Ovu smo temu mislim prije 3-4 godine vec 2 put imali.
Njemacka. Ja sam sa divljacima vise mene sve pokusavala, fino ih molila, pa se i da kazem prepirala-turska porodica al pitaj boga iz koje tunguzije su dosli pa sam i policiju zvala. Majku jebli svoju, oni s prozora vide kad policija parkira i umire se ko da nikog u stanu nema.
Komsije to isto sve cuju ali akusticki nesto blaze pa su se s tim nosili - posto smo ja i djevojka do mene na najjacem udaru da cemo mi to
morati srediti,tako da su se po strani drzali kao da ih se to nista ne tice.
Na zajednickom sastanku koji se sa svim vlasnicima stanova i ekonomskim upraviteljom zgrade odrzava iznesem problem oni svi sute.
Gazda ovih divljaka ko neka stvar u ledenoj vodi - velide ja sam opet sa njima pricao i rekao im, sad cu ja opet radi vas biti izgrdit.
Eh kad sam to sve iskusila a ja se fino uhvatim oklagije pa udri u plafon.

Vidim sa oklagijom osteti plafon a ni buka nije nesto. Brisuci pod upade mi ono plasticno stopalo sto se mop na njega notice, u oci.
Probam ja s njim po plafonu-ma divota, kad klepne po plafonu odzvanja zgrada.

Eh, sad i ostalim u zgradi dojadilo, a ja kad bi me sta upitali samo prstom na podkrovlje pokazem i kazem nije do mene nego do njih.
E kad su vidjeli kako je, pocese se i oni na divljake zaliti.
Prvi uspjeh, stanje se poboljsa nekih dvije nedelje pa opet po starom a bom i ja opet sa mojim klepom u akciju.
Opet se svi digose i najvece jade njihove starce koji su kod njih nocivali i danjivali uspjesmo u posjeti ograniciti (tada, sad smo ih se skroz rijesili).
Oni su izmedju vremena dobili i drugo djete a podkrovni stan, malen, nista izolovano nije.Ovaj stariji sin opet piskav glas ima a svi kad pricaju odvrnu glas do kraja (kao da se nadjacavaju ko ce glasniji biti) tako sad i djeca od njih poprimila a jurisanje po stanu da i ne govorim.
Roditelji lijeni djecu van izvesti ( 200 m djecije igraliste sa svim uredjajima) pa to ganjevina i vrisak po stanu, otac im na smartfonu u igricama a hanuma na skaipu sa Turskom .
A o nevisti ( po pitanju kucnog reda ), kolika je guba, da i nepricam.
Na zadnjem sastanku zaprijetili smo gazdi (vlasniku stana) da cemo ga tuziti jer nista ne poduzima a u stan nikad nista nije (po pitanju izolacije) investirao nego samo gledao kako mu kirija tece.Svima nam je poznat kao veliki skrtac tako da je to upalilo.
Poslao im je pismenu opomenu ako tako nastave da ce dobiti otkaz.
Od tad do danas stanje dosta podnosljivo (nevista izvuce guicu sa djecom na igraliste) pa smo i djeci dobro djelo ucinili.
Kad se ponovo raspandrkaju moj klepo je tu dva put klepnem i mir je.

Sto neko rece klin se klinom izbija ima tu istine !