Katolički Biskup u Džamiji moli!
-
patriot_1
#1 Katolički Biskup u Džamiji moli!
Kako komentirate ovo?
Komarica u Balnja Luci na otvorenju obnovljene Džamije!
Zašto nije došao i neki Pravoslavni poglavar da se izvini ,da moli oproštenje zbog rušenja iste?
http://net.hr/danas/svijet/hit-na-drust ... sevio-bih/
Zašto nije došao i neki Pravoslavni poglavar da se izvini ,da moli oproštenje zbog rušenja iste?
- dust in the wind
#2 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
od dokonosti ljudu otvore svakakve teme. ali gora ja što uđem nan njih 
- ¤ jelena ¤
#3 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Nijedan pravoslavni nije bio na otvaranju džamije?
Ha, ništa me više ne čudi od tih vjerskih poglavara...
Ha, ništa me više ne čudi od tih vjerskih poglavara...
- sinuhe
#4 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Bio je Jefrem a Jefrem malo prica. Kazu samo crkve gradi.
- insomnia78
#5 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
A sto dzamija velikim slovom? 
- sadie_forever
#6 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
pa sta ako je tu bio tokom molitve..sta fali
- O'zone
- Globalni moderator
#7 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Što ne bi molio?
Božija kuća, hram, bogomolja, namjenjena je moljenju. Kod nas sve čudno.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#8 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Tobe jarabi. Jel Bio pod abdestom?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Ovo me podsjeti na pokojnog Fra Petra Andjelovica koji je u svoj samostan primio izbjeglice u kojem su se noci provodile u zajednickoj molitvi.O'zone wrote:Što ne bi molio?
Gostovao je on davno nekad kod Senada, dok je ovaj vodio Face to Face na TVBiH. Dobro se toga sjecam.
- cyprus
- banjaluka078
#11 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Uvijek je bio lijep odnos s biskupom, dolazio je, obilazio. Za vrijeme rata su brojne porodice, bez obzira na to jesu li bošnjačke ili hrvatske, koje su bile izbačene iz svojih stanova i kuća našli utočište u biskupiji, Caritas je jednako zapošljavao i hranio i jedne i druge, a bome ni trećima nikad nije odbio pomoći u hrani i lijekovima. Zato nama i jeste bio čudan taj sukob s Hrvatima na drugim područjima, ovdje smo bili "u istom čabru" pa smo se pomagali.
SPC nije, koliko znam, nijednom, poslala bilo koga u zvaničnu posjetu tokom obnove.
Sam čin molitve vjernika u bogomolji ne treba biti čudan. Samo kod nas je to toliko izraženo da nećemo ući u tuđu bogomolju, čak ni iz opšte kulture, valjda da ne pređe na nas ta neka druga vjera, šta li. Valjda zato što mi više ganjamo formu, nego suštinu.
SPC nije, koliko znam, nijednom, poslala bilo koga u zvaničnu posjetu tokom obnove.
Sam čin molitve vjernika u bogomolji ne treba biti čudan. Samo kod nas je to toliko izraženo da nećemo ući u tuđu bogomolju, čak ni iz opšte kulture, valjda da ne pređe na nas ta neka druga vjera, šta li. Valjda zato što mi više ganjamo formu, nego suštinu.
- arzuhal
#12 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Jedina mrlja koju, po meni, biskup Komarica ima je ono kada je odlučio da prihvati nakav orden RS-a od Milorada Dodika na Danu RS-a tamo neke dvije tisuće i neke. Nikad nisam mogao da shvatim i prihvatim taj njegov čin (bez obzira na razloge kojima je on pravdao sve to, "izgradnja povjerenja i mira", "međuljudski odnosi", drž-ne daj..), baš zbog svega onoga kroz šta su i on i katolici prošli, a na šta je on stalno ukazivao, pa i dan-danas to čini.
A ovo je sasvim u skladu s njegovim djelovanjem
A ovo je sasvim u skladu s njegovim djelovanjem
- piupiu
#13 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Bravo!banjaluka078 wrote:Sam čin molitve vjernika u bogomolji ne treba biti čudan. Samo kod nas je to toliko izraženo da nećemo ući u tuđu bogomolju, čak ni iz opšte kulture, valjda da ne pređe na nas ta neka druga vjera, šta li. Valjda zato što mi više ganjamo formu, nego suštinu.
- Euridika
- Globalna šefica
#14 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Svaki sakralni objekt je Božija kuća i uopće me ne čudi što je se biskup molio skupa s muslimanima. Mada, u današnje vrijeme je sama molitva čudo, tako da je valjda i ova fenomen... 
- arzuhal
#15 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Najteže je s ateistima razgovarat: cijelo vrijeme ti govore o različitosti religija i, sukladno tomu, njihovom nerazumijevanju i sukobljavanju koje je znalo veoma tragično završavati, a kada se desi slučaj kao ovaj u kojem bi, na neki način, vjernici trebali da poentiraju - oni to opet nekako uspiju okrenuti sebi u prilog i pričaju kako bi tebalo, valjda, da je sasvim normalno da vjernici različitih religija mole zajedno, u istom prostoru, jer jedan je Bog i to...
Nemoš' im soli na rep stavit
- dustaban
#16 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Sta mu se divite, da taj Komarica ista valja klanjo bi sa ostalima!

Shala mala. Sad ozbiljno.
Milsim da je, nasramotu banjaluckim popovima, tu trebao doci onaj mladi pop iz Sarajeva i da se javno zahvali za NERUSENJE pravoslavnih crkava
u Sarajevu!
Ovo fakat ozbiljno mislim, nije zajebancija.
Shala mala. Sad ozbiljno.
Milsim da je, nasramotu banjaluckim popovima, tu trebao doci onaj mladi pop iz Sarajeva i da se javno zahvali za NERUSENJE pravoslavnih crkava
u Sarajevu!
Ovo fakat ozbiljno mislim, nije zajebancija.
- arzuhal
#17 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Htjeli su, ali ih je nešto spriječilo...
- piupiu
#18 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Nema to veze s ateizmom, arzo. Ljubav i ljudskost su dio univerzalnog jezika. Taj prizor je bio divan zbog empatije, ljubavi, ljudske širine i dostojanstva koje čine jedan takav čin. To nije svakodnevna slika svijeta oko nas.arzuhal wrote:Najteže je s ateistima razgovarat: cijelo vrijeme ti govore o različitosti religija i, sukladno tomu, njihovom nerazumijevanju i sukobljavanju koje je znalo veoma tragično završavati, a kada se desi slučaj kao ovaj u kojem bi, na neki način, vjernici trebali da poentiraju - oni to opet nekako uspiju okrenuti sebi u prilog i pričaju kako bi tebalo, valjda, da je sasvim normalno da vjernici različitih religija mole zajedno, u istom prostoru, jer jedan je Bog i to...
- arzuhal
#19 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Znao sam da ću biti neshvaćen a moje riječi, koje tek vape za malo šale, odbačene s prezirom...piupiu wrote:Nema to veze s ateizmom, arzo. Ljubav i ljudskost su dio univerzalnog jezika. Taj prizor je bio divan zbog empatije, ljubavi, ljudske širine i dostojanstva koje čine jedan takav čin. To nije svakodnevna slika svijeta oko nas.arzuhal wrote:Najteže je s ateistima razgovarat: cijelo vrijeme ti govore o različitosti religija i, sukladno tomu, njihovom nerazumijevanju i sukobljavanju koje je znalo veoma tragično završavati, a kada se desi slučaj kao ovaj u kojem bi, na neki način, vjernici trebali da poentiraju - oni to opet nekako uspiju okrenuti sebi u prilog i pričaju kako bi tebalo, valjda, da je sasvim normalno da vjernici različitih religija mole zajedno, u istom prostoru, jer jedan je Bog i to...

- nasa
#20 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
pa najbolje u svemu je sto jeste svakodnevno za mnoge od nas, ljudi jednostavno zive ali kad to patrijarh uradi ili kad bi uradio, e to bi bilo nesto, ma bas 
- ABH017
#21 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Nemamo mi tu kulturu življenja, nemamo to u odgojnom procesu, od porodice, vrtića, osnovne, pa dalje, pravimo debile, koji ne znaju živjeti. Rijetki su oni, koji sami uspiju da se oslobode. Važniji nam je Kulin ban, kralj Tomislav ili Miloš Obilić od prvog komšije. Kad malo bolje skontam ispada da su nam oni preči i od nas samih i naše djece, jer i njih zarobljavamo u prošlosti.banjaluka078 wrote:Uvijek je bio lijep odnos s biskupom, dolazio je, obilazio. Za vrijeme rata su brojne porodice, bez obzira na to jesu li bošnjačke ili hrvatske, koje su bile izbačene iz svojih stanova i kuća našli utočište u biskupiji, Caritas je jednako zapošljavao i hranio i jedne i druge, a bome ni trećima nikad nije odbio pomoći u hrani i lijekovima. Zato nama i jeste bio čudan taj sukob s Hrvatima na drugim područjima, ovdje smo bili "u istom čabru" pa smo se pomagali.
- dustaban
#22 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Ne brini prijatelju, moja ateisticka malenkost te je sasvim skontala.arzuhal wrote: Znao sam da ću biti neshvaćen a moje riječi, koje tek vape za malo šale, odbačene s prezirom...
I, s tim u vezi, da se podsjetimo:

- Gojeni H
#23 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Pretjerujete obojica. Sto se tice sukoba sa HVO-om, @banjaluka da si bio s 17-om krajiskom, znao bi zasto se ratovalo protiv HVO-a.ABH017 wrote:Nemamo mi tu kulturu življenja, nemamo to u odgojnom procesu, od porodice, vrtića, osnovne, pa dalje, pravimo debile, koji ne znaju živjeti. Rijetki su oni, koji sami uspiju da se oslobode. Važniji nam je Kulin ban, kralj Tomislav ili Miloš Obilić od prvog komšije. Kad malo bolje skontam ispada da su nam oni preči i od nas samih i naše djece, jer i njih zarobljavamo u prošlosti.banjaluka078 wrote:Uvijek je bio lijep odnos s biskupom, dolazio je, obilazio. Za vrijeme rata su brojne porodice, bez obzira na to jesu li bošnjačke ili hrvatske, koje su bile izbačene iz svojih stanova i kuća našli utočište u biskupiji, Caritas je jednako zapošljavao i hranio i jedne i druge, a bome ni trećima nikad nije odbio pomoći u hrani i lijekovima. Zato nama i jeste bio čudan taj sukob s Hrvatima na drugim područjima, ovdje smo bili "u istom čabru" pa smo se pomagali.
Sto se tice muslimanske otvorenosti, u vise gradova TK-a se islo na ponocku i za komunistickog vakta.
- ABH017
#24 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Jašta. U crkvu, na ponoćku se išlo svugdje, a ne samo u Tuzli. Ali se išlo zbog toga jer je to kao bilo cool, jer se katolička crkva tako postavila. A Jel ne muslimansko stanovništvo dolazilo u džamije za bajrame po Tuzli? Jel se išlo u pravoslavne hramove?Gojeni H wrote:Pretjerujete obojica. Sto se tice sukoba sa HVO-om, @banjaluka da si bio s 17-om krajiskom, znao bi zasto se ratovalo protiv HVO-a.ABH017 wrote:Nemamo mi tu kulturu življenja, nemamo to u odgojnom procesu, od porodice, vrtića, osnovne, pa dalje, pravimo debile, koji ne znaju živjeti. Rijetki su oni, koji sami uspiju da se oslobode. Važniji nam je Kulin ban, kralj Tomislav ili Miloš Obilić od prvog komšije. Kad malo bolje skontam ispada da su nam oni preči i od nas samih i naše djece, jer i njih zarobljavamo u prošlosti.banjaluka078 wrote:Uvijek je bio lijep odnos s biskupom, dolazio je, obilazio. Za vrijeme rata su brojne porodice, bez obzira na to jesu li bošnjačke ili hrvatske, koje su bile izbačene iz svojih stanova i kuća našli utočište u biskupiji, Caritas je jednako zapošljavao i hranio i jedne i druge, a bome ni trećima nikad nije odbio pomoći u hrani i lijekovima. Zato nama i jeste bio čudan taj sukob s Hrvatima na drugim područjima, ovdje smo bili "u istom čabru" pa smo se pomagali.
Sto se tice muslimanske otvorenosti, u vise gradova TK-a se islo na ponocku i za komunistickog vakta.
Mislim da nisi u pravu, što se toga tiče.
- Drvosjeca iz Dejcica
#25 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!
Papcima, krkanima, seljacima, kretenima, idiotima, huljama nije normalno, svim ostalim insanima je normalno i nema se šta komentarisati.patriot_1 wrote:Kako komentirate ovo?