Komšiluk i njihove nebuloze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mad_max_ba

#101 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by mad_max_ba »

zeina wrote:Kupis stan u zgradi gdje samo elita zivi, sa debelim zidovima i dobrom izolacijom...al znam da to treba platiti, ili kupis kucu negdje daleko od svijeta da te niko ne uznemirava, al i to treba platiti....helem ovo je isto ko kad se razne gospoje zale na guzvu, smrad i slicne neugodnosti u javnom prevozu...plati gospodjo taxi pa uzivaj...ili se poklopi i prilagodi uslovima koje si mozes priustiti
Prijatelju, nekad je postojao kućni red koji se morao poštivati, i tačno se znalo kada ko šta može ili ne može uraditi. Tako da ti komentar uopšte nije na mjestu, Ljudi nemaju osnovne kulture.
Ja sam lično odrastao u kući i evo 13 godina nakon, se još uvijek nisam navikao na stan, ne zbog komšiluka već zbog nedostatka prostora na koji sam navikao.

Srečom, u tri različite zgrade u kojim sam bio komšiluk je bio :thumbup: . Jest mi jednom papak iznad mene naguro novine u odžak, mal se potušili nismo. Al sve u sklopu radnog staža, hebaji ga.
cpu_fan

#102 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by cpu_fan »

mad_max_ba wrote:
zeina wrote:Kupis stan u zgradi gdje samo elita zivi, sa debelim zidovima i dobrom izolacijom...al znam da to treba platiti, ili kupis kucu negdje daleko od svijeta da te niko ne uznemirava, al i to treba platiti....helem ovo je isto ko kad se razne gospoje zale na guzvu, smrad i slicne neugodnosti u javnom prevozu...plati gospodjo taxi pa uzivaj...ili se poklopi i prilagodi uslovima koje si mozes priustiti
Prijatelju, nekad je postojao kućni red koji se morao poštivati, i tačno se znalo kada ko šta može ili ne može uraditi. Tako da ti komentar uopšte nije na mjestu, Ljudi nemaju osnovne kulture.
Ja sam lično odrastao u kući i evo 13 godina nakon, se još uvijek nisam navikao na stan, ne zbog komšiluka već zbog nedostatka prostora na koji sam navikao.

Srečom, u tri različite zgrade u kojim sam bio komšiluk je bio :thumbup: . Jest mi jednom papak iznad mene naguro novine u odžak, mal se potušili nismo. Al sve u sklopu radnog staža, hebaji ga.
Postoji i sada, ali se zanemaruje ! U svakom ulazu postoji tabla "Odluka o kućnom redu u KS" ali ko jebe to a najviše zbog činjenice da institucije koje su zadužene za sprovođenje i sankcionisanje "Kućnog reda" ne rade svoj pos'o !
mad_max_ba

#104 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by mad_max_ba »

cpu_fan wrote:
mad_max_ba wrote:

Postoji i sada, ali se zanemaruje ! U svakom ulazu postoji tabla "Odluka o kućnom redu u KS" ali ko jebe to a najviše zbog činjenice da institucije koje su zadužene za sprovođenje i sankcionisanje "Kućnog reda" ne rade svoj pos'o !
Zato i napisah bio, jer je postojalo tijelo kojem se moglo obratiti u slučaju kršenja.
Sada se obratite materi :mrgreen:
hrle1976

#105 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by hrle1976 »

Nije to nista sta neki pisu.
Prijatelji iz Svedske pricaju, dok su zivili u zgradici u centru grada. Doselio se jedan Bosanac iz HR u nijhovu zgradicu inace porijekolm iz Sarajeva. I jos jedan preko puta ali na racun braka. Negdje i Bihaca ce ovaj drugi biti. Kaze, sprijateljili se ta dvojica i svako drugo jutro dovikivanje sa prozora na prozor ono da citava ulica ih cuje. Ubrzo se prica prosirila i kazu da niko sa njima ono od "domacih" sa prostora BiH nece nista da ima. Kao nekultura 100% Ja kad bi take susjede imao, bez par samara nebi bili moji. Inace sve ovo drugo sto navodite nemoze nikako biti svakodnevna situacija.
Bloo
Globalna šefica

#106 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Bloo »

_BataZiv_0809 wrote:
kockica_kockica wrote:

Ja zivim u stanu od rodjenja... ne silujem komsije svojom muzikom, ne tresem ponjavice preko balkona nikad za te mrve imam usisivac... kad se seksam ne jaucem ko da me testerom rezu cak ni za vrijeme orgazma... smece odnesem u kontejner... i imas pravo svako krece od sebe... tako i ja...

Mozda ti mozes sebi priustiti selidbu svako malo ja ne mogu.. nije do mene... neka se oni presele u sumu odakle su dosli...

Glasna si ti samo jos nisi probala Zivojinovica.

Javi mi se na pp.

Nihilo i karanana-4K za vas :wink:
:lol: :lol:
Oplakala
Ja tebe volimm
Anestezija

#107 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Anestezija »

u mene komsiluk jos ne vjeruju da je Tito umro
cpu_fan

#108 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by cpu_fan »

hrle1976 wrote:Nije to nista sta neki pisu.
Prijatelji iz Svedske pricaju, dok su zivili u zgradici u centru grada. Doselio se jedan Bosanac iz HR u nijhovu zgradicu inace porijekolm iz Sarajeva. I jos jedan preko puta ali na racun braka. Negdje i Bihaca ce ovaj drugi biti. Kaze, sprijateljili se ta dvojica i svako drugo jutro dovikivanje sa prozora na prozor ono da citava ulica ih cuje. Ubrzo se prica prosirila i kazu da niko sa njima ono od "domacih" sa prostora BiH nece nista da ima. Kao nekultura 100% Ja kad bi take susjede imao, bez par samara nebi bili moji. Inace sve ovo drugo sto navodite nemoze nikako biti svakodnevna situacija.
U Ženevi ako pustiš vodu u hali iza 22h odmah ti kućepazitelj na vrata dolazi i daje ti žuti karton !
hrle1976

#109 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by hrle1976 »

cpu_fan wrote:
U Ženevi ako pustiš vodu u hali iza 22h odmah ti kućepazitelj na vrata dolazi i daje ti žuti karton !
Cuo sam za tako nesto. Isrekno da kazem i dan danas nesto tesko za povjerovati. Ili su te izolacije tako lose u Zenevi ili u cemu je trik ako je skroz tako rigorozno :?
cpu_fan

#110 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by cpu_fan »

hrle1976 wrote:
cpu_fan wrote:
Cuo sam za tako nesto. Isrekno da kazem i dan danas nesto tesko za povjerovati. Ili su te izolacije tako lose u Zenevi ili u cemu je trik ako je skroz tako rigorozno :?
Istina živa ali samo se poštuju zakoni koji su haman identični k'o i naši barem u dijelu limita dozvoljene buke.
hrle1976

#111 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by hrle1976 »

muz66 wrote:Mene je uvijek hvatao neki svrab, alergijska reakcija na stan. Ne mogu te gungule, komsija-nekomsija, parking ratova, xyz zvukova 25h dnevno. Lijepa kuca i puno hiljada kvadrata livade oko nje. Poginem odrzavajuci sve to, ali Boga mi vrijedi. To da izmedju mene i pet komsija sa lijeve, i pet sa desne strane nikad nije podignuta ograda baska.

To samo mozda jos mozes u BiH. Na zapadu takav luksuz ces platiti debelo. Obicno od tvoje kuce do njegove je onih zakonskih nekoliko metara koliko dva objekta moraju biti odvojena. A nije da nemozes imati poteskoca. Ove poznanike sto odnosno rodbinske prijatelje sto imamo u Danskoj. I pricaju da su negdje u drzavi neki njihovi poznanici kupili kucu i kad su otisli u te njihove invalidske penzije, ono provodili 6-7 mjeseci u BiH. Kaze samo zaboravili na jednu stvar. Orgada u Danskoj je zbunje koje se redovno mora odrzavati od oba susjeda. Ovi se zalili nekom organu, iz opcine dosli ljudi i posisla i dostavili im racun od gotovo 1.000€ plus neka prijava u opcini. Kaze na kraju su krsili i taj neki zakon od samo 2 mjeseca bivanja van EU ako su na penziji. Kaze nikad vise nisu otisli u BiH :D

Ono sto zelim reci. Prvo takvu komotnost ces debelo platit na zapadu a ako kupis nesto prosjecno onda si obavezan brojnim stvarima koje te dovode da ipak en mozes ni u "svom" dvoristi kako hoces.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#112 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by _BataZiv_0809 »

Zato ti imas 5 kuca i gdje ono sve vec imas firme.
paladinka

#113 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by paladinka »

cpu_fan wrote:
Nije zabranjeno pustanje vode nocu , to su samo price http://www.qontis.ch/planen/wohneigentu ... rblick-740 , - Nicht verboten werden können normale Wohngeräusche wie die Toilettenspülung _ , pustanje vode u wc se ne moze zabraniti .
vade_mecum

#114 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by vade_mecum »

paladinka wrote:
cpu_fan wrote:
Nije zabranjeno pustanje vode nocu , to su samo price http://www.qontis.ch/planen/wohneigentu ... rblick-740 , - Nicht verboten werden können normale Wohngeräusche wie die Toilettenspülung _ , pustanje vode u wc se ne moze zabraniti .
"Babys dürfen nachts dagegen weiter schreien, da sie ihre Bedürfnisse noch nicht anders ausdrücken können." :lol: :lol: e vala
cpu_fan

#115 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by cpu_fan »

paladinka wrote:
cpu_fan wrote:
Ja ti govorim kako je u praksi, a to može li neko zabraniti ili ne je druga priča !
paladinka

#116 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by paladinka »

Ja ti govorim kako je u praksi, a to može li neko zabraniti ili ne je druga priča ![/quote] Pa kako neko moze provoditi tu praksu , ako lijepo u zakonu stoji da nije zabranjeno :-) Sto bi neka uprava riskirala tuzbe , a u zakonu jasno stoji sta i kako :-) Ali nije tema Svicarska i njeni zakoni , ali pogledaj ne bi bilo ni logicno da se zabranjuje pustanje vode od 10 sati , mozes zamisliti jedna zgrada i svi pisaju i kake od 22 do 6 sati i ne pusta se voda , hmm , mislim i da najludja uprava ne bi to zahtjevala u praksi :-)
Patriotska_Liga

#117 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Patriotska_Liga »

Uvijek je bolje da su komšije Bošnjaci.
Ljakan

#118 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Ljakan »

Neko juce rece za onog snsd-ovca sto terorise,ovako treba sa onima koji ne slusaju.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160813040
biscanka2

#119 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by biscanka2 »

Ovu smo temu mislim prije 3-4 godine vec 2 put imali. :roll:
Njemacka. Ja sam sa divljacima vise mene sve pokusavala, fino ih molila, pa se i da kazem prepirala-turska porodica al pitaj boga iz koje tunguzije su dosli pa sam i policiju zvala. Majku jebli svoju, oni s prozora vide kad policija parkira i umire se ko da nikog u stanu nema. :twisted:
Komsije to isto sve cuju ali akusticki nesto blaze pa su se s tim nosili - posto smo ja i djevojka do mene na najjacem udaru da cemo mi to
morati srediti,tako da su se po strani drzali kao da ih se to nista ne tice. :(
Na zajednickom sastanku koji se sa svim vlasnicima stanova i ekonomskim upraviteljom zgrade odrzava iznesem problem oni svi sute.
Gazda ovih divljaka ko neka stvar u ledenoj vodi - velide ja sam opet sa njima pricao i rekao im, sad cu ja opet radi vas biti izgrdit. :cry:
Eh kad sam to sve iskusila a ja se fino uhvatim oklagije pa udri u plafon. :oops:
:roll: Vidim sa oklagijom osteti plafon a ni buka nije nesto. Brisuci pod upade mi ono plasticno stopalo sto se mop na njega notice, u oci.
Probam ja s njim po plafonu-ma divota, kad klepne po plafonu odzvanja zgrada. :-)
Eh, sad i ostalim u zgradi dojadilo, a ja kad bi me sta upitali samo prstom na podkrovlje pokazem i kazem nije do mene nego do njih. :D
E kad su vidjeli kako je, pocese se i oni na divljake zaliti.
Prvi uspjeh, stanje se poboljsa nekih dvije nedelje pa opet po starom a bom i ja opet sa mojim klepom u akciju. :D
Opet se svi digose i najvece jade njihove starce koji su kod njih nocivali i danjivali uspjesmo u posjeti ograniciti (tada, sad smo ih se skroz rijesili).
Oni su izmedju vremena dobili i drugo djete a podkrovni stan, malen, nista izolovano nije.Ovaj stariji sin opet piskav glas ima a svi kad pricaju odvrnu glas do kraja (kao da se nadjacavaju ko ce glasniji biti) tako sad i djeca od njih poprimila a jurisanje po stanu da i ne govorim. :twisted:
Roditelji lijeni djecu van izvesti ( 200 m djecije igraliste sa svim uredjajima) pa to ganjevina i vrisak po stanu, otac im na smartfonu u igricama a hanuma na skaipu sa Turskom . :evil:
A o nevisti ( po pitanju kucnog reda ), kolika je guba, da i nepricam.
Na zadnjem sastanku zaprijetili smo gazdi (vlasniku stana) da cemo ga tuziti jer nista ne poduzima a u stan nikad nista nije (po pitanju izolacije) investirao nego samo gledao kako mu kirija tece.Svima nam je poznat kao veliki skrtac tako da je to upalilo. :-)
Poslao im je pismenu opomenu ako tako nastave da ce dobiti otkaz.
Od tad do danas stanje dosta podnosljivo (nevista izvuce guicu sa djecom na igraliste) pa smo i djeci dobro djelo ucinili. :D
Kad se ponovo raspandrkaju moj klepo je tu dva put klepnem i mir je.
:roll: Sto neko rece klin se klinom izbija ima tu istine ! :thumbup:
uvijekIInikadI

#120 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by uvijekIInikadI »

cpu_fan wrote: U Ženevi ako pustiš vodu u hali iza 22h odmah ti kućepazitelj na vrata dolazi i daje ti žuti karton !
Na osnovu cdga taj krembil moze doci i dijeliti kartone? Neki interni dogovor? Jel moze tako i za svaku drugu stvar, preglasan sex, izrazeniji kasalj, kuckanje tanjirima i priborom??
insomnia78

#121 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by insomnia78 »

Urbane legende
Suplja sto bi se reklo
Toffee karamela

#122 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Toffee karamela »

Laertes wrote: Slažem se. Na početku rata, u stan iznad mene usele izbjeglice, i sabahu se skupi 5-6 žena, i sve u isti tren pričaju i nadglasavaju se. Ja popizdim, i malo kuc-kuc u cijevi od grijanja. Skontaju one, I onda se jedna prodera: "Hoću da pričOOOm". Nastave još glasnije. Poslije par jutara, ista stvar, al' došla i struja. Zvučnici na plafon i "Enter Sandman". Nikad više poslije toga. Muzikoterapija.
Hahahaaha plačem dede mi....mogu zamisliti tog kulturološkog šoka kod prvog susreta s metalom...isto ko ovaj niger iz St.Luisa s Garom :lol: :lol: :lol:
cpu_fan

#123 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by cpu_fan »

Toffee karamela wrote:
Laertes wrote: Slažem se. Na početku rata, u stan iznad mene usele izbjeglice, i sabahu se skupi 5-6 žena, i sve u isti tren pričaju i nadglasavaju se. Ja popizdim, i malo kuc-kuc u cijevi od grijanja. Skontaju one, I onda se jedna prodera: "Hoću da pričOOOm". Nastave još glasnije. Poslije par jutara, ista stvar, al' došla i struja. Zvučnici na plafon i "Enter Sandman". Nikad više poslije toga. Muzikoterapija.
Hahahaaha plačem dede mi....mogu zamisliti tog kulturološkog šoka kod prvog susreta s metalom...isto ko ovaj niger iz St.Luisa s Garom :lol: :lol: :lol:
Meni se najbolje pokazao Dream Theater - The root of all evil. Sa pravom opremom malter sa zida skida :evil:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#124 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by pici »

nekad kad drmnem rakijicu na terasi uz mezu pusti se stari dobri folk... ide kanonada od par saHata u E molu...

jebiga moram ocepit
Laertes

#125 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Laertes »

cpu_fan wrote:
Toffee karamela wrote:
Meni se najbolje pokazao Dream Theater - The root of all evil. Sa pravom opremom malter sa zida skida :evil:
Jebiga, '92 bila, kaseta bila na početku... poslužio je Sandman... lagani uvod, a onda... badabum!!!
Post Reply