Baš tako.belfy wrote:ili tacnije - onaj ko misli da ga niko ne moze izlevatiti je nezreo. ispada da vremenom ne postajes zreliji uopste, nego ima ta granica kada si sazrio i najpametniji pa te niko ne moze nasukati. takvo misljenje je jednostavno naivno.MyTao wrote:ne ti... zivot... ako dopustis da te neko izlevati onda si nezreo.Hakiz wrote:
A ocjenu da li sam zrela osoba, naravno, donosim ja. Ko drukčije kaže, kleveće i laže
Mislim svasta se moze desiti, ali mi je nekako tesko za povjerovati da bi jedna djevojka od 17-18 godina pricala sa drugom osobom 4-5 godina, lagala, navlacila ga na tanak led da bi mu za nekih 10 godina mogla ukrasti 2m^2 neke njive sto mu je stari ostavio
Ko vam je bitniji?
-
Hakiz
#101 Re: Ko vam je bitniji?
-
Hakiz
#102 Re: Ko vam je bitniji?
Hoćeš reći da osoba koja ti je dala život, zbog koje uopšte postojiš i možeš pisati o ovoj temi, bez koje ne bi bila živa pa time ni u prilici da se udaš i imaš djecu ti je manje važna i iza muža?sadie_forever wrote:Zafrkavam seTomahawk11 wrote:Onda fino mami i rijeseno![]()
Roditelji te napravili, bdjeli nad tobom da si zdrava, jurili noćima po doktorima i hitnoj pomoći kada ti je bilo loše itd, izgubili decenije života brinući da li ti se nešto dešava po raznim dernecima, koncertima itd, pod njihovim krilima rasla i postala to i takva kakva si. Jedan dan naišao neki lik, došao na gotovo, rekao sebi "Dobre koke, maznuću je". Nekoliko lijepih riječi, cvijet tu i tamo, poneka večera. Šaputanja na jastuku, seks, provodi dok su roditelji provodili besane noći brinući se kakav je, da nije neki ludak. Maznuo te, (ti se udala) i sada ti on važniji od roditelja?
Ako to nije nezahvalnost, ništa nije.
Last edited by Hakiz on 10/02/2017 15:10, edited 1 time in total.
- Logovan
#103 Re: Ko vam je bitniji?
Ne kontam kako uopšte odrasla osoba može odabrati koga više voli.sadie_forever wrote: S ovim se slazem,ljudima je iz nekog razloga tesko odgovoriti na ovo pitanje,meni nije,isto kao ono koga vise volite mamu ili oca? ja priznajem otvoreno da vise volim majku,i mislim da velika vecina to cini ali nece priznati(moji roditelji zive zajedno,i logicno da i oca volim,ali mama je mama)
-
Ci-Nick
#104 Re: Ko vam je bitniji?
Može se to posmatrati i drugačije, niko normalan ne rađa djecu da bi mu djeca bila zahvalna i dužna. Moja obaveza je da mojim potomcima pomognem i tako ću se odužiti svojim roditeljima.Hakiz wrote:Hoćeš reći da osoba koja ti je dala život, zbog koje uopšte postojiš i možeš pisati o ovoj temi, bez koje ne bi bila živa pa time ni u prilici da se udaš i imaš djecu ti je manje važna i iza muža?sadie_forever wrote:Zafrkavam seTomahawk11 wrote:Onda fino mami i rijeseno![]()
Ljubav roditelja prema djeci je bezuvjetna, ukoliko je roditelj normalan.
- stakasa
#105 Re: Ko vam je bitniji?
A tek otvarati forumske teme kada je u nedoumiciLogovan wrote:Ne kontam kako uopšte odrasla osoba može odabrati koga više voli.sadie_forever wrote: S ovim se slazem,ljudima je iz nekog razloga tesko odgovoriti na ovo pitanje,meni nije,isto kao ono koga vise volite mamu ili oca? ja priznajem otvoreno da vise volim majku,i mislim da velika vecina to cini ali nece priznati(moji roditelji zive zajedno,i logicno da i oca volim,ali mama je mama)
-
Hakiz
#106 Re: Ko vam je bitniji?
Ako moj sin, zato što što su mu se žilice u mozgu slučajno tako posložile da je postao psihopata ubije sestru, teško da ću ga voljeti. Kako voljeti nekoga ko ti je ubio dijete? Ili će ta ljubav biti sve samo ne konvencionalna, "normalna" ljubav.Ci-Nick wrote: Ljubav roditelja prema djeci je bezuvjetna, ukoliko je roditelj normalan.
NIko nema razlog zašto rađa djecu. Djeca se prave ne zbog nekog razloga nego zato što sva živa bića imaju nagone. Nagon za samoodržanjem (preživljavanjem), kao i nagon za produženjem vrste. Imati djecu nije racionalan potez, nije izbor, to je djelovanje pod uticajem nagona. Da nije tako, kada staviš na papir, malo ko bi imao djecu. Oduzimaju ti vrijeme, materijalne resurse itd. Racionalno nema razloga imati djecu. Jedino zbog čega ih imamo je zato što nam se jedan dan, bez razloga, javi misao da ih želimo. I onda ih napravimo. Racionalno uradimo šta je potrebno da stvorimo uslove da ih imamo (obezbijedimo gdje će boraviti, hranu itd. Racionalno donesemo odluku da li ćemo imati djecu sada ili za godinu itd. Ali sama želja i potreba da ih imamo nije stvar sjedenja, razmišljanja i racionalne, logičke, matematičke odluke, nego nagona.
Priroda, život (u svim pojavnim oblicima) je lijepo napravo mehanizme kojima je opstao. Da nije tako, ne bi nas bilo, jer bi život prestao davno prije nego što su ljudi evoluirali.
- sadie_forever
#107 Re: Ko vam je bitniji?
Nismo iz iste porodice,meni je mama rekla da ocekuje od mene da postujem muza i da mi je on bitniji od nje,,ona je to naglasila,smatra da ja i on dijelimo dobro i zlo zajedno i zbog toga smo najbitniji jedno drugom.Znam da ima sebicnih roditelja koji hoce da su prvi u zivotu djeteta za sva vremena,ali moja nije takvaHakiz wrote:Hoćeš reći da osoba koja ti je dala život, zbog koje uopšte postojiš i možeš pisati o ovoj temi, bez koje ne bi bila živa pa time ni u prilici da se udaš i imaš djecu ti je manje važna i iza muža?sadie_forever wrote:Zafrkavam seTomahawk11 wrote:Onda fino mami i rijeseno![]()
Roditelji te napravili, bdjeli nad tobom da si zdrava, jurili noćima po doktorima i hitnoj pomoći kada ti je bilo loše itd, izgubili decenije života brinući da li ti se nešto dešava po raznim dernecima, koncertima itd, pod njihovim krilima rasla i postala to i takva kakva si. Jedan dan naišao neki lik, došao na gotovo, rekao sebi "Dobre koke, maznuću je". Nekoliko lijepih riječi, cvijet tu i tamo, poneka večera. Šaputanja na jastuku, seks, provodi dok su roditelji provodili besane noći brinući se kakav je, da nije neki ludak. Maznuo te, (ti se udala) i sada ti on važniji od roditelja?
Ako to nije nezahvalnost, ništa nije.
-
prog321
#108 Re: Ko vam je bitniji?
ne vjerujem nikome koga jebem.
tako bi je i drugi rastakao
- mad_max_ba
#109 Re: Ko vam je bitniji?
Imam ja sve to,sadie_forever wrote:Mislim da ovi sto kazu da su braca /sestre preci ili neozenjeni ili se zafrkavaju.Moze li se naci neko ko je ozenjen,ima djecu,skladan brak i ozbiljno da potvrdi da mu je bitniji brat sestra?
Ne može se to tako sa isključivosti reći bitniji mi je ovaj ili onaj, svi su bitni i onaj koji tjera na neko biranje ili,ili nešto nije uredu.
Bitna mi je moja žena, ta provodim život sa njom, gradimo nešto zajedno odgajamo djecu normalno da se njena više broji od sestre npr.
Sestra svoj život piči, svog čojka svoju djecu i neočekujem od nje da joj ja budem preči od čovjeka s kojim gradi to sve.
Da im šta treba tu smo i ja i u mene mi žena, da meni šta treba znam da mogu računati na njih......
Isključivost ili ona ili ja nikada neće donijeti nikakva dobra a i neshvatam ljude koji to tako....
- mad_max_ba
#110 Re: Ko vam je bitniji?
možeš jebat koga hočešprog321 wrote:ne vjerujem nikome koga jebem.
u brak ne ulaziš samo zbog jebanja valjda......
-
prog321
#111 Re: Ko vam je bitniji?
ne znam.
ne vjerujem ni u brak
ne vjerujem ni u brak
-
mehoxy
#112 Re: Ko vam je bitniji?
U situaciji gdje su svi u pitanju takoreci normalne osobe, svako ko vise voli suprugu/supruga od roditelja/brace/sestara je najobicniji levat/papucar... djeca su vec druga prica
- mad_max_ba
#113 Re: Ko vam je bitniji?
nemoj se ljutiti što ću ovo reći
dosta bivših momaka koje poznajem, a imali su izjave tvog tipa, nakon ženidbe su postali
kako ono mi kažemo
Papučari.
Našli su ravne sebi........
dosta bivših momaka koje poznajem, a imali su izjave tvog tipa, nakon ženidbe su postali
kako ono mi kažemo
Papučari.
Našli su ravne sebi........
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#114 Re: Ko vam je bitniji?
Jebo tu pricu vise...ponavljam, to pitas dijete od 5 godina, koga vise volis, tetku ili tetka, nikako odrasle, formirane osobe.
Supruga se voli na jedan nacin.
Djeca na drugi.
Roditelji, braca sestra sasvim treci.
Nije to ista ljubav, pa prema tome nije ni uporediva.
Ne mozes reci da li je golman bolji od napadaca niti obrnuto.
Djeca na drugi.
Last edited by Tomahawk11 on 10/02/2017 15:43, edited 1 time in total.
- mad_max_ba
#115 Re: Ko vam je bitniji?
Jesi u braku???mehoxy wrote:U situaciji gdje su svi u pitanju takoreci normalne osobe, svako ko vise voli suprugu/supruga od roditelja/brace/sestara je najobicniji levat/papucar... djeca su vec druga prica
-
mehoxy
#116 Re: Ko vam je bitniji?
Nemad_max_ba wrote:Jesi u braku???mehoxy wrote:U situaciji gdje su svi u pitanju takoreci normalne osobe, svako ko vise voli suprugu/supruga od roditelja/brace/sestara je najobicniji levat/papucar... djeca su vec druga prica
- mad_max_ba
#117 Re: Ko vam je bitniji?
vidim.......mehoxy wrote:Nemad_max_ba wrote:Jesi u braku???mehoxy wrote:U situaciji gdje su svi u pitanju takoreci normalne osobe, svako ko vise voli suprugu/supruga od roditelja/brace/sestara je najobicniji levat/papucar... djeca su vec druga prica
mada, nakon dugog bračnog staža iza mene, još uvijek me mati nasmije kad me zovne da pita jesam li potkošulju obukao
- MyTao
#118 Re: Ko vam je bitniji?
Naravno... pitanje je koga vise volis je glupo. Ali ko je bitniji je neka druga stvar I moze se o njoj pricati.Tomahawk11 wrote:Jebo tu pricu vise...ponavljam, to pitas dijete od 5 godina, koga vise volis, tetku ili tetka, nikako odrasle, formirane osobe.
Djeca na drugi.
Svakom covjeku zena I djeca trebaju biti najbitniji... nikako brat/sestra I njihova obitelj. Tako isto vazi I za njih...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#119 Re: Ko vam je bitniji?
Ma ok, zivis s njima, dakle naravno da ces se najvise o njima brinuti i to je to.MyTao wrote:Naravno... pitanje je koga vise volis je glupo. Ali ko je bitniji je neka druga stvar I moze se o njoj pricati.Tomahawk11 wrote:Jebo tu pricu vise...ponavljam, to pitas dijete od 5 godina, koga vise volis, tetku ili tetka, nikako odrasle, formirane osobe.
Djeca na drugi.
Svakom covjeku zena I djeca trebaju biti najbitniji... nikako brat/sestra I njihova obitelj. Tako isto vazi I za njih...
Ali to ne znaci da su roditelji ili sestre/braca nebitni.
Jednostavno su u pitanju razliciti prioriteti.
Nije u pitanju izbor crvenog ili crnog automobila.
-
prog321
#120 Re: Ko vam je bitniji?
to je americki nonsense.
razumijem djeca ali zena koja sutra može naći drugoga da ti bude važnija od osobe koja ti je brisala usrane pelene dok si bio beba ?
wtf
razumijem djeca ali zena koja sutra može naći drugoga da ti bude važnija od osobe koja ti je brisala usrane pelene dok si bio beba ?
wtf
- Logovan
#121 Re: Ko vam je bitniji?
Ma i to ko je bitniji je isto glupo, kao i koga više voliš. Isti rang gluposti.MyTao wrote:Naravno... pitanje je koga vise volis je glupo. Ali ko je bitniji je neka druga stvar I moze se o njoj pricati.Tomahawk11 wrote:Jebo tu pricu vise...ponavljam, to pitas dijete od 5 godina, koga vise volis, tetku ili tetka, nikako odrasle, formirane osobe.
Djeca na drugi.
Eto ako ti je žena bitnija, znači za brata ili roditelje te haman boli neka stvar ili obrnuto.
-
mehoxy
#122 Re: Ko vam je bitniji?
Jednostavno mislim da se u vecini slucajeva osoba moze potpuno osloniti samo na roditelje, donekle na bracu/sestre, na ostale slabo, ja bar poucen zivotnim iskustvima nikome drugom ne mogu vjerovati 100 %
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#123 Re: Ko vam je bitniji?
Zena/supruga je vaznija kao zivotni saputnik.
Ako si se odlucio za porodicu, za zenu, djecu, onda je i logicno da s njima gradis zivot.
Naravno, to nikako ne znaci da roditelji ili sestre/braca gube svoju poziciju.
Naravno, moze se i ostati zivjeti sa roditeljima, ali to je malo zastarjela zajednica i danas tesko funkcionalna.
A kao samac zivjeti sa roditeljima je pokazatelj da si negdje zapeo u zivotu.
Ako si se odlucio za porodicu, za zenu, djecu, onda je i logicno da s njima gradis zivot.
Naravno, to nikako ne znaci da roditelji ili sestre/braca gube svoju poziciju.
Naravno, moze se i ostati zivjeti sa roditeljima, ali to je malo zastarjela zajednica i danas tesko funkcionalna.
A kao samac zivjeti sa roditeljima je pokazatelj da si negdje zapeo u zivotu.
- mad_max_ba
#124 Re: Ko vam je bitniji?
a ako živiš sa nekim duže već što si živio sa materom i ta osoba ti je prala gaće i pravila supice dok si bolestan itd itd......prog321 wrote:to je americki nonsense.
wtf
- MyTao
#125 Re: Ko vam je bitniji?
Naravno da ne znaci da su nebitni... daleko od toga. Prema roditeljima moras biti onakav kako zelis da tvoja djeca budu prema tebi.Tomahawk11 wrote:Ma ok, zivis s njima, dakle naravno da ces se najvise o njima brinuti i to je to.MyTao wrote:Naravno... pitanje je koga vise volis je glupo. Ali ko je bitniji je neka druga stvar I moze se o njoj pricati.Tomahawk11 wrote:Jebo tu pricu vise...ponavljam, to pitas dijete od 5 godina, koga vise volis, tetku ili tetka, nikako odrasle, formirane osobe.
Djeca na drugi.
Ali to ne znaci da su roditelji ili sestre/braca nebitni.
Jednostavno su u pitanju razliciti prioriteti.
Nije u pitanju izbor crvenog ili crnog automobila.