Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Latte

#101 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Latte »

dustaban wrote:
Latte wrote:Koga boli cuna kako se srbi osjecaju?
"Arabizacija" Sarajeva je upravo ono sto Srbima treba da zavrse ono sto su naumili. Plus, sto ce nakon neke vremenske distance, HRONOLOGIJA desavanja postati nebitna. Niko nece pitati sta se prije desilo RS ili Mudjahedini, otcjepljene ili Arapizacija... Bosnjaci RETROAKTIVNO opravdavaju Karadzicevu i Bobanovu politiku...
Arapi kao razlog promjene dejtonskog sporazuma :D
20 godina zemljista zjape prazna i sad je problem sto je mali dio kupljen od arapa.
DaffyDuck

#102 Re: Arapi u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

Pravo smo ogranicen narod... jel iko od vas bio u nekom alpskom gradicu ljeti? Znate sta ih je tamo ljeti, gdje ima jezera, rijeka?!
Turisti kao i oni kinezi sto dolaze, spanci, francuzi, englezi, talijani... Samo ovi se duze zadrzavaju. Sad kako ce se oni ponasati zavisi od nas samih, oni su tu gosti, a mi odredjujemo pravila. Sad ko ce se od nasih prodat i zanemarit pravila....
Corto Maltese

#103 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Corto Maltese »

U neminovnoj podjeli Bosne i Hercegovine, koju će prouzrokovati naseljevanje Arapa... kojem entitetu će pripasti Savamala? :izet:
Hint: Beograd na Vodi, Emirati investors
limeni

#104 Re: Arapi u Sarajevu

Post by limeni »

dustaban wrote:Najopasnije u svemu ovome je sto ovo dodatno i sve jace dalje DIJELI BiH.

Rusi Srbima, Arapi Bosnjacima, EU Hrvatima. Glupo se vise i prepirati oko srpskog referenduma i hrvatskog treceg entiteta, mi smo se beznadezno vec podjelili. Cak mislim da bi to cjjepanje trebalo i ubrzati da znamo na cemu smo, ova situacija "oni bi da se kao otcjepe, mi im kao ne damo" je postala nesnosljiva.
Mislim da nigdje u svijetu kao u Bosni nije postala tako jasna etnicka granica u, navodno, jos uvijek jedinstvenoj zemlji. Treci entitet ne pravi Covic, prave ga Bosnjaci koji uzivaju u arapizaciji svog dijela BiH. Stalno govorimo kako smo mi Bosanci i Hercegovci ista rasa, samo religijom podjeljena, sad nam se desava i rasna transformacija...
Ali to slabo ko primjecije, jos slabije se s time zeli suociti. Dakle da naglasim, nemam nista protiv KULTURNIH (i bogatih) dosljaka koje god rase i vjere bili. Ali nije li degutantno da one nindza hanume osvajaju samo bosnjacka podrucja u druge krajeve ne smiju prismrdit! Neki dan na bascarsiji popi batine bajker sa srpskom majicom. Zna se dze pjeva Thompson a dze se slavi krsna slava...
I tako dalje... nikad vise ovdje bratstva i jedinstva, postalo je lakse biti musliman u hrvatskoj nego hrvat u Sarajevu, lakse je biti musliman u Valjevu nego musliman u Banjaluci ili Srbin na Ilidzi...
Ovdje je sad najlakse biti Arapin u Sarajevu, Rus u Banjaluci, Italijan u Mostaru...

:(
BIH je jedino "herceg-vlasima" bila i ostala "nesnosljiva", oni su zajedno u cilju da uniste BIH mada to nece ici mimo Bosnjaka kojih ima 55%, koji ce biti samo jaci i utjecajniji vremenom.
Zivjeli smo u (laznom) bratstvu i jedinstvu nazalost je vrijeme da se skonta da to vise duuugo vremena nece biti moguce i da citav svijet tezi ka tome. Hriscani se tjeraju sa bliskog istoka a isto tako ce za 15-20 godina muslimani kojih ima vec 20-25 miliona u EU biti otjerani, to je nazalost vazda tako bilo i bit ce. Ko misli da ce Otto, Winston i Charle dozvoliti da mu Ahmed, Malik i Omer vladaju drzavom je naivan.
Situacija u BIH je sljedeca, srbi kao faktor nestabilnosti vuku prema Rusiji, Federacija je gurala prema EU i NATO.
Medjutim u posljednih 10-12 godina je EU previse okupirana svojim problemima, naglo prosirenje na istok (LIT, LAT, EST, CZE, POL, SLV, SLO, HUN, CYP, BUL, ROM, HRV to je 110 miliona novih stanovnika ili vise od 20% ukunpnog stanovnistva EU) i finansijska kriza prvenstveno u Grckoj. Sta se desava u BIH? Dodik se razmahao kao da nasa drzava nije okruzena evropom, Hrvati i dalje sele za HRV i EU jer ih nema 12% ( svaka budala zna da dva entiteta pripadaju Bosnjacima i Srbima dok su HRV prodati od strane Tudjmana za "cistu" HRV) u BIH a Bosnjaci kontaju ko vas hebe ako nam vi necete pomoci finansijski imaju braca Turci i Arapi. Investicije brace su u posljednih nekoliko godina najznacajnije u BIH i bile bi jos mnogo vece kad bi EU definitivno rekla NE clanstvu BIH u EU jer ne bi imali drugu alternativu.
Drugim rijecima, da nije ekonomskih veza sa Republikom Turskom i Arapima zivili bi 20% gore od ovog sto imamo danas.
EU je skontala situaciju, ne zele rusku koloniju ni arapsku drzavu u srcu evrope pa je krenula nova "inicijativa EU za BIH", to znaci i Srbi i Bosnjaci kao znacajni faktori u BIH moraju slusati Brisel dok ce za uzvrati nasi biti pogurani u EU do 2021. godine zajedno sa Albanijom, Srbijom, Republikom Kosovo, Crnom Gorom i Makedonijom. To je oko 15-18 miliona stanovnika sto ne bi trebalo predstavljati problem za EU.
Sto se tice Arapa, dolaze ljudi ovamo jer,
1. imaju pare zbog nafte
2. mi smo za njih (cudno zvuci) zapad, evropa pa im zanimljivo
3. ima prirode, sume, planine, rijeke o kojima tamo mogu sanjati jer je prosjecna temp. zimi 30 a ljeti 45 stepeni
4. imaju dzamije, ljudi koji ih nece docekati (osim komunjara :D ) na grdan i rasisticki nacin
5. sve je jeftino i na prodaju
6. jer su pametni, 1996. godine je u sarajevu stan kostao 20.000 maraka a danas isti se prodaje za 5-10 puta vecu cijenu tako ce vrijednost i dalje rasti.

Sve u svemu, nama trebaju pare i kapital treba sve veze i prijatelje koristiti bili oni sa zapada ili istoka.
Neka ne kmece oni iz rogatice, nevesinja i foce doci ce braca i kod njih sa parama :kiss:
Ramzess Veliki

#105 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Kal El wrote:Dolaze zbog zelenila,planina ,zbog cijene ,hrane ,jer im je odave sve blize,i jer imamo dzamija :D

Ovo im je bolan raj na zemlji..

Neka ih vala
Vala neka ih tamo odakle su se dovukli.
Ovi što kod nas dolaze su niži i srednji stalež, penzioneri kojima je jeftinije ovdje živjeti nego tamo odakle dolaze.
Teški uobraženi primitivci koji će svoju nekulturu prosipati ovdje nama. Napravit će saobraćajni haos, napadati naše djevojke, agresivni su i nametljivi.
Ja sam radio u njihovim zemljama i sa njima i ne želim ih više nikad očima vidjeti.
U nedjelju odem na Rimski most, tiho, svježe, baš prijatan ugođaj, a zatim dođe autobus pun arapa, žena i djece. Odjednom dreka, galama, izvukoše i nekakvu tamburu pa poče dreka i urlanje.
To je samo početak, živi bili pa vidjeli koliko ćemo izdržati sa njima.

A ovi što bježe od rata ... sve bih ja to vratio nazad. To su kukavice i dezerteri, neka idu braniti svoje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#106 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Truba »

jučer je jedan na crveno i to fino dugo crveno prošao s kombijem
ee za to mu jebem tromajku :D

odem u drugi kanton pa se ponašam 10X opreznije a da ne spominjem RS i hrvatsku
a ono promijeni kontinent i sve ostalo pa donosi svoja sranja
Haris.ba

#107 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Ovo me podsjeća na invaziju engleskih penzionera na Španiju. Za njihov standard sve jeftino, kuće, hrana. Ima sunca, d vitamina. Širina. Zanimljivo je da nisu pretjerano išli kod Baska i Katalonaca.

Ista je priča bila. Šovinisti i rasisti su imali svoja opravdanja. Nisu katolici, pokupovaše sve najbolje kuće, neće da uče španski. Dođu im unuci pa galame.

Vučić u Beogradu ima jedan jedini adut - Beograd na vodi. I gle čuda. Planirana džamija u tom projektu. Mogu misliti kmečanja - poslije Turaka - Arapi. A biće još više kmečanja.

P.S.
A ovi što bježe od rata ... sve bih ja to vratio nazad. To su kukavice i dezerteri, neka idu braniti svoje.
Isto su Njemci, Austrijanci... pričali 92 - 95.
iz zadnje klupe

#108 Re: Arapi u Sarajevu

Post by iz zadnje klupe »

Mada nam sad iz ove perspektive siromaštva izgleda da je svaki investitor dobar, ne treba smetnuti sa uma poslovicu da mi ovu zemlju nismo naslijedili od djedova nego posudili od unuka, isto kao što sada nismo zadovoljni postupcima svojih predaka koji su na nasu zemlju radi svojih trenutnih užitaka naselili kmetove, pa to više nije naša zemlja, tako isto ne dozvolimo da nas naši unuci ne vole jer smo radi par desetina hiljada maraka prodali zemlju sa vodom koja će možda njima biti sutra potrebna
Corto Maltese

#109 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Corto Maltese »

Ramzess Veliki wrote: Vala neka ih tamo odakle su se dovukli.
Ovi što kod nas dolaze su niži i srednji stalež, penzioneri kojima je jeftinije ovdje živjeti nego tamo odakle dolaze.
Teški uobraženi primitivci koji će svoju nekulturu prosipati ovdje nama. Napravit će saobraćajni haos, napadati naše djevojke, agresivni su i nametljivi.
Ja sam radio u njihovim zemljama i sa njima i ne želim ih više nikad očima vidjeti.
U nedjelju odem na Rimski most, tiho, svježe, baš prijatan ugođaj, a zatim dođe autobus pun arapa, žena i djece. Odjednom dreka, galama, izvukoše i nekakvu tamburu pa poče dreka i urlanje.

Priznaj da je ovo cut/paste sa teme "Bosanci na Makarskoj Rivijeri" sa index.hr
Samo si plažu u Brelama zamijenio Rimskim mostom.
Last edited by Corto Maltese on 10/08/2015 12:38, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#110 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Corto Maltese wrote:
Ramzess Veliki wrote: Vala neka ih tamo odakle su se dovukli.

Priznaj da je ovo podebljano cut/paste sa teme "Bosanci u Makarskoj" na index.hr
Nije.
Čuj - priznaj ... :roll:
Corto Maltese

#111 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Corto Maltese »

Bosanci na Makarskoj rivijeri wrote: Vala neka ih tamo odakle su se dovukli.
Teški uobraženi primitivci koji će svoju nekulturu prosipati ovdi nama. Napravit će saobraćajni haos, napadati naše djevojke, agresivni su i nametljivi.
Ja sam radio sa njima i ne želim ih više nikad očima vidit.
U nidjelju odem na plažu u Brelama, tiho, svježe, baš prijatan ugođaj, a zatim dođe autobus pun Bosanaca, žena i djece. Odjednom dreka, galama, izvukoše i nekakvu harmoniku pa poče dreka i urlanje.
To je samo početak, živi bili pa vidili koliko ćemo izdržati sa njima.

A ovi što biže od rata ... sve bih ja to nazad vratia. To su kukavice i dezerteri, neka idu branit svoje.
Last edited by Corto Maltese on 10/08/2015 12:41, edited 1 time in total.
Rizvan

#112 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Rizvan »

Ramzess Veliki wrote:
Kal El wrote:Dolaze zbog zelenila,planina ,zbog cijene ,hrane ,jer im je odave sve blize,i jer imamo dzamija :D

Ovo im je bolan raj na zemlji..

Neka ih vala
Vala neka ih tamo odakle su se dovukli.
.
Teški uobraženi primitivci koji će svoju nekulturu prosipati ovdje nama..
Uh, a inače im smo tako kultivisan i prosvijetljen narod :lol: Kao da se ovdje skupila probrana skupina čitalaca Daily Mail-a i sličnih stranica, pa sad imamo BiH verziju. :D Ali džaba nam da se pravimo englezi kad to nismo. :skoljka:

Ovi što kod nas dolaze su niži i srednji stalež, penzioneri kojima je jeftinije ovdje živjeti nego tamo odakle dolaze
Pa i taj srednji stalež koji prenoći ovdje nekoliko noći, je opet bolji od zapadnoevropskih turista koji dolaze sa rusacima na leđima, spavaju na željezničkoj stanici, a kad dođu u kafić, sjedne ih pet, a naruči dvoje.
Last edited by Rizvan on 10/08/2015 12:41, edited 2 times in total.
Ramzess Veliki

#113 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Haris.ba wrote: P.S.
Isto su Njemci, Austrijanci... pričali 92 - 95.
Pa bili su u pravu. Trebali su pobjeguljama dati po pušku i vratiti nazad. Jeftinije bi prošli, a mi bi skratili priču o Bosanskom loncu.
Ramzess Veliki

#114 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Corto Maltese wrote:
Ja sam radio sa njima i ne želim ih više nikad očima vidjeti.
U nedjelju odem na plažu u Brelama, tiho, svježe, baš prijatan ugođaj, a zatim dođe autobus pun Bosanaca, žena i djece. Odjednom dreka, galama, izvukoše i nekakvu tamburu pa poče dreka i urlanje.

Ne mogu da vjerujem ... jesu mi to preuzeli tekst? :shock:
broj dva

#115 Re: Arapi u Sarajevu

Post by broj dva »

Šunj wrote:
MisterNo1 wrote:Hajd se malo saberi. Odgovor je u onome što si napisao.

Rat, sukobi, ubijanje...
Dolaze jer vide sansu da investiraju i dobiju vrijedne stvari za male pare. Vrata EU su otvorena, mnogi ce dobiti BIH drzavljanstvo, a BiH ce uci u EU makar za deset godina.
----
Zasto mislis da ce dobiti BiH drzavljanstvo, na osnovu cega ? Brak, dug boravak u zemlji... ? Nije drzavljastvo hljed ba ga u granapu kupis (doduse kako nam je sjebana drzava ni to ne bi cudilo...), ne djeli se tek tako.
I da li ti arapi traze BiH drzavljanstvo, ja kako sam shvatio vecinom dolaze turisti, pogdjekoji investitor i nesto bradati spodoba u kratkim hlacama...
Corto Maltese

#116 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Corto Maltese »

Ramzess Veliki wrote:
Corto Maltese wrote:
Teški uobraženi primitivci koji će svoju nekulturu prosipati ovdi nama. Napravit će saobraćajni haos, napadati naše djevojke, agresivni su i nametljivi.
Ja sam radio sa njima i ne želim ih više nikad očima vidit.
U nidjilju odem na plažu u Brelama, tiho, svježe, baš prijatan ugođaj, a zatim dođe autobus pun Bosanaca, žena i djece. Odjednom dreka, galama, izvukoše i nekakvu harmoniku pa poče dreka i urlanje.
To je samo početak, živi bili pa vidili koliko ćemo izdržati sa njima.

A ovi što biže od rata ... sve bih ja to nazad vratia. To su kukavice i dezerteri, neka idu branit svoje.
Ne mogu da vjerujem ... jesu mi to preuzeli tekst? :shock:
Nisu, ali vidiš kako se dobro uklapa.
Mogu ti napraviti i verziju "Fočaci u Sarajevu", "Sarajlijice u Zenici", "Šiptari u Beogradu", "Hercegovci u Zagrebu"... samo biraj čiji ti rasizam više odgovara.
Last edited by Corto Maltese on 10/08/2015 12:52, edited 2 times in total.
Haris.ba

#117 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Haris.ba »

iz zadnje klupe wrote:Mada nam sad iz ove perspektive siromaštva izgleda da je svaki investitor dobar, ne treba smetnuti sa uma poslovicu da mi ovu zemlju nismo naslijedili od djedova nego posudili od unuka, isto kao što sada nismo zadovoljni postupcima svojih predaka koji su na nasu zemlju radi svojih trenutnih užitaka naselili kmetove, pa to više nije naša zemlja, tako isto ne dozvolimo da nas naši unuci ne vole jer smo radi par desetina hiljada maraka prodali zemlju sa vodom koja će možda njima biti sutra potrebna
Pa niko te ne tjera da prodaš svoju zemlju sa vodom. Ili ti želiš nekome da zabraniš da proda svoju zemlju sa vodom?

Analogija ti nije baš. Kmetovstvo je bila emigracija za poslom. A nisu svi kmetovi došli, neki su ovdje živjeli.
Feudalci su radili sa svojom zemljom šta I'm je volja. Tebi se ne sviđa - ali tako je.

Arapi su ovdje turistički. Smrde I'm pare? Ili oni?

Koristiš termin "naša zemlja". Imaš pravo zazmišljati o unucima i praunucima. Ali, eto - ima ljudi koje to ne zanima.

Možemo mi pričati i pisati. Ali - pare burgijaju. Ko ima para - doći će i pokupovati što hoće. Okolnosti su se određene poklopile - pa su to danas Arapi. Mogu ti se i ne sviđati. Mogu oni galamiti, ne kupati se po tvom ćejfu - ali ništa nećeš promijeniti. Možeš samo ti odseliti.

Vrijeme "naše zemlje" prolazi. Postoji samo "tvoja" ili "moja" zemlja. Ko to prije shvati - lakše će se nakačiti na nove tokove historije. Tj. izaći će iz feudalizma u kapitalizam.
Ramzess Veliki

#118 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Rizvan wrote:
Ovi što kod nas dolaze su niži i srednji stalež, penzioneri kojima je jeftinije ovdje živjeti nego tamo odakle dolaze
Pa i taj srednji stalež koji prenoći ovdje nekoliko noći, je opet bolji od zapadnoevropskih turista koji dolaze sa rusacima na leđima, spavaju na željezničkoj stanici, a kad dođu u kafić, sjedne ih pet, a naruči dvoje.
Vidjet ćeš kad ti dođu svi arapski penzioneri.
Pa kad krenu odmori a sva familija njih tridesetak po penzioneru ... bježat ćemo mi iz vlastite zemlje.

Ti evropski turisti hipici dolaze u vrlo malom broju i nisu napadni, ne smetaju nikome.
Rizvan

#119 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Rizvan »

Ramzess Veliki wrote:
Rizvan wrote:
Vidjet ćeš kad ti dođu svi arapski penzioneri.
Pa kad krenu odmori a sva familija njih tridesetak po penzioneru ... bježat ćemo mi iz vlastite zemlje.

Ti evropski turisti hipici dolaze u vrlo malom broju i nisu napadni, ne smetaju nikome.
Ne smetaju ni Arapi osim ksenofobima rasistima i englezima wannabe.
sema911s

#120 Re: Arapi u Sarajevu

Post by sema911s »

Ma ja te arape( kineze, polineziju,indijce,ruse,bosnjke,srbe hrvate) ne livo

Bilo nam je bolje bez njih

ovi arapi sto dolaze ovo nasih malo pravila nece postovat jer ni mi ne postujemo,, tako da ocekute krkanlluk, pusenje shisa, dekolikih zena, visokih zidova, zabrane alkohola i raznih pjevaljki, nekih srijeta, i slicnih sranja....

upoznao sam par tih smedjhih u ilijasu(karasnici)
kupili kuce prvo sto promjenise postavise zidove oko kuce da im ko nebi vidio zene,,, a voznja auta im je specijalan dogadjaj znakovi pravila ne postoje
Ramzess Veliki

#121 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

broj dva wrote:
Šunj wrote:
MisterNo1 wrote:Hajd se malo saberi. Odgovor je u onome što si napisao.

Rat, sukobi, ubijanje...
Dolaze jer vide sansu da investiraju i dobiju vrijedne stvari za male pare. Vrata EU su otvorena, mnogi ce dobiti BIH drzavljanstvo, a BiH ce uci u EU makar za deset godina.
----
Zasto mislis da ce dobiti BiH drzavljanstvo, na osnovu cega ? Brak, dug boravak u zemlji... ? Nije drzavljastvo hljed ba ga u granapu kupis (doduse kako nam je sjebana drzava ni to ne bi cudilo...), ne djeli se tek tako.
I da li ti arapi traze BiH drzavljanstvo, ja kako sam shvatio vecinom dolaze turisti, pogdjekoji investitor i nesto bradati spodoba u kratkim hlacama...
Nisi u toku.
Ovi što dolaze pokupovaše svu zemlju i kuće do kojih stignu, organizirali su i agenciju za kupovinu nekretnina, a radi se o tome da su arapi shvatili da im je jeftinije ovdje kupiti kuću i provesti penzionerske dane u (za njih) raju. Ko tu drpa pare na njihovom dovlačenju, zna se. Ne dolaze neorganizirano, a što žele da kupe - kupe, i dobiju i dozvole za gradnju.
Znam to jer sam pričao sa njima.
Haris.ba

#122 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Haris.ba »

sema911s wrote:upoznao sam par tih smedjhih u ilijasu(karasnici) kupili kuce prvo sto promjenise postavise zidove oko kuce da im ko nebi vidio zene,,, a voznja auta im je specijalan dogadjaj znakovi pravila ne postoje
Vau, prave zidove oko kuća. Treba to proćerati. Oni će nama zidove oko kuća.

A saobraćajna policija i ti fazoni? Ne smiju ih zaustavljati i kažnjavati?
sema911s

#123 Re: Arapi u Sarajevu

Post by sema911s »

Ma ja te arape( kineze, polineziju,indijce,ruse,bosnjke,srbe hrvate) ne livo

Bilo nam je bolje bez njih

ovi arapi sto dolaze ovo nasih malo pravila nece postovat jer ni mi ne postujemo,, tako da ocekute krkanlluk, pusenje shisa, dekolikih zena, visokih zidova, zabrane alkohola i raznih pjevaljki, nekih srijeta, i slicnih sranja....

upoznao sam par tih smedjhih u ilijasu(karasnici)
kupili kuce prvo sto promjenise postavise zidove oko kuce da im ko nebi vidio zene,,, a voznja auta im je specijalan dogadjaj znakovi pravila ne postoje
Ramzess Veliki

#124 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Rizvan wrote:
Ramzess Veliki wrote:

Ne smetaju ni Arapi osim ksenofobima rasistima i englezima wannabe.
Meni smetaju jer nam utiču na kulturu življenja, običaje ... na Ilidži je izbila tuča oko djevojke jer je nosila kratak šorc.
Dovukljaće se ista ona bagra koja je u ratu pucala na djevojke na Jablaničkom jezeru iz automatskih pušaka, što su išli po selima i tukli mještane kod kojih bi našli kazan za rakiju.
broj dva

#125 Re: Arapi u Sarajevu

Post by broj dva »

MisterNo1 wrote:Znao sam da će neko Norvešku uzeti za primjer, rekao sam sve tri zemlje zajedno.
Ne mora biti da je i blizu istine ono što sam napisao, ali broj stranih državljana koji
ulaze u BiH je vjerovatno zanemarljiv u odnosu na pomenute države.
------
Svedskal je lani primila oko 100 000 izbjeglica (nisu svi arapi ali vecinom) a nama smetaju arapski turisti.
Znam ja nas, jebo ti nas...
Locked