Izuvanje po kućama :D

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#101 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

HAVANA wrote:Al najbolje su one kobile u americkim filmovima...Izlandara se svuda i pravo s vrata u krevet,sve u cizmama nako... :roll: Nogu bi joj iz kuka izvalio.Ja sam musliman,i to pravi. :shock: :lol:
Nije sve tako prljavo kako izgleda. To je vecinom mozda prasina koju obrises prije ulaska.
Ja se ne sjecam da mi se ikada zvaka zalijepila za cipelu -osim u Bosni. :lol:
HAVANA

#102 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by HAVANA »

Dobra ta amerika,cuke ne pisaju,ljudi ne pljuju,blata nikad nema,ni zvake ne zvacu... :D O cemu pricamo,kako je vani cisto? :lol: Haj sve nego koji cu racq u cipelama u kuci,jedva cekam da ih skinem. :roll:
zavezata-vreca

#103 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by zavezata-vreca »

Vlasi se ne izuvaju ... ne peru guyice ... i drze pascad po stanovima ... uz krmetinu na stolu, ugursuzluk iz udzbenika.

Kod nas bosnjaka sve kontra
sunceKOtepsija

#104 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by sunceKOtepsija »

u hamerici je tolko cisto da mozes s betona jest, džon od cipele mozes lizat poslije setnje, hamericani su farmaceuti, zemlja je apoteka
insomnia78

#105 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by insomnia78 »

Sto b’ rek’o Boro Drljaca: “jebem-izuvam”
moonca

#106 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

HAVANA wrote:Dobra ta amerika,cuke ne pisaju,ljudi ne pljuju,blata nikad nema,ni zvake ne zvacu... :D O cemu pricamo,kako je vani cisto? :lol: Haj sve nego koji cu racq u cipelama u kuci,jedva cekam da ih skinem. :roll:
Cuke pisaju ali u parku i nadgledanju od mame /tate- na sjeveru ima blata zbog klime-snijeg ili prasina - nije apoteka- ali se ulice ciste svakodnevno.

Opet zavisi gdje zivite , veci gradovi su zagadjeniji- svejedno ulazi se u kucu u cipelama ,po tepihu ,cilimu se hoda dok ne odluce da se raskomote.

Havana -setala sam ujutru Ferhadijom, ali zbilja sam morala cik-cak hodati da bi izbjegla - ispljuvaka.

Nista ne 'crnim' Bosnu, nemoj me pogresno shvatiti, ali vani toga nisam vidjala u tolikoj mjeri.
tap3ah75

#107 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by tap3ah75 »

Ja kad vidim u američkom filmu kako tinejđer sjedi/leži u svom krevetu u sobi u patikama uvijek kontam kako bi me stara polomila da uradim tako šta.
insomnia78

#108 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by insomnia78 »

Za bebe je bolje da ne budu u previse sterilnim uslovima
Fudo387

#109 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:Za bebe je bolje da ne budu u previse sterilnim uslovima
Ako je bolesljiv i hafifan, umjesto u inkubator treba ga u kanalizaciju da se celici.
Jack Be Nimble

#110 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Jack Be Nimble »

Nisam ne moram govoriti da se skidaju cipele, ali Amerima stalno moram da naglasim. Kada imam neko sijelo kod kuce, a gosti vecinom Ameri,onda stavim papir na vrata "u ovom domacinstvu cipele se skidaju" tako ako je neko dosao sa rupama na carapi moze otici u najblizi ducan i kupiti nove :D.

Mada sam i to primjetio kod Amerikanaca da oni nemaju stida sto se tice rupa na carapama. Rijetko kada vidim nekoga sa normalnim carapama. A i kada njima idem u goste rado bi skinuo cipele, medjutim ide ono pravilo moja cipela je cistija nego njegov ili njen tepih/parket. Samo bi skinuo cipelu ako sam u tim carapama radio u blatu. Kod mene je usisavanje i brisanje prasine iz svakog sakrivenog coska svaki 7 dana. Tako me stara naucila i jednostavno ako dodje 10ti dan a ja nisam usisao, odma cujem mamin glas i kritiku :skoljka:

Zato volim azijatsku raju, oni bez pitanja skidaju kada ti udju u kucu a i kada odes njima znas da im mozes jest sa parketa.
moonca

#111 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

:-)
E, zbilja do nedavno sam koristila litre sanitajzera za ruke. Dosadilo mi, ne koristim vise.
Ne vjerujem da unosimo ni vise ni manje bakterija u kuci ako se izuvamo/ne izuvamo.

Pa, ne znam koliko recimo samo blato/zemlja ima stetnih/opasnih bakterija za nase zdravlje.
Da su Amricke kuce prljave , ne bih rekla.Kao i svugdje u svijetu -licna stvar.

Al' sta reci za osobe /familije koje imaju cuku u kuci. Cuko ide vani i kaki, ne pere mu se guza,
Cuko ima naviku da se lize , pa tako i svoju guzu.Gazda /vlasnik iz ljubavi prema cuki, svom djetetu dopusti da ga cuko lize po licu i ostalim dijelovima tijela.

Sta je sa tim bakterijama -da li su opasnije od prasine na cipelama. :-)

I kada odem kod prijatelja i njihov cuko trci da se mazi - :shock: cak me lizne po licu -- :facepalm: oj pustim a znam sta radi ... :jbt:
moonca

#112 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

Jack Be Nimble wrote:Nisam ne moram govoriti da se skidaju cipele, ali Amerima stalno moram da naglasim. Kada imam neko sijelo kod kuce, a gosti vecinom Ameri,onda stavim papir na vrata "u ovom domacinstvu cipele se skidaju" tako ako je neko dosao sa rupama na carapi moze otici u najblizi ducan i kupiti nove :D.

Mada sam i to primjetio kod Amerikanaca da oni nemaju stida sto se tice rupa na carapama. Rijetko kada vidim nekoga sa normalnim carapama. A i kada njima idem u goste rado bi skinuo cipele, medjutim ide ono pravilo moja cipela je cistija nego njegov ili njen tepih/parket. Samo bi skinuo cipelu ako sam u tim carapama radio u blatu. Kod mene je usisavanje i brisanje prasine iz svakog sakrivenog coska svaki 7 dana. Tako me stara naucila i jednostavno ako dodje 10ti dan a ja nisam usisao, odma cujem mamin glas i kritiku :skoljka:

Zato volim azijatsku raju, oni bez pitanja skidaju kada ti udju u kucu a i kada odes njima znas da im mozes jest sa parketa.
Dobro, meni je simpaticno to sto ti napises na vratima ali mislim da ima nacina da im se unaprijed ukaze na pravila.
Smijesno mi je da se cudite rupama na carapama -meni je to zivotno ,simpaticno.

Ne znam licno azijate i njihov izgled ne mora da govori o stepenu cistoce ,no poznato je da su njihovi restorani jedni od najprljavijih, iskljucujuci JAPANCE.
sadie_forever

#113 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by sadie_forever »

moonca wrote:
Jack Be Nimble wrote:Nisam ne moram govoriti da se skidaju cipele, ali Amerima stalno moram da naglasim. Kada imam neko sijelo kod kuce, a gosti vecinom Ameri,onda stavim papir na vrata "u ovom domacinstvu cipele se skidaju" tako ako je neko dosao sa rupama na carapi moze otici u najblizi ducan i kupiti nove :D.

Dobro, meni je simpaticno to sto ti napises na vratima ali mislim da ima nacina da im se unaprijed ukaze na pravila.

Ne znam licno azijate i njihov izgled ne mora da govori o stepenu cistoce ,no poznato je da su njihovi restorani jedni od najprljavijih, iskljucujuci JAPANCE.
jedno je restoran drugo kuce.a zavisi i koji restoran je u pitanju,ako je neki skuplji cisto je Bogami,ako je onaj tip gdje platis nesto malo za neki njihov bufe onda je prljavo,ali opet 2 puta bolje nego recimo mc donalds
sadie_forever

#114 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by sadie_forever »

a svedjani se izuvaju,a krscani..bas cudno :D
sadie_forever

#115 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by sadie_forever »

na stranu higijena,i vjera,ali zar nije puno udobnije uci i izuti se,raskomotiti noge',izvalit se na seciju i gledati tv? zamisljam kako je polulezati u dnevnom u obuci,pa ja bi se osjecala grozno prljavo i neudobno
Jack Be Nimble

#116 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Jack Be Nimble »

moonca wrote:

Pisem kada ne znam ko mi dolazi. Znaci ono, povedi koga hoces, koga ce povesti ja ne znam. Zato stavim jer nemam vremena da svakoga docekam na vratima, svako ulazi sam. I meni je to simpaticno sa carapama jer Amere boli lijevo i desno uho za to (kao npr. da li je nesto ispeglano ili ne) dok ja ne smijem iznijeti smece u papucama ako ce se vidjeti mala rupica.

Sto se tice azijata ima tu malo sterotipa ali o tom po tom. Sto sam ja vidio i po kucama hodao, to je isti mentalitet kao kod nasih starih nana. A sto se tice restorana zavisi gdje ides, ako je ono fast food bice prljavo. Ali generalno pravilo u Americi ako ides u imigrantski restoran i vidis da je sve pod spagu cisto i nema miseva, bjezi iz tog restorana :D
Jack Be Nimble

#117 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Jack Be Nimble »

sadie_forever wrote:na stranu higijena,i vjera,ali zar nije puno udobnije uci i izuti se,raskomotiti noge',izvalit se na seciju i gledati tv? zamisljam kako je polulezati u dnevnom u obuci,pa ja bi se osjecala grozno prljavo i neudobno
Osjecao se i ja cudno/grozno, ali navikao se. Pogotovo kada sam skontao da mu je avlija cistija od tepiha :D

Zadnji put kada sam uzeo TV i donijeli ga kuci da mi ga namontiraju ja naravno nisam ni mislio da im kazem da skinu cipele. Medjutim oni skinuli ispred vrata i meni bilo cudno, pa pitao je li vas tako firma tjera. Vele da su navikli iz iskustva ako idu u kucu cije prezime ne mogu izgovoriti po pravilu se trebaju skidati cipele, a ako je prezime lako za izgovoriti (americko) onda ne moraju :D
sadie_forever

#118 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by sadie_forever »

Jack Be Nimble wrote:
sadie_forever wrote:na stranu higijena,i vjera,ali zar nije puno udobnije uci i izuti se,raskomotiti noge',izvalit se na seciju i gledati tv? zamisljam kako je polulezati u dnevnom u obuci,pa ja bi se osjecala grozno prljavo i neudobno
Osjecao se i ja cudno/grozno, ali navikao se. Pogotovo kada sam skontao da mu je avlija cistija od tepiha :D

Zadnji put kada sam uzeo TV i donijeli ga kuci da mi ga namontiraju ja naravno nisam ni mislio da im kazem da skinu cipele. Medjutim oni skinuli ispred vrata i meni bilo cudno, pa pitao je li vas tako firma tjera. Vele da su navikli iz iskustva ako idu u kucu cije prezime ne mogu izgovoriti po pravilu se trebaju skidati cipele, a ako je prezime lako za izgovoriti (americko) onda ne moraju :D
Pesini su to teski, i onda nesto nama imaju reci,izmisli smo higijenu za njih.Uvijek se sjetim rijecih svojih prijateljica kada bi dolazile nama,kako je kod vas cisto i uvijek lijepo mirise,i hrana vam je uvijek ekstra :D
Rugafet

#119 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Rugafet »

Image
muha_sa

#120 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by muha_sa »

Image
HAVANA

#121 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by HAVANA »

Jack Be Nimble wrote:

E jarane kod mene bi se goli skinuli. :lol: a izgovorili ne bi.
HAVANA

#122 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by HAVANA »

tap3ah75 wrote:Ja kad vidim u američkom filmu kako tinejđer sjedi/leži u svom krevetu u sobi u patikama uvijek kontam kako bi me stara polomila da uradim tako šta.
:lol: Moja zena bi im cipelu usta ugurala. :cry:
spreca

#123 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by spreca »

Ja vec nekog pitah gore oko posjete frizeru,pedikeru,manikjuru a vezano za spavanje po hotelima pa se ucutase....a sto se tice izuvanja i dali treba ili ne...evo npr u rusiji......niti u jednu bolnicu ili kliniku ili dom zdravlja nemozes uci u obuci(bar moskva je prilicno cista...mislim na ulice)dalje od recepcije/kartoteke......imaju one plasticne kese Bahile tako ih ovdje zovu besplatne i navuces preko svoje obuce a neki donose kucne papuce pa se preobuvaju....ja tu nevidim nista lose u tome.....u svim skolama je zabranjeno ulaziti u obuci.....cim udjes ima garderoba gdje se preobuvas .....i zimi ostavljaju jakne salove itd....ipak sa ulice ma koliko izgledala cista mozemo unijeti svasta u kucu....@Serbet je to vec pisala......pa kad je ulica tako cista sto ne hodamo bosi bar ljeti......ja mislim da su to lijene osobe koje kazu pa sta fali ako sam u obuci u stanu.....a interesantno da su zene za to da se hoda u obuci po stanu....pa kad vec dodjete kuci onda se izuje skine se sa sebe ono u cemu ste dosli raskomotite se skinete sisobrane/lajbice /grudnjake da dahnete dusom :lol: :lol: a izujete se da malo noge odmorite :D
spreca

#124 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by spreca »

Rugafet wrote:Image
Ovo je kod mene jednom bilo....prolazio ja pored zgrade gdje zivi mi rodica a zivila na prvom spratu a bas tada se potrefila na balkonu :lol: :lol: hajde amidzicu na kahvu evo je samo da provri :lol: :lol: ....i tako caskamo i ja velim hajd eto me .....napravim par koraka i jetim se mojih cOrapa :oops: :lol: :lol: :lol: ....velim ja njoj......nemogu zurim zaboravio sam da moram za 5 munuta biti tu i tu :mrgreen: ....a ona ko iz topa .....hajde ba sta ima veze sto su ti carape poderane :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....a bila je zivi djavo :lol: :lol:...ja tad bi momculjak i stidan...a sad bi poderanih gaca hodo ulicom :lol: :lol:
HAVANA

#125 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by HAVANA »

Ma vala nisu mi carape poderane al izadjem ujutro u 7h a kuci oko 19h...Kaka kafa i svracanje.I zena me s lavorom doceka. :D
Post Reply