Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#101 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by vješalica »

pinkman wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:
vernes81 wrote:
Bas mi cudno da neko sprijeci pretres vozila, ali eto ako ti tako kazes...
Mislim da nisi shvatio kontekst priče oko zaustavljanja. Službena lica koja su me zaustavila bila su izuzeto profesionalna i stvarno ni u jednom trenutku nije bilo neke napetosti. Na kraju krajeva, oni mene mogu na licu mjesta izbit i ispresavijat.

Oni nisu ni tražili pretres direktno, iskren da budem, već su nagovaranjem pokušavali mene da odobrovolje da im dam saglasnost za ulazak u auto. Tad sam rekao da nisam saglasan za pretres.

Neuporedivo korektnije iskustvo nego kad te saobraćajna zaustavi i krene tražit koji zavoji fale po Prvoj pomoći i sl.
Bila jedna emisija Slucajevi X gdje je policajac sam usao u vozilo i pronasao neku malu kolicinu droge. Da li to znaci da je dokaz pribavljen nezakonito?
Nije jer ovdje pojedinci koji au 3 u 1 pravnici iz laktasa i međeđe jos uvijek nisu bas najbolje skontali neke detalje iz posla i zkp a pa tvrde da se moze pretresat iskljucivo uz nalog,sto nije istina
vješalica

#102 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by vješalica »

walk_M-A-N wrote:Kada je bila neka rasprava o policiji u Skupštini KS kaže zastupnik Ademović „narod voli policiju“. To mi je zvučalo smiješno ali niko nije rekao drugačije ni osporio. Jer u javnoj i priči političara je tako bajkovito i potpuno nerealno. Kao u Nefićevim izvještajima.

Ono što piše ovdje je nažalost kako i sam doživljavam policiju. Najgori segment ovog društva uz sud i tužilaštvo i političare.
Dobre plate za naše uslove a glavni posao pisanje prekršaja za vožnju i sijalice.
Skloni mitu i reketaši, mafija u uniformi.
Kad im se prijavi provala ili krađa, ako i dođu nema ništa od otisaka i istraga. A za manje krađe kažu što nisi bolje zaključao, pazio, blindirao.
Prave dramu od gluposti tipa nekoliko stabljika marihuane.
Najviše vole obezbjeđenje događaja kao Sff gdje nema opasnosti i vožnju u dobrim i novim autima.

Previše ih ima a opet priča kako nisu popunjeni. Svaka vlast voli da ih j više i zadnje naguravanje su radili Sda, Sdp, Sbb. Ovo za previše je napisano ovdje a i sam sam upoređivao ali ne sa Amerikom već Evropom.
Kod nas u KS ima više policajaca po glavi stanovnika nego u evropskim državama gdje se u taj prosjek računaju i državna i granična policija. A gdje su naše silne ostale agencije za provođenje zakona.
Statistika kriminala ne postoji kroz godine, već samo na nivou „bolje nego u isto vrijeme prošle godine“. A sve je bolje jer niti registruju prijave niti ljudi više sve i prijavljuju jer nema smisla.
Kad idete da prijavite, da li dobijete broj predmeta da znate da je u sistemu? Naravno ne. Već najviše neki zapisnik koji se zagubi.

Čitava je država takva. Ko se sjeća da ima Direkcija za koordinaciju policijskih tijela i slične bespotrebne agencije nastale kao rezultat „reforme“. Bukvalno zguza naguz, nikakva posla osim obezbjeđenja a brojni sektori. I dovlačenje svojih.

Jedino ovi što hvale federalne specijalce, i to ide nagore:
http://nap.ba/new/vijest.php?id=37963.
Samo podobni drugovi i rodbina.
Istina za uhljebavanje
Ali da zanemarimo recimo hipoteticki i broj aluzbenika na glavu stanovnika
Opet u drugim drzavama je manje jer imaju ljudi vece ovlasti i bolji pravosudni aparat
Kod nas to nije tako

I ps
Ibro miladin koji se alikava i druzi sa podzemljem mi za specijalne
Vidi se ko je urgirao za upad....
pinkman

#103 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by pinkman »

vješalica wrote:
pinkman wrote: Bila jedna emisija Slucajevi X gdje je policajac sam usao u vozilo i pronasao neku malu kolicinu droge. Da li to znaci da je dokaz pribavljen nezakonito?
Nije jer ovdje pojedinci koji au 3 u 1 pravnici iz laktasa i međeđe jos uvijek nisu bas najbolje skontali neke detalje iz posla i zkp a pa tvrde da se moze pretresat iskljucivo uz nalog,sto nije istina
Ne znam oko vozila kako ide, ali je malo bezveze da ti moze uci u privatno vozilo tek tako.
Streptokok

#104 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Streptokok »

vješalica wrote:
walk_M-A-N wrote:Kada je bila neka rasprava o policiji u Skupštini KS kaže zastupnik Ademović „narod voli policiju“. To mi je zvučalo smiješno ali niko nije rekao drugačije ni osporio. Jer u javnoj i priči političara je tako bajkovito i potpuno nerealno. Kao u Nefićevim izvještajima.

Ono što piše ovdje je nažalost kako i sam doživljavam policiju. Najgori segment ovog društva uz sud i tužilaštvo i političare.
Dobre plate za naše uslove a glavni posao pisanje prekršaja za vožnju i sijalice.
Skloni mitu i reketaši, mafija u uniformi.
Kad im se prijavi provala ili krađa, ako i dođu nema ništa od otisaka i istraga. A za manje krađe kažu što nisi bolje zaključao, pazio, blindirao.
Prave dramu od gluposti tipa nekoliko stabljika marihuane.
Najviše vole obezbjeđenje događaja kao Sff gdje nema opasnosti i vožnju u dobrim i novim autima.

Previše ih ima a opet priča kako nisu popunjeni. Svaka vlast voli da ih j više i zadnje naguravanje su radili Sda, Sdp, Sbb. Ovo za previše je napisano ovdje a i sam sam upoređivao ali ne sa Amerikom već Evropom.
Kod nas u KS ima više policajaca po glavi stanovnika nego u evropskim državama gdje se u taj prosjek računaju i državna i granična policija. A gdje su naše silne ostale agencije za provođenje zakona.
Statistika kriminala ne postoji kroz godine, već samo na nivou „bolje nego u isto vrijeme prošle godine“. A sve je bolje jer niti registruju prijave niti ljudi više sve i prijavljuju jer nema smisla.
Kad idete da prijavite, da li dobijete broj predmeta da znate da je u sistemu? Naravno ne. Već najviše neki zapisnik koji se zagubi.

Čitava je država takva. Ko se sjeća da ima Direkcija za koordinaciju policijskih tijela i slične bespotrebne agencije nastale kao rezultat „reforme“. Bukvalno zguza naguz, nikakva posla osim obezbjeđenja a brojni sektori. I dovlačenje svojih.

Jedino ovi što hvale federalne specijalce, i to ide nagore:
http://nap.ba/new/vijest.php?id=37963.
Samo podobni drugovi i rodbina.
Istina za uhljebavanje
Ali da zanemarimo recimo hipoteticki i broj aluzbenika na glavu stanovnika
Opet u drugim drzavama je manje jer imaju ljudi vece ovlasti i bolji pravosudni aparat
Kod nas to nije tako

I ps
Ibro miladin koji se alikava i druzi sa podzemljem mi za specijalne
Vidi se ko je urgirao za upad....
koje to ovlasti imaju u drugim drzavama a da nasi nemaju?
TRANCE

#106 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by TRANCE »

Prvo četvoricu zatvorskih policajaca usred zatvora zarobio i maltretirao jedan lik:
http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/294 ... retirao-ih

Pa sedmicu poslije im drugi išetao iz zatvora:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170903039

Naravno u oba slučaja niko od policajaca nije imao hrabrosti da se obračuna s dotičnima, iako je policajaca bilo čak nekoliko puta više, što potvrđuje tezu da u policiji rade kukavice. Sad ovog drugog kofol traže, a vjerovatno mole boga da ga ne sretnu negdje :lol:
Streptokok

#107 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Streptokok »

Ja sam sokiran saznanjem da zatvorski policajci ne nose oruzje.
julisiz es grant

#108 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by julisiz es grant »

Streptokok wrote:Ja sam sokiran saznanjem da zatvorski policajci ne nose oruzje.
Upravo zato da im ga zatvorenici ne bi oteli. Prilično sam siguran da je svugdje tako, tj. da se oružje ne unosi u zatvorenički blok. Naravno, prilikom sprovođenja oružje se nosi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#109 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Truba »

većina ih dođe s njive na taj posao
Haris.ba

#110 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Haris.ba »

Ne treba osiguranju u zatvorima/pritvorima oružje. NIje to toliko nasilno ko što ljudi misle.

Napravi se sistem pogodnosti. Slušaš i imaš pogodnosti. Ne slusaš - ukidaju ti se pogodnosti. Isto ko sa životinjama. :D

Gore je što stvarno godinama niko ne želi da riješi problem pritvora u Sarajevu.

Ali, šta očekivati od grada koji leži na vodi a ima redukcije.

Kod nas je sve ad hoc.
JThomas

#111 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by JThomas »

ma morao je neko zažmiriti na oba oka da se ovo desi. kakvi su da su...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#112 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Jimmy McNulty »

Straža ima samo pepper spray, a vođa smjene jedini ima pravo na pendrek.
JThomas

#113 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by JThomas »

ne vjerujem da bi privodili stražare da se bar ne sumnja da je nešto namjerno bilo...vidjećemo.
Streptokok

#114 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Streptokok »

Jimmy McNulty wrote:Straža ima samo pepper spray, a vođa smjene jedini ima pravo na pendrek.
meni je to van pameti. najbolje je i da ukinu stražare jer postoji mogućnost da ih uzmu za taoce.
julisiz es grant

#115 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Streptokok wrote:
Jimmy McNulty wrote:Straža ima samo pepper spray, a vođa smjene jedini ima pravo na pendrek.
meni je to van pameti. najbolje je i da ukinu stražare jer postoji mogućnost da ih uzmu za taoce.
Stražari imaju ono što im je dovoljno da se fizički odbrane od napada i uklone iz opasne zone, ako je protivnik jači ili brojniji. Davati im oružje bilo bi suludo, jer bi ga zatvorenik koji nadvlada stražara prisvojio. Slično je i sa pendrekom.
Streptokok

#116 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Streptokok »

julisiz es grant wrote:
Streptokok wrote:
Stražari imaju ono što im je dovoljno da se fizički odbrane od napada i uklone iz opasne zone, ako je protivnik jači ili brojniji. Davati im oružje bilo bi suludo, jer bi ga zatvorenik koji nadvlada stražara prisvojio. Slično je i sa pendrekom.
prisvojit će i sprej. treba im i to oduzeti.
Logovan

#117 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Logovan »

julisiz es grant wrote:
Streptokok wrote:
Najbolje je da ništa nemaju, ni pendreke, ni sprejeve, neka krenu goloruki na kriminalce.
S4mpion

#118 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by S4mpion »

TRANCE wrote:Prvo četvoricu zatvorskih policajaca usred zatvora zarobio i maltretirao jedan lik:
http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/294 ... retirao-ih

Pa sedmicu poslije im drugi išetao iz zatvora:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170903039

Naravno u oba slučaja niko od policajaca nije imao hrabrosti da se obračuna s dotičnima, iako je policajaca bilo čak nekoliko puta više, što potvrđuje tezu da u policiji rade kukavice. Sad ovog drugog kofol traže, a vjerovatno mole boga da ga ne sretnu negdje :lol:
Ma kakav obračun čovječe, spusti se na zemlju, ti si obični policajac, kad ti dođe naredba "odozgo", tvoje je da se poklopiš ušima i okreneš glavu.

Slučaj "Francuz".
insomnia78

#119 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by insomnia78 »

JThomas wrote:ne vjerujem da bi privodili stražare da se bar ne sumnja da je nešto namjerno bilo...vidjećemo.
Pa naravno da je namjerno, sta mislis kako je dobio pistolj unutra
JThomas

#120 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by JThomas »

možda je pištolj i izmišljen. ako su oni u talu pištolj mu ne treba...
Roccohljup

#121 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Roccohljup »

Dok sam davno nekada zivio u SG, cesto sam imao problema sa tinejdžerima narkomanima koji su se u čoporu okupljali na zadnjem ulazu i pravili sranja. komsiluk je u par navratra zvao policiju (logavina) koji su zaista dolazili relativno brzo i tjerali iste ali situacija se ponavljala redovno. Zadnji put su rekli da im ne mogu nista sem otjerati a da ja ako imam koga pošaljem kakvu ekipu da ih izlema i otjera a oni ce "progledati" :) Srecom odselio sam se ubrzo pa nije doslo do tog "rješenja" :)
julisiz es grant

#122 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Logovan wrote: Najbolje je da ništa nemaju, ni pendreke, ni sprejeve, neka krenu goloruki na kriminalce.
Oni ne trebaju da se tuku sa zatvorenicima. Njihovo je da ga smire, a ako ne mogu kontrolisati situaciju, da se izmaknu iz opasne zone koja se odmah zaključava ili na drugi način osigurava.
julisiz es grant

#123 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Roccohljup wrote:Dok sam davno nekada zivio u SG, cesto sam imao problema sa tinejdžerima narkomanima koji su se u čoporu okupljali na zadnjem ulazu i pravili sranja. komsiluk je u par navratra zvao policiju (logavina) koji su zaista dolazili relativno brzo i tjerali iste ali situacija se ponavljala redovno. Zadnji put su rekli da im ne mogu nista sem otjerati a da ja ako imam koga pošaljem kakvu ekipu da ih izlema i otjera a oni ce "progledati" :) Srecom odselio sam se ubrzo pa nije doslo do tog "rješenja" :)
To je drugo...to je policija. Oni imaju i pištolje i pendreke.
Ovo su zatvorski čuvari.
UterivacDugoga

#124 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by UterivacDugoga »

studiorum_tuzlaensis wrote:Ma kakva policija. Poštujem Zakon maksimalno, ali kad me zaustavi na ulici ili u autu, prema njemu se mogu odnosit samo kao prema slugi sistema i keru koji podvija rep kad mu šintor naredi. Manji su od makovog zrna kad ga prvom ozbiljnom rečenicom "KOJI JE RAZLOG ZAUSTAVLJANJA?" spustiš na zemlju.

Naravno da nikad ne pristajem ni na kakav pretres niti dajem bilo kakve informacije o bilo kome. Samo im kažem, imate procedure i naloge, pribavite i češljaj.

Pokretaču teme hvala za ovu priču. Uvijek "u se i u svoje kljuse". Izbjeći fizički kontakt gdje god je moguće, ali ako te fizički neko maltretira glavu mu otkini, pusti posljedice kraju tada. Svaka čast za pribranost, ja bi mu na vrat skočio, sestremi.

Takve ko ti cim upitaju za razlog zaustavljanja treba preko usta sastaviti da mu par zuba zafali. Cuj koji je razlog zaustavljanja. Policija ima pravo da te zaustavi,jer mu je khurcu cejf. I tacka. Zato imamo i komediju od drzave sto svakom levatu moraju objasnjavati sto su ga zaustavili.Probaj negdje na zapadu pitati policajca zasto te zaustavio,da vidimo kako ces proci.

Cuj ne pristajes na pretres? Ma nemoj :lol: :lol: :lol: Eto bas bi tebe trebali pitati,izvini molim te,mi bi da te malo pretresemo,ako nam dozvolis? :lol: :lol:

E zato nam i jest sve ovako. Puni forumi internetskih prdala koja naglabaju po cijeli dan,sve znaju i u sve su upuceni.U realnom zivotu prave mlakonje.

Dok je bila milicija,bilo je mnogo bolje. A zna se i zasto...
FreakyStyley

#125 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by FreakyStyley »

JThomas wrote:nijedna institucija ove države nema sama od sebe cilj da išta pomogne građaninu. a gdje god ima priliku, po pravilu će mu odmoći. da bi mu ponekad nešto i pomogla, ako nisi iz sistema ti moraš ili zaprijetiti, ili izmanipulisati, ili dati mito...
Kraj price.

Komotno zalijepiti na 90% tema ovdje.
Post Reply