Radni kolega prije 7-8 godina operisao bruh, rutinska operacija,iz principa nije pomisljao da bi sta dao kome prije operacije ( a i zasto bi, čovjek redovno svaki mjesec daje silne pare od plate za zdravstveno), kaze da je bio tretiran gore od govneta, doktor nikada nije došao da ga pogleda, uz to nije mu to bas najbolje ni odradio, dugo je imao bolove i neugodu i dan danas ga povremeno žiga.
Stvarno ne znam sta da lijepo kazem na to....
Ja sam imao priliku nekoliko godina raditi u Njemačkoj, redovno osiguran, taj odnos ljekara i(ili) zubara prema pacijentu ne mogu opisati.....doktor te doceka rukovanjem, saslusa, pita tebe sta bi ti najbolje pomoglo (u vezi bolovanja), sve divno i krasno, isprati te do vrata i zahvali ti se sto si dolazio.I tamo se u apotekama nesto plaća za ljekove, kao i participacija za boravak u bolnici ....
Takve scene ovde vidim samo u privatnoj praksi koju extra plaćaš iz svog džepa iako ti redovno mjesecno skidaju dobar iznos za osiguranje.....
Zato smatram da će napredak u ovome dati jedino izjednačavanje privatne i državne liječničke prakse, slobodan izbor od strane pacijenata, i ZABRANA RADA DOKTORIMA I "TAMO I OVAMO"!
Ja ne vidim drugačije promjene, naravno sada opet dolazimo do tzv. "drzavnog aparata" koji očigledno podržava koruptivno ponašanje, jer je i sam takav