HRANA PREKO GRANICE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ivannn

#101 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by ivannn »

uglavnomja wrote:necu da ulazim u hrletove analize ... ima tu kvalitetnog mateijala, recimo prije par godina na tv (nesto se desilo u makarskoj) pitaju lika na plazi nesto i ispod pise: muharem, turista iz svedske :D , na tecnom bosanskom prica :oops:

ali fakat kad gledate ove izvjestaje htz - ne bode vam oci to sto nema bosanaca? vise juznih korejanaca nego bosanaca :lol: :lol: :lol:
a nema ni srba ni slovenaca :-) :izet:

da dodje 5 marsovaca - bili bi na listi, milion bosanaca po 10 dana :zzzz: njet ... zrakoprazan prostor ....

budimo realni, nece da nas spominju, valjda im kvarimo rejting :lol:

na stranu sto su i amerikanci u biti bosanci :D (imam ih u famEliji 4 komada) i ovih zadnjih godina svake godine dolaze, iz 2 razloga: nigdje nema ljepseg mora :oops: bili su ono havaji i ostali americki folovi ... i drugo: nigdje nema rahatluka da pustis dijete da samo landara po nekom mjestascu gdje se svi znaju.
vjerovao ili ne , hrvatska je zadnjih godina postala jako popularna u koreji, i oni nisu tipični ljetni turisti već putuju i izvan sezone, zimi ih je najviše

ako ćeš naletit na nekog izvan sezone bit će korejci, i oni idu redom obično u veće gradove, split, zadar, kontinet zagreb s plitvicama itd.

isto tako festivali tijekom ljeta su skroz promijenili i donijeli nove turiste u gradove, uglavnom sada u splitu, i drugim party zonama su tinejdžeri i omladina dominantni, najviše anglosaksonci i zapadni europljani, kada krene ultra ta tri dana je opća ludnica

i ne, to definitivno nisu domaći gastarbajteri s pivskim trbušćićima koji se kriju iza stranjskih dokumenata, već razuzdani napijena omladina koja spava i piša po parkovim
stubrijez

#102 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by stubrijez »

ivannn wrote:
uglavnomja wrote:necu da ulazim u hrletove analize ... ima tu kvalitetnog mateijala, recimo prije par godina na tv (nesto se desilo u makarskoj) pitaju lika na plazi nesto i ispod pise: muharem, turista iz svedske :D , na tecnom bosanskom prica :oops:

ali fakat kad gledate ove izvjestaje htz - ne bode vam oci to sto nema bosanaca? vise juznih korejanaca nego bosanaca :lol: :lol: :lol:

da dodje 5 marsovaca - bili bi na listi, milion bosanaca po 10 dana :zzzz: njet ... zrakoprazan prostor ....

na stranu sto su i amerikanci u biti bosanci :D (imam ih u famEliji 4 komada) i ovih zadnjih godina svake godine dolaze, iz 2 razloga: nigdje nema ljepseg mora :oops: bili su ono havaji i ostali americki folovi ... i drugo: nigdje nema rahatluka da pustis dijete da samo landara po nekom mjestascu gdje se svi znaju.
vjerovao ili ne , hrvatska je zadnjih godina postala jako popularna u koreji, i oni nisu tipični ljetni turisti već putuju i izvan sezone, zimi ih je najviše

ako ćeš naletit na nekog izvan sezone bit će korejci, i oni idu redom obično u veće gradove, split, zadar, kontinet zagreb s plitvicama itd.

isto tako festivali tijekom ljeta su skroz promijenili i donijeli nove turiste u gradove, uglavnom sada u splitu, i drugim party zonama su tinejdžeri i omladina dominantni, najviše anglosaksonci i zapadni europljani, kada krene ultra ta tri dana je opća ludnica

i ne, to definitivno nisu domaći gastarbajteri s pivskim trbušćićima koji se kriju iza stranjskih dokumenata, već razuzdani napijena omladina koja spava i piša po parkovim
:thumbup: ma pusti to... ti kojima objasnjavas misle da ja Hrvatska Metkovic i Makarska.
djevojka bez imena

#103 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by djevojka bez imena »

Citam temu pa se sjetim, let Sarajevo-Beograd-Istambul-Abu Dabi-Brizbejn, u rucni prtljag stavila suho meso, niko me ni pogledo nije, a pola svijeta presla, valjda nece ni susjedi nista postavljacu teme :mrgreen:
zg1911

#104 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by zg1911 »

djevojka bez imena wrote:Citam temu pa se sjetim, let Sarajevo-Beograd-Istambul-Abu Dabi-Brizbejn, u rucni prtljag stavila suho meso, niko me ni pogledo nije, a pola svijeta presla, valjda nece ni susjedi nista postavljacu teme :mrgreen:
:D

IstaNbul

Edin H.

#105 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Edin H. »

baja wrote:Jel iko zna sta u slucaju da si uhvacen s mesom (npr na granici), jel ima kazna il se samo oduzima?
Je'l teleci but?
djevojka bez imena

#106 Re: HRANA PREKO GRANICE

zg1911 wrote:
djevojka bez imena wrote:Citam temu pa se sjetim, let Sarajevo-Beograd-Istambul-Abu Dabi-Brizbejn, u rucni prtljag stavila suho meso, niko me ni pogledo nije, a pola svijeta presla, valjda nece ni susjedi nista postavljacu teme :mrgreen:

IstaNbul

:lol: jesam te! znala sam da ces reagovati i mislila da napisem i BriSbejn :lol:
dječak sa šibicama

#107 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by dječak sa šibicama »

Na ovom forumu se vec 10 i vise godina palamudi o "konacnoj propasti hrvatskog turizma".

Ono, razumijem ljubomoru... ali svaka tema na kojoj se spomene Dalmacija, ode u istom smjeru.

A hrvatski Jadran svake godine sve puniji i puniji :-)
dječak sa šibicama

#108 Re: HRANA PREKO GRANICE

uglavnomja wrote:

Image

ima ima
zg1911

#109 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by zg1911 »

djevojka bez imena wrote:
zg1911 wrote:

IstaNbul

:lol: jesam te! znala sam da ces reagovati i mislila da napisem i BriSbejn :lol:
:thumbup:
stubrijez

#110 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by stubrijez »

djevojka bez imena wrote:Citam temu pa se sjetim, let Sarajevo-Beograd-Istambul-Abu Dabi-Brizbejn, u rucni prtljag stavila suho meso, niko me ni pogledo nije, :
:thumbup:[/quote][/quote]
hehehe ne kontam ovu raju sto nosaju suhovinu u avion... jel ne mogu bez toga sta li stvarno fenomenalna pojava. Ja sam tako sa likom letio za USA i lijepo receno sto puta ne nemoze se nosit snaps i meso nikakvo, lola ponio kolut sudzuke misli haj ba...u Atlanti odmah ga cuko nanjusi sve mu ono raskopase, pitaju jesi li upoznat ovo ono, on bi ko nesto se svadjo sto je najsmjesnije, i opet ga pustise, bez sudzuke naravno... i on onda jos nesto poslije sere kao supci, govna ovo ono. Nasa posla.
stubrijez

#111 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by stubrijez »

dječak sa šibicama wrote:Na ovom forumu se vec 10 i vise godina palamudi o "konacnoj propasti hrvatskog turizma".

Ono, razumijem ljubomoru... ali svaka tema na kojoj se spomene Dalmacija, ode u istom smjeru.

Bas tako, nikako da crkne komsiji krava, a kod nas i maline posle da veHnu... Ne vidimo mi svoj problem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#112 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Tomahawk11 »

dječak sa šibicama wrote:Na ovom forumu se vec 10 i vise godina palamudi o "konacnoj propasti hrvatskog turizma".

Glupa prica.
Kakava propast :-)

Problem je sto su ljudi navikli na relativno pristupacne cijene, onda je sve otislo gore....doci ce vrijeme kad ce i CG biti preskupa....onom ko nema para, je li.....sto ce reci da je odlazak na more luksuz, pa ili mozes ili ne mozes....al suplju pricati, eh :zoka:
meteorit135531

#113 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by meteorit135531 »

Alfons Kauders wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ma mi iz Bosne svakako nocimo na crnjaka, ne prijavljujemo se, nista ne trosimo, zar tako ne rece voditeljica drzavne televizije?
Plus krademo!

Prosle godine mi skinuli prijatelja s busa, sumnjajuci da je klosar i kriminalac (frajer im rekao ko je, cime se bavi, pokazao vize nekoliko drzava u pasosu, rekao gdje ide i dao broj - idioti nisu ni nazvali broj, ni proguglali njegovo ime).

Onda sam ja nazvao, stjerao ih u kurac i rekao da ce mi iduce godine nosati tacnu u kafani ako ga ne puste, jer za sat dolazim s advokatom da im uzmem imena i idemo na sud (prijatelj ima primanja preko $10k mjesecno, pa mu ne bi bilo zao dati jednu platu na advokate, da im se napije krvi).

Sat i po kasnije bilo smo na plazi. :)
Lovačka priča. :) da si se ovako ponio prema državnim i graničnim policajcima , završio bi sa udesen sa lisicama na rukama i kaznenom i prekršajnom prijavom , a možda bi ti bi ti i odredili i pritvor.

Nikad , ali baš nikad nisam doživio ni najmanje neugodnosti od hrvatskih granicara. Dobar dan , vašu putovnicu, dobijem pečat , i ljubazno se zahvalim.

Samo su jednom tražili da pokažem koliko novca nosim , pitali imam li što za prijaviti i nastavili dalje.
Tada sam osjetio sasvim blagi prezir prema BH pasosu, ali bili su korektni i profesionalni.
Ovo što si ti napisao i opisao , ovo apsolutno niko ne puši da je u stvarnosti moguće da jedan civil uradi , jer je zapravo nemoguće.
Samo što je mašta besplatna i neograničena , pa možemo zamišljati različite scenarije.
Ali bojim se da ti te maštarije nikad ne mogu postati stvarnost. :thumbup:

P.S

Ovo sto si ti napisao , iako ćeš sve svojim forumskim perom truditi da ubjedis citace da si natjerao hrvatske graničare da ustuknu pred tvojom pojavom , u stvarnosti bih ih jako iznerviralo i rado bi se znalački obračunali da im jedan bahati Bosanac ovako pristupi , sa tim kurcevitim stavom.

Pozdrav. 8-)
drunken tiger

#114 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by drunken tiger »

Almir_93 wrote:Pozdrav
Idem sa prijateljima u HRV pa me interesuje smije li se prenijet šta od hrane ?
Nosimo prenosni frižider pa da ne bude kakvih problema..

LP
Prošle godine išao u kamp. Ponio hranu iz Bosne, meso nisam nosio, tamo kupovao po potrebi. Dvje gajbe piva prenio. Ništa nisam krio, sve složeno bilo da se vidi lijepo. Nikakvih problem nisam imao. Samo uzeli pasoš, ovjerili ulazak, :" Lijep provod i sretno." Hvala, doviđenja i prijatno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#115 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Tomahawk11 »

Mi smo prije x godina (nije jos bila EU) u Hr prenijeli u autima pica, nije normalno.
U tri auta puni gepeci pive, a jos iza sjedista Jacka i ostalih sranja :lol: :lol:
Da su gledali, sverceri 1/1 :-)
A mi povukli da pijemo :lol: :lol:
Doduse, van sezone je bilo.
uglavnomja

#116 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by uglavnomja »

ivannn wrote:

kao prvo ne znam nista o vansezonskom turizmu u unutrasnjosti :-)
meni je turizam ona 3-4 mjeseca ljeti, od dubrovnika do istre ... plus plitvice, ali to je ublizu, kao i mostar i medjugorje :D
korejci sto gazaju po bljuzgi su mi nepoznanica :P

a realno jedan dio zagrebackih turista je povezan sa snjeznom kraljicom, trkama vetereana ... (tu su slovenci i austrijanci na domacem :D )

ja jako volim zagreb i prilicno ga poznajem :-D i imam neke drage ljude tamo, da ne bude nesto kontra (splita) zg

more volim jos vise 8-)

i nemam nikakvih zelja da propadne hrv turizam, dapace ... mogla bi i bh copnuti sta para od prolazaka turista :thumbup: ali druga prica
Tomahawk11
Globalni moderator

#117 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Tomahawk11 »

Pa u Dubrovniku grmi i van sezone.
Alfons Kauders

#118 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Alfons Kauders »

meteorit135531 wrote: Lovačka priča. :) da si se ovako ponio prema državnim i graničnim policajcima , završio bi sa udesen sa lisicama na rukama i kaznenom i prekršajnom prijavom , a možda bi ti bi ti i odredili i pritvor.

Nikad , ali baš nikad nisam doživio ni najmanje neugodnosti od hrvatskih granicara. Dobar dan , vašu putovnicu, dobijem pečat , i ljubazno se zahvalim.

Samo su jednom tražili da pokažem koliko novca nosim , pitali imam li što za prijaviti i nastavili dalje.
Tada sam osjetio sasvim blagi prezir prema BH pasosu, ali bili su korektni i profesionalni.
Ovo što si ti napisao i opisao , ovo apsolutno niko ne puši da je u stvarnosti moguće da jedan civil uradi , jer je zapravo nemoguće.
Samo što je mašta besplatna i neograničena , pa možemo zamišljati različite scenarije.

P.S

Ovo sto si ti napisao , iako ćeš sve svojim forumskim perom truditi da ubjedis citace da si natjerao hrvatske graničare da ustuknu pred tvojom pojavom , u stvarnosti bih ih jako iznerviralo i rado bi se znalački obračunali da im jedan bahati Bosanac ovako pristupi , sa tim kurcevitim stavom.

Pozdrav. 8-)
Ni ja nikad nisam imao neugodnosti s hrvatskim granicarima, nikad mi nisu ni gepek rovili, nikad losu rijec uputili. Ali ovo se nije desilo meni.

I stani, ti mislis da bi zavrsio "udesen" zato sto sam im rekao da cu ih prijaviti za pizdariju koju su napravili, zato sto su lagali covjeku i pravili budalu od njega, bez da su i provjerili o cemu se radi? :-)

Drotovi zajebu stvar, naprave ti sranje, ti kazes da ces ih prijavit - i onda te razbiju pred sto ljudi i strpaju u pritvor bez ikakvog osnova? Pa nije to Sjeverna Koreja jebote, vec Hrvatska... :lol:

P.S. Ja nisam bahat, u pravilu sam jako kulturan i smiren, ali jednostavno ne dam da me iko jebe. Vise sam neugodnosti imao na BiH granicama nego na hrvatskim.

Zanima li te kako se ta scena zavrsila? Zadrzali me na granici da mi "ocarine" neke stvari. Ja fino rekao da nisam budala i da im ne dam para. Vratio se u auto, upalio, otisao kuci. Nikad nije dosla ni prijava, nit koji kurac.
uglavnomja

#119 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by uglavnomja »

Tomahawk11 wrote:Pa u Dubrovniku grmi i van sezone.

apsolutno, to je svijet za sebe
beobasket

#120 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by beobasket »

Javljam se sa Jadranske obale. Bio 10 dana na makarksoj rivijeri, 10 dana u Istri, evo sad 7 dana na dubrovackoj rivijeri. Pa idem na Hvar 8 dana.

Istra gdje sam bio (Rovinj, Porec i Rabac) u absolutnoj vecini turisti iz Slovenije. Imas osjecaj da ih ima vise nego lokalnog stanovnistva.

Makarska rivijera (Brela, Baska Voda i Makarska) minimum 1/3 su turisti iz Bosne ili ljudi iz Bosne sa adresom u Njemackoj, Danskoj, Svedskoj... ostalo vise Poljaka i Cehoslovaka nego Njemaca i Austrijanaca.

Trenutno na relaciji Mlini - Plat - Cavtat, vecina turista iz Trebinja sa adresom u Svedskoj i Norveskoj.
Dozer

#121 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Dozer »

Ma lijepi Halkidiki i Grcka, vec godinama. :D
baja

#122 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by baja »

Edin H. wrote:
baja wrote:Jel iko zna sta u slucaju da si uhvacen s mesom (npr na granici), jel ima kazna il se samo oduzima?
Je'l teleci but?
Ma jok ba...svaki put smo nosili nesto recimo kilu mesa, il fileta nebitno. Nikad nismo imali problema...
djevojka bez imena

#123 Re: HRANA PREKO GRANICE

stubrijez wrote:
hehehe ne kontam ovu raju sto nosaju suhovinu u avion... jel ne mogu bez toga sta li stvarno fenomenalna pojava. Ja sam tako sa likom letio za USA i lijepo receno sto puta ne nemoze se nosit snaps i meso nikakvo, lola ponio kolut sudzuke misli haj ba...u Atlanti odmah ga cuko nanjusi sve mu ono raskopase, pitaju jesi li upoznat ovo ono, on bi ko nesto se svadjo sto je najsmjesnije, i opet ga pustise, bez sudzuke naravno... i on onda jos nesto poslije sere kao supci, govna ovo ono. Nasa posla.

Ma sta ima veze :lol: ja sve fino, vakumirano, i bakarnu tacnu preko, kao da se ne vidi :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#124 Re: HRANA PREKO GRANICE

Ima pristupacnih cijena, skrenes iza coska i u granapu sve skoro pa ko u sarajevu, mislim cijene.

I u tom famoznom Dubrovniku, ne mora se kafa piti na Stradunu. U svakoj onoj ulicici kafa je puno jeftinija nego na tim udarnim mjestima, gdje ti naplacuju i mjesto za stolom.

Ima pivnica jeftina, cak je bio ekspres restoran sa kuhanim paprikama :D ne znam jel jos ima, nisam se zavlacio dugo u ulicice.

Da su napuhali cijene u restoranima diljem Jadrana, jesu, ali jebiga i to je stvar mogucnosti. Strancima uglavnom nije skupo, nama jeste, nase plate su nize u prosjeku od njihovih penzija. Ko nam kriv, dok god glavni problemi u drzavi budu Dodik, majorizacija, Bakir, Sebija a ne ekonomska propast, tako ce nam i biti.

Sto se tice svih regulativa na carini, to su EU zakoni, ne CRO zakoni. Vjerujem da granicarima puca neka stvar sta ko nosi u gepeku, dok nije bomba ili oruzje.
sandra01

#125 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by sandra01 »

Lovačka priča. :) da si se ovako ponio prema državnim i graničnim policajcima , završio bi sa udesen sa lisicama na rukama i kaznenom i prekršajnom prijavom , a možda bi ti bi ti i odredili i pritvor.

P.S

Pozdrav. 8-)[/quote]

Ej fakat sad mi pade na pamet ,je li sada svi moraju po ovim novim zakonima pokazati izvjestaj iz banke koliko imaju para sa sobom ili je to random pitanje ,ono ako procjene da nemas love?
Ima li iko ko je isao ove godine i vratio se da je imao ovaj problem?
Post Reply