dustaban wrote:Najopasnije u svemu ovome je sto ovo dodatno i sve jace dalje
DIJELI BiH.
Rusi Srbima, Arapi Bosnjacima, EU Hrvatima. Glupo se vise i prepirati oko srpskog referenduma i hrvatskog treceg entiteta, mi smo se beznadezno vec podjelili. Cak mislim da bi to cjjepanje trebalo i ubrzati da znamo na cemu smo, ova situacija "oni bi da se kao otcjepe,
mi im kao ne damo" je postala nesnosljiva.
Mislim da nigdje u svijetu kao u Bosni nije postala tako jasna etnicka granica u, navodno, jos uvijek jedinstvenoj zemlji. Treci entitet ne pravi Covic, prave ga Bosnjaci koji uzivaju u arapizaciji svog dijela BiH. Stalno govorimo kako smo mi Bosanci i Hercegovci ista rasa, samo religijom podjeljena, sad nam se desava i rasna transformacija...
Ali to slabo ko primjecije, jos slabije se s time zeli suociti. Dakle da naglasim, nemam nista protiv KULTURNIH (i bogatih) dosljaka koje god rase i vjere bili. Ali nije li degutantno da one nindza hanume osvajaju samo bosnjacka podrucja u druge krajeve ne smiju prismrdit! Neki dan na bascarsiji popi batine bajker sa srpskom majicom. Zna se dze pjeva Thompson a dze se slavi krsna slava...
I tako dalje... nikad vise ovdje bratstva i jedinstva, postalo je lakse biti musliman u hrvatskoj nego hrvat u Sarajevu, lakse je biti musliman u Valjevu nego musliman u Banjaluci ili Srbin na Ilidzi...
Ovdje je sad najlakse biti Arapin u Sarajevu, Rus u Banjaluci, Italijan u Mostaru...

BIH je jedino "herceg-vlasima" bila i ostala "nesnosljiva", oni su zajedno u cilju da uniste BIH mada to nece ici mimo Bosnjaka kojih ima 55%, koji ce biti samo jaci i utjecajniji vremenom.
Zivjeli smo u (laznom) bratstvu i jedinstvu nazalost je vrijeme da se skonta da to vise duuugo vremena nece biti moguce i da citav svijet tezi ka tome. Hriscani se tjeraju sa bliskog istoka a isto tako ce za 15-20 godina muslimani kojih ima vec 20-25 miliona u EU biti otjerani, to je nazalost vazda tako bilo i bit ce. Ko misli da ce Otto, Winston i Charle dozvoliti da mu Ahmed, Malik i Omer vladaju drzavom je naivan.
Situacija u BIH je sljedeca, srbi kao faktor nestabilnosti vuku prema Rusiji, Federacija je gurala prema EU i NATO.
Medjutim u posljednih 10-12 godina je EU previse okupirana svojim problemima, naglo prosirenje na istok (LIT, LAT, EST, CZE, POL, SLV, SLO, HUN, CYP, BUL, ROM, HRV to je 110 miliona novih stanovnika ili vise od 20% ukunpnog stanovnistva EU) i finansijska kriza prvenstveno u Grckoj. Sta se desava u BIH? Dodik se razmahao kao da nasa drzava nije okruzena evropom, Hrvati i dalje sele za HRV i EU jer ih nema 12% ( svaka budala zna da dva entiteta pripadaju Bosnjacima i Srbima dok su HRV prodati od strane Tudjmana za "cistu" HRV) u BIH a Bosnjaci kontaju ko vas hebe ako nam vi necete pomoci finansijski imaju braca Turci i Arapi. Investicije brace su u posljednih nekoliko godina najznacajnije u BIH i bile bi jos mnogo vece kad bi EU definitivno rekla NE clanstvu BIH u EU jer ne bi imali drugu alternativu.
Drugim rijecima, da nije ekonomskih veza sa Republikom Turskom i Arapima zivili bi 20% gore od ovog sto imamo danas.
EU je skontala situaciju, ne zele rusku koloniju ni arapsku drzavu u srcu evrope pa je krenula nova "inicijativa EU za BIH", to znaci i Srbi i Bosnjaci kao znacajni faktori u BIH moraju slusati Brisel dok ce za uzvrati nasi biti pogurani u EU do 2021. godine zajedno sa Albanijom, Srbijom, Republikom Kosovo, Crnom Gorom i Makedonijom. To je oko 15-18 miliona stanovnika sto ne bi trebalo predstavljati problem za EU.
Sto se tice Arapa, dolaze ljudi ovamo jer,
1. imaju pare zbog nafte
2. mi smo za njih (cudno zvuci) zapad, evropa pa im zanimljivo
3. ima prirode, sume, planine, rijeke o kojima tamo mogu sanjati jer je prosjecna temp. zimi 30 a ljeti 45 stepeni
4. imaju dzamije, ljudi koji ih nece docekati (osim komunjara

) na grdan i rasisticki nacin
5. sve je jeftino i na prodaju
6. jer su pametni, 1996. godine je u sarajevu stan kostao 20.000 maraka a danas isti se prodaje za 5-10 puta vecu cijenu tako ce vrijednost i dalje rasti.
Sve u svemu, nama trebaju pare i kapital treba sve veze i prijatelje koristiti bili oni sa zapada ili istoka.
Neka ne kmece oni iz rogatice, nevesinja i foce doci ce braca i kod njih sa parama