Ali i ne mora, pa nije.madner wrote:Pa cim moze biti i nesto vise automatski je proba.
Zajednicki zivot- brak
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Banksy
#101 Re: Zajednicki zivot- brak
- edo_79
#102 Re: Zajednicki zivot- brak
Neko?sumirprimus wrote:brezobraznice jedan,dizi te guzove gasi tv i idi peglat brzo.edo_79 wrote:Eh toooosadie_forever wrote: jbt i moja mama i nena i pranena i praranena,sve se udale i zivjele normalno a sad lafo komplikuju nesto![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sad to sve naka gospoda i gospođice .... te neću ovo, te nevalja mi ono, te vid je kakva je, te vid ga kako se ponaša, te ovo, te ono ....
-
sumirprimus
#103 Re: Zajednicki zivot- brak
ma ja ba med i mlijeko...
-
Zoya
#104 Re: Zajednicki zivot- brak
Tvoja pranena-nana pa vjerujem i mama nisu imale izbora niti su bile nezavisne od svojih muzeva(pretpostavljam) pa su neke stvari morale da trpe, danas vise nije tako. Cudi me da si ovo ti izvalila.edo_79 wrote:Eh toooosadie_forever wrote: jbt i moja mama i nena i pranena i praranena,sve se udale i zivjele normalno a sad lafo komplikuju nesto![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sad to sve naka gospoda i gospođice .... te neću ovo, te nevalja mi ono, te vid je kakva je, te vid ga kako se ponaša, te ovo, te ono ....
Edo, ima i normalnih cura. Zavisi sta trazis i zbog kojih razloga, na prvu se svaka maltene prepadne na spomen braka, opet ako su u pitanju nezavisne zene.
- edo_79
#105 Re: Zajednicki zivot- brak
Meni treba žena s kojom mogu podijelit i dobro i loše, kome mogu i ko mi može krvave ruke pokazat i da to niko nezna, a te nezavisne .... neka njih one ionako samo vjeruju u nezavisnost .... za njih je brak FUJ FUJ FUJ .....Zoya wrote:Tvoja pranena-nana pa vjerujem i mama nisu imale izbora niti su bile nezavisne od svojih muzeva(pretpostavljam) pa su neke stvari morale da trpe, danas vise nije tako. Cudi me da si ovo ti izvalila.edo_79 wrote:Eh toooosadie_forever wrote: jbt i moja mama i nena i pranena i praranena,sve se udale i zivjele normalno a sad lafo komplikuju nesto![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Edo, ima i normalnih cura. Zavisi sta trazis i zbog kojih razloga, na prvu se svaka maltene prepadne na spomen braka, opet ako su u pitanju nezavisne zene.
- Mis mekinjas
#106 Re: Zajednicki zivot- brak
O gluvo bilo edo, šta si navalio na krvave ruke. Već godinama isto pišeš.
Odseli se u neki drugi grad.
Državu. Gdje god.
Odseli se u neki drugi grad.
-
Zoya
#107 Re: Zajednicki zivot- brak
Odlicno. Zbog cega si neozenjen? Ili bolje reci razveden? Nudis li Ono sto i ocekujes?
-
bumerangss
#108 Re: Zajednicki zivot- brak
I ja ovo mogu potvrditi, iz iskustva, hvala Bogu ne svog ali nekog meni bliskog, i dok je zena u tom "probnom" predbracnom vremenu bila... hurija... hazreti Fatima... 3-4 godine nakon vjencanja je postala... da Bog sacuva... njemu jos malo pa Azrailtopcam wrote:99,99999 % onih koji su prije braka zivjeli skupa, reci ce ti da je poslije u braku sve drugacije, toliko o macku kad izadje iz vrece.cLo wrote:Ma znaš šta, ja definitivno jesam za zajednički život prije braka. Brak je jako bitna odluka u životu da bi kupovao mačka u vreći.
Ne moze se dozivotno glumiti, padnu maske kad tad!!!
- hadzinicasa
#109 Re: Zajednicki zivot- brak
dvoje ljudi mogu u jednom periodu svoga zivota biti na slicnom mjestu, da bi nastavili rasti i razvijati se u sasma drugim pravcima. i gle cuda: niko nije kriv. isto tako mogu paralelno produziti istim putem. stupanje u vezu, pocetak zajednickog zivota, zakljucenje braka ne bi trebalo da bude cilj, vec start za lajftajm. za ljubav kao ni za interes, na kraju,... ne izdaje se garantni list.
- Matzan
#110 Re: Zajednicki zivot- brak
Brak treba sklapati na određeno vrijeme.
Prvo na godinu, pa dvije, četiri, osam ... nosam
- DiA 2005
#111 Re: Zajednicki zivot- brak
Ja sam pomalo i za i protiv.
Ja sam licno cekala da se uzmemo, dijelom zbog 'staromodnog' odgoja, ali i jer nisam htjela da mi zbog zajednickog zivota nestane car udaje i odlaska iz roditeljske kuce.
Ima i prednosti, zajednicki zivot itekako moze pokazati da li su musko i zensko jedno za drugo, narocito u danasnjem moru razlicitih interesa i fejk odnosa
Valja nauciti upravljati finansijama, na kraju krajeva i upravljati kucom. Nisu ove danasnje cure ni u pola naucene da vode domacinstvo kao ove malo starije, a po meni je to itekako vazno. Moglo bi se o ovome jos...
Ja sam licno cekala da se uzmemo, dijelom zbog 'staromodnog' odgoja, ali i jer nisam htjela da mi zbog zajednickog zivota nestane car udaje i odlaska iz roditeljske kuce.
Ima i prednosti, zajednicki zivot itekako moze pokazati da li su musko i zensko jedno za drugo, narocito u danasnjem moru razlicitih interesa i fejk odnosa
-
bumerangss
#112 Re: Zajednicki zivot- brak
Matzan wrote:Brak treba sklapati na određeno vrijeme.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#113 Re: Zajednicki zivot- brak
Mozda se ne snadju u Novoj situacijicLo wrote:možda se odljube, pa im je drugačijetopcam wrote:99,99999 % onih koji su prije braka zivjeli skupa, reci ce ti da je poslije u braku sve drugacije, toliko o macku kad izadje iz vrece.cLo wrote:Ma znaš šta, ja definitivno jesam za zajednički život prije braka. Brak je jako bitna odluka u životu da bi kupovao mačka u vreći.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#114 Re: Zajednicki zivot- brak
Ti si iznimka, koja potvrdjuje pravilo.Leo_alfa wrote:Ja onda spadam u onih 0,00001, meni isto.topcam wrote:99,99999 % onih koji su prije braka zivjeli skupa, reci ce ti da je poslije u braku sve drugacije, toliko o macku kad izadje iz vrece.cLo wrote:Ma znaš šta, ja definitivno jesam za zajednički život prije braka. Brak je jako bitna odluka u životu da bi kupovao mačka u vreći.
- Matzan
#115 Re: Zajednicki zivot- brak
bumerangss wrote:Matzan wrote:Brak treba sklapati na određeno vrijeme.
Prvo na godinu, pa dvije, četiri, osam ... nosamslazem se ali ga ne treba tako prosirivati geometrijskom progresiom, nego treba da se ugovor automacki produzava kao ugovor o stednji u banci, na godinu pa opet na godinu, sa dodatnim klauzulama, amandmanima... ali ako neka od ugovornih strana nije saglasna za produzetak ugovora (braka) onda svak na svoju stranu
Namjerno sam povećavao. Stimulans.
- limeni
#116 Re: Zajednicki zivot- brak
Ne budi luda kad dobro znas da svaka rec mu je cista laz.DiA 2005 wrote:Ja sam pomalo i za i protiv.
Ima i prednosti, zajednicki zivot itekako moze pokazati da li su musko i zensko jedno za drugo, narocito u danasnjem moru razlicitih interesa i fejk odnosaValja nauciti upravljati finansijama, na kraju krajeva i upravljati kucom. Nisu ove danasnje cure ni u pola naucene da vode domacinstvo kao ove malo starije, a po meni je to itekako vazno. Moglo bi se o ovome jos...
- Ramzess Veliki
#117 Re: Zajednicki zivot- brak
Da se jednom za svagda razumijemo, brak odgovara samo ženama i ponekom muškarcu koji bi krep'o od gladi ako mu nema mamice.
- DiA 2005
#118 Re: Zajednicki zivot- brak
Ima puno istine.Ramzess Veliki wrote:Da se jednom za svagda razumijemo, brak odgovara samo ženama i ponekom muškarcu koji bi krep'o od gladi ako mu nema mamice.
A kako onda da objasnimo sto ima toliko ozenjenih muskaraca ?
-
iTo
#119 Re: Zajednicki zivot- brak
DiA 2005 wrote:Ima puno istine.Ramzess Veliki wrote:Da se jednom za svagda razumijemo, brak odgovara samo ženama i ponekom muškarcu koji bi krep'o od gladi ako mu nema mamice.
pa mamice ih tako odgojile
- DiA 2005
#120 Re: Zajednicki zivot- brak
Neka Ramzes da mi kazeiTo wrote:DiA 2005 wrote:Ima puno istine.Ramzess Veliki wrote:Da se jednom za svagda razumijemo, brak odgovara samo ženama i ponekom muškarcu koji bi krep'o od gladi ako mu nema mamice.
pa mamice ih tako odgojile
- jedna tamo
#121 Re: Zajednicki zivot- brak
čuj ramzesa
nisam za zajednički život, po meni su to kukavice, jer onda ispade super cura koja je živjela sa momkom i oni se kao nisu slagali, pa svak sebi, a cura koja je bila u braku pa se razvela će uvijek biti razvedena, tako da po meni samo hrabri idu u brak i pomalo ludi
mislim da ipak treba skupiti malo godina pa onda u brak i ipak tad možeš procijeniti u vrlo kratkom vremenu zabavljanja da li je to to, jer ako ljudi imaju zajedničke interese to će i funkcionirati počev od djece pa dalje, ako jedno želi putovati, izlaziti a drugo je više kućni tip teško to ide, ma more varijacija, znate šta hoću reći....
al sigurno je i to 100% da žene više gube u braku, bar većina samo toga nisu svjesne jer skoro svaka djevojka želi dom i dijete pa se upušta u tu ludost zvanu brak, a dobije milion obaveza, al eto šta da se radi ....ženite se, udajite se
nisam za zajednički život, po meni su to kukavice, jer onda ispade super cura koja je živjela sa momkom i oni se kao nisu slagali, pa svak sebi, a cura koja je bila u braku pa se razvela će uvijek biti razvedena, tako da po meni samo hrabri idu u brak i pomalo ludi
mislim da ipak treba skupiti malo godina pa onda u brak i ipak tad možeš procijeniti u vrlo kratkom vremenu zabavljanja da li je to to, jer ako ljudi imaju zajedničke interese to će i funkcionirati počev od djece pa dalje, ako jedno želi putovati, izlaziti a drugo je više kućni tip teško to ide, ma more varijacija, znate šta hoću reći....
al sigurno je i to 100% da žene više gube u braku, bar većina samo toga nisu svjesne jer skoro svaka djevojka želi dom i dijete pa se upušta u tu ludost zvanu brak, a dobije milion obaveza, al eto šta da se radi ....ženite se, udajite se
- Ramzess Veliki
#122 Re: Zajednicki zivot- brak
Koliko muškaraca znaš da znaju sarmu namotati?DiA 2005 wrote:Ima puno istine.Ramzess Veliki wrote:Da se jednom za svagda razumijemo, brak odgovara samo ženama i ponekom muškarcu koji bi krep'o od gladi ako mu nema mamice.
Ne mnogo, zar ne?
I uglavnom su oženjeni ...
Ja imam veš mašinu, mašinu za suđe, znam kuhati, pecati, loviti ... možeš me baciti u šumu bez ičega i nakon tri mjeseca ću se udebljati, usput ću pripitomiti međeda da mi donosi suha drva i igra šaha da mi ne bude dosadno.
Treba li mi brak?
Ne.
Treba li mi sex?
-
nightvision
#123 Re: Zajednicki zivot- brak
Muskarci se uglavnom i zene da bi mogli redovno prislanjati uz tarabu.
- dobar osjecaj
#124 Re: Zajednicki zivot- brak
Prema brojnim svjedocenjima to bas i nije neka garancijanightvision wrote:Muskarci se uglavnom i zene da bi mogli redovno prislanjati uz tarabu.
- Ramzess Veliki
#125 Re: Zajednicki zivot- brak
Da baš ... prije braka sam udar'o po četiri cure, a bilo je i boljih od mene pa pobudališe i napustiše takav život jer kao trebaš u nekim godinama imati porodicu, djecu ... kao da ne možeš imati dijete van braka, viđati ga povremeno, platiš neke troškove ...nightvision wrote:Muskarci se uglavnom i zene da bi mogli redovno prislanjati uz tarabu.
Što li se ono ja oženih onomad?
... a da ... bio sam puk'o.