Katolički Biskup u Džamiji moli!

Rasprave o vjerskim temama.
ABH017

#101 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by ABH017 »

U pravu si. Neda mi se čitati, jer poslije par pročitanih primjera vidim da to nisu porušene bogomolje već pogođene granatom, uništeni interijeri, ispisani grafiti itd.itd. To je djelovanje pojedinaca. Ili se radi o tome da su "pripadnici ARBiH granatiranjem (u jeku rata :-) ) uništili čak i misno ruho". E zamisli.
Kako bi ti, pod kišom granata, u ratnom okruženju, držao stražu oko crkve 24 sata na dan? Ja znam da se to radilo na nekim područjima, koje je kontrolirala ARBiH. Za druge strane u ratu, znam da je bilo sistemskog uništavanja vjerskih objekata.
Ti bi da porediš institucionalno, plansko i organizovano rušenje, do temelja, svega što podsjeća na Islam i muslimane sa uništavanjem ikona?
Osuđujem svaki takav čin, ali to dvoje se ne može stavljati u isti kontekst.
ABH017

#102 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by ABH017 »

patriot_1 wrote:ABH017
Ne spomenu ni jednu srušenu crkvu.
KONJIC (župa Konjic), župna crkva sv. Ivana Krstitelja i franjevački samostan.
Franjevački samostan je tijekom 1992. pretrpio teža oštećenja prouzrokovana minobacačkim i topničkim napadima srpskih snaga u više navrata: 05.05. u 21:30 sati, 10.05. u 22:45 sati, 26.05. od 13:35 do 14:20 sati (tada je na i oko samostana palo oko 70 granata), 28.06 u 09:30 sati, 03.07. u 18:55 sati (dvije zapaljive granate) i 26.11.1992. u 02:10 sati ('samo' tri granate). Od zapaljivih granata nastajali su požari koje su župljani i vatrogasci uspijevali ugasiti. Na samostanu je tri četvrtine krova uništeno. Popucali su svi prozori i vrata. Mala samostanska dvorana je teško oštećena u napadu 14.05.1992. u 19:50 sati. Velika dvorana je 07.11.1992. ostala bez prozorskih stakala. Samostanska i župna crkva granatirana je 23.06.1992. u 16:35 sati, zatim 2.07.1992 u 21:55 sati (u sredinu krova) i 11.08.1992. u 22:20 sati. Krovni vrh na zvoniku probušen je raketom 07.05.1992. u 20 sati. Na crkvi su oštećeni svi prozori, krov, strop, zidovi i dobrim dijelom unutrašnjost. Pripadnici Armije BiH su prvi put napali samostanski kompleks 15.04.1993. oko 17:15 sati. Granata većeg kalibra je pala na stepenice ispred ulaznih vrata samostanske crkve, a od čije su detonacije popucali svi prozorski najloni na samostanskom kompleksu. Osim toga 12.05.1993. u 12:10 sati u samostan su ubacili (na kat) eksplozivnu napravu koja je načinila više štete nego sva dotadašnja srpska granatiranja i raketiranja. Inače su pripadnici Armije BiH od travnja do početka listopada 1993. na samostan i crkvu ispalili dvadeset i sedam (27) granata različita kalibra.
KONJIC (župa Konjic), samostan časnih sestara.
Samostan su više **** pogodile srpske snage (krov i zidove), a najžešće jednom velikom raketom (vjerojatno raketom tipa zemlja-zemlja u istočni temelj. Tada su popucali svi prozori, vrata i pojedini zidovi. Oštećen je i krov. Prvi je udar samostan pretrpio 30.04.1992. a jedan od jačih 11.08.1992. u 22:25 sati.
https://www.stormfront.org/forum/t409811/
http://www.hic.hr/ratni-zlocini/b-h/...nistavanje.htm
Ovo mi je najjače. Sve položaje i kote oko Konjica držao je HVO. Čak je Konjic bio bez struje i vode, jer je HVO isključio. Djeca su išla u školu pod snajerskom vatrom sa okolnih brda koje je držao HVO. ARBiH je držala grad, samim tim većinsko stanovništvo u gradu je bilo bošnjačko, naravno i oko crkve. Znači ARBiH je granatirala sopstvene položaje i narod, ne bi li pogodila i crkvu. A pouzdano znam da se u akcije oslobađanja grada kretalo, svaki put čim se skupi ceker granata.
Čudilo bi me da su u crkvenim izvorima zapisali da ih je granatirao HVO, zato što je crkva u centru grada, pa je, usljed oranja grada sa granatama, pokoja potrefila i crkvu.
Ovaj izvještaj mi liči na srpsku varijantu masakra na Markalama.
patriot_1

#103 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by patriot_1 »

ABH017
Ovo mi je najjače. Sve položaje i kote oko Konjica držao je HVO. Čak je Konjic bio bez struje i vode, jer je HVO isključio. Djeca su išla u školu pod snajerskom vatrom sa okolnih brda koje je držao HVO. ARBiH je držala grad, samim tim većinsko stanovništvo u gradu je bilo bošnjačko, naravno i oko crkve. Znači ARBiH je granatirala sopstvene položaje i narod, ne bi li pogodila i crkvu. A pouzdano znam da se u akcije oslobađanja grada kretalo, svaki put čim se skupi ceker granata.
Čudilo bi me da su u crkvenim izvorima zapisali da ih je granatirao HVO, zato što je crkva u centru grada, pa je, usljed oranja grada sa granatama, pokoja potrefila i crkvu.
Ovaj izvještaj mi liči na srpsku varijantu masakra na Markalama
Čekaj,nisu li možda prilikom osvajanja Konjica mogla dogoditi razaranja crkve?
C/P
Oružani sukob HVO-a i Armije BiH na području Konjica započeo je 23. ožujka 1993., kada su pripadnici Armije BiH u ranim jutarnjim satima blokirali sve ulaze u grad Konjic.

Tada je pripadnicima Armije BiH od njihovih nadređenih naređeno da sve Hrvate u konjičkoj općini razoružaju, a ako Hrvati odbiju predati oružje da ih ubiju. Na području prijevoja Ivan-Sedlo (najviša točka na cesti između Konjica i Sarajeva) pripadnici Armije BiH su bezrazložno uhitili oko 20 pripadnika HVO-a. O sudbini ove skupine uhićenih pripadnika HVO-a se od tada ništa više nije doznalo.

Stravično stradavanje Hrvata se dogodilo u konjičkom selu Trusina 16. travnja 1993. godine (vidi Pokolj nad Hrvatima u selu Trusina). Većina u tom selu su bili Hrvati. Postrojbe Armije BiH potpomognute Bošnjacima iz okolnih sela ušle su u selo i mučki pobile 27 Hrvata. Preživjeli Hrvati iz sela su protjerani u selo Kostajnica. Imovina Hrvata je popaljena i popljačkana. Ovaj zločin nije doživio medijsko pokriće, a ovaj zločin ni danas nije procesuiran.
patriot_1

#104 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by patriot_1 »

ABH017 wrote:U pravu si. Neda mi se čitati, jer poslije par pročitanih primjera vidim da to nisu porušene bogomolje već pogođene granatom, uništeni interijeri, ispisani grafiti itd.itd. To je djelovanje pojedinaca. Ili se radi o tome da su "pripadnici ARBiH granatiranjem (u jeku rata :-) ) uništili čak i misno ruho". E zamisli.
Kako bi ti, pod kišom granata, u ratnom okruženju, držao stražu oko crkve 24 sata na dan? Ja znam da se to radilo na nekim područjima, koje je kontrolirala ARBiH. Za druge strane u ratu, znam da je bilo sistemskog uništavanja vjerskih objekata.
Ti bi da porediš institucionalno, plansko i organizovano rušenje, do temelja, svega što podsjeća na Islam i muslimane sa uništavanjem ikona?
Dobro,al nije li neistina i to da je HVO srušio 80 džamija?I to pročitah negdje!
ABH017

#105 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by ABH017 »

Ovaj izvještaj mi liči na srpsku varijantu masakra na Markalama
Čekaj,nisu li možda prilikom osvajanja Konjica mogla dogoditi razaranja crkve?
C/P
Oružani sukob HVO-a i Armije BiH na području Konjica započeo je 23. ožujka 1993., kada su pripadnici Armije BiH u ranim jutarnjim satima blokirali sve ulaze u grad Konjic.

Tada je pripadnicima Armije BiH od njihovih nadređenih naređeno da sve Hrvate u konjičkoj općini razoružaju, a ako Hrvati odbiju predati oružje da ih ubiju. Na području prijevoja Ivan-Sedlo (najviša točka na cesti između Konjica i Sarajeva) pripadnici Armije BiH su bezrazložno uhitili oko 20 pripadnika HVO-a. O sudbini ove skupine uhićenih pripadnika HVO-a se od tada ništa više nije doznalo.

Stravično stradavanje Hrvata se dogodilo u konjičkom selu Trusina 16. travnja 1993. godine (vidi Pokolj nad Hrvatima u selu Trusina). Većina u tom selu su bili Hrvati. Postrojbe Armije BiH potpomognute Bošnjacima iz okolnih sela ušle su u selo i mučki pobile 27 Hrvata. Preživjeli Hrvati iz sela su protjerani u selo Kostajnica. Imovina Hrvata je popaljena i popljačkana. Ovaj zločin nije doživio medijsko pokriće, a ovaj zločin ni danas nije procesuiran.
Ne malo, nego mnogo se provaljuješ.
Za tvoju informaciju Hrvati u Konjicu se naoružavaju i prave kontrolne punktove već u jesen 1991.
Zauzimaju policijske stanice. Pucaju na policiju (Bošnjake), prije početka sukoba.
Ovo ostalo su ti sve izmišljeni podaci.
U Trusini se desio zločin, ali je hrvatska strana dodala i poginule vojnike u ukupan broj. Zločin je procesuiran i zločinci su osuđeni. Selo Trusina nije bilo većinski hrvatsko, već miješano pola-pola. Tu sam odrastao u tom periodu. To su mi komšije, prijatelji, tako da o tome možeš samo slušati od mene, a nikako proturati laži. Domaće stanovništvo nije imalo nikakvog dodira sa spomenutim zločinom. Imalo je veze sa pogibijom vojnika HVO, koji su pridodati spisku stradalih civila. To je inače zločin koji je medijski jako ispraćen, tako da lupetaš gluposti. Zločin koji su počinili Hrvati nad Bošnjacima, u selu Gorica, je u stvari taj koji nije ispitan ni sudski procesuiran, a ni medijski popraćen.
Ovo za 20 HVO vojnika na Bradini je izmišljotina, samo takva.
Ja lično, sa svojom porodicom i komšijama, sam protjeran iz svoje kuće (tako da su mi ta dešavanja jako poznata i mogu ti održati predavanje na tu temu), od strane tih istih konjičkih hrvata, koji su, kad su vojno pobijeđeni svojevoljno napustili Konjic i okolna sela i preselili u Hrvatsku i zapadnu Hercegovinu. Postavio bih ti par linkova iz 91, da vidiš o kome se radi, ali nije to tema ove emisije. Uostalom sve možeš naći na internetu.

Armija RBiH nikad nije osvajala Konjic, pa ni crkvu u Konjicu. ArmijaRBiH je branila Konjic, pa tako i crkvu u Konjicu od HVO-a, koji je namjeravao da Konjic pripoji tadašnjoj tzv. HZHB, inače sudski dokazanom, udruženom zločinačkom poduhvatu.
Last edited by ABH017 on 24/05/2016 00:44, edited 1 time in total.
ABH017

#106 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by ABH017 »

patriot_1 wrote:
ABH017 wrote:U pravu si. Neda mi se čitati, jer poslije par pročitanih primjera vidim da to nisu porušene bogomolje već pogođene granatom, uništeni interijeri, ispisani grafiti itd.itd. To je djelovanje pojedinaca. Ili se radi o tome da su "pripadnici ARBiH granatiranjem (u jeku rata :-) ) uništili čak i misno ruho". E zamisli.
Dobro,al nije li neistina i to da je HVO srušio 80 džamija?I to pročitah negdje!
Ne znam za broj, nisam se detaljno bavio time, ali da su planski, sistematski rušili, JESU.
Pa bolan ne bio, srušili su Stari Most u Mostaru, samo zato jer ga je gradio Turčin, pa ih je podsjećao na muslimane, a da nisu džamije rušili.
U kojem svijetu ti živiš?
patriot_1

#107 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by patriot_1 »

ABH017 wrote:
patriot_1 wrote:
Ne znam za broj, nisam se detaljno bavio time, ali da su planski, sistematski rušili, JESU.
Pa bolan ne bio, srušili su Stari Most u Mostaru, samo zato jer ga je gradio Turčin, pa ih je podsjećao na muslimane, a da nisu džamije rušili.
Praljak tvrdi da su ga sami muslimani srušili,e pa što je istina,ajd znaj.Ako je HVO onda je iz nekog strateškog razloga a ne samo zato jer ga izgradio Turčin!Za svaku osudu je rušenje kuća a kamoli ne historijskih spomenika ,pogotovo vjerskih objekata,ma tko god da je to radio(netko bi s pravom rekao,,"a tko nije").
ABH017

#108 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by ABH017 »

patriot_1 wrote:
ABH017 wrote:
patriot_1 wrote: Dobro,al nije li neistina i to da je HVO srušio 80 džamija?I to pročitah negdje!
Praljak tvrdi da su ga sami muslimani srušili,e pa što je istina,ajd znaj.Ako je HVO onda je iz nekog strateškog razloga a ne samo zato jer ga izgradio Turčin!Za svaku osudu je rušenje kuća a kamoli ne historijskih spomenika ,pogotovo vjerskih objekata,ma tko god da je to radio(netko bi s pravom rekao,,"a tko nije").
Ha ha ha... grohotom se nasmijah..
I šta kaže Praljak? Popustio malter, pa Stari sam, malo skokno do Neretve da noge plakne.
Jel kaže Praljak za ove u Trusini da su sami pobili, jer Šaćir čelinkin, kaže da je tako bilo.

Stajući na stranu onog ko je rušio i relativizirajući rušenje sa grafitima s druge strane, POSTAJEŠ RUŠILAC I ZLOČINAC.
Na forumu nikad i nisi bio ništa drugo do patološki lažljivac, misionar, provokator i trolčina.
Do sljedećeg odlaska u banoviće.
patriot_1

#109 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by patriot_1 »

ABH017
Za tvoju informaciju Hrvati u Konjicu se naoružavaju i prave kontrolne punktove već u jesen 1991.
Zauzimaju policijske stanice. Pucaju na policiju (Bošnjake), prije početka sukoba.
U Trusini se desio zločin, ali je hrvatska strana dodala i poginule vojnike u ukupan broj. Zločin je procesuiran i zločinci su osuđeni. Selo Trusina nije bilo većinski hrvatsko, već miješano pola-pola. Tu sam odrastao u tom periodu. To su mi komšije, prijatelji, tako da o tome možeš samo slušati od mene, a nikako proturati laži. Domaće stanovništvo nije imalo nikakvog dodira sa spomenutim zločinom. Imalo je veze sa pogibijom vojnika HVO, koji su pridodati spisku stradalih civila. To je inače zločin koji je medijski jako ispraćen, tako da lupetaš gluposti. Zločin koji su počinili Hrvati nad Bošnjacima, u selu Gorica, je u stvari taj koji nije ispitan ni sudski procesuiran, a ni medijski popraćen.
Ja lično, sa svojom porodicom i komšijama, sam protjeran iz svoje kuće (tako da su mi ta dešavanja jako poznata i mogu ti održati predavanje na tu temu), od strane tih istih konjičkih hrvata, koji su, kad su vojno pobijeđeni svojevoljno napustili Konjic i okolna sela i preselili u Hrvatsku i zapadnu Hercegovinu. Postavio bih ti par linkova iz 91, da vidiš o kome se radi, ali nije to tema ove emisije. Uostalom sve možeš naći na internetu.

Armija RBiH nikad nije osvajala Konjic, pa ni crkvu u Konjicu. ArmijaRBiH je branila Konjic, pa tako i crkvu u Konjicu od HVO-a, koji je namjeravao da Konjic pripoji tadašnjoj tzv. HZHB, inače sudski dokazanom, udruženom zločinačkom poduhvatu
Stanovništvo[uredi VE | uredi]

Nacionalni sastav stanovništva 1991. godine, bio je sljedeći:

ukupno: 309
Hrvati - 155 (50,16%)
Muslimani - 152 (49,19%)
Jugoslaveni - 2 (0,65%)
C/P (ako je imalo Hrvata bilo više može se reći većinsko!)
Ovdje imaš svjedočanstvo čovjeka kog možda poznaš,govori kako im je bilo "dobro" u Konjicu kao Hrvatima!
http://www.e-novine.com/feljton/41460-B ... ednji.html
ABH017

#110 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by ABH017 »

Čitav svijet zna da je VRS počinila genocid u Srebrenici, samo četnička ideologija ga negira.
Čitav svijet zna ko, kad i zašto je srušio Stari Most, samo ustaška ideologija to negira.
Franjevački biskup Franjo Komarica zasigurno nije jedan od sljedbenika takvih ideologija.
Biskup Komarica je vjernik kršćanin. Za razliku od nekih, koji glume vjeru ispod plašta nacionalizma. Nek se sami otkriju. :D
Last edited by ABH017 on 24/05/2016 11:06, edited 1 time in total.
ABH017

#111 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by ABH017 »

Armija RBiH nikad nije osvajala Konjic, pa ni crkvu u Konjicu. ArmijaRBiH je branila Konjic, pa tako i crkvu u Konjicu od HVO-a, koji je namjeravao da Konjic pripoji tadašnjoj tzv. HZHB, inače sudski dokazanom, udruženom zločinačkom poduhvatu
Stanovništvo[uredi VE | uredi]

Nacionalni sastav stanovništva 1991. godine, bio je sljedeći:

ukupno: 309
Hrvati - 155 (50,16%)
Muslimani - 152 (49,19%)
Jugoslaveni - 2 (0,65%)
C/P (ako je imalo Hrvata bilo više može se reći većinsko!)
Ovdje imaš svjedočanstvo čovjeka kog možda poznaš,govori kako im je bilo "dobro" u Konjicu kao Hrvatima!
http://www.e-novine.com/feljton/41460-B ... ednji.html
155:154.... hahaha.. :lol:
Ogromna većina. Baš da se može reći većinsko.

Trolčino, tema je biskup Komarica, a ne popis stanovništva. Problem je što su ti ovi svjedoci nevjerodostojni i što mnogo lažeš, kao i oni, u svrhu misionarenja.
patriot_1

#112 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by patriot_1 »

ABH017

Trolčino, tema je biskup Komarica, a ne popis stanovništva. Problem je što su ti ovi svjedoci nevjerodostojni i što mnogo lažeš, kao i oni, u svrhu misionarenja
.
Čekaj,tko je rekao :"Ogromna većina"?
Ja ne lažem,samo tražim što je istina!Vjerujem da je ona bitna,istina nas oslobađa od zablude!Kad pročitam negdje da Armija BiH nije nigdje činila zločine(što neki tvrde) ili nisu rušili bogomolje (kako reče Bakir Izetbegović),snebivam se jer to naprosto nema veze sa istinom!Teško je ne biti subjektivan,svi mi žmirimo kad su u pitanju "naši" a dobro vidimo kad su u pitanju "tuđi"!A to nije u redu.Imam dojam da si ti prilično dobronamjeran i objektivan čovjek,nema u tebi zla niti lažeš namjerno,ni meni to nije "u krvi" ali dobro je da znamo što se zapravo dogodilo!
Nas informacije formiraju,npr. nekad sam mislio da su za sukob Muslimana i Hrvata isključivo krivi Muslimani,takve smo naime informacije dobivali mi u Hrvatskoj , a onda mi prijatelj,Hrvat koji je živio u Mostaru reče da su tamo Hrvati više krivi,ili kad to kaže Hrvatina Prkačin,zamislih se.
Medalja uvjek ima dvije strane,negdje jesu negdje nisu ovi krivi ili oni!Npr. radio sam na području humanitarne pomoći(dok je rat još trajao) sa Bugojancima prognanim od Muslimana,njihova istina je drugčija.Ima i uvjek je bilo dobrih ljudi na svim stranama ali bome i zlih!Jedan Bugojanac,Kasalo se preziva mi ispričao kako je dok su Hrvati i Muslimani bili zajedno protiv Srba,imao susjede Muslimane koji su imali malo dijete pa im je ,(jer je dobivao od Caritasa),donosio mlijeko u prahu za dijete i pelene i sl. a kad se zakuhalo sa Muslimanima,neki njihovi vojnici su mu došli doma i brutalno ga tukli i htjeli odvesti u vojarnu,Muslimani susjedi su dojurili i žestoko se sukobili fizički sa istima,i spasili ga!
Ovu sam temu otvorio o Komarici diveći se tom čovjeku,dakle,nisam se čudio "Kako to" da se moli nego smatrah to pozitivnim činom!

Za kraj,netko je dobro napisao,misli "duga devetka" da je najveći uspjeh Miloševićeve politike , sukob Muslimana i Hrvata u BiH!
Gledao sam neki video gdje Mladić govori ,(prije nego se dogodilo) da će zaratiti Muslimani i Hrvati a i Muslimani između sebe!(Kladuša i okolica).
Dakle,njihovo je to maslo!Tragično je da je Muslimana u BiH najviše ubijeno,ali od strane Srba,Hrvata pak vjerovatno više od Muslimana nego od Srba!Nije li?Dosta je tu kriva politika sa ove naše,Hrvatske strane.Slično kao i Srbi u Krajini,tako su i njih napalili pa ih ostavili na cjedilu kad je bilo najgore!
patriot_1

#113 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by patriot_1 »

https://www.youtube.com/watch?v=AMPWLYAMbXc&t=901s
BTW pogledaj ovo,čovjek tvrdi isto,nismo objektivni kad se radi o NAŠIMA!
Usput,pitam se ,,dali su svi muftije ovako kao on,intelektualno jaki?
ABH017

#114 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by ABH017 »

Trolčino, tema je biskup Komarica, a ne popis stanovništva. Problem je što su ti ovi svjedoci nevjerodostojni i što mnogo lažeš, kao i oni, u svrhu misionarenja
.
Čekaj,tko je rekao :"Ogromna većina"?
Ja ne lažem,samo tražim što je istina!Vjerujem da je ona bitna,istina nas oslobađa od zablude!Kad pročitam negdje da Armija BiH nije nigdje činila zločine(što neki tvrde) ili nisu rušili bogomolje (kako reče Bakir Izetbegović),snebivam se jer to naprosto nema veze sa istinom!Teško je ne biti subjektivan,svi mi žmirimo kad su u pitanju "naši" a dobro vidimo kad su u pitanju "tuđi"!A to nije u redu.Imam dojam da si ti prilično dobronamjeran i objektivan čovjek,nema u tebi zla niti lažeš namjerno,ni meni to nije "u krvi" ali dobro je da znamo što se zapravo dogodilo!
Nas informacije formiraju,npr. nekad sam mislio da su za sukob Muslimana i Hrvata isključivo krivi Muslimani,takve smo naime informacije dobivali mi u Hrvatskoj , a onda mi prijatelj,Hrvat koji je živio u Mostaru reče da su tamo Hrvati više krivi,ili kad to kaže Hrvatina Prkačin,zamislih se.
Medalja uvjek ima dvije strane,negdje jesu negdje nisu ovi krivi ili oni!Npr. radio sam na području humanitarne pomoći(dok je rat još trajao) sa Bugojancima prognanim od Muslimana,njihova istina je drugčija.Ima i uvjek je bilo dobrih ljudi na svim stranama ali bome i zlih!Jedan Bugojanac,Kasalo se preziva mi ispričao kako je dok su Hrvati i Muslimani bili zajedno protiv Srba,imao susjede Muslimane koji su imali malo dijete pa im je ,(jer je dobivao od Caritasa),donosio mlijeko u prahu za dijete i pelene i sl. a kad se zakuhalo sa Muslimanima,neki njihovi vojnici su mu došli doma i brutalno ga tukli i htjeli odvesti u vojarnu,Muslimani susjedi su dojurili i žestoko se sukobili fizički sa istima,i spasili ga!
Ovu sam temu otvorio o Komarici diveći se tom čovjeku,dakle,nisam se čudio "Kako to" da se moli nego smatrah to pozitivnim činom!

Za kraj,netko je dobro napisao,misli "duga devetka" da je najveći uspjeh Miloševićeve politike , sukob Muslimana i Hrvata u BiH!
Gledao sam neki video gdje Mladić govori ,(prije nego se dogodilo) da će zaratiti Muslimani i Hrvati a i Muslimani između sebe!(Kladuša i okolica).
Dakle,njihovo je to maslo!Tragično je da je Muslimana u BiH najviše ubijeno,ali od strane Srba,Hrvata pak vjerovatno više od Muslimana nego od Srba!Nije li?Dosta je tu kriva politika sa ove naše,Hrvatske strane.Slično kao i Srbi u Krajini,tako su i njih napalili pa ih ostavili na cjedilu kad je bilo najgore!
Po ko zna koji put ti ovo govorim.
Ne pričam o zločinu pojedinaca. Toga je bilo na svim stranama, u onom omjeru, koliko je omogućeno od strane vlasti.
Pričam o zločinu nacionalne politike. Tadašnji prerogativi vlasti u BiH, vrh HZHB i vrh RS su se jako trudili da unište svaki dokaz o postojanju i življenju Bošnjaka na "njihovoj" teritoriji.

https://youtu.be/Ao5Ks3fLEAQ

Evo jednog ratnog snimka, gdje vjerski poglavar (zapravo drugi čovjek IZ BiH) daje upute vjernicima kako da se ponašaju. Iako su na dženazi ratnom komandantu, on ne poziva na osvetu, već na borbu. Zabranjuje rušenje bogomolja.
Volio bih da su se sve vjerske vođe ovako ponašale.
patriot_1

#115 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by patriot_1 »

To je u redu,ali ne misle svi kao ti!Referirao sam se na mišljenje nekih koji tvrde da ABIH nije rušila bogomolje i nije činila zločine!
kockica_kockica

#116 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by kockica_kockica »

Od Biskupa koji moli u dzamiji do ratnih dejstava i prebrojavanja ko je koga vise ubijao... to samo u Bosni moze :run:
patriot_1

#117 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by patriot_1 »

ABH017
Po ko zna koji put ti ovo govorim.
Ne pričam o zločinu pojedinaca. Toga je bilo na svim stranama, u onom omjeru, koliko je omogućeno od strane vlasti.
Pričam o zločinu nacionalne politike. Tadašnji prerogativi vlasti u BiH, vrh HZHB i vrh RS su se jako trudili da unište svaki dokaz o postojanju i življenju Bošnjaka na "njihovoj" teritoriji.

https://youtu.be/Ao5Ks3fLEAQ

Evo jednog ratnog snimka, gdje vjerski poglavar (zapravo drugi čovjek IZ BiH) daje upute vjernicima kako da se ponašaju. Iako su na dženazi ratnom komandantu, on ne poziva na osvetu, već na borbu. Zabranjuje rušenje bogomolja.
Volio bih da su se sve vjerske vođe ovako ponašale
!
Ovo je bolje,Franjo Kuharić,početak pogledaj!
Ne sviđa mi se u tvom videu ovo;"Ubij,ubij"
https://www.youtube.com/watch?v=4dDoiPYNwUI
patriot_1

#118 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by patriot_1 »

Neki su stekli krivi dojam da sam ovu temu postavio kao moje neodobravanje tomu da se katolik moli u džamiji!
Potpuno suprotno,smatram to kao nešto pozitivno.
fatamorgana

#119 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:Neki su stekli krivi dojam da sam ovu temu postavio kao moje neodobravanje tomu da se katolik moli u džamiji!
Potpuno suprotno,smatram to kao nešto pozitivno.
Pa što odma' ne reĆe! :lol:
biscanka2

#120 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by biscanka2 »

Pozvala mene prijateljica (njemica) na kafu ali u pozivu odmah primjetih da nesto namjerava. :roll:
Raspricale se mi uz kaficu i kolac kad se ona odjednom uozbilji.
Ja i moj muz planiramo krstitke nase kcerkice a posto se vas dvije jako volite oducili smo tebe za
krsnu kumu. :cry:
Kazu grijeh je kumstvo odbiti ali ti znas da sam ja muslimanka, rekoh joj,nece nam to pop dozvoliti. :?
Ja vjerujem da ce dozvoliti, odgovori ona meni i doda, nas pop je mladjih godina i jako savremen covjek.
Napravila ona termin te mi rece da je pop rekao da pasos ne zaboravim (radi licnih podataka).
Na razgovoru uze covjek podatke iz mog pasosa a ja opet, jezik bi progutala kad pitanja postaviljala ne bih. :sad:
Izmedju ostalog upitah ga kako to da me radi moje vjere odbio nije, mnogi popovi to ne bi tolerisali, dodadoh. :D
Vidim da ste s porodicom bliski sto za mene znaci da ste obadvije strane i sa vjerskim obavezama i obicajima
upoznati sto je po pitanju odgoja djece vazno .
Bog je jedan, rece on, a svi mi, bez obzira kako mu se ko moli, smo njegova djeca.
Ja opet ne mogodoh jezik za zubima drzati nego mu dodadoh - eh, kad bi svi vjerski zastupnici vase ucenje
i gledanje zastupali koliko bi svijet mirniji i ljepsi bio.
Ne zelim nesto uciniti sto bi vasu, u toku procedure, vjeru povrijedilo, rekao je i upitao sta sve nije prikladno .
Kad smo se sve fino dogovorili procedura se zavrsila dolazi meni prijateljica s muzem na kafu, bosanci ali on
katolik a ona pravoslavka.
Samo sto su sjeli kad ce on meni, ih al si nas zajebala. :oops:
Gledam ga zbunjeno i pitam o cemu prica. :sad:
Pa, ti muslimanka pa krsno kumce imas a mi krscani pa neJmamo .
Ja sam dva put kum trebo biti al pop odbio jer mi je zena pravoslavka . :D
Gledam ja njega i fino mu kazem, nisam ti ja kriva sto vam je pop primitivac. :P
Doduse u ovom mjestu pri hrvatskoj katolickoj misiji (u tadasnja doba) bio je stvarno neki skroz zatucani pop. :cry:
Procitala sam ovdje dobar dio postova i samo mogu reci da je tacno da se uvijek dobre komsije i prijatelji po vjerskom
i ljudskom obicaju tolerisali i slagali sto ne znaci da su u politici istog misljenja ali tu im nedostaje licni stav i dialog bez
uticaja ovih huskackih vjerskih predstavnika ili politicara.
patriot_1

#121 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by patriot_1 »

biscanka2 wrote:Pozvala mene prijateljica (njemica) na kafu ali u pozivu odmah primjetih da nesto namjerava. :roll:
Raspricale se mi uz kaficu i kolac kad se ona odjednom uozbilji.
Ja i moj muz planiramo krstitke nase kcerkice a posto se vas dvije jako volite oducili smo tebe za
krsnu kumu. :cry:
Kazu grijeh je kumstvo odbiti ali ti znas da sam ja muslimanka, rekoh joj,nece nam to pop dozvoliti. :?
Ja vjerujem da ce dozvoliti, odgovori ona meni i doda, nas pop je mladjih godina i jako savremen covjek.
Napravila ona termin te mi rece da je pop rekao da pasos ne zaboravim (radi licnih podataka).
Na razgovoru uze covjek podatke iz mog pasosa a ja opet, jezik bi progutala kad pitanja postaviljala ne bih. :sad:
Izmedju ostalog upitah ga kako to da me radi moje vjere odbio nije, mnogi popovi to ne bi tolerisali, dodadoh. :D
Vidim da ste s porodicom bliski sto za mene znaci da ste obadvije strane i sa vjerskim obavezama i obicajima
upoznati sto je po pitanju odgoja djece vazno .
Bog je jedan, rece on, a svi mi, bez obzira kako mu se ko moli, smo njegova djeca.
Ja opet ne mogodoh jezik za zubima drzati nego mu dodadoh - eh, kad bi svi vjerski zastupnici vase ucenje
i gledanje zastupali koliko bi svijet mirniji i ljepsi bio.
Ne zelim nesto uciniti sto bi vasu, u toku procedure, vjeru povrijedilo, rekao je i upitao sta sve nije prikladno .
Kad smo se sve fino dogovorili procedura se zavrsila dolazi meni prijateljica s muzem na kafu, bosanci ali on
katolik a ona pravoslavka.
Samo sto su sjeli kad ce on meni, ih al si nas zajebala. :oops:
Gledam ga zbunjeno i pitam o cemu prica. :sad:
Pa, ti muslimanka pa krsno kumce imas a mi krscani pa neJmamo .
Ja sam dva put kum trebo biti al pop odbio jer mi je zena pravoslavka . :D
Gledam ja njega i fino mu kazem, nisam ti ja kriva sto vam je pop primitivac. :P
Doduse u ovom mjestu pri hrvatskoj katolickoj misiji (u tadasnja doba) bio je stvarno neki skroz zatucani pop. :cry:
Procitala sam ovdje dobar dio postova i samo mogu reci da je tacno da se uvijek dobre komsije i prijatelji po vjerskom
i ljudskom obicaju tolerisali i slagali sto ne znaci da su u politici istog misljenja ali tu im nedostaje licni stav i dialog bez
uticaja ovih huskackih vjerskih predstavnika ili politicara.
Ovdje .čini mi se ima dosta izmišljenog!
Naime,vjenčani kum može biti svatko ali krsni samo osoba iste vjere jer je obaveza nepisana kumova da bude odgajatelj u vjeri tog djeteta.
"Kumstvo je javna služba pa je Crkva u svom Zakoniku kanonskoga prava precizno odredila iste i jedinstvene kriterije koje kandidati za kumstvo na krstu ili na sakramentu potvrde trebaju ispunjavati: Tako kanon 874. određuje: »Da bi se komu dopustilo preuzeti službu kuma potrebno je: 1) da ga odredi sam krštenik ili njegovi roditelji ili onaj tko ih zamjenjuje ili, ako tih nema, župnik ili krstitelj i da je prikladan te da ima nakanu vršiti tu službu; 2) da je navršio šesnaestu godinu života, osim ako dijecezanski biskup odredi drugu dob ili ako župnik ili krstitelj smatraju da zbog opravdana razloga treba da se dopusti iznimka; 3) da je katolik, potvrđen i već pričešćen i da provodi život u skladu s vjerom i preuzetom službom; 4) da nije udaren nikakvom zakonito izrečenom ili proglašenom kanonskom kaznom; 5) da nije otac ili majka krštenika.«
patriot_1

#122 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by patriot_1 »

Da dodam,nema zabrane da pravoslavac koji je u mješanom braku sa katolkinjom i obratno nemože biti kum.
"dr. Berljak i doslovno pojašnjava: »Ipak, treba naglasiti da se ta zabrana ne odnosi na nekatolike istočnih Crkava (pravoslavne). Precizirano je da izraz 'communitas ecclesialis' ne isključuje istočne Crkve koje nisu u punom zajedništvu s Katoličkom Crkvom (Acta Commissionis, Communicationes 5, 1983, str. 182). Direktorij za primjenu načela i normi o ekumenizmu iz 1993. (prijevod Zagreb 1994), koji vrijedi za cijelu Katoličku Crkvu, jasan je: on izričito dopušta da nekatolici istočnih Crkava (pravoslavni) mogu biti pravi kumovi, a ne samo jednostavno svjedoci. Doslovno piše: 'Zbog tijesnog zajedništva koje postoji između Katoličke Crkve i istočnih pravoslavnih Crkava, slobodno je, iz opravdanih razloga, dopustiti da istočni vjernik zajedno s katoličkim kumom (ili katoličkom kumom) kumuje pri krštenju katoličkog djeteta ili odrasle osobe, pod uvjetom da je dovoljno osiguran katolički odgoj krštenika i da je taj kum prikladna osoba. Katoliku, ako je na to pozvan, nije zabranjeno kumovati na krštenju koje se vrši u istočnoj pravoslavnoj Crkvi. U tom slučaju, skrb za kršćanski odgoj spada u prvom redu na kuma (ili kumu) koji je član Crkve u kojoj je dijete kršteno' (br. 98).« Jasno je da vjernik nekatoličke istočne Crkve (pravoslavac) pri tome mora imati sve one uvjete koje smo prethodno naveli da bi mogao kumovati, dok članovi ostalih Crkava ili crkvenih zajednica (npr. protestanti) ne mogu kumovati, te mogu biti samo svjedoci. Dakako da se traži da kandidat za kuma isto tako »nije udaren nikakvom zakonito izrečenom ili proglašenom kanonskom kaznom«, a kumovati ne mogu, na primjer »otac ili majka krštenika«."
http://www.glas-koncila.hr/index.php?op ... s_ID=20223
biscanka2

#123 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by biscanka2 »

Patriot-1- nevolim izmisljati i nijedna moja rijec nije izmisljena. :)
Predpostavljala sam da ce se neko sa slicnim postom javiti.
Mati mojeg kumceta je njemica a otac talijan. Otac katolik ,mati evangelistkinja.
Krstenje je bilo u Njemackoj u katolickoj crkvi.
Druga prijateljica (bracni par) je (su) bosanka - ona pravoslavka on katolik.
Kumstvo im ponudjeno od njihovih kucnih prijatelja koje se trebalo u njemackoj obaviti gdje je u Katolickoj
hrvatskoj misiji obavljao hrvatski frator.
I mene je (u pozitivnom smislu) tolerancija njemackog popa iznenadila - bilo tebi pravo ili krivo ali ja je u svakom
slucaju pozdravljam,
:roll: Sad kad pogledamo u rimu glavnog poglavara mozda mu i taj dio nalaganja u vjeri upadne u oci pa na tom malo
poradi.
Misljenja sam da i u VJERAMA dosta stvari s vremenom usavrsavati treba. :)
patriot_1

#124 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by patriot_1 »

biscanka2 wrote:Patriot-1- nevolim izmisljati i nijedna moja rijec nije izmisljena. :)
Predpostavljala sam da ce se neko sa slicnim postom javiti.
Mati mojeg kumceta je njemica a otac talijan. Otac katolik ,mati evangelistkinja.
Krstenje je bilo u Njemackoj u katolickoj crkvi.
Druga prijateljica (bracni par) je (su) bosanka - ona pravoslavka on katolik.
Kumstvo im ponudjeno od njihovih kucnih prijatelja koje se trebalo u njemackoj obaviti gdje je u Katolickoj
hrvatskoj misiji obavljao hrvatski frator.
I mene je (u pozitivnom smislu) tolerancija njemackog popa iznenadila - bilo tebi pravo ili krivo ali ja je u svakom
slucaju pozdravljam,
:roll: Sad kad pogledamo u rimu glavnog poglavara mozda mu i taj dio nalaganja u vjeri upadne u oci pa na tom malo
poradi.
Misljenja sam da i u VJERAMA dosta stvari s vremenom usavrsavati treba. :)
Nema meni što biti pravo ili krivo,samo znam da je uloga kuma i vjerski odgoj.Bar kod katolika.Da sam katolik i da tako razmišljam sigurno nebi za kuma djetetu izabrao ni ateistu ni muslimana ni budistu.Izabrao bih katolika i to ne bilo kakvog vjernika nego onog koji iskreno vjeruje i dosta zna vezano uz kršćanstvo!Vjenčani kum,to može,bilo tko biti ako smo prijatelji a imam prijatelje iz raznih vjera i onih koji ne vjeruju.
Kod protestanata ,Baptista konkretno nema krštavanja djece pa ni kumova!
mango bob

#125 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by mango bob »

Svejedno je što biskupmoli u džamiji jer to je isto crkva i isti su oni egipacka religija jer su religije dalekood Boga nad bogovima.
Evo samo ovo kad se pogleda dovoljno je onome ko voli istinite podatke i činjenice :? .
Egipatska mnogobožačka poganska religija, egipacke drevne građevine
kao maketa uzor za gradnju današnjih crkvi i đamija.
Munare i tornjevi crkveni kao obeliksi. Ako vjerujete da su đamije i crkve svete, prevareni ste.
Zato malo razislite koliko znate a koliko ne znate.
Image
Image
Post Reply