Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LOVAC NA ZMIJE wrote:Sandzak VRATITI u sastav Bosne.Podrucje Sandzaka je bilo u sastavu Bosne i tokom Srednjovjekovne Drzave Bosne i tokom Bosne u sastavu Turske Imperije.Sandzak je stara bosanska zemlja.Sandzak je odvojen od Bosne tek od strane Austrougarske,na nasilan nacin.Glavni grad ce biti Sarajevo.
Ista teorija kao... sve ugurati u granice bivseg Dusanovog carstva ili "Hrvatska do Zemuna".
LOVAC NA ZMIJE wrote:Sandzak VRATITI u sastav Bosne.Podrucje Sandzaka je bilo u sastavu Bosne i tokom Srednjovjekovne Drzave Bosne i tokom Bosne u sastavu Turske Imperije.Sandzak je stara bosanska zemlja.Sandzak je odvojen od Bosne tek od strane Austrougarske,na nasilan nacin i to neminovno treba korigovati,kad tad,kad se bude stvarala UJEDINJENA REPUBLIKA BOSNA.Glavni grad ce biti Sarajevo.
ne znam tačno gdje je administrativna granica,
vjerovatno Ivan, tu i postoji onaj znak Dobro došli u HERCEGOVAČKO-Neretvanski kanton.
ali znam gdje osjetim Hecegovinu.
na onom mostu preko Neretve, kada se izađe iz Jablanice, i krene prema Mostaru.
Tek odtale mi krene onaj pravi Hercegovački krš, koji i jeste svojstven Hercegovini.
po tome Konjic i Jablanicu, ja ne mogu uvrstiti u Hercegovinu, mada ti gradovi zaista i ulaze u pojam Hercegovina.
LOVAC NA ZMIJE wrote:Nije bas teorija.Alija Izetbegovic je obnovio bosansku drzavu i ponovo je postavio na mapu drzava svijeta i u historiji Bosne ima isti znacaj kao i Ban Kulin,koji je prvi prakticno stavio bosansku drzavu na mapu svijeta.Sada cekamo da se pojavi novi Tvrtko koji ce bosansku drzavu prosiriti i ponovo dovesti u njene prirodne granice.Historija se ponavlja.
Tacna granica izmedju Bosne i Hercegovine postoji .Opcine koje pripadaju Hercegovini kao sto su Stolac, Trebinje, Gacko, Nevesinje, Kalinovik,Konjic,/ nekad je opcina foca pripüadala Hercegovini/ Prozor itd itd DAKLE GRANICA POSTOJI .
Da dodam.Granicna linija izmedju BiH je jedna od najnormalnijih granica u istoriji Bosne..
Hercegovina je sastavni dio Bosne,kao sto je npr. Dalmacija sastavni dio Hrvatske.
Danasnja Hrvatska je do 1848 imala zvanicni naziv "kraljevina Hrvatska,Dalmacija i Slavonija" ,ali Hrvatska se danas ne zove (iz tri dijela) "Hrvatska i Dalmacija i Slavonija",nego je uspjela vratiti svoje jedinstveno povijesno ime,sto Bosna tek treba uradi,ili,bolje receno da "uredi".
Sto je Dalmacija Hrvatskoj,to je i Hercegovina Bosni,njen sastavni dio,a ne nesto vjestacki odvojeno od nje.
lnz wrote:Hercegovina je sastavni dio Bosne,kao sto je npr. Dalmacija sastavni dio Hrvatske.
Danasnja Hrvatska je do 1848 imala zvanicni naziv "kraljevina Hrvatska,Dalmacija i Slavonija" ,ali Hrvatska se danas ne zove (iz tri dijela) "Hrvatska i Dalmacija i Slavonija",nego je uspjela vratiti svoje jedinstveno povijesno ime,sto Bosna tek treba uradi,ili,bolje receno da "uredi".
Sto je Dalmacija Hrvatskoj,to je i Hercegovina Bosni,njen sastavni dio,a ne nesto vjestacki odvojeno od nje.
Hvala Frutek ,ali moram napraviti jednu malu ispravku,danasnja Hrvatska se sve do 1918 godine zvanicno zvala "Hrvatska,Dalmacija i Slavonija",a ne kako sam prije rekao do 1848.Mala greska,ali sustinski nista ne mijenja u onome sto sam rekao.