Ovisnik o kladionici, bingu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nema me tamo

#101 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by nema me tamo »

Ma ja morao je realno, al' evo dajem glavu da je odradio par mjeseci...

Pa mi ti reci da li mu se isplatio rizik.. :D
Logovan

#102 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:
Logovan wrote:
Tomahawk11 wrote: Onda kad sam poceo raditi, tad sam najvise i dobijao....krenulo bilo jedne godine, svaki vikend milju dvije uzmem.
Eki Tome što je "pljačkao" kladionice, ubirao plodove samo tako. :D
Nekad bilo, sad se spominjalo :D
Rado se spominje. :D Stari dobri dani. :D
Krokodajl

#103 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Krokodajl »

Grnčarija.
Tomahawk11
Globalni moderator

#104 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote: Rado se spominje. :D Stari dobri dani. :D
Ma dobro, lijepo je kad se uzima lova...al se ta lova i trosi, to je cudo jedno.
Al sve kad saberes, bolje je bez toga.
Ne mozes vise normalno utakmicu gledati.
Brojis kornere, golove, koseve, minute....jebo to.
Logovan

#105 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote: Ne mozes vise normalno utakmicu gledati.
Ovo si u pravu. :thumbup: Dok sam se kladio, stalno sam nešto brojao, gledao, računao koliko mi treba, itd. :-)

Sva sreća pa mi ulozi nisu bili veliki, marka ili dvije. Veće uloge sam rijetko stavljao, a ni oni nisu bili nešto veliki, sića, oko 5-6 maraka. Dobro je što sam se znao kontrolisati, a u roku par godina sam skroz batalio klađenje. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#106 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote:
Tomahawk11 wrote: Ne mozes vise normalno utakmicu gledati.
Ovo si u pravu. :thumbup: Dok sam se kladio, stalno sam nešto brojao, gledao, računao koliko mi treba, itd. :-)

Sva sreća pa mi ulozi nisu bili veliki, marka ili dvije. Veće uloge sam rijetko stavljao, a ni oni nisu bili nešto veliki, sića, oko 5-6 maraka. Dobro je što sam se znao kontrolisati, a u roku par godina sam skroz batalio klađenje. :thumbup:
Znao sam se i ja kontrolisati.
Sve je bilo pod kontrolom.
Al se onda osilis, dobijes neku vecu lovu....da vidis meraka, stavis 5 glava na kv. 3 :D
Milja i po - hladno :)
Al ko sto rekoh....jebo to. Nije to normalan zivot.
Sve pravih kockara sto znam, izgledaju ko da su na heroinu.
Nema tu porodice, kuce, nicega....kocka, kocka, kocka. To je zivot.
Logovan

#107 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote: Znao sam se i ja kontrolisati.
Sve je bilo pod kontrolom.
Al se onda osilis, dobijes neku vecu lovu....da vidis meraka, stavis 5 glava na kv. 3 :D
Milja i po - hladno :)
Al ko sto rekoh....jebo to. Nije to normalan zivot.
Sve pravih kockara sto znam, izgledaju ko da su na heroinu.
Nema tu porodice, kuce, nicega....kocka, kocka, kocka. To je zivot.
To je to. :thumbup: :thumbup:

Prije par godina jedan kolega mi reče da je potrošio oko 5 stoja na bingo. :shock: Kontam kako bolan, kaže trošio svaki dan po 10, 20, 50, kako kada. Nekad gubio sve, nekad dobijao, fol bio u plusu i na kraju ostade bez par stoja. A što je još gore, to su bile pare za fakultet.
MyTao

#108 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by MyTao »

Pilaw_Pavlaka wrote:
MyTao wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:Ljudi koji se kockaju na taj nacin ja to neshvatam.

Recim oako imas 10.000 dolara ustedjevine. Ulozis 2000 dolara u naftu kada nafta drasticno padne. Na brokeru ti nude opciju da koristis leverage. Koristis leverage od 5 recimo. To znaci da ti je investicija 10.000 dolara. Kada nafta poraste sa 50 dolara na 60 dolara; zarada je 2000/50 x 8 = 320 dolara.

Ostaje ti 8000 dolara. 2000 ulozis u USD/JPY. Ulozis jos po 1000 u BTC, NETFLIX, NETEASE. Ostaje ti 3000. Tih 3000 cuvas kao rezervu ako bi neka dionica pocela da ide u pogresnom smjeru. Recimo ako ulozis sa leverage od 10 a berza pocne da pada onda vrlo brzo pocnes da gubis novac i trebas dodati novca za zastitu svojih pozicija.

Ako koristis mali leverage od 5 ili 10; a imas rezerve par hiljada; nemozes izgubiti nikada a mozes uvijek zaradjivati; svakog mjeseca po par stotina dolara. Tu je dobit 100% zagarantovan ako pametno investiras i pazljivo i ako ne zelis odmah previse da zaradis.
Jah... pa i poker je 100% zagarantovan ako pametno zoves i pazljivo citas ljude...

Za sve postoji rizik care... sve.
Za sve postoji rizik. Ali nafta ako flukuira godinama izmedju 50 i 60 dolara, znas da ako je kupis na 50 da ce kad tad porast barem na 55. A kada bi pala i na 1 dolar po barelu; sto je nemoguce, opet nisi izgubio jer koristis mali leverage. I onda samo cekad da opet poraste.
Sve je to banjo... ali da te pitam jesi li se ti ikada bavio time? Pa imaju i ostali ljudi mozga... ako nafta ide izmedju 50 i 60 dollar, ti kupio za 50... kupci to znaju, pa prije nego sto od tebe kupe za 60, cekaju da padne na 50 ponovo... nije niko idiot od kojeg samo mozes uzimati pare... koji su ti kupci koji kupuju na visokoj cjeni a prodaju na manjoj?

Cjela poenta je kupi jeftino prodaj kada je skupo... ali svi to znaju, nisi ti jedini... kome ces prodati skupo, osim ako neko ne "zna" nesto pa kupi skupo vjerovajuci da ce se dici jos vise...

Na kraju su ti sanse za neku zaradu kao i poker.
KENJAC

#109 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by KENJAC »

Tek sad vidim koji sam ja konj !
Sutra otkaz ! Kupujem naftu za 50 i prodajem za 58 ! Dva posto popusta ! :-)
Kad stignem do prvog miliona sve na Stavangerd fiks 2 u gostima !
Dalje je sve stvar rutine !

.....draga djeco :-) ....ne mogu da vjerujem sta citam !
Tomahawk11
Globalni moderator

#110 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Tomahawk11 »

KENJAC wrote:Tek sad vidim koji sam ja konj !

Halo ba, nije ti ovo tema o tenisu :mrgreen: :mrgreen:
KENJAC

#111 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by KENJAC »

Tomahawk11 wrote:
KENJAC wrote:Tek sad vidim koji sam ja konj !

Halo ba, nije ti ovo tema o tenisu :mrgreen: :mrgreen:
Ih, znam ja svasta. :razz:
supercali

#112 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by supercali »

Meni su najsmjesniji sistemi i to ono 5 od 20
Ulozi lik 2 marke dobije 5 feninga i sl
Pilaw_Pavlaka

#113 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Pilaw_Pavlaka »

MyTao wrote:
Za sve postoji rizik. Ali nafta ako flukuira godinama izmedju 50 i 60 dolara, znas da ako je kupis na 50 da ce kad tad porast barem na 55. A kada bi pala i na 1 dolar po barelu; sto je nemoguce, opet nisi izgubio jer koristis mali leverage. I onda samo cekad da opet poraste.
Sve je to banjo... ali da te pitam jesi li se ti ikada bavio time? Pa imaju i ostali ljudi mozga... ako nafta ide izmedju 50 i 60 dollar, ti kupio za 50... kupci to znaju, pa prije nego sto od tebe kupe za 60, cekaju da padne na 50 ponovo... nije niko idiot od kojeg samo mozes uzimati pare... koji su ti kupci koji kupuju na visokoj cjeni a prodaju na manjoj?

Cjela poenta je kupi jeftino prodaj kada je skupo... ali svi to znaju, nisi ti jedini... kome ces prodati skupo, osim ako neko ne "zna" nesto pa kupi skupo vjerovajuci da ce se dici jos vise...

Na kraju su ti sanse za neku zaradu kao i poker.[/quote]

Ma jesu vraga. Razlika je u tome sto je berza samo za bogate. Ako ti kupis naftu na 50 a hoces da je prodas na 52; onda ako zelis da imas veliku zaradu moras investirati recimo 20.000 dolara i cekati jako dugo, mozda i 4 mjeseca da bi zaradio 500 dolara sa 0 rizikom. Tu je rizik 0 ali ako nemas para od toga nemozes nista ni zaraditi. Ako ulozis 100 dolara i koristis leverage od 200 onda ti je rizik ogroman da sve izgubis. Ako ulozis 10000 i koristis leverage od 1 onda nemozes nikada izgubiti.

Gube oni koji nemaju para. Bogati na berzi nikada ne gube.

Ja sam trenutno na berzi sa 50.000 dolara. I nikada ne zatvaram pozicije u negativi. A zaradjujem sedmicno oko 300 dolara u prosjeku.
greatful_and_dead

#114 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by greatful_and_dead »

Kockari teoretičari :D
MyTao

#115 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by MyTao »

Pilaw_Pavlaka wrote:
MyTao wrote:

Na kraju su ti sanse za neku zaradu kao i poker.
Ma jesu vraga. Razlika je u tome sto je berza samo za bogate. Ako ti kupis naftu na 50 a hoces da je prodas na 52; onda ako zelis da imas veliku zaradu moras investirati recimo 20.000 dolara i cekati jako dugo, mozda i 4 mjeseca da bi zaradio 500 dolara sa 0 rizikom. Tu je rizik 0 ali ako nemas para od toga nemozes nista ni zaraditi. Ako ulozis 100 dolara i koristis leverage od 200 onda ti je rizik ogroman da sve izgubis. Ako ulozis 10000 i koristis leverage od 1 onda nemozes nikada izgubiti.

Gube oni koji nemaju para. Bogati na berzi nikada ne gube.

Ja sam trenutno na berzi sa 50.000 dolara. I nikada ne zatvaram pozicije u negativi. A zaradjujem sedmicno oko 300 dolara u prosjeku.[/quote]

Ejh... nema sanse... Preveliki je rizik da svaki put dobijas toliko para u prosjeku :roll: a 50K je nista care...

Najbolje ulaganje je ono na duze staze sa puno manje rizika (ali opet ga ima) a to da ti okreces pare mjesecno i pravis neke pare sa 50K mozes pricati nekom drugom... 300 dolara ces potrositi samo na fees ako pravis previse obrtaja.
missko

#116 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by missko »

Teska situacija

Gesendet von meinem SM-G935F
kazinski

#117 Re: RE: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by kazinski »

amrq7u wrote:Pozdrav raja,

prije nego što me počnete osuđivat i pljuvat, zamislite da ste na mom mjestu, i shvatite da se svakome moze isto desiti.
Ovako, poceo sam se kladit prije 3 godine. U početku su to samo bili listići, tj. kladionica i ništa više, ulog minimalni. Sve do jednom. Htio sam da isprobam bingo i dobio sam neke novce i počeo sam to da forsiram jer sam uvijek bio uvjeren da cu nesto da dobijem. Bilo je tu dobitaka, medjutim uvijek sam bio u minusu. Sve bi to bilo u redu da je to dnevni ulog do 5KM, nego premasuje nekada i cak 50. Najgore od tog svega je sto se ja jos uvijek skolujem, idem u srednju skolu, i svjestan sam problema i zelim da ga rijesim. Nisam sad onaj umrli ovisnik, medjutim ako se ovako nastavi bit cu nazalost. Imam volju, imam zelju, snagu, energiju da prestanem, ali mi fali to "nesto". Imam druga koji je isto ovisnik. Da li mi mozete preporuciti kako, sta da uradim da prestanem jer jos uvijek ovo nije preraslo u veliki problem. :bih:
Najbolje sto možes uciniti je da se upises u lokalnu teretanu i onda ces postati ovisnik o njoj(kada dublje udjes u to dobiješ komplekse, zelis da budeš veci) i kada postanes ovisnik o svome izgledu onda nećeš bacat pare na kladionicu nego u zdravu ishranu. Za te pare sto bacas dnevno u kladionicu možeš kupit kilu fileta voca povrca....
animals

#118 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by animals »

Svaka vrsta kocke je put u propast..
zato, bavite se sportom, sexom, ucite...
samo sto dalje od bilo kakve kocke...
Sanjarko

#119 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Sanjarko »

Ne znam. Islandzani imaju sistem neki novi o ovome. O svakoj ovisnosti. Neki sistem gdje ove ovisnosti izbijaju iz ljudi sa prirodnim ovisnostima, hormonima nekim u mozgu i tijelu. Nesto sto ljude zanima, sa cim su se htjeli bavit a nisu zbog necega, pa da se navuku na to. Neko na borilacke vjestine, neko na fudbal i drugi sport, neko na teretanu itd.

Neki dan nesto cito o tome, ne mogu se sjetit i nac sta.
Prepolovili ljudi broj ovisnika u svemu od alkoholizma pa nadalje.
Sanjarko

#120 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Ne znam. Islandzani imaju sistem neki novi o ovome. O svakoj ovisnosti. Neki sistem gdje ove ovisnosti izbijaju iz ljudi sa prirodnim ovisnostima, hormonima nekim u mozgu i tijelu. Nesto sto ljude zanima, sa cim su se htjeli bavit a nisu zbog necega, pa da se navuku na to. Neko na borilacke vjestine, neko na fudbal i drugi sport, neko na teretanu itd.

Moja ovisnost ideje, i razmisljanja.
Samo kreiram i pisem svasta, razne ideje i razmisljanja.
Steta sto opreme nemam uopste za to, pa me to u depru, nervozu i tjeskobu baca.
S obzirom da sam teska fukara i nemogu nist drugo, da nemam neta i ovih ideja, rokno bi se mozda odavno ili bi se pokuso roknut, al posto sam fukara ni to nemogu, nemam s cim i da hocu a nije se lako ni roknut, a da ne prezivis. Pogotovo ak si fukara, ak nemas s cim i kako da se roknes.

Net, forum, i ideje i razmisljanja u zivotu me odrzavaju.
Znaci samo nac neku prirodnu drogu drugu, sto stimulira mozak i tijelo da luce hormone zadovoljstva prirodne.
Sanjarko

#121 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ne znam. Islandzani imaju sistem neki novi o ovome. O svakoj ovisnosti. Neki sistem gdje ove ovisnosti izbijaju iz ljudi sa prirodnim ovisnostima, hormonima nekim u mozgu i tijelu. Nesto sto ljude zanima, sa cim su se htjeli bavit a nisu zbog necega, pa da se navuku na to. Neko na borilacke vjestine, neko na fudbal i drugi sport, neko na teretanu itd.

S obzirom da sam teska fukara i nemogu nist drugo, da nemam neta i ovih ideja, rokno bi se mozda odavno ili bi se pokuso roknut, al posto sam fukara ni to nemogu, nemam s cim i da hocu a nije se lako ni roknut, a da ne prezivis. Pogotovo ak si fukara, ak nemas s cim i kako da se roknes.

Znaci samo nac neku prirodnu drogu drugu, sto stimulira mozak i tijelo da luce hormone zadovoljstva prirodne.
Nije samo oprema problem, i pamcenje mi problem. Uvijek sam imo problem sa njim. Ne pamtim dobro nist.
Nemogu nist napamet naucit, jos zaboravljam brzo stvari.

Savjet sve umjereno.
Kolko imas tolko trosi.
Ogranici budzet, odredi kolko imas i kolko ces potrosit na kladaru.
Tako kad izgubis znas da si izgubio onolko kolko si odredio budzetom da ces potrosit na zadovoljstvo, uzbudzenje i zabavu.

Umjereno sve.
redkane

#122 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by redkane »

prije nego što me počnete osuđivat i pljuvat, zamislite da ste na mom mjestu, i shvatite da se svakome moze isto desiti.
Ovako, poceo sam se kladit prije 3 godine. U početku su to samo bili listići, tj. kladionica i ništa više, ulog minimalni. Sve do jednom. Htio sam da isprobam bingo i dobio sam neke novce i počeo sam to da forsiram jer sam uvijek bio uvjeren da cu nesto da dobijem. Bilo je tu dobitaka, medjutim uvijek sam bio u minusu. Sve bi to bilo u redu da je to dnevni ulog do 5KM, nego premasuje nekada i cak 50. Najgore od tog svega je sto se ja jos uvijek skolujem, idem u srednju skolu, i svjestan sam problema i zelim da ga rijesim. Nisam sad onaj umrli ovisnik, medjutim ako se ovako nastavi bit cu nazalost. Imam volju, imam zelju, snagu, energiju da prestanem, ali mi fali to "nesto". Imam druga koji je isto ovisnik. Da li mi mozete preporuciti kako, sta da uradim da prestanem jer jos uvijek ovo nije preraslo u veliki problem. :bih:
Prvi i najvazniji korak je da si prepoznao da imas taj problem a ne da potiskujes taj problem i lazes sam sebe. Sa takvim razmisljam nimalo ne sumnjam da ces se rijesiti kladjenja i kockanja. Nabavi kasicu prasicu i svaki put kad imas zelju da odigras nesto stavljaj pare u nju. Ugodno sa korisnim.

Sretno !
amrq7u

#123 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by amrq7u »

redkane wrote:

Prvi i najvazniji korak je da si prepoznao da imas taj problem a ne da potiskujes taj problem i lazes sam sebe. Sa takvim razmisljam nimalo ne sumnjam da ces se rijesiti kladjenja i kockanja. Nabavi kasicu prasicu i svaki put kad imas zelju da odigras nesto stavljaj pare u nju. Ugodno sa korisnim.

Sretno !
Evo dva dana bez kockanja, nije lose. Cak sam danas usao s jaranom u kladionicu, imao sam pare ali nisam htio, jednostavno sam sebi rekao dosta je i to je to. Pomirio sam se s tim da kesh koji sam dao necu vise dobit nazad i to je to. Inace uplatit cu barem jedan mjesec za teretanu pa cemo vidjet. Hvala vam ;)
ganjeta

#124 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by ganjeta »

Tomahawk11 wrote:Otisao, u onaj poluotvoreni (Igman, je li?!)
Znam da je neka drva radio dok je bio tamo :D
Ubi levat kesh drvima :D .
golman

#125 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by golman »

Vizionar 1985 wrote:

Tebi ne treba nikakva droga,tebi je pravo dobro.
Post Reply