Htjedoh nesto napisati, ali si sve rekaoAlfons Kauders wrote:Ukratko - Tuzla ne voli Sarajevo radi odnosa istog prema Tuzli... Od kojeg je jedino bio gori odnos VRS prema Tuzli, s Majevice... S tim da su cetnici tuzlanskoj privredi pricinili dosta manje materijalne stete od Sarajeva.
Drugim rijecima, sasvim opravdano i zasluzeno. Ne vidim zasto se Sarajevo buni? Niste valjda kontali da nas mozete jebat u zdrav mozak 25 godina, i da vas nakon svega volimo?
Kada prestanete birati Bakira i kada nam prestanete klepati pare, mozda od nas cujete neku finu rijec.Mada sumnjam. Sarajevo je u Tuzli davno polozilo.
Nazalost, trenutno Tuzlom vlada kriminalni kartel iz Banovica, ali i pored toga je Tuzla, barem po meni, jedini grad koji je oslobodjen od nacionalne netrpeljivosti koja karakterise druge gradove. Nikad u zivotu nisam imao nijednu situaciju gdje sam dozivio i svjedocio nekoj neugodnoj situaciji tog tipa.
U Sarajevu sam cesto imao priliku da nakon sto kazem svoje ime, cujem jednu te istu recenicu "Nisi nas, al neka te, sjedi". Zato zadnjih mozda 5-6 godina, kad god moram u Sarajevo, ostanem mozda pola sata da nesto zavrsim i brzinom svjetlosti nazad za Tz
Nikad vise u zivotu ne planiram ni marku potrosit u tom gradu ako bas ne moram