Neće trošiti rashladnu tekućinu sve i da nemaš termostata nikako, nego priučeni plinugrađivači ne spoje sve dovoljno dobro što trebaju i kako trebaju, pa antifriz curi...pomalo... Pa ga dosipaš pomalo, pa se ganjaš sa servisom da ti to poprave dok razmišljaš da li i koliko fali antifriza, hoće li se pregrijati mašina i sl. To su te plinske čarolije, zaboraviš na ostale životne probleme_BataZiv_0809 wrote:Termostat mi je bio ciknuo.drndalo wrote: Ovo boldirano je prilično loša strana, što možeš zahvaliti tim drkadžijama kod kojih si ugrađivao.
O kakvoj potrosnji rashladne pricamo...? Ni jedan auto ne bi trebao da trosi rashladnu... Ako trosi, ima neki problem... Bez obzira na gorivo...
Ispocetka sam mislio da je povecanja potrosnja antifriza zbog vise temperature izgaranja plina, medjutim kada su temperature pale, vidio sam da je termostat otisao u vjecna lovista. Zamijenio sam ga prije 2 sedmice i sad je sve u normali.
Greskom sam to spomenuo na ovoj temi, valjda sam ostao pod utiskom![]()
LPG? Ne razumijem.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#101 Re: LPG? Ne razumijem.
-
jefferson
#102 Re: LPG? Ne razumijem.
Ma to je, nasa kultura rada, ono: hajde moze to i ovako. Sve moze kod nas.530i wrote:Neće trošiti rashladnu tekućinu sve i da nemaš termostata nikako, nego priučeni plinugrađivači ne spoje sve dovoljno dobro što trebaju i kako trebaju, pa antifriz curi...pomalo... Pa ga dosipaš pomalo, pa se ganjaš sa servisom da ti to poprave dok razmišljaš da li i koliko fali antifriza, hoće li se pregrijati mašina i sl. To su te plinske čarolije, zaboraviš na ostale životne probleme_BataZiv_0809 wrote:Termostat mi je bio ciknuo.drndalo wrote: Ovo boldirano je prilično loša strana, što možeš zahvaliti tim drkadžijama kod kojih si ugrađivao.
O kakvoj potrosnji rashladne pricamo...? Ni jedan auto ne bi trebao da trosi rashladnu... Ako trosi, ima neki problem... Bez obzira na gorivo...
Ispocetka sam mislio da je povecanja potrosnja antifriza zbog vise temperature izgaranja plina, medjutim kada su temperature pale, vidio sam da je termostat otisao u vjecna lovista. Zamijenio sam ga prije 2 sedmice i sad je sve u normali.
Greskom sam to spomenuo na ovoj temi, valjda sam ostao pod utiskom![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#103 Re: LPG? Ne razumijem.
Zamjenom termostata, problem je nestao.530i wrote:
Neće trošiti rashladnu tekućinu sve i da nemaš termostata nikako, nego priučeni plinugrađivači ne spoje sve dovoljno dobro što trebaju i kako trebaju, pa antifriz curi...pomalo... Pa ga dosipaš pomalo, pa se ganjaš sa servisom da ti to poprave dok razmišljaš da li i koliko fali antifriza, hoće li se pregrijati mašina i sl. To su te plinske čarolije, zaboraviš na ostale životne probleme
-
jefferson
#104 Re: LPG? Ne razumijem.
Vjerovatno crijevo koje se moralo skidati da bi se termostat zamjenio nije bilo zategnuto kako treba. Kada je termostat zamjenjen i crijevo je stegnuto i rjesen je problem. Nista novo, to se desava stalno._BataZiv_0809 wrote:Zamjenom termostata, problem je nestao.530i wrote:
Neće trošiti rashladnu tekućinu sve i da nemaš termostata nikako, nego priučeni plinugrađivači ne spoje sve dovoljno dobro što trebaju i kako trebaju, pa antifriz curi...pomalo... Pa ga dosipaš pomalo, pa se ganjaš sa servisom da ti to poprave dok razmišljaš da li i koliko fali antifriza, hoće li se pregrijati mašina i sl. To su te plinske čarolije, zaboraviš na ostale životne probleme