UfuraninEvropljani
-
DZONPI
#1 UfuraninEvropljani
Nakon skoro 20 kuka zivljenja,hodanja i svega po Evropi mogu samo jedno rec a to je da su Evropski muskarci jal decki strasno Ufurani,Ljubomorni i skrti.Primjera kolko hoces.Evo da nabrojim.Pocasti na poslu najobicnijom cokoladom,reakcija Au jest dobra,pocasti necim drugim Au jes ovo dobro,a sve guzovi se nabacili fol zdrava hrana al kad je djaba mirise pa da je govno,izlasci popije jednu dvije i eto price dosta je ovo ono,hajde ba zovnucu ja jos jednuA jesi navalio haj kad castis moze,nabijem i njih i njihove sendvice nigdje se nejede ko kod nas,ljubomorni sou,cim vide stranac trebe se ili kolegice primaju,odma ulijecu fol nesto hoce da izvedu,trubadur zesci,dovode zene iz Tajlanda da bi mogo sta naredit jer domacoj nema damu za to,dosadni nemaju homora neznaju vic ispricat,sva mu je prica Au jesam se naradio,a sta ces drugo jado kad ti je to sve u zivotu.Dakle kad sve sagledam jebote Saban pa mi smo za njih izmislili zivot.Idu oni na godisnji to je ok ali samo da se nazderu i napiju ko stoka.I onda nam dodje taj isti prosipa suplju kako bi mi mogli zajedno zivit a ovdje sve same grupe,niko niskim mislim podjeljeno.Znam ja da ima neko nekih prijatelja drukcijih boja i vjera ali zanemarivo.Neznam kako ostali ali gradzanstvo Evrope me uopste nije dojmilo,da nebi bilo zabune Evropa je super u sferi novac,organizovanost,skolstvo i ostalo,pricam o egu i ufuranosti samih gradjana te iste.
- Edin H.
#2 Re: UfuraninEvropljani
Opasno se furaju na svoj dzep.
Kod mene stazirala treba, muz joj menadzer u Sluzbi za Socijalnu zastitu, dobra plata.
Ogranicio joj da moze cetiri cigarete dnevno zapaliti
, valja kucu otplacivati. 
Kod mene stazirala treba, muz joj menadzer u Sluzbi za Socijalnu zastitu, dobra plata.
Ogranicio joj da moze cetiri cigarete dnevno zapaliti
- Connaisseur Karlin
#3 Re: UfuraninEvropljani
rodjeni i odrali u kapitalizmu, sto nije tipican primjer za Balkan
Sto konkretno netko sa Balkana moze nauciti Evropljanina ?
Dzonpi, sto su tvoji savjeti za ufurane Evropljane ?
Sto konkretno netko sa Balkana moze nauciti Evropljanina ?
Dzonpi, sto su tvoji savjeti za ufurane Evropljane ?
- insomnia78
#4 Re: UfuraninEvropljani
Ja ne znam dje vi nalazite takve 
-
radostan dan
#5 Re: UfuraninEvropljani
oni nas nalaze...
- vjesticanametli
#6 Re: UfuraninEvropljani
Vole DZabaluk
qq al nisu svi isti 
- insomnia78
#7 Re: UfuraninEvropljani
Eh srecom pa nasi ne vole
- Connaisseur Karlin
#8 Re: UfuraninEvropljani
daj primjerevjesticanametli wrote:Vole DZabalukqq al nisu svi isti
- Edin H.
#9 Re: UfuraninEvropljani
insomnia78 wrote:Eh srecom pa nasi ne vole
Nedavno ja uzeo taksi do Velesica, po taksimetru sedam maraka.
Dam mu petobu, kaze:"Nemam sitno!"
"Pa idi razmijeni"
Nece.
"Imas li sta sitnije?"
Za dzep, jedno 3 i po marke.
Uze tu sicu i kaze: "U dure je, platices iduci put"
I ode.
Pakistanac te ne bi pustio iz taksija deset penija da ne platis.
- vjesticanametli
#10 Re: UfuraninEvropljani
ma ne zezaj ...grebatori obicni...Connaisseur Karlin wrote:daj primjerevjesticanametli wrote:Vole DZabalukqq al nisu svi isti
- Connaisseur Karlin
#11 Re: UfuraninEvropljani
meni su i strani taksisti progledali kroz prste kao i balkanski taksissti , eto vidis, nemamo ista ikustvaEdin H. wrote:insomnia78 wrote:Eh srecom pa nasi ne vole
"Pa idi razmijeni"
Nece.![]()
"Imas li sta sitnije?"
Uze tu sicu i kaze: "U dure je, platices iduci put"![]()
I ode.
- Connaisseur Karlin
#12 Re: UfuraninEvropljani
od mene se nije nitko ogrebaovjesticanametli wrote:ma ne zezaj ...grebatori obicni...Connaisseur Karlin wrote:daj primjerevjesticanametli wrote:Vole DZabalukqq al nisu svi isti
- Edin H.
#13 Re: UfuraninEvropljani
Daj dokaze.Connaisseur Karlin wrote:meni su i strani taksisti progledali kroz prste kao i balkanski taksissti , eto vidis, nemamo ista ikustvaEdin H. wrote:insomnia78 wrote:Eh srecom pa nasi ne vole
"Pa idi razmijeni"
Nece.![]()
"Imas li sta sitnije?"
Uze tu sicu i kaze: "U dure je, platices iduci put"![]()
I ode.
- Maraschino
#14 Re: UfuraninEvropljani
ovo je prvo sto sam primjetio.vjesticanametli wrote:Vole DZabalukqq al nisu svi isti
volimo i mi i svako ali oni, ne pitaju ni sta je ni kakvog je ukusa ali ako je dzaba, moze.
prodjem kroz poslugu, vecina ih odma ide kafu da toci zato sto je dzaba, isjeckan neki kolac, ma nema veze sto ga ne bi ni u kuci ali tu ce uzeti komad...sir isjeckan i pise koji je, nema veze sto to nije ''njegov' omiljeni'' ali ce uzeti.
uzet cu i ja ako je nesto bas bas a ako je samo zato sto je dzaba
DZONPI je njima opterecen dok ih ja samo onako registrujem i produzim dalje.
p.s. moram ovo
- Connaisseur Karlin
#15 Re: UfuraninEvropljani
kako mislis "dosli nenajavljeno, jer si im to dozvolio" !?Maraschino wrote:
p.s. moram ovodolazi jedan mladi par u posjetu nenajavljeno jer sam im to dozvolio. ja neki rostilj razbacio jer sam imao goste. malo su se neckali pa su pristali da nam se pridruze. prvo su rekli da na njih nismo racunali u rostilju i da je neugodno da jedu ''tudje''. kada sam im objasnio da to kod nas ne ide na komad nego se jede sve ono sto je na ovalu i sve dok ima,
je li trebam opisati sta se poslije desavalo...halalosum
- Maraschino
#16 Re: UfuraninEvropljani
Pa rekao da nije potrebno da se najave ako znaju da sam kuci.Connaisseur Karlin wrote:kako mislis "dosli nenajavljeno, jer si im to dozvolio" !?Maraschino wrote:
p.s. moram ovodolazi jedan mladi par u posjetu nenajavljeno jer sam im to dozvolio. ja neki rostilj razbacio jer sam imao goste. malo su se neckali pa su pristali da nam se pridruze. prvo su rekli da na njih nismo racunali u rostilju i da je neugodno da jedu ''tudje''. kada sam im objasnio da to kod nas ne ide na komad nego se jede sve ono sto je na ovalu i sve dok ima,
Valjda ide telefonski poziv pa dogovor kad da sjednemo?
- Connaisseur Karlin
#17 Re: UfuraninEvropljani
Maraschino wrote:Pa rekao da nije potrebno da se najave ako znaju da sam kuci.Connaisseur Karlin wrote:kako mislis "dosli nenajavljeno, jer si im to dozvolio" !?Maraschino wrote:
Valjda ide telefonski poziv pa dogovor kad da sjednemo?
- Maraschino
#18 Re: UfuraninEvropljani
Ma romane da pises o njima.
Tek doselio i naletim na komsije(zena, covjek i dvoje djece). Srednje stojeci i ide to druzenje i opet bez oficijelnog najavljivanja. Ja jednom kod njih bio a kona kada god vidi da smo tu eto je makar da prodje kroz kucu. Sta god da spremas ono mirise a kuca do kuce, eto nje malo da proseta. Tanjir gore dole ali preslo je to svaku mjeru...da ne duljim. Jednom taman sjeli da jedemo kad ono zvonce. Kaze ova moja ''ja cu''. Eto cula kona da smo kuci pa malo navratila kad ova moja ''izvini mi smo sjeli da jedemo pa dodji drugi put''
Kako tad i odselila je vise nije dosla nenajavljeno i dok je ne pozovemo.
Ne ljute se oni zbog toga ali ih moras malo u red dovesti.
Tek doselio i naletim na komsije(zena, covjek i dvoje djece). Srednje stojeci i ide to druzenje i opet bez oficijelnog najavljivanja. Ja jednom kod njih bio a kona kada god vidi da smo tu eto je makar da prodje kroz kucu. Sta god da spremas ono mirise a kuca do kuce, eto nje malo da proseta. Tanjir gore dole ali preslo je to svaku mjeru...da ne duljim. Jednom taman sjeli da jedemo kad ono zvonce. Kaze ova moja ''ja cu''. Eto cula kona da smo kuci pa malo navratila kad ova moja ''izvini mi smo sjeli da jedemo pa dodji drugi put''
Ne ljute se oni zbog toga ali ih moras malo u red dovesti.
- Connaisseur Karlin
#19 Re: UfuraninEvropljani
ma ne bih rekla da i ti imas neki dosljedan kucni red 
- vjesticanametli
#20 Re: UfuraninEvropljani
seriju termina ubacis u kalendar pa po planu... sve je isplanirano.. bio neki brunch i 3 dana prije goviri kolegica nd jedem puno bas se radujem sto smo pozvani...kaze konacno da ne jedem pastuConnaisseur Karlin wrote:kako mislis "dosli nenajavljeno, jer si im to dozvolio" !?Maraschino wrote:
- Maraschino
#21 Re: UfuraninEvropljani
sada ga sigurno imam.Connaisseur Karlin wrote:ma ne bih rekla da i ti imas neki dosljedan kucni red
- Connaisseur Karlin
#22 Re: UfuraninEvropljani
eto vidis, ipak si ti bio dio problemaMaraschino wrote:sada ga sigurno imam.Connaisseur Karlin wrote:ma ne bih rekla da i ti imas neki dosljedan kucni red
- Connaisseur Karlin
#23 Re: UfuraninEvropljani
ja sam takve upoznala iz BiH , vjerovala ili ne, isto to rade , ne zovu goste da ne bacaju pare na hranu , ali to su opet primjeri koji ce ponjeti novac sa sobom u grobvjesticanametli wrote:seriju termina ubacis u kalendar pa po planu... sve je isplanirano.. bio neki brunch i 3 dana prije goviri kolegica nd jedem puno bas se radujem sto smo pozvani...kaze konacno da ne jedem pastuConnaisseur Karlin wrote:
kako mislis "dosli nenajavljeno, jer si im to dozvolio" !?Pa reko bona u mene svaki dan mesina bog te ne ubio
a sarmu i futrovane paprike tamane
- Maraschino
#24 Re: UfuraninEvropljani
Znas kako ono, ides da podijelis svoju kulturu, obicaje, mentalitet...ali kada vidis sta se desava, prihvatis njihovo i ciao.Connaisseur Karlin wrote:eto vidis, ipak si ti bio dio problemaMaraschino wrote:sada ga sigurno imam.Connaisseur Karlin wrote:ma ne bih rekla da i ti imas neki dosljedan kucni red
Sada sve komsije samo pozdravim uz osmjeh isto kao i oni mene i svako u svoju kucu.
- Connaisseur Karlin
#25 Re: UfuraninEvropljani
a ti si ockeivao da ce oni radi tvoje kulutre poceti da kuhaju i zovu tebe u goste i da im dolazis nenajaljen u gosteMaraschino wrote:Znas kako ono, ides da podijelis svoju kulturu, obicaje, mentalitet...ali kada vidis sta se desava, prihvatis njihovo i ciao.Connaisseur Karlin wrote:eto vidis, ipak si ti bio dio problemaMaraschino wrote:
sada ga sigurno imam.![]()
Sada sve komsije samo pozdravim uz osmjeh isto kao i oni mene i svako u svoju kucu.
karidnalna greska