Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
O čemu pričamo ljudi,
Finale AO - Djokovic - Murray i izdanje polumrtvog gunđala u vidu Murray i Roddicka koji je 2009 igrao svemirski na wimb, a sve u kontekstu omalovažavanja Rogerove konkurencije tad u odnosu na Djokovicevu...
Nemoj molim te da pričamo o konkurenciji. Svaku temu možeš potegnuti, ali tu nikako ne smiješ ma koliko bio zaslijepljen Rogerom.
Đokovićeve Grand Slam titule su najteže osvojene. Federerove puno lakše.
shake69 wrote:Vise puta prezvakana prica a sad jos ovdje nekom lethal cestitaju na toliko puta ponovljenim tezama! Jaoo!
I meni je David pokazao cudo od tenisa kada ni onakav sjajni Roger mu nije mogao nista na kraju 2007 g. Volio bih vidjeti koliko bi dugmica tada ostalo i od Djovaka i Nadala da su mu izasli na megdan! Samo da nije bilo auto relija koji su mu uvijek bili
preci od tenisa taj bi argentinski Jermen pobrisao puno toga u Atp kasnijoj statistici pa valjda to neko uvazi nekad i u ovim forumskim discussions! Ko ozbiljno prati tenis ne bi to trebao zaboraviti! Eto, Leo se sjetio!
Ne samo relija vec i voznje svojim brodom.
Jedna vecera s njim je dovoljna da saznas da mu tenis nikada nije bio najveci prioritet.
cevapcinica wrote:Kao sto ja sa nestrpljenjem cekam da mi to veliki strucnjace dokazes kako godine nemaju uticaja na sportiste i njihovu fizicku spremu.
Australian Open 2017. Dokaz. Tri meča, pet setova, sve protiv znatno mlađih igrača od sebe. Hvala lijepo.
Hajde sada izjave, pošto si rekao da ih se lako može naći, red je da ispoštuješ. Fino sam te zamolio.
cevapcinica wrote:Kao sto ja sa nestrpljenjem cekam da mi to veliki strucnjace dokazes kako godine nemaju uticaja na sportiste i njihovu fizicku spremu.
Australian Open 2017. Dokaz. Tri meča, pet setova, sve protiv znatno mlađih igrača od sebe. Hvala lijepo.
Hajde sada izjave, pošto si rekao da ih se lako može naći, red je da ispoštuješ. Fino sam te zamolio.
To nije nikakav dokaz. Ne koristi izraze na nepravilsn nacin.
Otvorim temu AO, a oni o svemu, o samom AO najmanje ...ok, razumijem da vas je ponijela rasprava, teniska tema je u posljednje vrijeme je prilično pasivna, ali ako mogu zamoliti za malo više AO na ovoj temi, a ovu raspravu da preselite na tenis-t61671s22300.html
Hvala!
Kei i Stan su daleko od top fizicke spreme, nisu to prezahtjevni mecevi. Rafa nije bio svoj u tom finalu, nije se oporavio od 5 sati protiv Grigora.
Sad sam pogledao, Nalbandian je tada Rafi ostavio cetiri dugmica (jedan set s nulom) u tom njegovom krematoriju od tenisa u Parizu a Roger je jedva otkinuo set u Becu!
Koliko ono u srpski jelek ide dugmica? Eto toliko bi Djovaku ostalo da je Davidu izasao tada na megdan!Mislim na ovaj vrh vrhova od Djovakovog tenisa kobajagi sto Hordas pominje!
I da, ovogodisnji AO ce biti jako dosadan!
Last edited by shake69 on 03/01/2018 18:59, edited 1 time in total.
ultima_palabra wrote:Kei i Stan su daleko od top fizicke spreme, nisu to prezahtjevni mecevi. Rafa nije bio svoj u tom finalu, nije se oporavio od 5 sati protiv Grigora.
Pet setova sa Keijem nije zanemarljivo, jer su razmjene sa njim itekako žestokog intenziteta. Jak je i sa forhenda i sa bekenda, izuzetno agresivan, a sama činjenica da mu je servis najslabiji segment igre, znači ujedno i to da se najviše fokusira na razmjene, a ne lake poene. Takvih razmjena je u tom meču bio veliki broj.
Najviše od svega, onakav tenis kakav je Federer igrao u petom setu finala na Australian Openu, onakvih 25 minuta žestokog tempa sa oba krila, ponajmanje je odlika nekog ko ima problema kako sa godinama, tako i sa fizičkom spremom. Jer igrač koji takve probleme ima, ne dobija igrače nekoliko godina mlađe od sebe u 'five set' mečevima i to faktički zaredom.
Vjerujem da si u zivotu igrao protiv mladjih ali fizicki nespremnih igraca, jesi li???? Redovno u badmintonu, stonom, košarci, nogometu, derem mladje.
Znaju ljudi igrati, ali ispušu veoma brzo. Takav je slucaj i sa par navedenih imena iz svijeta tenisa. Federrer nije najbrzi igrac, nije ni najspremniji, ali u njegovoj kondiciji nema previše oscilacija. Izaci pred Novaka super spremnog i pred Keia ili Stana, nije isto, iako i oni imaju svojih zlatnih momenata.
konektovan wrote:Vjerujem da si u zivotu igrao protiv mladjih ali fizicki nespremnih igraca, jesi li???? Redovno u badmintonu, stonom, košarci, nogometu, derem mladje.
Znaju ljudi igrati, ali ispušu veoma brzo. Takav je slucaj i sa par navedenih imena iz svijeta tenisa. Federrer nije najbrzi igrac, nije ni najspremniji, ali u njegovoj kondiciji nema previše oscilacija. Izaci pred Novaka super spremnog i pred Keia ili Stana, nije isto, iako i oni imaju svojih zlatnih momenata.
Ali on, kao što vidimo ne ispuhuje. Niti Kei, niti Stan, niti Rafa nisu pokazali da ima bilo kakav fizički problem, naprotiv. Govorimo o nekoliko godina mlađim igračima od njega za koje izgovor ne može biti loša fizička sprema, jer Wawrinka ako ima snage da se ganja sa Đokovićem, ima i sa Federerom.
Uz razliku da Kei i Stan nemaju kvalitet da dobiju Federera, Rafa jest pao u finalu. A ni to finale nije bilo pretjerano zahtjevno, nije bilo dugih izmjena. Nijedan od njih nije na nivou najboljeg Novaka bio, ni po pitanju tenisa ni po pitanju fizičke spreme a kod Nadala je ovo drugo bilo presudno.
Mene zanima kako Stan nije vrhunski fizički spreman, ako je u stanju dobiti Prime Đokovića u best of five meču?
Isto tako, ako na osnovu toga zaključimo da Wawrinka nije od Federera gubio zbog fizičkih nego zbog tehničkih stvari, onda je logično zaključiti da je i Federer zbog istih stvari gubio od Đokovića.
red evil wrote:A ni to finale nije bilo pretjerano zahtjevno, nije bilo dugih izmjena.
Ovakvu razmjenu u ovakvom dijelu meča sasvim sigurno je u stanju odigrati neko ko ima fizičkih problema bilo kakve prirode. Objasnite mi u kojem dijelu ove razmjene ijedan od njih dvojice pokazuje da ima problem sa fizikalijama, pokazuje da ne može trčati, vraćati, kontrirati, preuzimati inicijativu, rokati iz sve snage, a onda i zabiti viner?
red evil wrote:Nijedan od njih nije na nivou najboljeg Novaka bio, ni po pitanju tenisa ni po pitanju fizičke spreme a kod Nadala je ovo drugo bilo presudno.
Kako Wawrinka nije na fizičkom nivou Đokovića , ako ga dobije u Grand slam meču?
Kako Nadal nije na nivou fizički, ako izdrži pet setova sa Federerom kome u nastavku godine više nije uzeo niti jedan? Kako je fizika Nadala utjecala da izgubi ovaj gore poen, kada je svaki udarac bilo iz ofenzive, bilo iz defanzive odigrao brutalno savršeno.
Tomahawk11 wrote:Otvorim temu AO, a oni o svemu, o samom AO najmanje ...ok, razumijem da vas je ponijela rasprava, teniska tema je u posljednje vrijeme je prilično pasivna, ali ako mogu zamoliti za malo više AO na ovoj temi, a ovu raspravu da preselite na tenis-t61671s22300.html
Hvala!
Bude li kandidata mogu nam organizirati i nekakvu ligu "klix foruma" pa da vidimo kakvih sve stručnjaka ima, kako se nade pronalaze
Počinje 15.01, 01:00 a.m, prije početka AO.
Đoković je trenirao na Rod Laver Areni i rekao da je sve prošlo dobro, valjda to znači da nije osjećao bolove i da je sve izvjesnije da će ipak igrati AO.
Navodno je Dohu i Abu Dhabi otkazao jer je tokom treninga pao na taj lakat, dok prije toga u sparing mečevima nije osjećao bolove. Sada, dal je to istina i kakvo je fakat stanje, vidjećemo, ali meni više ide na to da je povreda zaliječena.
I ja mislim da ce nastupiti na AO, sto me raduje kao jedinog istinskog Novakovog navijaca na ovoj temi.
Vidjecemo sta ce odluciti, mada mislim da je vec odluceno da nastupa I da je ova melodrama oko povrede vjerovatno dio pr kampanje.
Smorili su brate skroz u zadnjih mjesec dana.
Idemo No1e barem do druge hefte ili drugog kola