djabana, mislim da su Ameri gori od nas. Tacno je idu na degistacije, ima par supermarketa gdje se uzorci sluze cijeli dan- voce, sirevi, krekeri --taman za lagani rucak, nekima. Ali i kupuju.Dodju na djabanu,no gladne oci -uvijek nesto i kupe sto nisu naumili. E, tu oh cekaju i zbog toga nece ukuniti degistacije.
DZONPI

#109 Re: UfuraninEvropljani

Post by DZONPI »

Jednom kolegi SA posla donio mu ja domace rakije,au kaze dobra,tampi ga ja jesi popio donjecu ti jos ,nemoj molim te dosta je netreba,znate razlog,pa prepo se ako mu Jos jednom donesem mozda CE i on morat nesto menu uzet,poceli su i dzabalesku izbjegavat.Extremni primjer.Prijatelj ono solidni domaci kad ide
bratu na bozic ponese SA sobom pive ,reko sto ba,pa kaze on nece radi mene uzimat extra piva,nego ja ponesem da imam sta popit,,Extremni primjer 2, specijalista pred penziju,dobra Plata,sin mu kod Nas malo radio ono preko raspusta,inace student.Zali se meni kako nemoze SA djevojkom da izadje mal mu djeparac,pa reko nek te stari pogura,kaze on dadne mi sedmicno 10€ da imam ,halo jado dadne 10€ dijetetu za sedmicu,a Plata mu oko 3500 milje.Dao mu ja da mi nesto odradi i timpla mu 20€ jedva uze.A taj isti mu otac ponudi ga keksicem,ma bonbonom auj est dobra.Skrto i gladno bilo i ostalo.Volim sto Sam Bosanac i odgojen da djelim osim zene i auta.
lotPi

#110 Re: UfuraninEvropljani

Post by lotPi »

DZONPI wrote:Jednom kolegi SA posla donio mu ja domace rakije,au kaze dobra,tampi ga ja jesi popio donjecu ti jos ,nemoj molim te dosta je netreba,znate razlog,pa prepo se ako mu Jos jednom donesem mozda CE i on morat nesto menu uzet,poceli su i dzabalesku izbjegavat.Extremni primjer.Prijatelj ono solidni domaci kad ide
bratu na bozic ponese SA sobom pive ,reko sto ba,pa kaze on nece radi mene uzimat extra piva,nego ja ponesem da imam sta popit,,Extremni primjer 2, specijalista pred penziju,dobra Plata,sin mu kod Nas malo radio ono preko raspusta,inace student.Zali se meni kako nemoze SA djevojkom da izadje mal mu djeparac,pa reko nek te stari pogura,kaze on dadne mi sedmicno 10€ da imam ,halo jado dadne 10€ dijetetu za sedmicu,a Plata mu oko 3500 milje.Dao mu ja da mi nesto odradi i timpla mu 20€ jedva uze.A taj isti mu otac ponudi ga keksicem,ma bonbonom auj est dobra.Skrto i gladno bilo i ostalo.Volim sto Sam Bosanac i odgojen da djelim osim zene i auta.
U kojoj drzavi zivis !?

Ne znam sta je tebe zapalo, ali moje kolege, komsije i prijatelji sasvim normalni :)
Plate pice, uvijek su kolaci i cuga za radjendane, svojoj jeci kupuju sve, od auta do stana.
Prije dvije sedmice cijelo vece smo jeli i pili na racun kolege koji je nesto slavio.
A ja jedini Bosanac :)
Baci se i rostilj, ne cesto kao kod nas, ali bude.

A to da djeca nauce sama zaradjivati i cijeniti novac je sasvim u redu i tako treba.

Ebiga, nisu Bosanci i nikada nece biti, ima smradova hrpa ali u globalu su OK ako ih upoznas i sprijateljis se.
SmokingMan

#111 Re: UfuraninEvropljani

Post by SmokingMan »

Ufurani europlajni i iskompleksirani bošnjaci....
Gojeni H

#112 Re: UfuraninEvropljani

Post by Gojeni H »

stakasa wrote:Nije DZONPI-jeva prica bezveze, jesu skrti. Nisu svi ali generalno za nase su pojmove skrti. S druge strane, o parama pricaju deset puta manje od nas.
S cim god da pocastis uzimaju. I dive se. A niko recepta ne trazi.
P.S.
Ocekivo sam od Talijana da su malo manje skrti... Ako nisu gori nisu bolji od ostalih iz Zapadne Evrope
Ti si naletio na one sa sjevera.
Na jugu je brdjanska krv.
Gojeni H

#113 Re: UfuraninEvropljani

Post by Gojeni H »

stakasa wrote:
lotPi wrote:E pa vidis to je tvoj/ vas problem jer kontas sta neko radi sa svojom lovom :)
Niko ti nije duzan nista placati.
Ako ti je raja placaju i caste i oni k'o i nasi.
A sada sto nisu ludi da caste cijelu kafanu ili bacaju lovu kroz prozor je meni sasvim OK.
Zato i imaju koliko imaju.
:D
Ovo mi je najsladje
:lol:

I tebi cu reci ako ne izvalis platnu listu nisi nista. :oops: Nek' pokaze delegate ovima sto imaju koliko imaju. :D
Sanjarko

#114 Re: UfuraninEvropljani

Post by Sanjarko »

:lol: :thumbup: :arrow:
moonca

#115 Re: UfuraninEvropljani

Post by moonca »

DZONPI wrote:Jednom kolegi SA posla donio mu ja domace rakije,au kaze dobra,tampi ga ja jesi popio donjecu ti jos ,nemoj molim te dosta je netreba,znate razlog,pa prepo se ako mu Jos jednom donesem mozda CE i on morat nesto menu uzet,poceli su i dzabalesku izbjegavat.Extremni primjer.Prijatelj ono solidni domaci kad ide
Malo si pretjerao.
:-)

To sa rakojom se moze shvatiti dvojako---sta ako je nije ni pio, kvalitet upitan ...itd......kao sto neko napisa -jedu a ne traze recept :roll:

:mrgreen:
Bluemore

#116 Re: UfuraninEvropljani

Post by Bluemore »

meni je fascinantan nas mentalitet
casticu te a onda cu da te analiziram iliti mahalam :lol:
paladinka

#117 Re: UfuraninEvropljani

Post by paladinka »

Malo se i izmislja, obicaj je na zapadu da kad te neko pozove na veceru da se ponese domacinu ili vino ili pivo , sta se vec pije, i to nije samo za sebe , nego za sve. Recimo, kad nosis vino, ponese se najmanje dvije boce, u slucaju da se to vino otvori da se ne prekida. Onda, uvjek se pita treba li kolac ili ako je rostilj salata ili tako nesto. Uglavnom, da dolaze prazne ruke to su dosta price.
Post Reply