Granica izmedju B. i H. ne postoji

Fair Life

Post by Fair Life »

LOVAC NA ZMIJE wrote:Sandzak VRATITI u sastav Bosne.Podrucje Sandzaka je bilo u sastavu Bosne i tokom Srednjovjekovne Drzave Bosne i tokom Bosne u sastavu Turske Imperije.Sandzak je stara bosanska zemlja.Sandzak je odvojen od Bosne tek od strane Austrougarske,na nasilan nacin.Glavni grad ce biti Sarajevo.
Ista teorija kao... sve ugurati u granice bivseg Dusanovog carstva ili "Hrvatska do Zemuna".

Blago tebi !!
Fair Life

Post by Fair Life »

... pobijedio si.
Prenj

Post by Prenj »

LOVAC NA ZMIJE wrote:Nije bas teorija.Alija Izetbegovic je obnovio bosansku drzavu i ponovo je postavio na mapu drzava svijeta
:lol: :lol: :lol:
LOVAC NA ZMIJE wrote: i u historiji Bosne ima isti znacaj kao i Ban Kulin,koji je prvi prakticno stavio bosansku drzavu na mapu svijeta.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

David Strbac, lovac na jazavce, je bio 'mila majka'...
rajvosa

Post by rajvosa »

LOVAC NA ZMIJE wrote:Sandzak VRATITI u sastav Bosne.Podrucje Sandzaka je bilo u sastavu Bosne i tokom Srednjovjekovne Drzave Bosne i tokom Bosne u sastavu Turske Imperije.Sandzak je stara bosanska zemlja.Sandzak je odvojen od Bosne tek od strane Austrougarske,na nasilan nacin i to neminovno treba korigovati,kad tad,kad se bude stvarala UJEDINJENA REPUBLIKA BOSNA.Glavni grad ce biti Sarajevo.

Ovo mi se svidja...AFERIM :) :)
flora.sa

Post by flora.sa »

ne znam tačno gdje je administrativna granica,
vjerovatno Ivan, tu i postoji onaj znak Dobro došli u HERCEGOVAČKO-Neretvanski kanton.
ali znam gdje osjetim Hecegovinu.
na onom mostu preko Neretve, kada se izađe iz Jablanice, i krene prema Mostaru.
Tek odtale mi krene onaj pravi Hercegovački krš, koji i jeste svojstven Hercegovini.
po tome Konjic i Jablanicu, ja ne mogu uvrstiti u Hercegovinu, mada ti gradovi zaista i ulaze u pojam Hercegovina.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

LOVAC NA ZMIJE wrote:Nije bas teorija.Alija Izetbegovic je obnovio bosansku drzavu i ponovo je postavio na mapu drzava svijeta i u historiji Bosne ima isti znacaj kao i Ban Kulin,koji je prvi prakticno stavio bosansku drzavu na mapu svijeta.Sada cekamo da se pojavi novi Tvrtko koji ce bosansku drzavu prosiriti i ponovo dovesti u njene prirodne granice.Historija se ponavlja.

Izlazimo i na Jadran?
gavrilo

Post by gavrilo »

stochar wrote:Bosna do Tokija preko Milvokija... :)

(samo da se ne nadje neki pametnjakovic da kazhe da se Milvoki ne pise onako... :))
bosna do milvokija... u tokiju ima sars 8-)
rajvosa

Post by rajvosa »

Tacna granica izmedju Bosne i Hercegovine postoji .Opcine koje pripadaju Hercegovini kao sto su Stolac, Trebinje, Gacko, Nevesinje, Kalinovik,Konjic,/ nekad je opcina foca pripüadala Hercegovini/ Prozor itd itd DAKLE GRANICA POSTOJI .

Da dodam.Granicna linija izmedju BiH je jedna od najnormalnijih granica u istoriji Bosne..
lnz

Post by lnz »

Hercegovina je sastavni dio Bosne,kao sto je npr. Dalmacija sastavni dio Hrvatske.
Danasnja Hrvatska je do 1848 imala zvanicni naziv "kraljevina Hrvatska,Dalmacija i Slavonija" ,ali Hrvatska se danas ne zove (iz tri dijela) "Hrvatska i Dalmacija i Slavonija",nego je uspjela vratiti svoje jedinstveno povijesno ime,sto Bosna tek treba uradi,ili,bolje receno da "uredi".
Sto je Dalmacija Hrvatskoj,to je i Hercegovina Bosni,njen sastavni dio,a ne nesto vjestacki odvojeno od nje.
Frutek

Post by Frutek »

lnz wrote:Hercegovina je sastavni dio Bosne,kao sto je npr. Dalmacija sastavni dio Hrvatske.
Danasnja Hrvatska je do 1848 imala zvanicni naziv "kraljevina Hrvatska,Dalmacija i Slavonija" ,ali Hrvatska se danas ne zove (iz tri dijela) "Hrvatska i Dalmacija i Slavonija",nego je uspjela vratiti svoje jedinstveno povijesno ime,sto Bosna tek treba uradi,ili,bolje receno da "uredi".
Sto je Dalmacija Hrvatskoj,to je i Hercegovina Bosni,njen sastavni dio,a ne nesto vjestacki odvojeno od nje.
Veoma lijepo rečeno Inz :-D
lnz

Post by lnz »

Hvala Frutek :) ,ali moram napraviti jednu malu ispravku,danasnja Hrvatska se sve do 1918 godine zvanicno zvala "Hrvatska,Dalmacija i Slavonija",a ne kako sam prije rekao do 1848.Mala greska,ali sustinski nista ne mijenja u onome sto sam rekao.
kojsino

Post by kojsino »

kojsino wrote:Za sve koji ,kao ne znaju gdje su granice BiH, i njenih susjeda , vazi:
Preko Une, Save , Drine i Hercegovine, mars u tri ..
Citat za podsjecanje , da li ima Bi H granice !
Post Reply