I et izgubi miss prvo mjesto, pih
Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Njanjavi
#101 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Jest fino procitat par ozbiljnih pogleda na to sve, bez trolanja i ismijavanja.
- dječak sa šibicama
#102 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Nema se tu sta posebno ni reci, ako ti smetaju djeca koja nisu bioloski tvoja, onda nemas sta traziti u takvoj vezi.
Mislim, ne smetaju, vec jednostavno ako hoces zivjeti sa zenom koja vec ima djecu, moras ih prihvatiti kao da su tvoja.
Odnos majka-dijete svaki ozbiljan muskarac mora razumjeti i postovati, to je posebna i bezuslovna ljubav sa kojom se nijedna musko-zenska ljubav ne moze porediti. Normalna majka ce za svoje dijete poginuti, bukvalno, nerijetko su se desavale one cudo situacije da majka podigne automobil dok se bori za svoje dijete, digne ga od zemlje naravno, ne kao supermen da ga drzi iznad glave... cuo sam za te price.
Imao sam vezu sa jednom takvom samohranom majkom, znam kakve probleme moze imati takva zena, posebno ako joj je bivsi suprug idiot. Posebna situacija ali ako te ne brine sta prica mahala, i ako ti je njeno dijete drago zato sto je njeno, tu nebi trebalo biti problema.
Ne znam kako je zivjeti u zajednici sa tom zenom i djetetom, to je vec stepeinca vise. Smijes li ti povisiti glas na to malecko, koje je recimo vec osnovnoskolac ili srednjoskolac, kako ce te prihvatiti, hoce li ti njen bivsi podmetati nogu, kako ce te prihvatiti njeni roditelji, to je vec nesto sto.. situacija koja zahtjeva svoje. Sam u to ulazis.
Nama nije uspjelo jer je problema bilo i previse, ne izmedju nas, vec oko nas.
Mislim, ne smetaju, vec jednostavno ako hoces zivjeti sa zenom koja vec ima djecu, moras ih prihvatiti kao da su tvoja.
Odnos majka-dijete svaki ozbiljan muskarac mora razumjeti i postovati, to je posebna i bezuslovna ljubav sa kojom se nijedna musko-zenska ljubav ne moze porediti. Normalna majka ce za svoje dijete poginuti, bukvalno, nerijetko su se desavale one cudo situacije da majka podigne automobil dok se bori za svoje dijete, digne ga od zemlje naravno, ne kao supermen da ga drzi iznad glave... cuo sam za te price.
Imao sam vezu sa jednom takvom samohranom majkom, znam kakve probleme moze imati takva zena, posebno ako joj je bivsi suprug idiot. Posebna situacija ali ako te ne brine sta prica mahala, i ako ti je njeno dijete drago zato sto je njeno, tu nebi trebalo biti problema.
Ne znam kako je zivjeti u zajednici sa tom zenom i djetetom, to je vec stepeinca vise. Smijes li ti povisiti glas na to malecko, koje je recimo vec osnovnoskolac ili srednjoskolac, kako ce te prihvatiti, hoce li ti njen bivsi podmetati nogu, kako ce te prihvatiti njeni roditelji, to je vec nesto sto.. situacija koja zahtjeva svoje. Sam u to ulazis.
-
Gabrielo
#103 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Zasto se uvijek poteze prica da u muskarci problem? Mozda je problem ona. A sve i da jeste suprug idiot, ona ga je birala. Trebalo bi da i to nesto govori o njoj.dječak sa šibicama wrote:Nema se tu sta posebno ni reci, ako ti smetaju djeca koja nisu bioloski tvoja, onda nemas sta traziti u takvoj vezi.
-
razonoda
#104 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
dječak sa šibicama wrote:Nema se tu sta posebno ni reci, ako ti smetaju djeca koja nisu bioloski tvoja, onda nemas sta traziti u takvoj vezi.
- Aurelia Bronski
#105 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Ti bas znas svasta o zenamaGabrielo wrote:
Zasto se uvijek poteze prica da u muskarci problem? Mozda je problem ona. A sve i da jeste suprug idiot, ona ga je birala. Trebalo bi da i to nesto govori o njoj.
A i slabo znas citati mensecini
-
Gabrielo
#106 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Hvala sto si primjetila.Aurelia Bronski wrote:Ti bas znas svasta o zenamaGabrielo wrote:
Zasto se uvijek poteze prica da u muskarci problem? Mozda je problem ona. A sve i da jeste suprug idiot, ona ga je birala. Trebalo bi da i to nesto govori o njoj.
A i slabo znas citati mensecini
- Tito_i_Partija
#107 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Ako sam te dobro razumio, ja ti ne bi savjetov'o da se u tu vezu upustas. Jer, maltene nije jos nista pocelo, a ti se vec u startu dvoumis. Ne shvati me pogresno, imas pravo da se dvoumis, jer ovakva veza kakvu ti opisujes jednostavno nije za svakoga. Ti neces da budes tu k'o neka prikolica, da samo gledas da je njima dobro, a za tebe koga briga. Sasvim normalno.DoZeN wrote:Upoznao sam jednu ženu od 39 godina i tako odlucismo da se nađemo i izadjemo u grad.Sve je lijepo bilo i ona se meni svidjela i veoma je atraktivna i pametna žena,međutim ona je meni već na drugom sastanku rekla da je ona rastavljena i da su njoj njezina djeca na prvom mjestu.
Sve je ok ,i možemo mi izlaziti i vidio sam ja da i njoj nije ono bilo smaranje da bude sa mnom i da i ona želi vezu, ali njezina recenica da su joj djeca na prvom mjestu su me dovela u dilemu? Da li bi ona stvarno bila u toj vezi „prisutna” kao sto bi bio ja? Koliko bi ona potrosila truda da njezina djeca mene prihvate?
Ja sam odrastao u Sarajevu, sto znači da bi razmišljanje trebalo da bude vise liberalnije nego u provinciji,ali moram da priznam da se i u takvom okruzenju sa zadrskom gledalo na takve brakove,ok veza i nekako ali brak je nešto za sto je trebalo i lične hrabrosti.
Ja već odavno ne živim na Balkanu i već odavno gledam sve vise samohranih majki i samohranih oceva po Zapadu gdje razvodi može se reci i da su „normalna stvar” ( a čujem da je ta moda dosla i do zemalja bivše SFRJ) i stvarno nemam problem sa djecom,jer ko normalan ima nešto protiv djece? Ali,koliko se može zanemariti cinjenica da bioloski ti nisi otac ili majka? Koliko se ljudi koji imaju takva iskustva propalih brakova mogu da opuste? Jer ta moja žena iz moga primjera čini mi se da stavom:Djeca na prvom mjestu! ima možda i grize savjesti da njezina djeca žive bez jednog roditelja?
Naravno da ima primjera gdje ocuh može biti i bolji od pravog oca i u to ne treba sumnjati,i takvih primjera ima koliko hoćeš.
Ali mislim da problem pogotovo samohranih majki ostaje da balansiraju između djece i novog izabranika.
Volio bi da čujem osobe koje i jesu samohrane majke,ili muskarce koje su u vezama sa takvim ženama ili želio bi da čujem mišljenje i onih ljudi koji ne žele da ulaze u takve veze iz već navedenih razloga
Ono sto želim reći da ne bi želio da nekoga uvredim ovom temom,jer to mi nije bila namjera,želim samo normalnu diskusiju o skakljivoj temi
Ali sa druge strane moras da shvatis da ta zena nece nikad bit' vezana za tebe k'o sto je za tu djecu. Sto je isto sasvim normalno. Ona ih je rodila, ona ih je odhranila, i ona im je maltene sve na svijetu. Ljudi ti ovde vec rekli da zna tako bit' i kad si u braku, a kamoli ako si samohrana majka. Samim tim sto su djeca, njima je u startu potrebno vise paznje, a to ce se zahtjevat' i od tebe. Moras odlucit' da li je za tebe licno ta zena vrijedna toga da se ti zrtvujes i posvetis njenoj djeci k'o sto bi se posvetio njoj.
- dječak sa šibicama
#108 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Kako da ne, uvijek se gledalo i gledace se.razonoda wrote:Zar se jos uvijek --gleda--sta mahala kaze?
Mene licno ne tangira, ali vecina raje gleda, i bitno im je to.
Kad neko ruca pastetu ali ima novog golfa u garazi, stalno se sa njim pokazuje, perucka ga svaki dan pred ocima komsija... ili kad se napucavaju kuce, dizu spratovi i natjece sa komsijama... sta je to nego "da crknu dusmani" odnosno mahala.
- al_akhisari
#109 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
banjaluka078 wrote:Moj vjerenik ima djecu iz prvog braka. Njemu su djeca na prvom mjestu. Ja bih se zabrinula kakav je on to čovjek da oni nisu br. 1.
Uvijek su djeca na prvom mjestu, svakome.
- Mis mekinjas
#110 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Boga vam jeste se vi u zivotu vise druzili sa vrsnjacima ili slusali kako zene tracaju? 
- Ljakan
#111 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Nije đaba otvorio temu,zanima ga sta misli o svemu tome mahala da ga ne zanima uradio bi kako on misli da treba.Ne vjerujem da je toliko slaba licnost da se mora po drugima ravnat,odlucivat i sl.A mozda i jest. 
- S4mpion
#112 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
To ti je rekla kako bi ti odmah dala do znanja na čemu si. Ne mora to nužno značiti ništa loše, jer se vi ne poznajete dovoljno. Postoje muškarci koji bi od takvih žena zahtijevali da zanemare djecu i sasvim je razumljivo kad se takva žena plaši ulaska u novu vezu i kad u novoj vezi zauzme odbrambeni stav, jer nije lahko postići ravnotežu između partnera i djece. Dotična ne želi s tobom provesti 3-4 godine u vezi da bi joj ti poslije silnog vremena rekao da ne želiš njenu djecu. Drugim riječima, žena ne želi traćiti ni svoje, a ni tvoje vrijeme, provedeno u vezi, ukoliko već ne dijelite interesovanja.DoZeN wrote:Upoznao sam jednu ženu od 39 godina i tako odlucismo da se nađemo i izadjemo u grad.Sve je lijepo bilo i ona se meni svidjela i veoma je atraktivna i pametna žena,međutim ona je meni već na drugom sastanku rekla da je ona rastavljena i da su njoj njezina djeca na prvom mjestu.
Smatram da je previše rano da se dovodiš u dileme koje si naveo.
-
bumerangss
#113 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
mozda dozen ima 49 pa mu nije problem sto je njoj 39insomnia78 wrote:Meni je tu veci problem to sto ona ima 39 godina
Jesi li ti njoj trazio licnu kartu na uvid? Mozda je njoj 44 ali je "malo" smanjila jer u svim oglasima svi koji se predstavljaju imaju 29 ili 39 ili 49 godina. Niko nema 52 jer kao ona s 52 je stara a ona od 49 je dosta mladja jer je ona u 40-tim
Kao cijene u prodavnicama 9,95KM jeftino je jer ipak nije cener
- Hemera
#114 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
sebičan siDoZeN wrote:Upoznao sam jednu ženu od 39 godina i tako odlucismo da se nađemo i izadjemo u grad.Sve je lijepo bilo i ona se meni svidjela i veoma je atraktivna i pametna žena,međutim ona je meni već na drugom sastanku rekla da je ona rastavljena i da su njoj njezina djeca na prvom mjestu.
Sve je ok ,i možemo mi izlaziti i vidio sam ja da i njoj nije ono bilo smaranje da bude sa mnom i da i ona želi vezu, ali njezina recenica da su joj djeca na prvom mjestu su me dovela u dilemu? Da li bi ona stvarno bila u toj vezi „prisutna” kao sto bi bio ja? Koliko bi ona potrosila truda da njezina djeca mene prihvate?
Ja sam odrastao u Sarajevu, sto znači da bi razmišljanje trebalo da bude vise liberalnije nego u provinciji,ali moram da priznam da se i u takvom okruzenju sa zadrskom gledalo na takve brakove,ok veza i nekako ali brak je nešto za sto je trebalo i lične hrabrosti.
Ja već odavno ne živim na Balkanu i već odavno gledam sve vise samohranih majki i samohranih oceva po Zapadu gdje razvodi može se reci i da su „normalna stvar” ( a čujem da je ta moda dosla i do zemalja bivše SFRJ) i stvarno nemam problem sa djecom,jer ko normalan ima nešto protiv djece? Ali,koliko se može zanemariti cinjenica da bioloski ti nisi otac ili majka? Koliko se ljudi koji imaju takva iskustva propalih brakova mogu da opuste? Jer ta moja žena iz moga primjera čini mi se da stavom:Djeca na prvom mjestu! ima možda i grize savjesti da njezina djeca žive bez jednog roditelja?
Naravno da ima primjera gdje ocuh može biti i bolji od pravog oca i u to ne treba sumnjati,i takvih primjera ima koliko hoćeš.
Ali mislim da problem pogotovo samohranih majki ostaje da balansiraju između djece i novog izabranika.
Volio bi da čujem osobe koje i jesu samohrane majke,ili muskarce koje su u vezama sa takvim ženama ili želio bi da čujem mišljenje i onih ljudi koji ne žele da ulaze u takve veze iz već navedenih razloga
Ono sto želim reći da ne bi želio da nekoga uvredim ovom temom,jer to mi nije bila namjera,želim samo normalnu diskusiju o skakljivoj temi
ostavi je,nemoj je džaba zamajavati
-
kakavdanakneiskustvu
#115 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Oticon wrote:SAsvim normalna izjava jedne majke. Čak i ženama u braku, majci su na prvom mjestu djeca pa tek onda suprug.
tacno,kao i ocu
- p206
#116 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Poštujem, dijete treba dobiti svu moguću pažnju da bi postalo stabilna ličnost... ali ti to opet ne garantuje da to isto dijete neće to sve prihvatiti zdravo za gotovo, jer ne zna i ne razumije kako je kad nisi na prvom mjestu. Tebi kao ženi će jednog dana trebati muškarac s kojim ćeš moći sjest popit kafu i prozborit koju, a djeca...djeca odoše živjeti svoj život, bila zahvalna ili ne.Aurelia Bronski wrote:U cemu je u biti tvoj problem?
To sto zena, kao i svaki normalan roditelj, stavlja svoju djecu na prvo mjesto ili to sta ce mahala reci sto si ozenio "raspusCenicu"?
Meni je moje dijete Bog i batina i uvijek ce biti. Nema tog muskarca zbog kojeg bih njega zapostavila, on na prvo mjesto a ostali nek prave red iza njega.
A ovo - sta mahala kaze....e moj sine, mozes ti biti iz po' NYC-a, dzaba ti kad ti od mahalskog mentaliteta nisi milimetar odmakao. Kakve veze ima sto je zena razvedena? Sta sad, treba da legne i umre?
Mada bih njoj preporucila da tebe odjebe u troskoki jer cim tebi ovakve stvari padaju na pamet - nisi ti za te veze. Pametnije je da nadjes sebi nesto "frisko".
- Aurelia Bronski
#117 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Naravno, razumijemo se.p206 wrote: Poštujem, dijete treba dobiti svu moguću pažnju da bi postalo stabilna ličnost... ali ti to opet ne garantuje da to isto dijete neće to sve prihvatiti zdravo za gotovo, jer ne zna i ne razumije kako je kad nisi na prvom mjestu. Tebi kao ženi će jednog dana trebati muškarac s kojim ćeš moći sjest popit kafu i prozborit koju, a djeca...djeca odoše živjeti svoj život, bila zahvalna ili ne.
Moje dijete je relativno malo jos uvijek, jos uvijek se formira kao licnost i potrebna mu je stabilnost koju ima sa mnom. Za mene je kljucno da mu u zivot ne dovedem nekoga ko ce tu biti samo privremeno. Nije potrebno da upoznaje ljude za koje bi se vezao a oni misle samo prodefilirati kroz njegov zivot. Neka hvala. Radije nikako onda.
Srecom - to vise nije "problem".
P.S. otac mu se zeni u septembru, zarucio se nekad prosle godine jos. JA sam insistirala na tom da maleni stvori dobar odnos sa macehom, trazila od nje da bude tu za praznike, rodjendane itd. Srecom pa je normalna zena sa kojom se moze progovoriti i jako se fino ophodi prema njemu.
- Tito_i_Partija
- MJAU - da
#119 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Ti si u veoma slatkoj životnoj dilemi. Djeca nisu i nikada neće biti dužna prihvatiti drugu osobu za roditelja, ali vjeruj ako si iole insan i djeca odgojena imaš + poene na tu djecu. Ne pretvaraj se, ne soli pamet osim ako ti žena ne traži savjet u vezi njih, daj šansu oboma, ako ne ide, svak svojim putem.DoZeN wrote:Jesam liberalan,nemam problema ni sa razvodom,ni sa mnogo drugog,da ne uskacemo u drugu temuTomahawk11 wrote: U uvodnom postu si rekao da si liberalan (opet zavisi sta pod tim podrazumjevas), dakle, pitanje je: je li tebi stalo do te zene? Svidja li ti se? Je li vam dobro zajedno? Ako su odgovori na ova pitanja pozitivni (i sa njene strane), onda ne bi trebalo biti problema sa njenjim osjecajima spram djece.
Mozda nisam prava osoba da bih dao odgovor na pitanje da li bih, jer se nisam razvodio. Da li bih? Ako mi se svidja zena, ako sam se zaljubio, ako nam je dobro zajedno....sto da ne?! Pusti tu pricu kako se gleda....pogotovo ovamo kod nas, kad bi covjek gledao sta narod misli, ne bi nista radio. Nek ti to ne bude nikakva smjernica. Bitno je kako vi funkcionisete, okolina nek se prilagodjava.
Ne treba mi "druga mama" da brine brigu o meni, ja imam mamu,znam sta znaci ljubav majke i djece i uopsteno djece i roditelja
Medjutim koji ti dio ovakvi veza i ljudskog ponasanja nije jasan?
Da li su djeca "duzna" da prihvate novog muskarca u zivotu svoje mame?
Govorim iz perspektive tog djeteta (u istoj situaciji odrasla), ja imala starog druga, ono ćale iz šale, mama sretna.
- banjaluka078
#120 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Kako je lijepo čuti da i takav rezon postoji.Aurelia Bronski wrote: P.S. otac mu se zeni u septembru, zarucio se nekad prosle godine jos. JA sam insistirala na tom da maleni stvori dobar odnos sa macehom, trazila od nje da bude tu za praznike, rodjendane itd. Srecom pa je normalna zena sa kojom se moze progovoriti i jako se fino ophodi prema njemu.
- Aurelia Bronski
#121 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Razumijem u potpunosti, trebaju konjski zivci.banjaluka078 wrote: Kako je lijepo čuti da i takav rezon postoji."Naša bivša" nije takvog razmišljanja. No, odolijevamo komplikacijama.
Ja imam mnogo veci problem s njim, bivsim muzem, jer on jos uvijek zeli da ispoljava neku vrstu sile pa to radi preko djeteta. Sreca pa je ona razumna inace ne bi bilo prijatno.
-
Oticon
#122 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Da, kao i ocukakavdanakneiskustvu wrote:tacno,kao i ocuOticon wrote:SAsvim normalna izjava jedne majke. Čak i ženama u braku, majci su na prvom mjestu djeca pa tek onda suprug.
- dobojlija81
#123 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
joj ovog naseg sindroma pušćenac-raspušćenica,jos sa djecom uhh gdje ces to,nece to jos iz nas za sto godina izaci
sta si mislio ko ce joj biti na prvom mjestu,koga je nosala 9 mjeseci kako se patila i ko zna sve sta
najbolje pusti zenu na miru odmah
sta si mislio ko ce joj biti na prvom mjestu,koga je nosala 9 mjeseci kako se patila i ko zna sve sta
najbolje pusti zenu na miru odmah
- Ljakan
#124 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Nek nađe neku kojoj ce moc ustekat kad mu volja,ove sto postuju svoju djecu vise nego njega koga su juce upoznale su previse lose,kvarne.Cuj djeca broj 1

-
razonoda
#125 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Hemera wrote:sebičan siDoZeN wrote:Upoznao sam jednu ženu od 39 godina i tako odlucismo da se nađemo i izadjemo u grad.Sve je lijepo bilo i ona se meni svidjela i veoma je atraktivna i pametna žena,međutim ona je meni već na drugom sastanku rekla da je ona rastavljena i da su njoj njezina djeca na prvom mjestu.
ostavi je,nemoj je džaba zamajavati
ostavi je, nemoj se dzaba zamajavati.