Muzika dok je ezan

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Kikibombona

#101 Re: Muzika dok je ezan

Post by Kikibombona »

L u c i f e r wrote:mene ovih zaslijepljenih vjernika tacno strah

kao, ma ok je kamenovanje i odsijecanje ruku, nogu i glava

samo da se ispuni par uslova

za mene je to cista psihopatologija
Takvi vjernici nisu opasnost sada kada su u manjini, ali bi itekako bili opasnost da su u vecini. Jebali bi mi onda jeza u ledja moj Luciferu. Jos dva oka bi nam u strahu izbila iz glave. :D

I zbog toga smatram da je nuzno i odgovorno raskrinkavati religije, civilizovano, verbalo, bez ikakve upotrebe nasilja, cenzure ili bilo cega slicnog.

Predane vjernike, koji su duboko zaglibili ne moze niko i nista razuvjeriti. Te iluzije niko ne treba gajiti. Zabaviti se treba neodlucnim i posebno buducim generacijama, koje se na srecu sve vise distanciraju od religije. :thumbup:
Kikibombona

#102 Re: Muzika dok je ezan

Post by Kikibombona »

nasa wrote:
Ali pises o onim koji ti nisu lijepi, tako i tebe covjek kad cita pomisli da ono bas ne mozes vjernike pogotovo ne muslimane...ali, je li tako, to je samo dio tebe, samo jedan osvrt na forumu na religije, to jesi ti ali ne potpuna slika, tako ni islam nije to sto bi ti zakljucio iz nekih ajeta...zato meni recimo ne pada na pamet da ubijam okolo , dok za tebe izgleda sreca pa nisi vjernik :D
Pa vidi Naso, da imam neku knjigu kojom sam ZALUDJEN, koju volim vise od rodjene majke, koja mi je ideal, koja mi je onooooo.... e, da u toj knjizi pise, muslimani su ovakvi i onakvi, muslimani su zlo, muslimani su izdajnici, muslimani su, onooooo.... pa nisam siguran kakav bi bio i na sta spreman u nekim zafrkanim situacijama, ratnim recimo. Jedno vrijeme sam slusao Satana Panonskog i osjecao da blago gubim razum. :lol: Momentalno sam izbrisao to smece sa racunara. :D

Isto tako i nacisti, koji su o jevrejima iz svojih propagandnih pamfleta ucili da su sve najgore, su imali olaksavajuce okolnosti i podrsku da ih uklone na razne nacine. Nacist tada ne ubija 'oca dovje djece, automehanicara po struci, covjeka kojeg ljudi vole.....', on ubija prljavog cifuta, lihvara, prevaranta. Dakle, klasinca dehumanizacija.

Kuran snazno dehumanizira nemuslimane, kao i druge religije sve koji nisu u grupi. To za rezultat ima posljedice, neminovno.
Kikibombona

#103 Re: Muzika dok je ezan

Post by Kikibombona »

m_l wrote:@Kiki

Sve si pogresno shvatio u vezi sure koju si linkov'o. Kao i ISIL koji zlupotrebljava te ajete da bi cinio zlocine, tako i ti da bi pokazao kako je data kur'anska sura samo zlo.

Vec postano, al' nije na odmet:

"I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu."
A isti taj ISIL nudi dokaze stare stotinama godina u kojima stoji da je Muhamed naredio likvidaciju izdajnickog zidovksog plemena, da je Alija spaljivao ljude, da je, da je....

To je jedna velika prodavnica svega i svacega, odakle dobar covjek uzima dobro, los lose!

Meni je ona sura odvratna, totalno! Ti to ne smijes ni pomisliti. Ti smatras da je od Boga i da je samim tim savrsena i ispravna. Nisi sekunde objektivna. Mozda nisam ni ja, vjerovatno nisam, ali ti nisi 100%.

Za ekstremista je dovoljno da procita ovu suru i da zamrzi mnogobosce, da ih prezire kao najgora bica sto hodaju zemljom. Samo to je dovoljno da suru smatramo gnusnom, bez bilo kakvih drugih implikacija.
the great eagle

#104 Re: Muzika dok je ezan

Post by the great eagle »

Kakva tema jbt... :shock:
Nekim ljudima je zivot pravo dosadan :-)
L u c i f e r

#105 Re: Muzika dok je ezan

Post by L u c i f e r »

Kikibombona wrote:
L u c i f e r wrote:mene ovih zaslijepljenih vjernika tacno strah

kao, ma ok je kamenovanje i odsijecanje ruku, nogu i glava

samo da se ispuni par uslova

za mene je to cista psihopatologija
Takvi vjernici nisu opasnost sada kada su u manjini, ali bi itekako bili opasnost da su u vecini. Jebali bi mi onda jeza u ledja moj Luciferu. Jos dva oka bi nam u strahu izbila iz glave. :D

I zbog toga smatram da je nuzno i odgovorno raskrinkavati religije, civilizovano, verbalo, bez ikakve upotrebe nasilja, cenzure ili bilo cega slicnog.

Predane vjernike, koji su duboko zaglibili ne moze niko i nista razuvjeriti. Te iluzije niko ne treba gajiti. Zabaviti se treba neodlucnim i posebno buducim generacijama, koje se na srecu sve vise distanciraju od religije. :thumbup:
upravo tako :cry:
nasa

#106 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

Nemojte se ljutiti ali ste presmjesni, cuj treba raskrinkavati religije, opasnost itd.
To vam je zlo medija, vi vidite maskirane spodobe, ne vidite @m_i, nasu, towelie

I kakve veze ima prica ja ne citam knjigu, bla, bla, pa covjek moze i nepismen biti zlo, moze biti samotnjak na kojeg niko ne vrsi utjecaj ali je zlo itd.Ne mora te neko nauciti da budes los...ne morate biti losi ali mozete... a vi bas pisete kao da mi znamo da ste vi super ljudi, dobrice, humanisti itd.
L u c i f e r

#107 Re: Muzika dok je ezan

Post by L u c i f e r »

razgovaramo o ideologijama

a ne konkretnim pojedincima

da ove radikalne islamisticke struje prevladaju

ne bi se ni vi umjerenjaci dobro proveli, garantujem

narocito zene
nasa

#108 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

Ali neki razlog ima zbog kojeg se toliko zamarate religijama.

Mozda se ne bi provela ali sanse su vrlo male da taj film gledamo u BiH.
Kikibombona

#109 Re: Muzika dok je ezan

Post by Kikibombona »

nasa wrote:Nemojte se ljutiti ali ste presmjesni, cuj treba raskrinkavati religije, opasnost itd.
To vam je zlo medija, vi vidite maskirane spodobe, ne vidite @m_i, nasu, towelie

I kakve veze ima prica ja ne citam knjigu, bla, bla, pa covjek moze i nepismen biti zlo, moze biti samotnjak na kojeg niko ne vrsi utjecaj ali je zlo itd.Ne mora te neko nauciti da budes los...ne morate biti losi ali mozete... a vi bas pisete kao da mi znamo da ste vi super ljudi, dobrice, humanisti itd.
ISILovaca ima 50 000 u Iraku. Irackih sunita ima 10 000 000 (cifre navodim onako, nisu vazne, vjerovatno nisu ni tacne). Ta apsolutna radikalna manjina se nametnula i oni tuze i sude po svojim uvjerenjima. Velika vecina muslimana u Iraku ne zeli zlo nevinom covjeku, ali ko ih pita. Sta vrijedi jezidima sto ih vecina muslimana ne bi povrijedila kada su ih neki drugi muslimani poklali, pobacali u masovne grobnice, a zenama trguju i prodaju ih spodobama koje ih neprestano siluju.

M_l, Nasa i Towlie ne bi izasli na proteste ako bi se nametnula snaga koja bi u BiH uspostavila serijat. Za mene i Lucifera vece zlo ne treba. Za homoseksualce cije pravo na seksualnu orjentaciju srcano branim, iako ih ne volim vidjeti (nesto iznutra me odbija i krivo mi je zbog toga), takvu uredjenje znaci sigurnu smrt ako ostanu dosljedni sebi.
Kikibombona

#110 Re: Muzika dok je ezan

Post by Kikibombona »

nasa wrote:Ali neki razlog ima zbog kojeg se toliko zamarate religijama.

Ama, ne zamaramo, uopste, ni blizu kao vi. :-D

Ja ovdje navrnem periodicno, kada me spuca neka inspiracija. U krugu porodice i prijatelja ovu diskusiju nametnim tek ponekad. Sam sa sobom nikada o tome ne razmisljam. Dakle, kada bi uzela neki prosjek, mozda sam potrosio manje od minute po danu svoga zivota na temu religija. Nije puno s obzirom na problem koji u religijama vidim. Vise vremena sam potrosio na politiku koja nas razdire, puno, puno, puno vise.... I danas torosim.... Jbg, namece se konstantno.
DaysleepeR

#111 Re: Muzika dok je ezan

Post by DaysleepeR »

Kikibombona wrote:
m_l wrote:u vjeru nema prisile
Ima U vjeri. Mnogi ljudi su zatoceni u islamu, ne smiju ga napustiti jer je kaznjivo. Logor!

A u ovome ima elemenata dehumanizacije koja ISILu i slicnima olaksava genocid nad jezidima i slicnim grupama...

https://islamu.wordpress.com/kuran/sura ... pokajanje/

Pokvareni, zli, ovakvi - onakvi.... Najveci moguci sljam....

I kako da musliman ne stvori odbojnost/odvratnost prema 'mnogoboscima' kada ovo pricita?

Puno je lakse ubiti nekoga koga dozivljavas kao odvratnu pojavu, kao zlo, kao izdajnika, kao Alahovog neprijatelja.....

Kada vjerski fanatik ubija 'mnogobosca', 'ne ubija oca dvoje djece, automehanicara po struci, covjeka koji ima porodici u prijatelju, ljude koji ga vole i postuju...'.... On ubija Alahovog neprijatelja!

Ovaj gore link i napisano u njemu je cisto ZLO!
post godine na ovom podforumu, svaka ti čast
salik79

#112 Re: Muzika dok je ezan

Post by salik79 »

prenosnik wrote:
salik79 wrote:@prenosnik

O kakvom umiranju od gladi govoris?
u kur'anu nije spomenuto izgladnjivanje preljubnica, u pravu si. spomenuto je njihovo zatvaranje u kuce dok ih smrt ne umori.

Kada neke od žena vaših blud počine, zatražite da to protiv njih četverica od vas posvjedoče, pa ako posvjedoče, držite ih u kućama sve dok ih smrt ne umori ili dok im Allah ne nađe izlaz neki.

A ako dvoje to učine, izgrdite ih; pa ako se pokaju i poprave, onda ih na miru ostavite, jer Allah prima pokajanje i samilostan je.

Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udara biča, svakog od njih, i neka vas pri vršenju Allahovih propisa ne obuzima prema njima nikakvo sažaljenje, ako u Allaha i u onaj svijet vjerujete, i neka kažnjavanju njihovu jedna skupina vjernika prisustvuje!

One koji okrive poštene žene, a ne dokažu to s četiri svjedoka, sa osamdeset udaraca biča izbičujte i nikada više svjedočenje njihovo ne primajte; to su nečasni ljudi,

A oni koji okrive svoje žene, a ne budu imali drugih svjedoka, nego su samo oni svjedoci, potvrdiće svoje svjedočenje zakletvom Allahom, i to četiri puta da zaista govore istinu,َ a peti put da ih pogodi Allahovo prokletstvo, ako lažu!

A ona će kazne biti pošteđena, ako se četiri puta Allahom zakune da on, doista, laže, a peti put da je stigne Allahova srdžba, ako on govori istinu!
sigh

#113 Re: Muzika dok je ezan

Post by sigh »

Kikibombona wrote:
nasa wrote:Nemojte se ljutiti ali ste presmjesni, cuj treba raskrinkavati religije, opasnost itd.

ISILovaca ima 50 000 u Iraku. Irackih sunita ima 10 000 000 (cifre navodim onako, nisu vazne, vjerovatno nisu ni tacne). Ta apsolutna radikalna manjina se nametnula i oni tuze i sude po svojim uvjerenjima. Velika vecina muslimana u Iraku ne zeli zlo nevinom covjeku, ali ko ih pita. Sta vrijedi jezidima sto ih vecina muslimana ne bi povrijedila kada su ih neki drugi muslimani poklali, pobacali u masovne grobnice, a zenama trguju i prodaju ih spodobama koje ih neprestano siluju.

M_l, Nasa i Towlie ne bi izasli na proteste ako bi se nametnula snaga koja bi u BiH uspostavila serijat. Za mene i Lucifera vece zlo ne treba. Za homoseksualce cije pravo na seksualnu orjentaciju srcano branim, iako ih ne volim vidjeti (nesto iznutra me odbija i krivo mi je zbog toga), takvu uredjenje znaci sigurnu smrt ako ostanu dosljedni sebi.
Bravo. To i jeste zapravo pravi problem. Svakako da su i radikalni bilo koje vrste opasni ali veliki dio muslimana ( i tu ne pricam o 2-3 % ) nema visoko misljenje o ljudskim pravima. :wink:
L u c i f e r

#114 Re: Muzika dok je ezan

Post by L u c i f e r »

nasa wrote:Ali neki razlog ima zbog kojeg se toliko zamarate religijama.

ja se ne zamaram uopste

ali mi je vrlo fascinantan fenomen da ljudi vjeruju u bajke

i cudim se samom sebi sto sam nekad bio takav
insomnia78

#115 Re: Muzika dok je ezan

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
prenosnik wrote:
salik79 wrote:@prenosnik

O kakvom umiranju od gladi govoris?
u kur'anu nije spomenuto izgladnjivanje preljubnica, u pravu si. spomenuto je njihovo zatvaranje u kuce dok ih smrt ne umori.

Kada neke od žena vaših blud počine, zatražite da to protiv njih četverica od vas posvjedoče, pa ako posvjedoče, držite ih u kućama sve dok ih smrt ne umori ili dok im Allah ne nađe izlaz neki.

A ako dvoje to učine, izgrdite ih; pa ako se pokaju i poprave, onda ih na miru ostavite, jer Allah prima pokajanje i samilostan je.

Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udara biča, svakog od njih, i neka vas pri vršenju Allahovih propisa ne obuzima prema njima nikakvo sažaljenje, ako u Allaha i u onaj svijet vjerujete, i neka kažnjavanju njihovu jedna skupina vjernika prisustvuje!

One koji okrive poštene žene, a ne dokažu to s četiri svjedoka, sa osamdeset udaraca biča izbičujte i nikada više svjedočenje njihovo ne primajte; to su nečasni ljudi,

A oni koji okrive svoje žene, a ne budu imali drugih svjedoka, nego su samo oni svjedoci, potvrdiće svoje svjedočenje zakletvom Allahom, i to četiri puta da zaista govore istinu,َ a peti put da ih pogodi Allahovo prokletstvo, ako lažu!

A ona će kazne biti pošteđena, ako se četiri puta Allahom zakune da on, doista, laže, a peti put da je stigne Allahova srdžba, ako on govori istinu!
Pa kako dodje do kamenovanja?
salik79

#116 Re: Muzika dok je ezan

Post by salik79 »

Zato sam i napisao da kamenovanje veze sa zivotom nema, isto kao i smaknuce zbog apostazije.
nasa

#117 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

Ma hajde ti i nisi neki tezak lik, znas biti na momente :D ali ovdje pricamo o konstantnom trazenju loseg, svadjanju itd.sve s istim ljudima...zona sumraka...
kontam, 'nako iskreno kako vam se da...hajd' ja vjerujem pa, a dosadi i meni bas...
to mi je fenomen, ne znam stvarno ali bas ne vjerujem da bih toliko razmisljala o religijama da nisam vjernik...
insomnia78

#118 Re: Muzika dok je ezan

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:Zato sam i napisao da kamenovanje veze sa zivotom nema, isto kao i smaknuce zbog apostazije.
Ma znam
Nego, po tebi, kako dodje do toga
salik79

#119 Re: Muzika dok je ezan

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:Zato sam i napisao da kamenovanje veze sa zivotom nema, isto kao i smaknuce zbog apostazije.
Ma znam
Nego, po tebi, kako dodje do toga
Dragi Allah zna. Uglavnom, ko god kaze da je to propisana kazna - LAZE! Inace, masu ubacenih stvari pripisujem Umejevicima i njihovoj ulemi.
L u c i f e r

#120 Re: Muzika dok je ezan

Post by L u c i f e r »

nasa wrote:Ma hajde ti i nisi neki tezak lik, znas biti na momente :D ali ovdje pricamo o konstantnom trazenju loseg, svadjanju itd.sve s istim ljudima...zona sumraka...
kontam, 'nako iskreno kako vam se da...hajd' ja vjerujem pa, a dosadi i meni bas...
to mi je fenomen, ne znam stvarno ali bas ne vjerujem da bih toliko razmisljala o religijama da nisam vjernik...
nisam vala ni na momente :D :razz:
prenosnik

#121 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

Evo i ove vjernici koje poznajem, svi ce radije sa mnom na vopi nego u dzamiju, a uvrijedili bi se da im kazes da nisu muslimani. :D Al to ne smatram losim, naprotiv.... Ljudi su iz vjere uzeli koliko im treba, da si malo olaksaju ovozemaljski zivot. Od takvih vjernika, kakvi su prijatelji na koje mislim, nikoga glava nece zaboliti, nikome nista nece nametiti, nikoga na vjeru prisiljavati.
Last edited by prenosnik on 23/04/2015 15:24, edited 1 time in total.
insomnia78

#122 Re: Muzika dok je ezan

Post by insomnia78 »

prenosnik wrote:
salik79 wrote:
Dragi Allah zna. Uglavnom, ko god kaze da je to propisana kazna - LAZE! Inace, masu ubacenih stvari pripisujem Umejevicima i njihovoj ulemi.
sto onda sliku lazova drzis na avataru? nije zabranjeno drzati slike lazova na avataru, ali, razumijes...:)

covjek uveo kamenovanje kao kaznu za bracni preljub, pa nakon par godina pod pritiskom zapada preporucio da se zamijeni drugom vrstom smrtne kazne (u pravilu vjesanje), pa narednih 30-ak godina u praksi se u 21. vijeku u siitskom homeinijevom iranu kazne sprovodile kao kamenovanja i vjesanja. ko podvali homeiniju, a ko podvali homeinija tebi onda?

mislim, jasno je meni da je lako odreci se hadisa jer su problematicni, ali je problem sto se to ne moze hirurski uciniti, a da se ne narusi integralnost ili tacnost kur'ana.

bez hadisa ne bi znao ni koliko namaza dnevno imas, ni kako ih klanjati. nisi mi nista odgovorio u pogledu toga, zabrane alkohola itd.

s druge strane, ako hadise gledas kao istorijsku gradju, ne nuzno tacnu, ipak je previse njih i drugih istorijskih zapisa o kamenovanju kao izvornomuslimanskoj i ranomuslimanskoj i kasnijoj praksi.
Pa zar Kur'an nije savrsen i uputa jasna?
Korisnik imena

#123 Re: Muzika dok je ezan

Post by Korisnik imena »

A sto se ezan ne utisa, dok narod muziku slusa? :D
Koliko znam, sekularna smo drzava, jos uvijek.......
prenosnik

#124 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

Evo i ove vjernici koje poznajem, svi ce radije sa mnom na vopi nego u dzamiju, a uvrijedili bi se da im kazes da nisu muslimani. :D Al to ne smatram losim, naprotiv.... Ljudi su iz vjere uzeli koliko im treba, da si malo olaksaju ovozemaljski zivot. Od takvih vjernika, kakvi su prijatelji na koje mislim, nikoga glava nece zaboliti, nikome nista nece nametiti, nikoga na vjeru prisiljavati.
Last edited by prenosnik on 23/04/2015 15:23, edited 1 time in total.
texiller

#125 Re: Muzika dok je ezan

Post by texiller »

djeco ne benavite.... ima gdje se možeš raspitati o tome šta je ispravno a šta nije u vrijeme ezana i je li muzika ok po islamu...
to forum na klixu sigurno nije....
Post Reply