Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
RNG_25

#101 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by RNG_25 »

Towelie wrote:Eto sad. Prevod ne valja. :lol:
Prvo si tvrdio da uopste nema ajet. Poprilicno nastupas s visine za nekoga ko ne zna sta ima u Kur'anu.
Pa naravno prevod, Towelie, šta hoćeš da ti kažem? Čak i ako uzmemo da doslovno piše "Allah sve može" izvoli pa to uskladi sa mojim pitanjima, a da bude smisleno. Valjda je suvišno da kažem da sam mislio upravo na doslovnu tvrdnju i *značenje* da "Allah sve može".

Evidentno je da Allah *ne može* sve, a ajet tvrdi da može. Riješiti tu kontradikciju samo možeš ako priznaš "limite" toga što nazivaš "svemoć", a na to sam i mislio, te nećemo sada o semantici šta sam navodno mislio.

Vaš (tebe i ekipe) problem ovdje jeste što ste relativisti. Tvrdite inkonzistentno da "Bog sve može", a evidentno je da ne može. Pa kada vam se na to ukaže, onda ste zapeli u ćorsokaku, jer nikako da shvatite da vam samo poimanje pojma "svemoć", u božanskom smislu, nije ono što mislite da jeste.
Last edited by RNG_25 on 01/09/2016 10:42, edited 3 times in total.
tlr

#102 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by tlr »

Čuj zašto? Zato jer mu je ćeif. Baja. Tako hoće. Može mu se!
Ko si ti da propituješ njegove motive?
:P :D

Što se nauke tiče - ne postoje dokazi da T(o/a/i/e) zaista postoji ...
Ne zna se pouzdano. Možda je Bog samo plod naše mašte? ... a možda je Svijet i naša stvarnost - plod mašte T(?) (Kreatora). Sve je moguće.

Mašta je po ljudskom shvatanju nešto što je najbliže atributima T(?). Mašta je svemoguća, stvaralačke je naravi, a i neograničena je.

Kad već pričamo šta bi bilo, kad bi bilo ... može se i o:
* je li logički održivo da T(?) bude sveznajuće i svemoguće, a da nije u potpunosti svjesno sebe ili npr. svoje mašte?
* je li (iskustveno) moguće da izmaštana stvar (naša imaginacija?) spozna u cjelosti maštanje (Proces), izmaštani svijet (Stanje) ili T(?) - autora (Maštu ili nas same)?

Jesam ga zad'o... 8-)

:run:
Last edited by tlr on 01/09/2016 10:51, edited 4 times in total.
Towelie

#103 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by Towelie »

RNG_25 wrote:
Towelie wrote:Eto sad. Prevod ne valja. :lol:
Prvo si tvrdio da uopste nema ajet. Poprilicno nastupas s visine za nekoga ko ne zna sta ima u Kur'anu.
Pa naravno prevod, Towelie, šta hoćeš da ti kažem? Čak i ako uzmemo da doslovno piše "Allah sve može" izvoli pa to uskladi sa mojim pitanjima, a da bude smisleno. Valjda je suvišno da kažem da sam mislio upravo na doslovnu tvrdnju i *značenje* da "Allah sve može".

Evidentno je da Allah *ne može* sve, a ajet tvrdi da može. Riješiti tu kontradikciju samo možeš ako priznaš "limite" toga što nazivaš "svemoć", a na to sam i mislio, te nećemo sada o semantici.
Ona pitanja su kvazilogicke budalastine i niko normalan ih ne uzima ozbiljno. Slazem se, doduse,da ne moramo o semantici.
Smrcak15

#104 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by Smrcak15 »

RNG_25 wrote:
Towelie wrote:
Osim što ste vi ovdje jedini koji ne razumiju.

Nigdje u Kur'anu ili hadisima ne piše da Bog može činiti "sve", neka mi nađe neko tvrdnju da to može.
“Allâh sve može.” (33:27; 48:21)
Allah ne može stvoriti čovjeka koji bi bio mačka niti može stvoriti sebi ravnog. Probaj ponovo sa smislenijim prevodom.
Moze spretfvoriti covjeka u macku nikakav problem za njega, a sto se tice stvaranja drugog Boga sebi ravnog, mozda moze stvoriti ali niposto nece jer to ugrozava njegovo jedinostvo i gospodarstvo, a opet bi Allah bio Bog istinski dok ovaj drugi stvorenje ali imao svojstva BOga jer ima svog stvaraoca dok Allah nema.

ovo je paradoxalno pitanje a evo zasto
Znaci pitanje tvoje je moze li Allah stvoriti jednog drugog Allaha sebi slicnog, je nebozanski cin i to nikad nece uraditi , jer Allah nema pocetka dok ovaj drugi ima pocetak, jer kad bi u svemu drugom bili isti osim u u "pocetku" ovaj nema pocetak dok ovaj drugi ima, sta bi se desilo, imali bi dva BOga poedjanke snage i volje koji bi potiskivali volju jedan drugog, sto bi ih cinilo ne Bogom, jer Allah1 kad bi stvorio sebi slicnog Allaha2 oni bi fakticki sebi osakatio svoju volju jer nebi mogao da cini sta hoce od Allaha2, znaci potiskivali bi volje jedan drugog, sto znaci da im volje nisu apsolutne i oni fakticki sa tim prestaju biti bogovi, jer imaju ogranicenja.
RNG_25

#105 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by RNG_25 »

Towelie wrote:Ona pitanja su kvazilogicke budalastine i niko normalan ih ne uzima ozbiljno. Slazem se, doduse,da ne moramo o semantici.
Apsolutno svako pitanje ima odgovor. I ništa nisi odgovorio, samo nastavljaš praznu priču. A ja sam fino pitao, može li Bog reći da je čovjek mačka, a da kaže istinu?
Smrcak15

#106 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote:
Smrcak15 wrote:
Towelie wrote: Odgovor ti je dogmatski i logicki nedosledan. Ako Bog mora da manifestuje svoju Milost na nekom objektu, On nije dovoljan Sebi.
ne mora, ali ipak uradi to jer mu je ceif da daje Milost, nesto sto voli, a moze i bez toga.

Isto kao sto je meni ceif odigrati fudbala sa rajom ponekad, a mogu i bez toga. Fudbal je nesto sto volim, pa ako ga igram to je zato sto volim to, a ne sto moram. Tako isto Bogi voli da daje milost , ali nije primoran, nemora stvarati nista ni davati tu svoju milost, moze komotno bez toga isto kao sto i ja mogu bez fudbala. razumijes li sad.

I zaboravi to, "Bog mora", ma nemora nista covjece.

Dok god trubis sebi u glavu da Bog mora nesto, da je primoran od nekoga ili zbog nesta, ti si zapao u zabludu onda jer sa tim vjerovanjem impliciras tudju volju na Boga koja ga primorava na nesto.
Sto ce reci Bog nas je stvorio da se zabavi. :mrgreen:
Allah odgovara iz kur'ana na ovo:

Mi nismo stvorili nebo i Zemlju, i ono što je između njih, da se zabavljamo.
Da smo se htjeli zabavljati, zabavljali bismo se onako kako Nama dolikuje, ali Mi to ne činimo,
Nego istinom suzbijamo laž, istina je uguši i laži nestane; a teško vama zbog onoga što o Njemu iznosite!
RNG_25

#107 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by RNG_25 »

Smrcak15 wrote:Moze spretfvoriti covjeka u macku nikakav problem za njega.
Što nije ono šta sam pitao. Može li Bog "pretvoriti" čovjeka u mačku i tvrditi za tu mačku da je čovjek? Ne može.
shmizlica

#108 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by shmizlica »

Towelie wrote: Sto ce reci da je Bogu dosadno, pa se mora necim zabaviti. Nije mi ni to na mestu.
:shooo: :mrgreen:

a što ti nije na mjestu? suviše trivijalno? a možda ipak on nije baš toliko sebi samodovoljan :mrgreen:

imam utisak da malo trolam :hm: :mrgreen: :run:
RNG_25

#109 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by RNG_25 »

Da ne "začatavam" više, ovo će biti moj posljednji post na ovoj temi, radije ću otvoriti vlastite teme pa o ovome diskutovati. Sretno vam u potrazi za istinom, relativisti, jer relativna istina znači da istina ni ne postoji.
Towelie

#110 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by Towelie »

RNG_25 wrote:
Towelie wrote:Ona pitanja su kvazilogicke budalastine i niko normalan ih ne uzima ozbiljno. Slazem se, doduse,da ne moramo o semantici.
Apsolutno svako pitanje ima odgovor. I ništa nisi odgovorio, samo nastavljaš praznu priču. A ja sam fino pitao, može li Bog reći da je čovjek mačka, a da kaže istinu?
Ovo je u rangu onog pitanja o kamenu. Posto vidim da s tobom nema nekog smisla dalje pricati i da odgovor na temu nisi dao sve do sad, ja te ostavljam u tvom sarenom svetu gde su prozori od cokolade. :P
Towelie

#111 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by Towelie »

shmizlica wrote:
Towelie wrote: Sto ce reci da je Bogu dosadno, pa se mora necim zabaviti. Nije mi ni to na mestu.
:shooo: :mrgreen:

a što ti nije na mjestu? suviše trivijalno? a možda ipak on nije baš toliko sebi samodovoljan :mrgreen:

imam utisak da malo trolam :hm: :mrgreen: :run:
Nije trol. Ako je Bogu dosadno, zaista nije samodovoljan.
Smrcak15

#112 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:Hadis Kudsi 05 Uzvišeni Allah kaže: "Ja sam Sebi dovoljan i ne treba Mi drug. Ko učini neko djelo u ime nekog osim Mene, Ja ću ga prepustiti tome drugome.
Ok, jaranstvo kod bogova, jok. Gornje nema nikakvu vezu sa vjernicima.

Ali klanjanje svevišnjem kao obaveza nije došlo tek tako. To jeste božiji zahtijev. Ali opet, čemu se onda klanjati ako on po tebi to ne šljivi?

A vidi ovo; (vidi dolje), Muhamed je na Buraku otišao u sedmo nebo sa Mojsijem i iznio molbu bogu da smanji broj klanjanja sa 50 puta na dan na samo pet.

Znači, bog je taj ko je originalno tražio 50 molitvi. Ako to nije zahtijev za maksimalnu pokornost, onda ja ne znam šta je. I nemoj mi objašnjavati šta je bog tu 'mislio'. Muhamed se nakon mukotrpnih pogađanja sa bogom 'izborio' za pet puta, i to je to. Svaka čast.
--------

Book VIII. The Book Of Salat (prayer)

(1) CHAPTER. How the prayer was prescribed on the night of Isra (miraculous journey) of the Prophet (SAW) to Jerusalem (and then to Heaven). Ibn Abbas said: Abu Sufyan, when telling the narration of Heraclius, mentioned: "The Prophet (SAW) ordered us to offer our prayers regularly and to be true and chaste.

345. Narrated Abu Dharr: Allah's Apostle (SAW)... ' The Prophet (SAW) added, "Then Gabriel ascended with me to a place where I heard the creaking of the pens." Ibn Hazm and Anas bin Malik said: The Prophet (SAW) said, "Then Allah enjoined fifty prayers on my followers. When I returned with this order of Allah, I passed by Moses who asked me, 'What has Allah enjoined on your followers?' I replied, 'He has enjoined fifty prayers on them.' Moses said, 'Go back to your Lord (and appeal for reduction) for your followers will not be able to bear it.' (So I went back to Allah and requested for reduction) and He reduced it to half. When I passed by Moses again and informed him about it, he said, 'Go back to your Lord as your followers will not be able to bear it.' So I returned to Allah and requested for further reduction and half of it was reduced. I again passed by Moses and he said to me: 'Return to your Lord, for your followers will not be able to bear it. So I returned to Allah and He said, 'These are five prayers and they are all (equal to) fifty (in reward) for My Word does not change.' ..."
Ali opet, čemu se onda klanjati ako on po tebi to ne šljivi?
klanjanje je vid zahvale, on o tome nije ovisan, moze bez toga, ali ti ako si zahvalan bit ces nagradjen, ako nezahvalan slijedi kazna. prosto ko pasulj :D
Znači, bog je taj ko je originalno tražio 50 molitvi. Ako to nije zahtijev za maksimalnu pokornost, onda ja ne znam šta je. I nemoj mi objašnjavati šta je bog tu 'mislio'. Muhamed se nakon mukotrpnih pogađanja sa bogom 'izborio' za pet puta, i to je to. Svaka čast.
trazio 50 molitvi, ali znao je da ce doci do smanjenja, pa je to samo dokazivanje nama, kako se Boziji poslanici brinu sa zvoje sljedbenike, gdje su Mojsije i Muhammed odigrali tu ulogu da se smanji broj namaza i Bog nama pokaze kako se oni brinu za svoje sljedbenike, da je Bog htio da bude 50, bilo bi 50 pa makar stotine muhammeda i mojsija trazilo smanjenje, bilo bi opet 50.
shmizlica

#113 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by shmizlica »

trazio 50 molitvi, ali znao je da ce doci do smanjenja, pa je to samo dokazivanje nama, kako se Boziji poslanici brinu sa zvoje sljedbenike, gdje su Mojsije i Muhammed odigrali tu ulogu da se smanji broj namaza i Bog nama pokaze kako se oni brinu za svoje sljedbenike, da je Bog htio da bude 50, bilo bi 50 pa makar stotine muhammeda i mojsija trazilo smanjenje, bilo bi opet 50.
vidiš da se poigrava :mrgreen: fol znao, al pustio da mole kako bi oni pokazali da brinu :roll: pa drama cijela, čovječe :mrgreen:
Smrcak15

#114 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by Smrcak15 »

shmizlica wrote:
vidiš da se poigrava :mrgreen: fol znao, al pustio da mole kako bi oni pokazali da brinu :roll: pa drama cijela, čovječe :mrgreen:
u cemu je problem ovdje, da predstavi svoje poslanike kao suosjecanje osobe koje misle na svoje sljedbenike???
pustopoljina

#115 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by pustopoljina »

Towelie wrote:"Džine i ljude sam stvorio samo zato da Me obozavaju." (Ez-Zarijat: 56).

Ovako bi se mogao dati kur'anski odgovor na pitanje koja je svrha ljudi na zemlji. Da li ce neko ibadet razumeti kao obozavanje, ili kao sluzenje Bogu, ili nesto trece, nije sada tema.

No, postavlja se pitanje zasto je nas je Bog uopste ikako i stvorio? Znamo iz Kur'ana o Bogu da je u pitanju cisti Apsolut, odnosno bice koje transcenduje i vreme i prostor i do kojeg pogledi ne dopiru. Bog je, isto tako, omnipotentan i omniscentan, sto se naglasava u dosta ajeta i salje se jasna poruka da je Bog Sebi samodovljan na svaki nacin i da je neovisan o svetovima.
Ako je to vec tako, zasto je "morao", ili je mozda bolje reci "hteo" da nas uopste stvori? Zar nije mogao opstojati i bez ljudskog roda i svega sto nas je zadesilo i sto ce nas zadesiti sve do Sudnjeg dana? Ukratko, zasto Bog treba publiku?

P.S. Tema nije trolerska, niti zelim da ide u tom pravcu. Jednostavno, zanima me odgovor na ovo pitanje jer do sada nisam naisao na zadovoljavajuci.
zasto mi trebamo cvijece? fotografije? slike? muziku? kucne ljubimce?
zasto stvaramo od brasna i ostalih namirnica tako razlicite kreacije, npr. one macarons...najnepotrebnije nesto na svijetu.
zasto nemamo svi jedan stol, nego milion miliona razlicitih i ikea stvara jos mnogo novih :lol:

stvaranje je valjda taj neki imperativ, nagon, nesto utkano u "zivot", a ako je bog stvorio zivot (prema sebi), onda mu je to valjda u matriksu...da stvara.
ko ne stvara, ko stagnira, on boluje...
kakav je smisao boga koji samo postoji i sve moze, ali ne cini nista? po cemu bi ljudi danas "znali", "vjerovali" ,"ne vjerovali", "razmisljali o" bogu, ako on(o) ne bi nista stvori(l)o, u odnosu na sta bi se definiralo, promisljalo? ko bi (ga) zvao bogom?
koja je svrha boga bez ljudi (i dzina) :) ?
ako postoji, ne vjerujem da stvara iz potrebe za publikom.
ne stvaramo ni mi (samo) iz potrebe za publikom.

sad to..."dovoljan sam sebi"...
recimo da "sigurno" :) moze da postoji sam po sebi, ne treba nista da ga hrani i odrzava...ali "dovoljan" u smislu da ne mora nista raditi, stvarati...mislim da se nije na tako "dovoljan sam sebi" mislilo. kad bih to cula, nisam nikad mislila na ono "da je zena dobra i bog bi je imao". :lol: :lol: :lol:

macka...covjek...monday,tuesday,wednesday...
Smrcak15

#116 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by Smrcak15 »

pustopoljina wrote:
Towelie wrote:"Džine i ljude sam stvorio samo zato da Me obozavaju." (Ez-Zarijat: 56).

Ovako bi se mogao dati kur'anski odgovor na pitanje koja je svrha ljudi na zemlji. Da li ce neko ibadet razumeti kao obozavanje, ili kao sluzenje Bogu, ili nesto trece, nije sada tema.

No, postavlja se pitanje zasto je nas je Bog uopste ikako i stvorio? Znamo iz Kur'ana o Bogu da je u pitanju cisti Apsolut, odnosno bice koje transcenduje i vreme i prostor i do kojeg pogledi ne dopiru. Bog je, isto tako, omnipotentan i omniscentan, sto se naglasava u dosta ajeta i salje se jasna poruka da je Bog Sebi samodovljan na svaki nacin i da je neovisan o svetovima.
Ako je to vec tako, zasto je "morao", ili je mozda bolje reci "hteo" da nas uopste stvori? Zar nije mogao opstojati i bez ljudskog roda i svega sto nas je zadesilo i sto ce nas zadesiti sve do Sudnjeg dana? Ukratko, zasto Bog treba publiku?

P.S. Tema nije trolerska, niti zelim da ide u tom pravcu. Jednostavno, zanima me odgovor na ovo pitanje jer do sada nisam naisao na zadovoljavajuci.
zasto mi trebamo cvijece? fotografije? slike? muziku? kucne ljubimce?
zasto stvaramo od brasna i ostalih namirnica tako razlicite kreacije, npr. one macarons...najnepotrebnije nesto na svijetu.
zasto nemamo svi jedan stol, nego milion miliona razlicitih i ikea stvara jos mnogo novih :lol:

stvaranje je valjda taj neki imperativ, nagon, nesto utkano u "zivot", a ako je bog stvorio zivot (prema sebi), onda mu je to valjda u matriksu...da stvara.
ko ne stvara, ko stagnira, on boluje...
kakav je smisao boga koji samo postoji i sve moze, ali ne cini nista? po cemu bi ljudi danas "znali", "vjerovali" ,"ne vjerovali", "razmisljali o" bogu, ako on(o) ne bi nista stvori(l)o, u odnosu na sta bi se definiralo, promisljalo? ko bi (ga) zvao bogom?
koja je svrha boga bez ljudi (i dzina) :) ?
ako postoji, ne vjerujem da stvara iz potrebe za publikom.
ne stvaramo ni mi (samo) iz potrebe za publikom.

sad to..."dovoljan sam sebi"...
recimo da "sigurno" :) moze da postoji sam po sebi, ne treba nista da ga hrani i odrzava...ali "dovoljan" u smislu da ne mora nista raditi, stvarati...mislim da se nije na tako "dovoljan sam sebi" mislilo. kad bih to cula, nisam nikad mislila na ono "da je zena dobra i bog bi je imao". :lol: :lol: :lol:

macka...covjek...monday,tuesday,wednesday...
:thumbup:
aurora313

#117 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:
aurora313 wrote: Ali opet, čemu se onda klanjati ako on po tebi to ne šljivi?
klanjanje je vid zahvale, on o tome nije ovisan, moze bez toga, ali ti ako si zahvalan bit ces nagradjen, ako nezahvalan slijedi kazna. prosto ko pasulj :D
Pa nismo ovdje svi baš blesavi smrčkovci.
Čuj sada, to je zahvala, ali ako ne klanjaš, slijedi kazna?!
Da li ti uopšte razumiješ šta pišeš?
shmizlica

#118 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by shmizlica »

Smrcak15 wrote:
u cemu je problem ovdje, da predstavi svoje poslanike kao suosjecanje osobe koje misle na svoje sljedbenike???
znači marketing da se privuče što više sljedbenika :mrgreen:
aurora313

#119 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:trazio 50 molitvi, ali znao je da ce doci do smanjenja...
:D... :D... :D
aurora313

#120 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by aurora313 »

RNG_25 wrote:Allah/Bog jeste svemoćan u smislu da može činiti sve što je usklađeno sa njegovom prirodom. Allah/Bog nije svemoćan u smislu da može učiniti postojećim bilo kakvu jezičku ili kvazi-logičku tvrdnju.
Kakva je to 'priroda' boga? Ili, nedajmibože, da li si ti sam izveo ove zaključke?
raoul duke

#121 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by raoul duke »

Peskirko postavio pitanje a potom sam sebi odgovorio, Bog: "Stvaram da bi me obozavali." , "Poslije mene, potop!"

Drzi se ti upute iz drevne knjigice, zabranjeno ti je postavljati komplikovana pitanja
Dope_Man

#122 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by Dope_Man »

RNG_25 wrote:Da ne "začatavam" više, ovo će biti moj posljednji post na ovoj temi, radije ću otvoriti vlastite teme pa o ovome diskutovati. Sretno vam u potrazi za istinom, relativisti, jer relativna istina znači da istina ni ne postoji.
Ti cijelo vrijeme pogresno te stvari postavljas. NEKE istine mogu biti relativne, druge ne. Npr. apsolutna je istina da ja u ovom trenutku kucam ovaj komentar. Iz kog god ugla svemira pogledas, to je tako. Druge su relativne, npr. jedan covjek u Njemackoj prica sa covjekom u BiH, NJ kaze da je vrijeme suncano, B kaze da je kisovito. Nijedan ne laze, obojica govore istinu, samo su neko treci tu mora shvatiti da obojica govore o necemu sto je relativno u odnosu na njih (lokacija), pa zbog toga obojica govore istinu, iako izjavljuju suprotne stvari. Poenta je da kod nekih tvrdnji treba shvatiti kontekst, te tvrdnju prihvatiti kao ogranicenu na taj kontekst, i samo tad procjenjivati da li je istina ili ne unutar istog.
Smrcak15

#123 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:
aurora313 wrote: Ali opet, čemu se onda klanjati ako on po tebi to ne šljivi?
Pa nismo ovdje svi baš blesavi smrčkovci.
Čuj sada, to je zahvala, ali ako ne klanjaš, slijedi kazna?!
dadne ti zivot, dadne ti zdravlje, imatek, pamet, porodicu,hranu, vodu, dom i mnogo toga jos a od tebe trazi da se zahvalan tako sto ces izvrsavati njegove naredbe koje su opet za tvoje bolje kako tijelu tako i dusi, a bogami i drustvu. i Ti se onda ibretis zasto da budemo kaznjeni ako smo nezahvalni.

haj mi nadji neku osobu na svijetu koja voli nezahvalne osobe???
razumijem itekako ali ti nerazumijes a evo i zasto slikovito.

Ti si dobar prema jednoj osobi, pomazes ekonomski i na drugi nacin, ali ta osoba uopste nece da te nazove na telefon, nece cak ni da se pozdravi sa tobom na ulici. Evo netreba ti govoriti hvala ti za pomoc nego ne da negovori hvala nego te i uvrijedi rijecima.
shmizlica

#124 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by shmizlica »

jesil ti siguran da svi zaslužni uživaju u ovim blagodatima koje navodiš :?: ne valja ti računica

uteče na drugu stranicu pa da dodam :mrgreen:
dadne ti zivot, dadne ti zdravlje, imatek, pamet, porodicu,hranu, vodu, dom i mnogo toga jos a od tebe trazi da se zahvalan tako sto ces izvrsavati njegove naredbe koje su opet za tvoje bolje kako tijelu tako i dusi, a bogami i drustvu. i Ti se onda ibretis zasto da budemo kaznjeni ako smo nezahvalni.
aurora313

#125 Re: Zasto je Bogu "potrebno" da stvara?

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:dadne ti zivot, dadne ti zdravlje, imatek, pamet, porodicu,hranu, vodu, dom i mnogo toga.
Znači, dobri vjernici su svi zdravi.

I svi su bogati.

I svi imaju dom.

Vidim ja da ti pišeš bez da razmišljaš.
Post Reply