al gotovo je, cim je dospjelo do foruma na klixu cijela bosna zna u roku od 48h kakve su im namjere!
Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
- @mba
#101 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
sad im jos krivo sto je saff pisao o njihovom dijelovanju, pa su putem dnevnog lista krenuli u propaganadni napad ala radikalni islamisti prijete bracnom paru iz gorazda 
al gotovo je, cim je dospjelo do foruma na klixu cijela bosna zna u roku od 48h kakve su im namjere!
Last edited by @mba on 18/12/2014 22:53, edited 1 time in total.
- bach
#102 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Zato što Bošnjaci ne znaju voditi biznise. Svi iole značajniji bošnjački biznisi su propali...sadie_forever wrote:Zasto Gorazde daje ovoliko zemlje krscanskim misionarima iz Amerike? pored toliko bosnjaka koji bi mogli otvoriti biznis ili bar nekoj neutralnoj organizaciji? uz to se reklamiraju ovo dvoje po medijima,recimo na klixu.ko gura krscanske misionare ?? zasto IZ ne reaguje?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/amerikan ... /141130109
- SaraFina
#103 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Najbolje dron da puste po Gorazdu sa zastavom.
To je najbezbolniji način
To je najbezbolniji način
-
TheMule
#104 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Ama nije to neka tajna. Ovdje se pise razotkrili, ovo ono. Misionari idu u druge zemlje potpuno otvoreno.
- SaraFina
#105 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
bach wrote:Zato što Bošnjaci ne znaju voditi biznise. Svi iole značajniji bošnjački biznisi su propali...sadie_forever wrote:Zasto Gorazde daje ovoliko zemlje krscanskim misionarima iz Amerike? pored toliko bosnjaka koji bi mogli otvoriti biznis ili bar nekoj neutralnoj organizaciji? uz to se reklamiraju ovo dvoje po medijima,recimo na klixu.ko gura krscanske misionare ?? zasto IZ ne reaguje?
Nije valjda?
Lijanović je dokaz tvoje teze?
Lako je voditi biznis iz Širokog ( kad se nije ratovalo kao u Sarajevu )i kad se pokupila prestavništva/zastupništva od dječijih pelena do čokolade Milka ili buena.
- reis1
#106 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
bach wrote:Zato što Bošnjaci ne znaju voditi biznise. Svi iole značajniji bošnjački biznisi su propali...sadie_forever wrote:Zasto Gorazde daje ovoliko zemlje krscanskim misionarima iz Amerike? pored toliko bosnjaka koji bi mogli otvoriti biznis ili bar nekoj neutralnoj organizaciji? uz to se reklamiraju ovo dvoje po medijima,recimo na klixu.ko gura krscanske misionare ?? zasto IZ ne reaguje?
'Vako smo mi Bosnjaci naseljavali lukave latine, tj. dubrovacke svercere po Bistriku i Mejtasu, stotinama godina. Malo smo zastranili posljednjih 100-tinjak ljeta, al sad se to ponovo vraca na staro.
- bach
#107 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Nije se ratovalo ni u Visokom, pa nikom ništa...SaraFina wrote:bach wrote:Zato što Bošnjaci ne znaju voditi biznise. Svi iole značajniji bošnjački biznisi su propali...sadie_forever wrote:Zasto Gorazde daje ovoliko zemlje krscanskim misionarima iz Amerike? pored toliko bosnjaka koji bi mogli otvoriti biznis ili bar nekoj neutralnoj organizaciji? uz to se reklamiraju ovo dvoje po medijima,recimo na klixu.ko gura krscanske misionare ?? zasto IZ ne reaguje?
Nije valjda?
Lako je voditi biznis iz Širokog ( kad se nije ratovalo kao u Sarajevu )i kad se pokupila prestavništva/zastupništva od dječijih pelena do čokolade Milka ili buena.
http://forum.klix.ba/inferiornost-bosnj ... 89149.html
Čitaj i educiraj se...
- @mba
#108 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
TheMule wrote:Ama nije to neka tajna. Ovdje se pise razotkrili, ovo ono. Misionari idu u druge zemlje potpuno otvoreno.
pa zasto onda kriju da su doli da misioniraju po gorazdu??
Prije nastavka razotkrivanja njihovih misionarskih tragova, pitamo Stevea i Kim Reitz zašto kriju da u Goraždu borave radi širenja kršćanstva i zašto pokušavaju da zastraše Saff , da li vam je toliko stalo da se više ne bavio vašim likom i djelom?
Novi detalji o kršćanskom misionarstvu Stevea i Kim Reitz u Goraždu
BiH
Piše: Ramiz Hodžić
Saff je prošle sedmice objavio tekst o misionarskom djelovanju Amerikanaca Stevea i Kim Reitz u Goraždu. U spomenutom tekstu naveli smo relevantne izvore iz njihovih, kršćanskih izvora. Već sutradan, odmah nakon objavljivanja teksta u Saffu, Steve i Kim Reitz su krenuli sa brisanjem tragova o njihovoj kršćanskoj misiji u Goraždu. Ekspresno su pogasili internet stranice koje je Saff citirao kao dokaz o njihovom misionarstvu. Osim toga, uz pomoć Katoličke crkve preko mostarskog Dnevnog lista pokrenuli su kampanju protiv Saffovog pisanja. Tim povodom u Dnevnom listu je objavljen tekst pod naslovom “Žele protjerati Amerikance iz Goražda”, a u nastavku se konstatira da su se Steve i Kim Reitz našli “na udaru radikalnih islamskih skupina”.
Prije nastavka razotkrivanja njihovih misionarskih tragova, pitamo Stevea i Kim Reitz zašto kriju da u Goraždu borave radi širenja kršćanstva i zašto pokušavaju da zastraše Saff , da li vam je toliko stalo da se više ne bavio vašim likom i djelom?
A sada slijede novi dokazi o učešću Steve i Kim Reitz u pokušaju preobraćanja bošnjačke omladina na kršćanstvo. Ovaj put prenosimo dijelove ispovijesti Amerikanca Jeremija Jonesa, kršćanskog misionara i člana misionarske zajednice kojoj pripadaju i Steve i Kim Reitz. Jeremija Jones je kao misionar crkve Crossworld boravio u misiji u Goraždu tokom februara 2011., godine, i bio je gost misionarskog centra Nada, kojim upravljaju Steve i Kim Reitz u Goraždu. Kako bi obavjestio druge misionare o svom radu, Jeremi je napravio blog na internetu na kojem je izvještavao o radu kršćanskih misionara s omladinom u Goraždu. Jeremi je u detalje opisao aktivnosti koje misionari sprovode s goraždanskom djecom (uključujući sportske i edukativne aktivnosti), te je naglasio umiješanost Stevea i Kim Reitz u širenju kršćanstva u Bosni.
3408252911_5736b56846_z
U petak, 18. Februara 2011. godine Jeremi je objavio svoj prvi post, u kojem spominje da je u Bosni proveo čitavu sedmicu, te da je centar Nada centrala kršćanskih misionara u Goraždu.
„Ovo je moj prvi blog ikada! U Bosni sam već četiri dana i uživao sam u svakom od njih! Pohađam časove bosanskog jezika u Centru Nada (Hope Center) koji je glavna zgrada Crossworldove misionarske ispostave. Takođe razgovaram s mladim ljudima i upoznajem mnogo novih ljudi. U srijedu smo ja i 2 druga člana misionarskog tima imali trening s omladinskim košarkaškim klubom. Bilo je divno igrati se s djecom i raditi s njima, iako ja nisam njih razumio, oni su mogli mene razumjeti“, piše Jeremi.
„Steve i Kim Reitz su glavni misionari u Goraždu!“, ističe Jeremi u postu objavljenom 23. Februara. 2011.
„U utorak smo imali zajedničku jutarnju molitvu za naš misionarski tim i ljude kojima služimo i s kojima smo u svakodnevnom kontaktu. Ja, Tim i Goran smo potom išli u obilazak ‘nana’ (starica) koje su siromašne i kojima je potrebna pomoć. One su tako ljubazne i vole da vas ugoste kahvom i slatkiškima ili kolačima koje imaju kod sebe.
U utorak smo ja i Tim večerali s Steveom i Kim Reitz i njihovom porodicom. Oni su glavni misionari ovdje. Bilo je sjajno saznati više o njima i razgovarati s njima o Bosni“, kaže Jeremi.
„Nedjeljom smo zakazali crkvene obrede u 2 sata. Mislim da bi tako i Amerikanci trebali uraditi! Ali misa nije započela sve do 3 sata, jer Bosanci uvijek kasne. Pjevamo na bosanskom jeziku ili barem pokušavamo. A današnja poruka je bila iz Evanđelja po Ivanu, glava 8. Volim što smo imali opušten dan i slavili i učili o Bogu.“, piše Jeremi.
Jeremi ističe da se iza aktivnosti koje misionari sprovode za omladinu i djecu krije pokušaj njihovog vrbovanja u kršćanstvo. On ističe da je mnogim mladim ljudima prenijeta ideja kršćanstva i da se on nada će mnogi od njih napustili islam.
„Molite se za našu misiju ovdje. Veliki broj omladine i studenata je čuo riječi Jevanđelja, ali im se Bog još nije otkrio. Molite se da se njihove oči otvore i da će nas On iskoristiti da širimo misiju ljubavi Gospodnje“, piše Jeremi.
Misionar iz Amerike je spomenuo i neke svoje utiske o Bošnjacima, istakavši da se radi o neukom i tvrdoglavom narodu, koji je sklon kašnjenju i grubom odnosu prema drugima.
„Danas sam u jutarnjim satima imao i čas bosanskog jezika i pomagali smo jednoj članici naše misije po imenu Jo (ona je Britanka) da se useli u novi stan. Bilo je simpatično jer je i vlasnik stana pomagao i nisu nam dopustili da stvari razmjestimo kako smo željeli, oni žele da uvijek sve bude po njihovom. Bosanci često misle samo o sebi i žele da sve bude po njihovom, čak i kad se radi o čuvanju vrata da ljudi mogu proći ili bilo šta drugo što inače ne rade. Mogu se učiniti kao veoma bezobrazan, grub narod ukoliko ih ne poznajete.“
Screenshot_31
Screenshot_32
- SaraFina
#109 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
bach wrote:Nije se ratovalo ni u Visokom, pa nikom ništa...SaraFina wrote:bach wrote:
Zato što Bošnjaci ne znaju voditi biznise. Svi iole značajniji bošnjački biznisi su propali...
Nije valjda?
http://forum.klix.ba/inferiornost-bosn ... 89149.html
Čitaj i educiraj se...
Nemoj zezati?geografski polozaj i otvorenost putnih komunikacija Visokog i Hercegovine od 92-95 na istoj razini?
Plus ako su tako preduzimljivi Hrvati, zašto Hrvatska grca u duzničkom ropstvu a članica je i EU? Nisu sposobni doći do EU fondova namijenjenih razvoju. Turizam " grana privrede"?
Smjehotresan si! Fakat čitaj i educiraj se. Ili nauči geografiju makar.
Logično je valjda da je u HR stabilnija ekonomska situacija nego u BiH
Ali kao što rekoh zaradilo se preko nečije muke.
I prekinumo višeuzaludnu raspravu
Tvoja neutemeljena superiornost IDE na " jaja"
Last edited by SaraFina on 18/12/2014 23:18, edited 1 time in total.
- reis1
#110 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Katolici, iliti po novom Hrvati, vec 1000 godina kontroliraju trgovinu u Bosni i iz Bosne. Milenijum brate, znas koliko je to.bach wrote:
Nije se ratovalo ni u Visokom, pa nikom ništa...
http://forum.klix.ba/inferiornost-bosnj ... 89149.html
Čitaj i educiraj se...
Po meni nesto sto funkcionira 1000 godina nema potrebe mijenjati.
-
TheMule
#111 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Pa ne vidim gdje kriju? Imali u tim vasim tekstovima igdje direktrnog citata od njih gdje kazu "Nismo misionari"?@mba wrote:
Evo naso sam njihov citat iz tog Dnevnog Lista:
- Postoje veće vrijednosti od novca koji možda možemo zarađivati u Americi i udobnosti koju ona pruža –
To je njihov jedini citat. Ostalo je vjerovatno sve izmislio M. Osmovic ukljucujuci i glupost o islamskim fundamentalistima.
http://dnevni-list.ba/web1/zele-protjer ... z-gorazda/
- frontalni_kokuz
#112 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
mozda @mba misli da trebaju ici kroz Goražde sa megafonom i govoriti da su krscani.TheMule wrote:Pa ne vidim gdje kriju? Imali u tim vasim tekstovima igdje direktrnog citata od njih gdje kazu "Nismo misionari"?@mba wrote:
- Postoje veće vrijednosti od novca koji možda možemo zarađivati u Americi i udobnosti koju ona pruža –
To je njihov jedini citat. Ostalo je vjerovatno sve izmislio M. Osmovic ukljucujuci i glupost o islamskim fundamentalistima.
-
TheMule
#113 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Ja cisto sumnjam da je Dnevni List cak i zvao ove u Gorazdu na intervju. Tipicna Mostarska prica bazirana na politici i zavadjanju vjerskih zajednica.frontalni_kokuz wrote:mozda @mba misli da trebaju ici kroz Goražde sa megafonom i govoriti da su krscani.TheMule wrote:Pa ne vidim gdje kriju? Imali u tim vasim tekstovima igdje direktrnog citata od njih gdje kazu "Nismo misionari"?@mba wrote:
- @mba
#114 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
frontalni_kokuz wrote:mozda @mba misli da trebaju ici kroz Goražde sa megafonom i govoriti da su krscani.TheMule wrote:Pa ne vidim gdje kriju? Imali u tim vasim tekstovima igdje direktrnog citata od njih gdje kazu "Nismo misionari"?@mba wrote:
ne nisi me skonto, oni tvrde da nisu tu da bi misonirali,nego eto samo tako!
nigdje nisam rekao da moraju hodati po gorazdu sa megafonom!
- frontalni_kokuz
#115 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
[/quote]
nigdje nisam rekao da moraju hodati po gorazdu sa megafonom![/quote]
halali onda ljudino
Pošto mi u Goraždu većinom svi znamo ko su Amerikanci, a niti oni kriju,( u narodu poznati kako sektaši
) ovaj tekst o njima nam dodje ko šega. Recimo prije par godina kad je snijeg napado, ovaj Stiv je sam sa svojim bagerom čistio grad i nije nikakvu naknadu trazio. I na tv-u kad je bio neki prilog o njemu nešto je govorio o njegovoj vjeri kako mu nalaže pomaganje itd. u Goraždu su petnestak godina i jos ne znam nikoga da slijedi njihovu vjeru.
nigdje nisam rekao da moraju hodati po gorazdu sa megafonom![/quote]
halali onda ljudino
Pošto mi u Goraždu većinom svi znamo ko su Amerikanci, a niti oni kriju,( u narodu poznati kako sektaši
- drunken tiger
#116 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Na ovoj temi se najbolje vidi sva licemjernost i ograničenost Bošnjaka (postavljač teme je sigurno Bošnjak '93, dakle Bošnjak musliman). BiH je zemlja sa svim religijskim slobodama. Ako vam ne smeta agresivni Vehabizam koji je pustio korjenje u BiH i koji je prijetnja bh. društvu (teroristički napadi na policijsku stanicu u Bugojnu, pucanje na američku ambasadu u Sarajevu, odlazak na strana ratišta i sl.), zašto vam smeta propagiranje protestantizma? Licemjerje u najčišćem obliku!
-
Rizvan
#117 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Licemjerno je šutiti o ovome i kritički se ne osvrtati na kršćansko misionarstvo. U ovoj državi vehabizam je itekao izložen kritici i od strane medija i od strane običnog društva. Zašto da za kršćanstvo postoje dvostruka mjerila? Kršćansko misionarstvo je itekako opasno, samo treba pogledati Afriku i druge siromašne zemlje gdje oni djeluju. Kao posljedicu promovisanja celibata i borbe protiv kondoma i bilo kakve seksualne zaštite, zahvaljujući kršćanskim misionarima, danas u Africi cvjeta AIDS, neželjene trudnoće, sektaško nasilje, mnoge manjinske grupe poput homoseksualaca, izložene su nasilju i progonu itd. U promovisanju ovih radikalnih ideologija u Africi, naročito se ističu američke crkve.drunken tiger wrote:Na ovoj temi se najbolje vidi sva licemjernost i ograničenost Bošnjaka (postavljač teme je sigurno Bošnjak '93, dakle Bošnjak musliman). BiH je zemlja sa svim religijskim slobodama. Ako vam ne smeta agresivni Vehabizam koji je pustio korjenje u BiH i koji je prijetnja bh. društvu (teroristički napadi na policijsku stanicu u Bugojnu, pucanje na američku ambasadu u Sarajevu, odlazak na strana ratišta i sl.), zašto vam smeta propagiranje protestantizma? Licemjerje u najčišćem obliku!
Tako da, ono što je za mene licemjerno, je politika naših medija i promovisanja ovih dvoje kao nekog para fasciniranog Bosnom i Goraždem, a u suštini njihove su namjere sasvim druge.
- drunken tiger
#118 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Prije nego lupiš tako neku glupost trebao bi da znaš da je najraširenija religija u Africi Islam (prema World Book Encyklopedia) kojoj pripada 47% Afričkog naroda. Tako da to što si izvalo pada u vodu. Pričamo sada o činjenicamai stvarnom stanju.Rizvan wrote:Licemjerno je šutiti o ovome i kritički se ne osvrtati na kršćansko misionarstvo. U ovoj državi vehabizam je itekao izložen kritici i od strane medija i od strane običnog društva. Zašto da za kršćanstvo postoje dvostruka mjerila? Kršćansko misionarstvo je itekako opasno, samo treba pogledati Afriku i druge siromašne zemlje gdje oni djeluju. Kao posljedicu promovisanja celibata i borbe protiv kondoma i bilo kakve seksualne zaštite, zahvaljujući kršćanskim misionarima, danas u Africi cvjeta AIDS, neželjene trudnoće, sektaško nasilje, mnoge manjinske grupe poput homoseksualaca, izložene su nasilju i progonu itd. U promovisanju ovih radikalnih ideologija u Africi, naročito se ističu američke crkve.drunken tiger wrote:Na ovoj temi se najbolje vidi sva licemjernost i ograničenost Bošnjaka (postavljač teme je sigurno Bošnjak '93, dakle Bošnjak musliman). BiH je zemlja sa svim religijskim slobodama. Ako vam ne smeta agresivni Vehabizam koji je pustio korjenje u BiH i koji je prijetnja bh. društvu (teroristički napadi na policijsku stanicu u Bugojnu, pucanje na američku ambasadu u Sarajevu, odlazak na strana ratišta i sl.), zašto vam smeta propagiranje protestantizma? Licemjerje u najčišćem obliku!
Tako da, ono što je za mene licemjerno, je politika naših medija i promovisanja ovih dvoje kao nekog para fasciniranog Bosnom i Goraždem, a u suštini njihove su namjere sasvim druge.
-
Rizvan
#119 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Prije nego što kreneš spuštati nekome da izvaljuje gluposti, trebao bi uklučiti mozak i razmisliti o tematici o kojoj se razgovara, jer trenutno jedino ko ovdje lupa gluposti si ti!drunken tiger wrote: Prije nego lupiš tako neku glupost trebao bi da znaš da je najraširenija religija u Africi Islam (prema World Book Encyklopedia) kojoj pripada 47% Afričkog naroda. Tako da to što si izvalo pada u vodu. Pričamo sada o činjenicamai stvarnom stanju.
A kada govorimo o činjenicama, ova mapa prikazuje činjenično stanje:

U većinski muslimanskim zemljama (Egipat, Alžir, Maroko), broj zaraženih u populaciji od 15-49 godina ne prelazi više od 0.10%, dok u većinski kršćanskim zemljama, tipa Bocvane, Namibije, Zambije, gdje haraju kršćanski misionari, zaraženo je oko 20-37% posto ukupne populacije od 15-49 godina.
Toliko o činjenicama.
- drunken tiger
#120 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Po tvojoj pokvarenoj logici u više od pola svijeta ( svjetske popiulacije) bi bilo zaraženo HIV-om jer je taj dio populacije kršćanska populacija. To što ti pokušavaš da HIV vežeš s kršćanstvom ne stoji i nema smisla. Opet činjenice. Većinski dio populacije u svijetu je kršćanska poplacija pa opet nisu svi zaraženi HIV-om. Problem s Afrikom nema veze s kršćanstvom, ne znam odakle ti ideja da to dvoje vežeš.Rizvan wrote:Prije nego što kreneš spuštati nekome da izvaljuje gluposti, trebao bi uklučiti mozak i razmisliti o tematici o kojoj se razgovara, jer trenutno jedino ko ovdje lupa gluposti si ti!drunken tiger wrote: Prije nego lupiš tako neku glupost trebao bi da znaš da je najraširenija religija u Africi Islam (prema World Book Encyklopedia) kojoj pripada 47% Afričkog naroda. Tako da to što si izvalo pada u vodu. Pričamo sada o činjenicamai stvarnom stanju.
A kada govorimo o činjenicama, ova mapa prikazuje činjenično stanje:
U većinski muslimanskim zemljama (Egipat, Alžir, Maroko), broj zaraženih u populaciji od 15-49 godina ne prelazi više od 0.10%, dok u većinski kršćanskim zemljama, tipa Bocvane, Namibije, Zambije, gdje haraju kršćanski misionari, zaraženo je oko 20-37% posto ukupne populacije od 15-49 godina.
Toliko o činjenicama.
- JThomas
#121 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
u demokratskom društvu principijelno nije moguće zabraniti širenje zabluda i sumanutih ideja. na svakome je na šta će se primiti ili neće.
- Kikibombona
#122 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Jos jedna tema koja potvrdjuje da su religije iskonsko zlo. vjeciti generator netrepeljivosti, zlobe, podlosti, mrznje i cega ne....JThomas wrote:u demokratskom društvu principijelno nije moguće zabraniti širenje zabluda i sumanutih ideja. na svakome je na šta će se primiti ili neće.
To je tako oduvijek i bice dok religije postoje!
Covjecanstvo ima samo stetu od semitske ublehe zvane monoteizam!
-
Rizvan
#123 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Mojoj pokvarenoj logicidrunken tiger wrote: Po tvojoj pokvarenoj logici u više od pola svijeta ( svjetske popiulacije) bi bilo zaraženo HIV-om jer je taj dio populacije kršćanska populacija. To što ti pokušavaš da HIV vežeš s kršćanstvom ne stoji i nema smisla. Opet činjenice. Većinski dio populacije u svijetu je kršćanska poplacija pa opet nisu svi zaraženi HIV-om. Problem s Afrikom nema veze s kršćanstvom, ne znam odakle ti ideja da to dvoje vežeš.
To što ti imaš problema sa logičkim razmišljanjem, ne znači da je moja logika pokvarena. Američki kršćanski misionari i Katolička crkva su danas najodgovorniji za širenje AIDS-a u subsaharskoj Africi. Kao posljedica njihove borbe protiv kondoma, seksualne zaštite općenito i pobačaja, danas u Africi imamo na milione zaraženih i siročadi. A da ne govorim o njihovom širenju mržnje i nasilja prama homoseksualcima. Kršćanski misionari i njihovi sponzori sa Zapada ulažu ogroman novac u to područje da bi vršili uticaj na lokane vlasti i realizovali svoje ekstremne ideologije koje im na Zapadu više ne prolaze.
-
chupacabra
#124 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
Na ovoj temi takodje isplivaju svi ksenofobi i sovinisti kao naprimjer ti, koji jedva cekaju komentare nekih anonimusa da potvrde svoje subjektivne generalizacije i netrpeljivost prema drugom i drugacijem. Ako ti je forum mjerilo za citav jedan narod onda to vise govori o tebi. Kad vec potezes za Bosnjake, ovaj lik misionar vec zivi u Gorazdu vec cini mi se 10 ili 15 godina (neka me neko ispravi ako je netacan podatak) i ima odlicne odnose sa lokalnim stanovnistvom. Da Bosnjacima smeta, davno bi ga istjerali. To sto se Saff-u ne svidja, to je Saff-ov problem.drunken tiger wrote:Na ovoj temi se najbolje vidi sva licemjernost i ograničenost Bošnjaka (postavljač teme je sigurno Bošnjak '93, dakle Bošnjak musliman). BiH je zemlja sa svim religijskim slobodama. Ako vam ne smeta agresivni Vehabizam koji je pustio korjenje u BiH i koji je prijetnja bh. društvu (teroristički napadi na policijsku stanicu u Bugojnu, pucanje na američku ambasadu u Sarajevu, odlazak na strana ratišta i sl.), zašto vam smeta propagiranje protestantizma? Licemjerje u najčišćem obliku!
Kad cemo svi svariti da zivimo u demokratiji koju smo sami birali. I krscanski misionari imaju pravo da djeluju koliko i svi drugi religijski propagatori. Koliko su u pravu ili krivu, to neka odlucuje onaj kojeg pokusavaju prevesti na svoja vjerovanja.
Ako je vec neko cvrst vjernik bilo koje religije, onda ga misionari koji vecinom djeluju miroljubivo, ne mogu pokolebati u tom vjerovanju.
I ne zapinji puno za Bosnjake, a pogotovu ove gorazdanske. Ako imas rodbine u Istocnoj Bosni, velika je vjerovatnoca da rade u nekim od mnogih industrijskih pogona u Gorazdu jer je to trenutno jedini ekonomski funkcionalni dio na istoku bosanske zemlje gdje ljudi zaradjuju plate (ukljucujem tu naravno i cijeli istocni RS da nema zabune). I tu se Srbi, Bosnjaci, misionari i ostali odlicno slazu jer ih je ekonomska muka na to natjerala. Traze samo da ih se ostavi na miru. Toliko.
- JThomas
#125 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja
nažalost, i saffovanje je demokratija. a tačno je da misionara svih denominacija ima svuda po bosni i nikome ne smetaju.