PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
supercali

#101 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by supercali »

Raigor Stonehoof wrote:
supercali wrote:
Raigor Stonehoof wrote:haj procitaj temu jos jednom ziv bio
procitao dobro al nema prednosti

nemoj samo poceti mozes na internet i besplatne igrice

uporedjujemo konzolu i komp iste cijene
igrice i za komp su po 30KM pa gore
tako da cisto poredjenje sta je bolje za igranje je konzola jer je za to i pravljena a komp nije pravljen iskljucivo za igranje igrica a uvijek je bolji ciljani proizvod nego all in one
navedes prednosti pc-a i onda kazes nemoj samo poceti... :roll:

cuj uvijek boli ciljani :lol: ... pretpostavljam da ti sa sobom nosis fotoaparat, mp3 player, rokovnik, gameboy i neki telefon koji je ciljani proizvod samo za telefoniranje.
forumi youtube i ostalo nije igranje

prica je sta je bolje za igranje
prednost pc-a jeste u tome ako gledas ukupan proizvod

i da uvijek bolji je ciljani
ne nosim posebno al to ne znaci fotoaparat nije bolji od kamere na telefonu
mobile9

#102 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by mobile9 »

Uzmeš lumiu 1020 i kamera plafon.
mobile9

#103 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by mobile9 »

Raigor Stonehoof wrote:prije ovako, ako mu izvrnes dzepove :D :

Image
Image
Image
Image
Image
:thumbup: :mrgreen:
supercali

#104 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by supercali »

mobile9 wrote:Uzmeš lumiu 1020 i kamera plafon.
ne postoji kamera na telefonu koja moze zamjeniti fotoaparat posebno neki dslr ove pas je vec druga prica
mirsek

#105 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by mirsek »

supercali wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
pa polovna trojka i kosta ko ovaj racunar.
i gdje je onda tu prednost ovog racunara u igranju u odnosu na ps3?
Za 240 KM mozes naci intel quad core polovan i dodati jos 100 KM za solidnu graficku i bice bolji od PS3.
http://www.olx.ba/artikal/15343519/core ... 0-2-50ghz/
supercali

#106 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by supercali »

nece jer ce igranje na njemu biti patnja koliko god izgledalo da je "jak"
nije samo graficka uslov za igranje
mirsek

#107 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by mirsek »

supercali wrote:nece jer ce igranje na njemu biti patnja koliko god izgledalo da je "jak"
nije samo graficka uslov za igranje
Ako imas quad core i 4 GB rama i poredis se sa PS3 onda je ipak samo graficka odlucujuci element.
Ne znam u kojoj drugoj komponenti PS3 moze biti bolji ?
supercali

#108 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by supercali »

nije fora samo u komponenti
fora je kako radi pc a kako ps sa igricom
na ps-u neces nikad imati problema grafikom sa lagom sa klincem palcem dok na pc-u ces imati

ako ukljucimo da skidas igrice sa torrenta jos mozes ocekivati bugove zbog crackova i sl
mirsek

#109 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by mirsek »

supercali wrote:nije fora samo u komponenti
na ps-u neces nikad imati problema grafikom sa lagom sa klincem palcem dok na pc-u ces imati

ako ukljucimo da skidas igrice sa torrenta jos mozes ocekivati bugove zbog crackova i sl
Dobro onda igras besplatne igre kojih za PC ima hejbet a one bas kvalitetne kupis kao sto bi i za PS3.
I onda za sve ostale stvari imas samo PC.
NK33

#110 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by NK33 »

mirsek wrote:

Dobro onda igras besplatne igre kojih za PC ima hejbet a one bas kvalitetne kupis kao sto bi i za PS3.
Nije relevantno za temu, tako da se ne uzima kao validan argument :)
mobile9

#111 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by mobile9 »

NK33 wrote:
mirsek wrote:

Nije relevantno za temu, tako da se ne uzima kao validan argument :)
Zavisi šta ko voli igrati, recimo ako igraš par nezahtjevnih igara PC, a ako si baš strastveni gamer onda uzmeš stroj PC. :mrgreen:
supercali

#112 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by supercali »

ja na konzoli nisam igrao puno od dvice koju sam imao i sve igram na kompu u mom slucaju na laptopu al i dalje tvrdim da je konzola iste cijene kao i pc u prednosti sto se tice igranja
u to ne ubrajam da je lakse igrati strategije na kompu koje inace i igram kao sto je lakse voznje igrati na konzolama
Ljakan

#113 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Ljakan »

mirsek wrote:
supercali wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
pa polovna trojka i kosta ko ovaj racunar.
i gdje je onda tu prednost ovog racunara u igranju u odnosu na ps3?
Za 240 KM mozes naci intel quad core polovan i dodati jos 100 KM za solidnu graficku i bice bolji od PS3.
http://www.olx.ba/artikal/15343519/core ... 0-2-50ghz/
nece bit opet bolji,neces sve moci igrat na ful detaljima na solidnoj grafickoj od 100km
mirsek

#114 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by mirsek »

Ljakan wrote:[
nece bit opet bolji,neces sve moci igrat na ful detaljima na solidnoj grafickoj od 100km
Hoces na detaljima koji su bolji od PS3 , znaci neki medium.
The Realist

#115 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by The Realist »

supercali wrote: i gdje je onda tu prednost ovog racunara u igranju u odnosu na ps3?
Pa može ga s vremenom nadograditi, PS ne može, nego bi morao kupiti četvorku. Mislim PC je definitivno prednost, pogotovo što se malo više novca spominje.

Konzola je prednost za ljude poput mene, koji vole Nintendo i njihove igre, a koje se ne mogu naći na PC-u, te im dajem prednost što daju bolji ugođaj kada je više ljudi (sve konzole), a uz manje patnje (za komp moraš nabavljati kablove, imati PC u istoj prostoriji kao TV, ili bušiti kroz zidove i slične stvari).
supercali wrote: tako da cisto poredjenje sta je bolje za igranje je konzola jer je za to i pravljena a komp nije pravljen iskljucivo za igranje igrica a uvijek je bolji ciljani proizvod nego all in one
Vala, kada je PC u pitanju, ovo jednostavno nije tačno. Em što možeš od PC-a napraviti striktno gamersku platformu (ekstra skupo će biti samo ako hoćeš sve na maksimalnim rezolucijama da igraš, što ionako ne možeš postići na konzolama, nego one imaju svoj limiti, što PC nema), em što ako samo uzmeš dobar PC za sve ostalo što želiš raditi opet imaš dobar kompjuter za igranje.

Slažem se sa onim kada kažeš da je bitno kako se koriste komponente (tako je recimo bila rasprava je li bolji Wii U, ili PS3/XBOX 360, jer u komponentama je negdje bolji Wii U, a negdje ovi, ali je poenta u tome da Wii U bolje koristi svoje resurse, više ih usmjerava na igre, a manje na ostali software i radi toga je bolji - od PS4 i XBOX One naravno nije), ali to bi u potpunosti imalo smisla da se do maksimuma krenu koristiti kapaciteti konzola, a to se još nije desilo za PS3/XBOX 360, a kamoli za nove konzole i PC (koji opet naknadno u minimalnu nadoknadu drastično unaprijediš).
Ljakan wrote: nece bit opet bolji,neces sve moci igrat na ful detaljima na solidnoj grafickoj od 100km
Full detalji na PC-u su drugi svijet u odnosu na full detalje konzola, bilo kojih.
Ljakan

#116 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Ljakan »

mirsek wrote:
Ljakan wrote:[
Hoces na detaljima koji su bolji od PS3 , znaci neki medium.
ok al za pc igre postaju sve zahtjevnije dok na konzoli ces moci gurat sve.pogledaj npr.fifu mogo si je igrat na konzoli dok se za pc skoro krek pojavio,onda ovaj novi gta5 jedva je izbacise za pc na konzolama izasla davno kao i jos drugi naslovi sto imaju na konzolama a na pc se nikad pojavit nece.ja opet dajem prednost konzoli.
The Realist

#117 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by The Realist »

Ljakan wrote: ok al za pc igre postaju sve zahtjevnije dok na konzoli ces moci gurat sve.pogledaj npr.fifu mogo si je igrat na konzoli dok se za pc skoro krek pojavio,onda ovaj novi gta5 jedva je izbacise za pc na konzolama izasla davno kao i jos drugi naslovi sto imaju na konzolama a na pc se nikad pojavit nece.ja opet dajem prednost konzoli.
Ne postaju zahtjevnije, kako se priča. Ja sam igrao igre bez štekanja korištenjem kompjutera koji nije ni minimum requirements imao i još nisam na najslabijoj rezoluciji igrao. Zahtjevnije su za najbolji ugođaj, ali opet kažem, taj ugođaj nemaš na konzolama, niti će ga ikada biti.

PS
Zaboravio spomenuti još jednu veliku prednost konzola. Može se ista ponijeti negdje, PC baš nećeš nositi sa sobom.
mirsek

#118 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by mirsek »

Ljakan wrote:
ok al za pc igre postaju sve zahtjevnije dok na konzoli ces moci gurat sve.pogledaj npr.fifu mogo si je igrat na konzoli dok se za pc skoro krek pojavio,onda ovaj novi gta5 jedva je izbacise za pc na konzolama izasla davno kao i jos drugi naslovi sto imaju na konzolama a na pc se nikad pojavit nece.ja opet dajem prednost konzoli.
Ne mozes tako jer ja mogu reci koliko kvalitetnih strategija mozes igrati na konzoli ili kako je igrati FPS na konzoli.
Jesu igre sve zahtjevnije ali onda smanjis detalje na najnovijim igricama na low i to je opet u rangu starijih igrica na medium.
Po meni jedina prednost konzole je sto se mozes izvaliti na fotelju ili kauc i igrati.
Sve ostalo sto se tice igranja pc i ps3 su tu negdje u 5 deka.
ferratilis

#119 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by ferratilis »

r_faruk wrote:heh, ja izdvajao pare za konzolu ili laptop, na kraju sam kupio bicikl :) sve je relativno :D
Image
Ljakan

#120 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Ljakan »

mirsek wrote: Po meni jedina prednost konzole je sto se mozes izvaliti na fotelju ili kauc i igrati.
doceras krevet kod racunara ako ti je daleko pa se izvalis i igras :D
supercali

#121 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by supercali »

The Realist wrote:
supercali wrote: i gdje je onda tu prednost ovog racunara u igranju u odnosu na ps3?
Pa može ga s vremenom nadograditi, PS ne može, nego bi morao kupiti četvorku. Mislim PC je definitivno prednost, pogotovo što se malo više novca spominje.

Konzola je prednost za ljude poput mene, koji vole Nintendo i njihove igre, a koje se ne mogu naći na PC-u, te im dajem prednost što daju bolji ugođaj kada je više ljudi (sve konzole), a uz manje patnje (za komp moraš nabavljati kablove, imati PC u istoj prostoriji kao TV, ili bušiti kroz zidove i slične stvari).
supercali wrote: tako da cisto poredjenje sta je bolje za igranje je konzola jer je za to i pravljena a komp nije pravljen iskljucivo za igranje igrica a uvijek je bolji ciljani proizvod nego all in one
Vala, kada je PC u pitanju, ovo jednostavno nije tačno. Em što možeš od PC-a napraviti striktno gamersku platformu (ekstra skupo će biti samo ako hoćeš sve na maksimalnim rezolucijama da igraš, što ionako ne možeš postići na konzolama, nego one imaju svoj limiti, što PC nema), em što ako samo uzmeš dobar PC za sve ostalo što želiš raditi opet imaš dobar kompjuter za igranje.

Slažem se sa onim kada kažeš da je bitno kako se koriste komponente (tako je recimo bila rasprava je li bolji Wii U, ili PS3/XBOX 360, jer u komponentama je negdje bolji Wii U, a negdje ovi, ali je poenta u tome da Wii U bolje koristi svoje resurse, više ih usmjerava na igre, a manje na ostali software i radi toga je bolji - od PS4 i XBOX One naravno nije), ali to bi u potpunosti imalo smisla da se do maksimuma krenu koristiti kapaciteti konzola, a to se još nije desilo za PS3/XBOX 360, a kamoli za nove konzole i PC (koji opet naknadno u minimalnu nadoknadu drastično unaprijediš).
Ljakan wrote: nece bit opet bolji,neces sve moci igrat na ful detaljima na solidnoj grafickoj od 100km
Full detalji na PC-u su drugi svijet u odnosu na full detalje konzola, bilo kojih.
govorimo o cisto kupovini kozola i pc ustekaj i igraj
pusti se nadogradjivanja
ti dok nadogradis sve na pc-u u tih 7-8 godina koliko konzole otprilike traju skupis pare za novu konzolu

opet kazem sto se tice igre konzola je u prednosti iako za mene nije konzola jer igram strategije a konzole je za strategije ubistvo
The Realist

#122 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by The Realist »

Dok se ovdje raspravljalo, skinem sebi emulator za super nintendo i 800 igara :D, sad ću i za N64, a.B.d. :D.
The Realist

#123 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by The Realist »

supercali wrote: govorimo o cisto kupovini kozola i pc ustekaj i igraj
pusti se nadogradjivanja
ti dok nadogradis sve na pc-u u tih 7-8 godina koliko konzole otprilike traju skupis pare za novu konzolu

opet kazem sto se tice igre konzola je u prednosti iako za mene nije konzola jer igram strategije a konzole je za strategije ubistvo
Pa to ako hoćeš na maks detalje da ideš. Ja sam prije 5 godina za nekih 850KM kupio nov kompjuter, sa monitorom i mogao sam igrati sve. I opet uštekaš i igraš, to je to :D.

Vidiš, ja uprkos tome kupujem nintendo uskoro, a.B.d., volim isto nekako taj užitak pred TV-om bez komplikacija, ali ipak mislim da je PC bolji radi dosta stvari (nekako mi je upoređivati konzolu i PC kao upoređivati dvije generacija konzola - možda PC više košta ako se nadograđuje, ali je kvalitet igara - mislim na grafiku - daleko veći).

S tim, da ako se vole igre, neka se kupi oboje :D.
madridist

#124 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by madridist »

To su dvije polovice ukusne vocke.
PES na playstationu i FM na PC ,ipak dajem prednost konzoli cisto zbog mogucnosti komfornijeg :D pristupa igranju,pogotovu sa bezicnim joysticima.
Raigor Stonehoof

#125 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Raigor Stonehoof »

madridist wrote:To su dvije polovice ukusne vocke.
PES na playstationu i FM na PC ,ipak dajem prednost konzoli cisto zbog mogucnosti komfornijeg :D pristupa igranju,pogotovu sa bezicnim joysticima.
a za pc nemas bezicne? :P i mogucnost kopcanja na tv? :P

ukratko, PC ima SVE sto ima konzola + milion drugih mogucnosti. I Dotu. Konzola je usko ogranicena.
Post Reply