Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
512MB

#101 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

hrle1976 wrote:...
Uporedjujes prirodu, skolstvo, socijalni zivot jedne Norveske sa BiH? :lol:
mO k3

#102 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by mO k3 »

ibi wrote:Hrle/Zviz bi se vratio da ima gdje, ali bi mu ukinuli Dansku socijalu zato ne moze, a i sva rodbina ga tuzila.
De majketi ne seri ... sto ne pustite covjeka vise na miru
hrle1976

#103 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by hrle1976 »

512MB wrote:
Da eto nece Hamo i Torkild jesti cevape i pricati o "zajednickim" skolskim danima iz 1980 godine. Ljepsi je zrak na nekom brdu u BiH nego na onom frizideru od klime u Norveskoj. Jes ti ikad gore bio? Osjetio vlaznost, vjetar i hladnocu a da ne pricam o sivilu, imas osjecaj da ti je oblak 10 metara povis glave. U BiH tri dana zaredom pada kisa, svak kuka jao dosadne kise, a ja se pitam sta se to drasticno mjenja da mu odjednom 15 dana zaredom kise ne smetra?
mO k3

#104 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by mO k3 »

512MB wrote:
tranquil wrote:Bošnjo priznaje samo Minken i Beč, i sve mimo toga je vukojebina :lol:

Ne mogu kriviti takvo razmišljanje, jer sam ga u blažem obliku i ja imao.
Minken i Bec jesu prelijepi, al meni osobno preveliki za zivjeti. Osim toga, za po sata sam u Minkenu i sat i po u Becu, big deal.
u kojem gradu boravis?
mO k3

#105 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by mO k3 »

SaraFina wrote:
512MB wrote:
tranquil wrote:Bošnjo priznaje samo Minken i Beč, i sve mimo toga je vukojebina :lol:

Ne mogu kriviti takvo razmišljanje, jer sam ga u blažem obliku i ja imao.
Minken i Bec jesu prelijepi, al meni osobno preveliki za zivjeti. Osim toga, za po sata sam u Minkenu i sat i po u Becu, big deal.

Pola sata Minhen? Privatnim avionom pretpostavljam? Ti si meni idol :D
ma to sam ga i ja htjeo pitati :mrgreen:
BarbaDue

#106 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by BarbaDue »

Šta se imate vraćati, neka vas tamo...koji ćete ovdje!
insomnia78

#107 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by insomnia78 »

A vi jos joste provalili ovog barona i njegove price?
mousstapha

#108 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by mousstapha »

Ma to je 512 u nekom gradu pored Salzburga, zato kaze po sata do Minhena :D
Melbourne_Australia

#109 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Melbourne_Australia »

mousstapha wrote:Ma to je 512 u nekom gradu pored Salzburga, zato kaze po sata do Minhena :D
Lik hladno predje 150 km za pola sata :lol: :lol: On i kad laze ne zna ko covjek slagati :lol: :lol:
512MB

#110 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Melbourne_Australia wrote:
mousstapha wrote:Ma to je 512 u nekom gradu pored Salzburga, zato kaze po sata do Minhena :D
Lik hladno predje 150 km za pola sata :lol: :lol: On i kad laze ne zna ko covjek slagati :lol: :lol:
Po sata autoputa, il mislis da X6icu vozim po njemackim autoputevima 120? :)

Osim toga nije "Minken" samo centar i Marienplatz. To sto je Sara tutnula u google maps ne znaci i da stimaju relacije.
madner

#111 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by madner »

Smanji ribu, postajes zviz.

Uglavnom Salzburg stvano nema ni jedan plus naspram Minhena. Fudbalski klubovi su najbolje ogledalo gdje je ko.
512MB

#112 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

hrle1976 wrote:
512MB wrote:
Da eto nece Hamo i Torkild jesti cevape i pricati o "zajednickim" skolskim danima iz 1980 godine. Ljepsi je zrak na nekom brdu u BiH nego na onom frizideru od klime u Norveskoj. Jes ti ikad gore bio? Osjetio vlaznost, vjetar i hladnocu a da ne pricam o sivilu, imas osjecaj da ti je oblak 10 metara povis glave. U BiH tri dana zaredom pada kisa, svak kuka jao dosadne kise, a ja se pitam sta se to drasticno mjenja da mu odjednom 15 dana zaredom kise ne smetra?
Sto ne, redovno povedem jarane "Svabe" na cevape i to ove malo bolje banjalucke, i uvjek odusevljeni ljudi. Ti si jarane zesca fukara ako znas vani samo "Hame".
512MB

#113 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

madner wrote:Smanji ribu, postajes zviz.

Uglavnom Salzburg stvano nema ni jedan plus naspram Minhena. Fudbalski klubovi su najbolje ogledalo gdje je ko.
Za vas je sve, sta je vani normalno, neka fantazija :) i nisam ni reko da je ljepse od Minhena, meni je super i dosta mi to. Minhen be super grad, radio sam 3 godine tamo. Vi delegati uvjek zapinjete za Salzburg ne ja.
pirmin

#114 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by pirmin »

Dao bih sestipohiljada maraka.
madner

#115 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by madner »

512MB wrote:

Za vas je sve, sta je vani normalno, neka fantazija :) i nisam ni reko da je ljepse od Minhena, meni je super i dosta mi to. Minhen be super grad, radio sam 3 godine tamo. Vi delegati uvjek zapinjete za Salzburg ne ja.
Pojma nemas ni ko je koliko bio vani ni gdje. Zapeo si ti za Salzburg odkako sam ti rekao da meni nije ni u top 100 mjesta za ziviti, pograniceno mjesto u drzavi sa jednim velegradom. Ako ti je super, sta se imas braniti.

Pola sata malo sutra, kao i ovaj skec za sat i po do Beca.
hrle1976

#116 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by hrle1976 »

512MB wrote: Sto ne, redovno povedem jarane "Svabe" na cevape i to ove malo bolje banjalucke, i uvjek odusevljeni ljudi. Ti si jarane zesca fukara ako znas vani samo "Hame".
Ja ne vidim nikakv uzitak u tome da jedem cevape sa Hansom. Ako ti sebe vidis kao über-cim god se nazivo onda pusti ti Hame, Ante i Drage na miru. Druzim se ja sa ostalima tako reci ali ne brkam stvari kao ti.
512MB

#117 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

madner wrote: Pojma nemas ni ko je koliko bio vani ni gdje. Zapeo si ti za Salzburg odkako sam ti rekao da meni nije ni u top 100 mjesta za ziviti, pograniceno mjesto u drzavi sa jednim velegradom. Ako ti je super, sta se imas braniti.

OdakleN su tebe deportirali kuci, Stuttgart? :) Jebga jarane sta sad ja da radim. I mislis sad da cu se sa tobom naglabat koji je grad tebi u top 100 (cuj top 100), zaboli me karina. Tebi je fino u seheru meni je fino vani i haj vozdra.

I de to malo bolje na google maps raztabori :)
madner

#118 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by madner »

Pa sto onda izmisljas da si na pola sata do pravog grada?
Melbourne_Australia

#119 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

512MB wrote:
madner wrote: Pojma nemas ni ko je koliko bio vani ni gdje. Zapeo si ti za Salzburg odkako sam ti rekao da meni nije ni u top 100 mjesta za ziviti, pograniceno mjesto u drzavi sa jednim velegradom. Ako ti je super, sta se imas braniti.

OdakleN su tebe deportirali kuci, Stuttgart? :) Jebga jarane sta sad ja da radim. I mislis sad da cu se sa tobom naglabat koji je grad tebi u top 100 (cuj top 100), zaboli me karina. Tebi je fino u seheru meni je fino vani i haj vozdra.

I de to malo bolje na google maps raztabori :)
A sto onda non stop pricas kako je u BIH lose??? tebi dobro gore i niko od nas ne pise sta je lose gore..A ti 24 sata samo pricas kako je ovde...Kako ti ne kontas da ima dosta ljudi koji zive bolji zivot u BIH nego sto ces ti za naredna 4 zivota da zivis gore toliko.........Svako ide tamo gdje mu je bolje....Samo vas toliko boli kad cujete da neko dobro zivi i da ne bi zivio vani, ili da je zivio vani pa se vratio...Nije svako lopov i politicar a i e radi svako na budzetu ..Evo ja ti kazem otvoreno, pravo si naporan decko, imam osjecaj ponekad pomalo i cudan o mnogo bezobrazan.
kiligonzales

#120 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by kiligonzales »

512MB wrote:

Ma Bregenz top, Bodensko jezero, planine, Linhenstajn, Svicarska, Njemacka, sve blizu.Fudbalski klubovi su Austrijancima svakako tanki. :lol:

Cemu poredjenje Salzburga kojem bi pandan bio Regenzburg u Bavarskoj? Ne moze se on porediti sa Minhenom. :D
kiligonzales

#121 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by kiligonzales »

madner wrote:Pa sto onda izmisljas da si na pola sata do pravog grada?
Možda je letom udaljen toliko :lol:
Melbourne_Australia

#122 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

kiligonzales wrote:
U pravu si mozda pored 300 kvadrata kuce na Hvaru koju ima :lol: :lol: ima i privatni avion :lol: :lol: i Sve je to on zaradio vani :lol: :lol:
Last edited by Melbourne_Australia on 22/09/2017 18:40, edited 1 time in total.
kiligonzales

#123 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by kiligonzales »

kiligonzales wrote:
U pravu si mozda pored 300 kvadrata kuce a Hvaru koju ima :lol: :lol: ima i privatni avion :lol: :lol:
Mi iz Sa smo udaljeni od pravih gradova svega pola sata do sat letom. :lol:
Ovima iz Tuzle je bolje, imaju vise linija leta. :lol:
kiligonzales

#124 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by kiligonzales »

Dobro to je Minhenu najblizi austrijski grad Salzburg, ali nije bas to tako blizu minimum 2 sata voznje. Od Graca do Minhena ima 4 sata, Salzburg na pola puta. :D
512MB

#125 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Al si se natakario na tih pola sata, eto 45 minuta, haj nek bude sat ako ces bolje spavat zbog toga. Uglavnom je tu preko grane, to su smjesne relacije.
Post Reply