LPG? Ne razumijem.

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

530i

#101 Re: LPG? Ne razumijem.

Post by 530i »

_BataZiv_0809 wrote:
drndalo wrote: Ovo boldirano je prilično loša strana, što možeš zahvaliti tim drkadžijama kod kojih si ugrađivao.
O kakvoj potrosnji rashladne pricamo...? Ni jedan auto ne bi trebao da trosi rashladnu... Ako trosi, ima neki problem... Bez obzira na gorivo...
Termostat mi je bio ciknuo.

Ispocetka sam mislio da je povecanja potrosnja antifriza zbog vise temperature izgaranja plina, medjutim kada su temperature pale, vidio sam da je termostat otisao u vjecna lovista. Zamijenio sam ga prije 2 sedmice i sad je sve u normali.

Greskom sam to spomenuo na ovoj temi, valjda sam ostao pod utiskom :izet: :D
Neće trošiti rashladnu tekućinu sve i da nemaš termostata nikako, nego priučeni plinugrađivači ne spoje sve dovoljno dobro što trebaju i kako trebaju, pa antifriz curi...pomalo... Pa ga dosipaš pomalo, pa se ganjaš sa servisom da ti to poprave dok razmišljaš da li i koliko fali antifriza, hoće li se pregrijati mašina i sl. To su te plinske čarolije, zaboraviš na ostale životne probleme :oops:
jefferson

#102 Re: LPG? Ne razumijem.

Post by jefferson »

530i wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
drndalo wrote: Ovo boldirano je prilično loša strana, što možeš zahvaliti tim drkadžijama kod kojih si ugrađivao.
O kakvoj potrosnji rashladne pricamo...? Ni jedan auto ne bi trebao da trosi rashladnu... Ako trosi, ima neki problem... Bez obzira na gorivo...
Termostat mi je bio ciknuo.

Ispocetka sam mislio da je povecanja potrosnja antifriza zbog vise temperature izgaranja plina, medjutim kada su temperature pale, vidio sam da je termostat otisao u vjecna lovista. Zamijenio sam ga prije 2 sedmice i sad je sve u normali.

Greskom sam to spomenuo na ovoj temi, valjda sam ostao pod utiskom :izet: :D
Neće trošiti rashladnu tekućinu sve i da nemaš termostata nikako, nego priučeni plinugrađivači ne spoje sve dovoljno dobro što trebaju i kako trebaju, pa antifriz curi...pomalo... Pa ga dosipaš pomalo, pa se ganjaš sa servisom da ti to poprave dok razmišljaš da li i koliko fali antifriza, hoće li se pregrijati mašina i sl. To su te plinske čarolije, zaboraviš na ostale životne probleme :oops:
Ma to je, nasa kultura rada, ono: hajde moze to i ovako. Sve moze kod nas.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#103 Re: LPG? Ne razumijem.

Post by _BataZiv_0809 »

530i wrote:
Zamjenom termostata, problem je nestao.
jefferson

#104 Re: LPG? Ne razumijem.

Post by jefferson »

_BataZiv_0809 wrote:
530i wrote:
Zamjenom termostata, problem je nestao.
Vjerovatno crijevo koje se moralo skidati da bi se termostat zamjenio nije bilo zategnuto kako treba. Kada je termostat zamjenjen i crijevo je stegnuto i rjesen je problem. Nista novo, to se desava stalno.
Post Reply