Senad Avdić: Grebo vs. Lagumdžija

HamzaC

Post by HamzaC »

suncica13 wrote:
HamzaC wrote:Pokusaj podvaljivanja - propao! Naveo sam da je doticni gospodin citav rat proveo u Kaknju, pa postavljam opravdano pitanje, kako zavrsi visu u Bihacu!?
Nije istina da je on osvojio drugi mandata! Prvi put je na mjesto nacelnika dosao kada je, nakon udruzivanja SBiH i SDP-a, smijenjen dotadasnji nacelnik! I sto narod rece tada:"Kako dos'o, tako i otis'o"!
Pogledaj malo izborne rezultate pa ces vidjeti da ti se ta racunica ne slaze (to potpisi pola Kakanja, dvije trecine, i ostala naglabanja). Na tom "famoznoj" peticiji za podrsku su bili i ucenici osnovnih i srednjih skola, i glumci iz spanskih, brazilskih i inih TV Sapunica koje su se prikazivale u to vrijeme. Jos da dodam da ti spiskovi nikada nisu dosli na uvid nikome! Zasto!?

Elem on pobjedi (i o tome bi ti mogao pisati kako), a to da li je on najbolji Nacelnik do sada, to je za siru raspravu!

Kao najnoviju vijest ti mogu reci da je dodijelio 15 aprilsku nagradu (dan Kakanja), najvise priznanje koje dodjeljuje Opcina Kakanj, kome drugo nego sebi! Doduse, sta ces, on je najbolji nacelnik do sada!

I znaci, po tebi, Tokaru je dozvoljeno bilo 1993 god. da ode u Bihac (da te podsjetim u to vrijeme nisu ni ptice mogle odletjeti u Bihac) i zavrsi Masinstvo? Doduse kad su srbi pustili da Tokar bude Predsjednik bivse nam zajednicke drzave (da bi lakse vladali), ne treba se cuditi sto su njega pustali da ide na predavanja i polaze ispite! Ptice su vec bile destruktivni element za njihove planove stvaranja PC-a. Cirkus, nema sta... :D :lol:

P.S. Nasmija me do bola!
Upravu si. Samo u jednom. Pokusaj podvaljivanja-propao! :D :D :D
Ostalo, da te demantujem, nema potrebe. Jer to sam radis. Npr. "Na tom "famoznoj" peticiji za podrsku su bili i ucenici osnovnih i srednjih skola, i glumci iz spanskih, brazilskih i inih TV Sapunica koje su se prikazivale u to vrijeme. Jos da dodam da ti spiskovi nikada nisu dosli na uvid nikome! Zasto!?" Jer primjecujes... Sumnjam. Ipak je za to potrebna... OTKUD TI ZNAS KO JE POTPISAO PETICIJU AKO ONA NIKADA NIJE NIKOME DOSLA NA UVID (A da, zaboravih, sigurno ti je nesto u rodu vidovita dzemila, pa... :lol: :lol: :lol: )?!

Toliko o tome...
Nesto mi je cudno, ja koja nemam pojma (?!), svjesna sam jednog: I nakon ogromne medijske hajke na njega i podapinjanja organizovanih od SDA i SBIH, Suri je, legalno, izabran za nacelnika Kaknja. I to nisam ga ja izabrala, niti ga je SDP postavio, vec su ga izabrali gradjani Kaknja, na otvorenoj listi. I to nakon sto je vec jednom bio nacelnik tog istog grada, u kojem ti isti gradjani zive.
Pa ti vidi...
Jest ti nivo razmisljanja, nema govora! Rekao sam da ti spiskovi nikada nisu dati na uvid relevantnim institucijama, i nevladinim organizacijama koje nisu pro SDP-ovske! Ali, za tebe koja teze razumjevas, mogu reci da sam se zatekao u Kaknju u vrijeme potpisivanja peticije, te vidio da "anketari" hodaju po osnovnim i srednjim skolama! Tu sam i vidio da se djeca potpisuju sa imenima glumaca i likova iz TV sapunica! E tebi je izgleda to tesko shvatiti. Al eto, sta ces...

I on je bio nekih tri - cetiri mjeseca prvi put nacelnik, pa mi ti sad reci sta je mogao uraditi!?
A drugi mandat je lijepo poceo! Sam sebi dodijelio nagradu! Cirkus u Kaknju! :roll: :lol: :lol: :lol:
kojsino

Post by kojsino »

Sta li radi onaj Svrakic,
da li je pobrojao koliko ima insana ili hajvana u Gradskom vijecu,
pardon, NEREGULARNOM vijecu..,
nesto su se ucutali...
joker

Post by joker »

Prenj wrote:
kub lajkan wrote:
Prenj wrote:Naravno, dio ljudi ce glasati za njih zato sto im je zlo od ovakvih nacionalnih stranaka, ali sta cemo sa onima koji i nisu tako odlucni, a takva je ogromna vecina?
Ti neodlučni će glasati u skladu sa puhanjem vjetra. A taj vjetar je nešto što se oblikuje ovozemaljskim "čimbenicima", utemeljenim na "Osovini Zla" koju ti ne želiš da priznaš: Avaz-Džamija-Visoki.

Da se razumijemo, svi ti neodlučni će biti ubijeđeni da su odlučili "svojom glavom".

Niđe veze...
Sta je, tu je, zbog te neodlucne mase se i prave izborne kampanje i svo ostalo kino i tako je to u cijelom svijetu.
Najgore je sjediti i kukati kako ne valjaju glasaci.

Napravi jednostavno istrazivanje medju svojim prijateljima i poznanicima, o glasanju i izborima kao sto sam i ja napravio i sokirao se rezultatima.
A sokiralo me je to da zbog ovakvog Zlatka, dosta ljudi koje znam (i koji ama bas nemaju nikakve veze sa osovinom "dzamija - Avaz - Visoki"), ili nije ni izaslo na izbore jer im Zlatko ovakav (SDP=Zlatko, Zlatko=SDP) nije nikakav razlog da izadju i glasaju ZA SDP ili su cak glasali (po meni, najgori moguci izbor) za SBiH, koja im dodje ko neki "srednji" izbor.

Reci cu ti i da ja jesam glasao za SDP, jer ako vec nema idealne stranke, onda treba glasati za manje zlo.
Jer ne glasati to je isto kao i dati glas za NJIH.

Da ponovim, prvo je otisao Durakovic (da pjano, ali i covjek koji je Slobi rekao NE i covjek kojeg jos uvijek dosta ljudi u BiH cijeni), pa su otisli Komsic, Tokic, Lazovic, ..., a sad ni Grebo a ni ostali dobronamjerni kriticari iz nekog razloga ne valjaju.
I sto je najgore u cijelom slucaju, podjela nije nastala oko programa stranke ili nekog drugog, za BiH, bitnog pitanja :(

Rjesenje je jednostavno:
Anketa sa dva pitanja:
1. Da li bi na sljedecim izborima glasali za SDP sa Zlatkom na celu?
2. Da li bi na sljedecim izborima glasali za SDP bez Zlatka na celu?
Pa nekad je i Prenj znao racionalno razmisljati. :-)

Mada kada sam ja ovako nesto iznosio, nije se slozio sa mnom. :-)

P.S. U medjuvremenu je otjeran i Pecanac...
Prenj

Post by Prenj »

joker wrote:

Prenj i dalje stoji iza svake ovdje napisane rijeci.
Ako pronadjes neke nekonzistentnosti u mome pristupu liku i djelu ZL, bujrum.
kike

Post by kike »

Moje stavove o Zlatku sam nekoliko puta iznio, pa da se ne ponavljam

Ipak, ovdje istini za volju, treba rači da nije Duraković rekao Slobi nikakvo ne

U tadašnjem Parlamentu bivše nam domovine, pardon ne u Parlamentu nego u onom CKSK su iz BIH, Nijaz Skenderagić i rah. Fuad Muhić jedini govorili otvoreno o fenomenu i opasnosti Slobodana Miloševića. U to je vrijeme Duraković otvoreno odgovorio na pitanje u nekoj TV emisiji

"Da li je problem Slobosan MIlošević"

Duraković....."Ne vidim zašto bi Slobodan Milošević bio problem"

Dakle, nemojmo brkati stvari zaboravljati bližu povjest i davati nekome zasluge koje nema.
Duraković je dobar sociološki analitičar, ali nikako političar sa stavom, nikada ni bio.
Prenj

Post by Prenj »

kike wrote:Moje stavove o Zlatku sam nekoliko puta iznio, pa da se ne ponavljam

Ipak, ovdje istini za volju, treba rači da nije Duraković rekao Slobi nikakvo ne

U tadašnjem Parlamentu bivše nam domovine, pardon ne u Parlamentu nego u onom CKSK su iz BIH, Nijaz Skenderagić i rah. Fuad Muhić jedini govorili otvoreno o fenomenu i opasnosti Slobodana Miloševića. U to je vrijeme Duraković otvoreno odgovorio na pitanje u nekoj TV emisiji

Dakle, nemojmo brkati stvari zaboravljati bližu povjest i davati nekome zasluge koje nema.
Duraković je dobar sociološki analitičar, ali nikako političar sa stavom, nikada ni bio.
Durakovic JESTE rekao Slobi ne, i to kada je bilo najvaznije, na cuvenom zadnjem kongresu raspada SKJ, kada je i delegacija BiH, na cijem je celu tada bio Durakovic, odbila da sudjeluje u nastavku kongresa nakon sto su ga napustili Slovenci.
joker

Post by joker »

Prenj wrote:
joker wrote:

Prenj i dalje stoji iza svake ovdje napisane rijeci.
Pa ipak si malo odstupio od ovih stavova. Danas ne das reci da je SDP=Zlatko, a ustvari to jeste; svoj nekad pozitivni stav o ovima gore nabrojanim pojedincima si promijenio u stav da su to politicari kojima su bitne fotelje pa su zato otisli iz SDP-a.

Ali ako stvarno i dalje stojis iza svake napisane rijeci, onda shvatas i slazes se sa mnom oko razloga SDP-ovog debakla na proslim izborima i razloga neizlaska biraca na izbore.
Ali mi onda nije jasno zasto si, kada sam svojevremeno kritikovao Zlatka navodeci izmedju ostalog ove razloge, stalno kontrirao meni argumentujuci to kao nije bitan Zlatko bitan je SDP.

Osnovno iz kriznog menadzmenta "onaj ko je doveo organizaciju u krizu, ne moze je izvuci iz iste te krize". A ja i dalje tvrdim da Zlatko nema veze sa socijaldemokratijom. I drago bi mi bilo kada bi se "i tu" slozili...

:-)
Prenj

Post by Prenj »

joker wrote:
Prenj wrote: Prenj i dalje stoji iza svake ovdje napisane rijeci.
Pa ipak si malo odstupio od ovih stavova. Danas ne das reci da je SDP=Zlatko, a ustvari to jeste; svoj nekad pozitivni stav o ovima gore nabrojanim pojedincima si promijenio u stav da su to politicari kojima su bitne fotelje pa su zato otisli iz SDP-a.

Ali ako stvarno i dalje stojis iza svake napisane rijeci, onda shvatas i slazes se sa mnom oko razloga SDP-ovog debakla na proslim izborima i razloga neizlaska biraca na izbore.
Ali mi onda nije jasno zasto si, kada sam svojevremeno kritikovao Zlatka navodeci izmedju ostalog ove razloge, stalno kontrirao meni argumentujuci to kao nije bitan Zlatko bitan je SDP.

Osnovno iz kriznog menadzmenta "onaj ko je doveo organizaciju u krizu, ne moze je izvuci iz iste te krize". A ja i dalje tvrdim da Zlatko nema veze sa socijaldemokratijom. I drago bi mi bilo kada bi se "i tu" slozili...

Kamo srece da je nezadovoljstvo jednim likom sa politicke scene jedini razlog koji je doveo do slabog odziva biraca na proslim izborima - to bio onda bio lako rjesiv problem.
Nasim narodom i dalje vlada 'Titov sindrom', ocekivanje da ce pojaviti jedan lider iz bajke i onda popraviti sve, jos se nismo navikli na demokratiju i da prosudjujemo vlast i politicke stranke samo na osnovu njihovih STVARNIH rezultata, vecina je jos uvijek zabavljena analizom lidera i lidercica i svoja izborna opredjeljenja stvara na vrlo pojednostavljen nacin.
Svoje stavove o Zlatku i njegovom liderstvu nisam izmjenio - SDP bi, da imaju pameti, trebao napraviti analizu buducih izbornih rezultata sa i bez Zlatka, pa ako je razlika dovoljno velika, traziti drugog lidera.
Slazem se sa zadnjim, ne samo Zlatko, vec i SDP, nisu, po mom ukusu, dovoljno lijevo, ali ko od danasnjih politickih partija uopste jeste?
kike

Post by kike »

Prenj wrote:

Durakovic JESTE rekao Slobi ne, i to kada je bilo najvaznije, na cuvenom zadnjem kongresu raspada SKJ, kada je i delegacija BiH, na cijem je celu tada bio Durakovic, odbila da sudjeluje u nastavku kongresa nakon sto su ga napustili Slovenci.
Politički to je bilo prekasno

Ne može se nikako tretirati kao političar koji je imao instinkt i brzu reakciju
Prenj

Post by Prenj »

kike wrote:
Prenj wrote:

A kad je trebao po tebi?
kike

Post by kike »

Onda kada su to činili Skenderagić, Muhić i Abadžić., a Duraković izjavljivao ono što sam već napisao

ne falsificiraj povjest, sjećamo se
joker

Post by joker »

Prenj wrote: Kamo srece da je nezadovoljstvo jednim likom sa politicke scene jedini razlog koji je doveo do slabog odziva biraca na proslim izborima - to bio onda bio lako rjesiv problem.
Nasim narodom i dalje vlada 'Titov sindrom', ocekivanje da ce pojaviti jedan lider iz bajke i onda popraviti sve, jos se nismo navikli na demokratiju i da prosudjujemo vlast i politicke stranke samo na osnovu njihovih STVARNIH rezultata, vecina je jos uvijek zabavljena analizom lidera i lidercica i svoja izborna opredjeljenja stvara na vrlo pojednostavljen nacin.
Svoje stavove o Zlatku i njegovom liderstvu nisam izmjenio - SDP bi, da imaju pameti, trebao napraviti analizu buducih izbornih rezultata sa i bez Zlatka, pa ako je razlika dovoljno velika, traziti drugog lidera.
Slazem se sa zadnjim, ne samo Zlatko, vec i SDP, nisu, po mom ukusu, dovoljno lijevo, ali ko od danasnjih politickih partija uopste jeste?
Socijaldemokratija nije ultra lijevo pozicionirana i velika je razlika izmedju komunizma i socijaldemokratije. A po svome nacinu djelovanja Zlatko je vrlo blizu Staljinu i komunizmu (jos nije poceo ubijati neistomisljenike jer su ipak okolnosti i okruzenje drugaciji od onog kakvo je imao Staljin, ali gdje je tu je). Po socijalnim programima i reformama koje je sprovodio i predlagao, opet mi vise lici na nekog americkog senatora.

U svakom slucaju, ta analiza u SDP-u se ne moze izvesti, obzirom da nema ko da je uradi. Ono sto je valjalo je otjerano, a ovo sto je ostalo su poltroncici. Danas od zvucnih imena sem Zlatkovog (uslovno receno zvucno-ovo nikako ne treba poistovjetiti sa dobrim, kvalitetnim) u SDP nema vise nijedno. Dakle sve neistomisljenike je otjerao pa si onomad s pravom tvrdio Zlatko=SDP i obrnuto...

P.S. Steta sto je prokockao sansu drugih opozicionih struktura na koju on nije imao pravo, ali je svojim djelovanjem i postupcima i njihovu sansu smanjio i njih same kao opoziciju diskreditovao.
kike

Post by kike »

P.S. Steta sto je prokockao sansu drugih opozicionih struktura na koju on nije imao pravo, ali je svojim djelovanjem i postupcima i njihovu sansu smanjio i njih same kao opoziciju diskreditovao.
Upravo tako, ali je tako zato što Lagumdžija nikada nije ni bio pravi oponent, nego neko ko se metilja uz vlast uvijek kada ima interes.
Pošetkom rata je sa Izetbegovicem išao na pregovore u Portugal, sad je učestvovao u koaliciji u svezi pregovora, uvijek je dokazao i pokazao da mu je samo do vlasti, a ne do političke pobjede.
Negdje smo naveli primjer Tuzle, i to da je dokazao da gdje god ima vlast ima i korupciju, i da nema moralno pravo sa tog stanovišta reći ikome išta .

Baš kako kažeš štete, jer je tim zasjenio, možda, neke opozicione partije koje imaju nešto časnije ciljeve

Onda se i ne čudim što nam dijaspora piše kako nam ništa ne valja
Prenj

Post by Prenj »

joker wrote: Socijaldemokratija nije ultra lijevo pozicionirana i velika je razlika izmedju komunizma i socijaldemokratije. A po svome nacinu djelovanja Zlatko je vrlo blizu Staljinu i komunizmu (jos nije poceo ubijati neistomisljenike jer su ipak okolnosti i okruzenje drugaciji od onog kakvo je imao Staljin, ali gdje je tu je). Po socijalnim programima i reformama koje je sprovodio i predlagao, opet mi vise lici na nekog americkog senatora.

U svakom slucaju, ta analiza u SDP-u se ne moze izvesti, obzirom da nema ko da je uradi. Ono sto je valjalo je otjerano, a ovo sto je ostalo su poltroncici. Danas od zvucnih imena sem Zlatkovog (uslovno receno zvucno-ovo nikako ne treba poistovjetiti sa dobrim, kvalitetnim) u SDP nema vise nijedno. Dakle sve neistomisljenike je otjerao pa si onomad s pravom tvrdio Zlatko=SDP i obrnuto...

Ovo nije Velika Britanija vec BiH. Na sta lice nase ostale stranke?
Kongres SBiH, sta je to?
Na sta je licilo istjerivanje Raguza, Ljubica iz HDZ-a ...?
Na koji nacin nestase iz SDA mnogi osnivaci, kao braca Latic npr.?
Ko su uopste clanovi BOSS-a?
Liberali? Koga znas osim Lamije Tanovic?
kike

Post by kike »

Prenj, da li si svjestan da ne možeš "braniti" svoju stranku sa stavom

I drugi isto tako, i drugi još gore rade

Daj ti argumente za tvoju preferiranu stranku, pa pokušaj dokazati da je bolja baš zato što se diferencira od drugih
To je osnova marketinga, diferenciran proizod, a ne....a kakav je drugi

Kako rekoh, ima li u tom SDP-u neko pametniji od tebe da vam povede predizbornu, sviju ti? Tvoje je već sve guslanje....
Last edited by kike on 24/03/2006 16:23, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

kike wrote:Onda kada su to činili Skenderagić, Muhić i Abadžić., a Duraković izjavljivao ono što sam već napisao

Kako i kada?
Ili i to ostaje u domenu misterija naknadne pameti?
whow

Post by whow »

wanderer wrote:
plavi9 wrote:Kako izgledaa jedan normalan covjek koji bi valjao nama Bosancima i da bi ga mi pratili i postovali?
On je u Kuci Cvijeca, rahmet mu dusi.
Bosansko Hercegovacki kolektivni mentalitet , ispoljen kroz formu slobodnih demokratskih izbora, ukoliko ovako nesto doista postoji , je poput djevojke koju privlace momci zbog kojih poslije place i tuguje. Nas record je indikativan o tome sta nas privlaci :
- Najveci broj glasova na prvim demokratskim izborima: Fikret Abdic- Babo
- Drugi po broju glasova ali prvi po politickom utjecaju : Alija Izaetbegovic- Dedo
- Srpsko- Hrvatsko biracko tijelo takoder ispoljava slican oblik idiotizma glasovajuci za likove poput : Karadzica , Bobana i slicne.
- Zlatko Lagumdija - umorni politicar od profesije koji se vuca po establishmentu jednako dugo kao i drug / gospodin Durakovic bez prave vizije da bilo sto promjeni osim svoga sopstvenog polozaja.
Dakle cemu se cudimo. Kada treba da se koljemo onda smo brzi , kaka treba izaci na izbore onda smo nezaiteresirani. Omladina sjedi po kaficima i kuka kako se ne isplati raditi za 400 km . Ono sto ne razumijem je kako se moze moralno prezivljavati sa svijescu da je
ne(t)ko drugi kriv za sve a mi eto sada ispastamo. Greska, sve sto nam se dogada je direktna posljedica naseg (ne)rada. Prvi korak ka promjenama pocinje u 6 casova ujutro kada sa zasukaju rukavi i krene na posao za zeljom da napravis nesto korisno :bez razlike da li si zidar , cistac , kuhar , prof. Zdravko Grebo ili predsjednik.
kike

Post by kike »

Prenj wrote:
kike wrote:Onda kada su to činili Skenderagić, Muhić i Abadžić., a Duraković izjavljivao ono što sam već napisao

Kako i kada?
Napisao sam gdje, a kada.....kad je i moja nena znala i vidjela da je MIlošević zločinac. Ti ili si imaš 15 godina ili imaš amneziju
Prenj

Post by Prenj »

kike wrote:
Prenj wrote:

Kako i kada?
Napisao sam gdje, a kada.....kad je i moja nena znala i vidjela da je MIlošević zločinac. Ti ili si imaš 15 godina ili imaš amneziju
Da, Durakovic je trebao mrsnuti Slobu, poslati policiju po njega, strpati ga na Goli otok?
Zasto su i Slovenija i Hrvatska tek na kongresu raspada SKJ, rekli Slobi ne?
kike

Post by kike »

Oni su tada izašli, a o Slobi su govorili prije, za razliku od Durakovića. On je govorio kako "ne vidi razloga zašto bi Slobodan MIlošević bio kriv"
Ponavljam to su tada činili Muhić, Skenderagić i Abadžić i bili od Durakoviča okarakterizirani kao "nekonstruktivni drugovi"
Prenj

Post by Prenj »

kike wrote:Oni su tada izašli, a o Slobi su govorili prije, za razliku od Durakovića. On je govorio kako "ne vidi razloga zašto bi Slobodan MIlošević bio kriv"
Ponavljam to su tada činili Muhić, Skenderagić i Abadžić i bili od Durakoviča okarakterizirani kao "nekonstruktivni drugovi"
Sta je bitnije?
Nadam se da neces, po istoj metodologiji, optuziti i Bogica Bogicevica da je "prekasno rekao NE"?
kike

Post by kike »

Kao i uvijek uplićeš ljude koji nisu predmet diskusije i stvari o kojima se ne govori da skreneš pozornost sa neimanja argumenata. Koprcanje u vlastitoj ignorantiji. Već viđeno
Ali kad me već pitaš o Bogiću Bogićeviću kao čovjeku i političaru mislim sve najbolje
Eshek

Post by Eshek »

Prenj, da imaš pojma u kojoj mjeri bacaš vrijeme ovdje, odmah bih ugasio komp...

Pokušao sam i ja ovdje objasniti da ne moram imati ništa protiv Zlatka Lagumdžije, nego protiv idolopoklonstva, da je SDP prepolovio svoje izborne rezultate sa njim, da to nije OK, ali da je takvo realno stanje, i da se ne može izmijeniti...Naveo sam im konkretan primjer da i u vrhu SDP-a sjede lopovi, tražili su argumente i kada su ih dobili, neki su se prestali javljati (pobjegli), a bilo je i neodgojenih papaka kao što je "kub lajkan" koji te odmah nazovu balijom, lopovom koji je ukradenim parama kupio cipele i iskočio iz opanaka i lažovom iako (mislim da) sam jedini naveo konkretan primjer, naveo konkretne argumente i obrazložio ih, a kao odgovor dobio citiranja, demagogiju i cinizam.

Mislim da si mnogo duže od mene na ovom forumu, zato me čudi da uopšte trošiš vrijeme...na kraju ćeš dobiti kvalifikaciju od nekog balavog idiota kao što je ovaj:
kub lajkan wrote:Nego biznismenu prihvati se ti biznisa, klepi gdje te nece uhvatiti, pa hvali one koji su ti to omogucili...

Evo ti link, pa se sam uvjeri u šta ulaziš...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... sc&start=0

Sretno drug... :roll:
kike

Post by kike »

Troši vrijeme jer mu je to partijski zadatak. SDP je neki dan javno rekao da kreće u agresivnu kampanju na net forumima

Samo što to kao i sve bolno loše rade
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kike wrote:
Prenj wrote:

Ovdje grijesis @kike!
Zbog Durakoviceve izjave kako se "Bosnom siri miris tamjana", od mnogih sam Srba u to vrijeme cuo kako je Durakoviceva stranka desna ruka SDA!
Niko od njih nije pominjao ljude koje ti pominjes, sto ne znaci da i oni nisu bili ti koji su se izjasnili po pitanju Miloseviceve politike...
Post Reply