Koncert Bijelog Dugmeta u Sa
Moderator: _BataZiv_0809
-
mirela_h
#102 karte za koncert u Zagrebu
Mili moji,ako tko moze i zeli do Zagreba na koncert
imam 4 karte pa se moze javiti na [email protected] 
Ciao
Ciao
-
Zadig
dukakis wrote:KkK wrote:divim se svima koji slušaju "bjelo dugme" i njihov "pastirski rock"![]()
mene zanima šta sluša naš doktor muzičke nastave i direktor filharmonije
ako ne sluša pastirski rok
kolega slusa ove meditirajuce melodijeZadig wrote:ti ko da si izravno izazao iz florinog diplomskogKkK wrote:"rape me rape me
rape me rape me
rape me rape me"
-
Hart
evo zgodnog odlomka iz jednog intervjua s Bregovicem, sjecam se da je jednom prikazan na TV:
"... tih sedamdesetih godina Sarajevo je imalo jednu atmosferu koja je bila jako zgodna, atmosferu strahovitog mijesanja umjetnika. Mogao si na istom mjestu naci pjesnike iz te generacije koja je vjerovatno najbolja generacija Rajko Nogo, Dusan Trifunovic, Radovan Karadzic.. svi su oni bili krug oko kojeg se recitovalo i pjevalo za istu publiku. Prakticno, istu publiku koja je isla na vjeceri poezije, posecene jednako kao i muzika. Sjecam se maratona poezije... E, iz te atmosfere je izasla jedna generacija pjesnika koje mi danas znamo kao najvece i najznacajnije pjesnike sarajevske i ovih muzicara koje danas znamo, u sirokom potezu, od “Indeksa” pa do recidiva, grupa koje su izasle iz Sarajeva poslijednjih par godina..."
http://www.balkanmedia.com/magazin/kolumne/67/67.html
"... tih sedamdesetih godina Sarajevo je imalo jednu atmosferu koja je bila jako zgodna, atmosferu strahovitog mijesanja umjetnika. Mogao si na istom mjestu naci pjesnike iz te generacije koja je vjerovatno najbolja generacija Rajko Nogo, Dusan Trifunovic, Radovan Karadzic.. svi su oni bili krug oko kojeg se recitovalo i pjevalo za istu publiku. Prakticno, istu publiku koja je isla na vjeceri poezije, posecene jednako kao i muzika. Sjecam se maratona poezije... E, iz te atmosfere je izasla jedna generacija pjesnika koje mi danas znamo kao najvece i najznacajnije pjesnike sarajevske i ovih muzicara koje danas znamo, u sirokom potezu, od “Indeksa” pa do recidiva, grupa koje su izasle iz Sarajeva poslijednjih par godina..."
http://www.balkanmedia.com/magazin/kolumne/67/67.html
-
Duh sa sjekirom
Ma ko bi reko da je i Goran taki...aaaaaaaa, ne mogu da vjerujem.
Ma dobro bar znamo da je Raka Maric ljudina i po
Ma dobro bar znamo da je Raka Maric ljudina i po
-
sunday_morning
zar su karte u SA zaista pukle?! ako ih tamo nema po ''normalnim'' cijenama..onda zovite u tuzlu..ovdje jos ima, cujem oko 100-tinjak karata. Guverner turist: 035/247 410
-
dukakis
pa ljudi otišli da rade u inostranstvo da nešto tarade a ti jih zavodiš po kafanama a oni jadni nemaju čime da plate a i sam si kriv što se družiš sa njimainvizigot323 wrote:Eto sta bi mi bez vas.... bez vasih para bi mi bili najveca sirotinja....
pa poznato je da su slovenci najskrtiji narod bivse juge...
slucajno sam se sreo u americi sa 3 slovenca koji su tamo radili neka 2 mjeseca (najbolji prijatelji) i u kafani svako sebi placa pice.... JADNO....
-
Pilić
Ovdje u Bosni je jedno sigurno sve će ti oprostiti al uspjeh neće nikad. Jebe se Bregi što ga vi oblajavate doći će čovjek iz Francuske gdje živi kao građanin svijeta napravit koncert u ovoj vukojebini za koju kaže da je najbolje da odeš sa osamnaest pokupiti lovu i praviti prave koncerte po svijetu. Jebe se njemu i za Kustu i za četnike balije i ustaše sve je to ista bagra ko što je bagra svako onaj ko nije ponosan na sve što je Brega napravio, plagijat ili ne to je čovjek koji nas svijetu predstavlja u malo boljem svjetlu nego što sami sebe predstavljamo...Drumer wrote:Svaka cast Bregi i ostalim clanovima benda, al da moj otac svira na kosevu ne bih mu dao 10 ojra. To je gajba i po piva. A sa sruge strane cojk je pokro sve sto se moze pokrasti od strane muzike, tako da ga ne smatram muzicarem nikako, a Tifu pogotovu. Jedini muzicari vrijedni spomena koji su svirali u tom bendu su Ipe Ivandic i Djidji Jankelic. Haj zdravo..
-
Pilić
Ponavljam jebe se Bregi za te male duše što ga proklinju jesi li ti čuo za onu Psi laju a karavane prolaze... ode Brega u svijet a ti ostani u svojoj žabokrečini i gledaj kako to radi gospoda. Brega po uvjerenju može biti što god želi ima i pravo on je dijete iz miješanog braka Srbin + Hrvat šta si ti mislio da će letjet ovim vamo u Džemahiriju da ga razapnu jer se zove Goran. I neka je otišao ja se samo sjetim Đonija Štulića koji je kad je vidio ovo sranje sjeo u taksi i rekao vadi me iz ovih govana i vozi me u Amsterdam i sad taksira u Amsterdamu sretan i daleko od ovih jadova ovdjeantekalas wrote:Da li ce se uz muziku pjesme Pljuni i zapjevaj... emitovati mozda i film o Skorpionima.
Hoce li biti na Stejdzu i popova iz Sida, predvodjenih filmskom zvijezdom popom Gavrilom.
Da Bog da mu (Bregi) pare sto uzme za doktora trebale.
-
antekalas
Glupo poredjenje.Pilić wrote:Ponavljam jebe se Bregi za te male duše što ga proklinju jesi li ti čuo za onu Psi laju a karavane prolaze... ode Brega u svijet a ti ostani u svojoj žabokrečini i gledaj kako to radi gospoda. Brega po uvjerenju može biti što god želi ima i pravo on je dijete iz miješanog braka Srbin + Hrvat šta si ti mislio da će letjet ovim vamo u Džemahiriju da ga razapnu jer se zove Goran. I neka je otišao ja se samo sjetim Đonija Štulića koji je kad je vidio ovo sranje sjeo u taksi i rekao vadi me iz ovih govana i vozi me u Amsterdam i sad taksira u Amsterdamu sretan i daleko od ovih jadova ovdjeantekalas wrote:Da li ce se uz muziku pjesme Pljuni i zapjevaj... emitovati mozda i film o Skorpionima.
Hoce li biti na Stejdzu i popova iz Sida, predvodjenih filmskom zvijezdom popom Gavrilom.
Brega i Dzoni
Sta je Dzemahirija? Ne kontam znacenje.
Sto se tice imena: Dragan je u ratu bio prvi drot u Sarajevu, a Jovan general, sto bi se reklo oskakuci u poskocima vizavi tih nebuloza sto ih pises.
Nije htio da svira u Alijinom Sarajevu, ali je za Slobin Beograd u Atini drzao koncert.
A ne bi biulo lose da se uz pjesmu Pljuni ... puste snimci Vijecnice kako gori, koji snimak sa Markala....
-
Pilić
DRAGAN Vikić i Jovan Divjak su bili ljudi koji su u Sarajevu branili sliku prijašnjeg Sarajeva pitaj ih sada šta bi radili da se rat ponovi ja sam ih slušala šta pričaju i to su časni ljudi i prave prijeratne Sarajlije koji jednostavno nisu mogli da se pomire sa činjenicom da Sarajevo nije više multinacionalni grad nego kako Alija kaže zemlja svih Muslimana. Pitaj Dragana gdje je i šta je sada i gdje je Jovan - skuplja pare za nezbrinutu djecu... Goran ti je dragi ako nisi znao a sigurno nisi jer prije rata sigurno nisi imao ni TV ni radio bio na prvoj SDP ovoj reklamnoj kampanji kad je na vrhu jedne zgrade oslušnuo zvukove s minareta i crkvena zvona i rekao Vrijedi li da to sve uništimo jer je to pravo Srajevo Kad je čovjek vidio gdje to ide i za koga da se bori za neke zlatne kašike čovjek se spakovao i razgulio. Ali ti si glup i ne kontaš i malo si previše lično shvatio neke ČINJENICEantekalas wrote:Glupo poredjenje.Pilić wrote:Ponavljam jebe se Bregi za te male duše što ga proklinju jesi li ti čuo za onu Psi laju a karavane prolaze... ode Brega u svijet a ti ostani u svojoj žabokrečini i gledaj kako to radi gospoda. Brega po uvjerenju može biti što god želi ima i pravo on je dijete iz miješanog braka Srbin + Hrvat šta si ti mislio da će letjet ovim vamo u Džemahiriju da ga razapnu jer se zove Goran. I neka je otišao ja se samo sjetim Đonija Štulića koji je kad je vidio ovo sranje sjeo u taksi i rekao vadi me iz ovih govana i vozi me u Amsterdam i sad taksira u Amsterdamu sretan i daleko od ovih jadova ovdjeantekalas wrote:Da li ce se uz muziku pjesme Pljuni i zapjevaj... emitovati mozda i film o Skorpionima.
Brega i Dzoni
Sta je Dzemahirija? Ne kontam znacenje.
Sto se tice imena: Dragan je u ratu bio prvi drot u Sarajevu, a Jovan general, sto bi se reklo oskakuci u poskocima vizavi tih nebuloza sto ih pises.
Nije htio da svira u Alijinom Sarajevu, ali je za Slobin Beograd u Atini drzao koncert.
A ne bi biulo lose da se uz pjesmu Pljuni ... puste snimci Vijecnice kako gori, koji snimak sa Markala....
-
antekalas
O cemu ti to pricas. Kako se to izmislja uvreda?Toozla wrote:...primitivna seljacina....kad ti nestane argumenata....izmisljaj uvrede...
Nek si ti napredna seljacina.
Argumenti.
Vikic i Divjak su na pocetku rata bili u SA, gdje bio Brega, BG, nije dosao da ge ne bi ubili zbog imena, kaze hamsa.
Svak je napravio izbor gdje ce zivjeti,ali reci nisam htio da sviram za Alijino Sarajevo, a svirati za Slobin BG to moze samo slina od covjeka a svi koji stoje iza te njegove izjave za mene su isti ko pop Gavrilo i ona bratija sa Ravne gore.