EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post Reply
SaraFina

#101 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:
:D

Meni to nije smiješno ..

Vidjela sam turkofilne Bosance ali Rusofilne još ne.

Uglavnom ako nam prizeljkuješ scenariji Ukrajine prizivaj Rusiju.

Ovo najozbiljnije mislim.

Imala je ova drzava kroz istoriji dovoljno scenarija, ne treba joj vise :D

Ja ti odgovorno tvrdim da Rusi nisu dobri momci i saveznici sa šubarama iz partizanskih filmova, gdje redovito " naši partizani" i njihovi nadmudre glupe Švabe.

A ti kako zeliš..
vade_mecum

#102 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by vade_mecum »

de malo manje paranoje, cijela tema mi zvuci kao "celi svet se urotio protiv nas" tj protiv cijelih 3.5 milona sake jada. nije EU cvjecka ali ima nesto i do nas.
Gojeni H

#103 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Gojeni H »

SaraFina wrote: Daj mi molim te nabroj te turske investicije i buduće planove koje ona ima na Balkanu.

Turska ima odredjene povlastice u suglasnosti sa USA. Preko nas zeli ostvariti utjecaj u Evropi.

Ako ti misliš da Turska bilo što radi u BiH a da nije u njenu korist u grdnoj si zabludi.

Meni ne pada uzgred na pamet skuziti bilo Turcima bilo Rusima za povećanje njihovog utjecaja na ove prostore.

Ako će nas već moderno kolonizirati neka to budu zemlje koje znaju stoljecima.

A ne Turska.

Što ti je Turska ostavila nakon 500 godina na ovim prostorima? Par mostova urušenih i dzamija?
Znam da pitanje nije namijenjeno meni, ali kakva ti je to ba logika?
Pa svako ko ulaze, ulaze iz interesa. Radi cega drugog ce ulagati, ljubavi prema Neretvi ili Igman planini? :-)
Fakat ti ne begenisem ovu pricu.

Postavljao sam ranije ali nece mi biti mrsko opet

http://www.sisecam.ba/
http://www.natron-hayat.ba/

Radi se o turskim visemilionskim investicijama u totalno propale firme. A danas obje firme uspjesno posluju i u njima radi na stotine ljudi koji izdrzavaju svoje porodice. I sta bi mi sad trebali? Radi srpsko-hrvatskog haka i komunistickih prica o "mrskim Turcima" od prije 150 godina da mahanisemo ovaj poklon ... jer za radnike ovih firmi, ovo je zaista bio poklon koji je Allah poslao k'o rukom na zemlju.

Nas ne treba niko kolonizirati. Covjek koji ima samopostovanja nece to dozvoliti pa makar morao glavom platiti.
Ali ko god zeli da ulaze u ovu zemlju i zaposljava nase ljude, njega treba 3 puta na rukama oko sebilja pronosat'.
SaraFina

#104 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by SaraFina »

NisamJaOnJE wrote:

:lol: :lol: :lol:

IDI HEKLAJ.
Ja mislim da nekim poput tebe treba i pristup internetu ograničiti :D

No eto.. Uzgred heklanje danas nije nuzno da budem dobra udavača, ako imam miraz :D

A imam jelte!
Last edited by SaraFina on 13/11/2014 10:21, edited 1 time in total.
Gojeni H

#105 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Gojeni H »

NisamJaOnJE wrote:
IDI HEKLAJ.
Jesi to frajer? Ponizio elokventnu zenu govoreci joj da hekla?
Sve becka skola a iz Pripizdica otislo u jos vece ali se zovu EuroPripizdici.
bach

#106 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by bach »

SOCIJALIZAM:
Imaš dvije krave i jednu daš susjedu.

KOMUNIZAM:
Imaš dvije krave. Vlada ti uzme obje i da ti malo mlijeka.

FAŠIZAM:
Imaš dvije krave. Vlada ti uzme obje i strijelja te.

TRADICIONALNI KAPITALIZAM:
Imaš dvije krave. Prodaš jednu i kupiš bika.
Tvoje stado se množi i prihodi rastu.
Prodaš ih sve i planiraš mirovinu s velikom zaradom, ali u međuvremenu pukneš na burzi radi intervencije ICTUC (International Cow Trade Unlimited
Corporation).

SLOVENSKA KORPORACIJA
Ukradeš 2 krave iz Hrvatske. Shvatiš da nema dovoljno pašnjaka za 2 krave. Biznis propada. Zahtijevaš otvoren pristup na hrvatske pašnjake. Ne puštaš HR u EU-u, dok ti ne da pašnjake na kojima su pasle krave koje si ukrao. Podržava te cijeli EU. Krave su zbunjene i dezorijentirane. Ne daju mlijeka. Tužiš HR zbog defektnih krava. Dobiješ masnu odštetu. Happy end.

HRVATSKA KORPORACIJA:
Imaš dvije krave.
Parafiraš sa Slovencem sporazum po kojem mu ustupaš jednu kravu zabadava.
On ti cijelo vrijeme krade struju i napasa svoju stoku na tvojoj zemlji, a njegova banka tvrdi da su tvoji novci (koje je ona ukrala) pitanje sukcesije, u koju će se uključiti i ustupljena krava.
Onda kažeš da mu ne daš kravu.
Onda te on maltretira.
Za to vrijeme, dok se ti maltretiraš sa Slovencem, drugi susjedi (BiH, Sr i CG) prokuže da si zauzet i muzu tvoju drugu kravu, koja na koncu krepa. Međutim, dok su susjedi muzli tvoju kravu, nisu hranili svoje pa su im krepale.
Kao svaki dobar Hrvat, sretan si, jer su susjedima krepale dvije, a tebi samo jedna krava.
Onu koja ti je ostala, jer više nemaš love, staviš u IPO i prodas 25% Nijemcu uz 51% prava odlučivanja.
Nijemac ti ostavi kravu na hrani, brizi i da ju muzeš, a on pobire sve mlijeko.
Pusti te da se nadaš da budeš jednog dana član EU-a.
Grcaš u dugovima. Sljedecih 200 godina.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#107 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:

Ja ti odgovorno tvrdim da Rusi nisu dobri momci i saveznici sa šubarama iz partizanskih filmova, gdje redovito " naši partizani" i njihovi nadmudre glupe Švabe.

A ti kako zeliš..
A ja tebi odgovorno tvrdim da nema potrebe da me ubjedjujes u svoje nazore. Ne postoje dobri i losi momci, postoji samo interes. EU, Rusija, samo ih interes ovamo privlaci. Nema tu velike ralike

Rusi su makar dobri momci su bili 1945, tu cemo se sloziti.

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#108 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

Gojeni H wrote:
NisamJaOnJE wrote:
IDI HEKLAJ.
Iako je ovim postom stao na moju stranu, pridruzujem se osudi. Ne diraj mi SaraFinu, za nju ujedam :evil:
Umalo popisivac

#109 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Umalo popisivac »

Ja cu samo reci jos ovo. Ja stvarno ne zna ko je jadniji od vas. Ovi Turkofili ili ovi Rusofili umjesto da ste pametni i gledate svoj interes, kako na kraju krajeve i te zemlje gledaju svoj.
Opetja033

#110 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote: Rusi su makar dobri momci su bili 1945, tu cemo se sloziti.

Image
Nema ni tu slaganja. To je bio "pakt sa Djavolom", bas kao sto je i gospodin Churchill rekao. Cuj dobri momci a do 1945. godine pobili vise nevinih ljudi nego Hitler i Mussolini zajedno.

Nema istinskog mira u Europi i svijetu sve dok su Rusija i Kina u danasnjim granicama. Ali to je druga tema.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#111 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

Umalo popisivac wrote:Ja cu samo reci jos ovo. Ja stvarno ne zna ko je jadniji od vas. Ovi Turkofili ili ovi Rusofili umjesto da ste pametni i gledate svoj interes, kako na kraju krajeve i te zemlje gledaju svoj.
Ovo je ba forumska rasprava, nije glasanje u parlamentu :D Smiri se ba kume :thumbup:
Umalo popisivac

#112 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Gojeni H wrote:
NisamJaOnJE wrote:
IDI HEKLAJ.
kakva becka skola pa vidis da po forumu jedino sto radi jest bali po Turskoj. :D
Umalo popisivac

#113 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

_BataZiv_0809 wrote:
Umalo popisivac wrote:Ja cu samo reci jos ovo. Ja stvarno ne zna ko je jadniji od vas. Ovi Turkofili ili ovi Rusofili umjesto da ste pametni i gledate svoj interes, kako na kraju krajeve i te zemlje gledaju svoj.
Ovo je ba forumska rasprava, nije glasanje u parlamentu :D Smiri se ba kume :thumbup:
Pa smiren sam. :D I ja samo raspravljam i dao sam svoje misljenje. :D
stakasa

#114 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by stakasa »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:
Daj mi molim te nabroj te turske investicije i buduće planove koje ona ima na Balkanu.

Turska ima odredjene povlastice u suglasnosti sa USA. Preko nas zeli ostvariti utjecaj u Evropi.

Ako ti misliš da Turska bilo što radi u BiH a da nije u njenu korist u grdnoj si zabludi.

Meni ne pada uzgred na pamet skuziti bilo Turcima bilo Rusima za povećanje njihovog utjecaja na ove prostore.

A ne Turska.

Što ti je Turska ostavila nakon 500 godina na ovim prostorima? Par mostova urušenih i dzamija?
Pa ko to radi nesto na svoju stetu? Mislis da EU od nas nema koristi, a svi ostali imaju. Daj ba :run:

Ovo boldano-nidje veze. Osim toga prouci malo istoriju, narocito obrati paznje na lekcije "Kolonijalizam", a onda na "Rusko i Otomansko carstvo".
Kakve koristi EU ima od Bosne i Hercegovine?
Stoner

#115 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Stoner »

Gojeni H wrote:@stoner

Ostavi gudru, bavi se sportom, i malo izadji u prirodu ... upoznaj svoju domovinu da bi je vise volio. :D
Evo ti jos jednog primjera visemilionskih ulaganja u bosansku privredu od strane investitora iz Turske. Natronka bila na dnu prije investiranja iz Turske.

Natron uopšte nije ekonomski motivisana investicija.

Gdje su ostale investicije? Pa radi se o dvadeset godina čovječe. U tom periodu je Austrija tri do četiri puta više investirala u BiH pa im se niko od vazala ne uvlači u dupe.
Gojeni H

#116 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Gojeni H »

_BataZiv_0809 wrote:
Gojeni H wrote:
NisamJaOnJE wrote:
IDI HEKLAJ.
Iako je ovim postom stao na moju stranu, pridruzujem se osudi. Ne diraj mi SaraFinu, za nju ujedam :evil:
Ma nije bitno "ko je na ciju stranu". Ja se nisam s SF slozio oko turskih investiranja, ali kakve to ima veze sa pomanjkanjem osnovne kulture?
Ovaj lik nema sta drugo pa da sukne seksizmom.

Eto, sto ja raspravljam o ovakvim likovima, ba? :D
SaraFina

#117 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by SaraFina »

Gojeni H wrote:
SaraFina wrote: Daj mi molim te nabroj te turske investicije i buduće planove koje ona ima na Balkanu.

A ne Turska.

Znam da pitanje nije namijenjeno meni, ali kakva ti je to ba logika?
Pa svako ko ulaze, ulaze iz interesa. Radi cega drugog ce ulagati, ljubavi prema Neretvi ili Igman planini? :-)
Fakat ti ne begenisem ovu pricu.

Postavljao sam ranije ali nece mi biti mrsko opet

http://www.sisecam.ba/

Radi se o turskim visemilionskim investicijama u totalno propale firme. A danas obje firme uspjesno posluju i u njima radi na stotine ljudi koji izdrzavaju svoje porodice. I sta bi mi sad trebali? Radi srpsko-hrvatskog haka i komunistickih prica o "mrskim Turcima" od prije 150 godina da mahanisemo ovaj poklon ... jer za radnike ovih firmi, ovo je zaista bio poklon koji je Allah poslao k'o rukom na zemlju.

Nas ne treba niko kolonizirati. Covjek koji ima samopostovanja nece to dozvoliti pa makar morao glavom platiti.
Ali ko god zeli da ulaze u ovu zemlju i zaposljava nase ljude, njega treba 3 puta na rukama oko sebilja pronosat'.
Slazem se ja da su Turci i svi ostali pozeljni investitori, ali kao što rekoh izmedju Turskog i Ruskog utjecaja na ove prostore ja biram Evropski.

VI kako zelite. Ako vam je namjera djeci ostaviti poligon drzavicu za podkusurivanje a onda bujrum.

I da nas ne treba niko kolonijalizirali.

No ako već zivimo od para MMF-a onda je taj proces odavno u toku.
Pa zato treba izabrati alternativu i EU fondove koristiti poput Poljaka a ne porediti se sa najgorim ili vracati 500 godina unazad.

Investicije jesu ok ali prodor i politički utjecaj koji bi ih pratio nisu. Ni ruski ni turski.
Opetja033

#118 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Opetja033 »

NisamJaOnJE wrote: U Nato pakt mozemo jer tamo je i Turska i Albanija i Makednija ce biti uskoro. Ali to moraju Srbi da odobre.
Kako samo padate na demagogiju laktaskog vozda. Ne moraju oni nista odobriti niti je potrebno njihovo odobravanje. Referendum se odrzava na drzavnom nivou, sasvim je jasno da postoji vecina koja buducnost ove zemlje vidi u NATO paktu. Kraj price.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#119 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Rusi su makar dobri momci su bili 1945, tu cemo se sloziti.

Image
Nema ni tu slaganja. To je bio "pakt sa Djavolom", bas kao sto je i gospodin Churchill rekao. Cuj dobri momci a do 1945. godine pobili vise nevinih ljudi nego Hitler i Mussolini zajedno.

Nema istinskog mira u Europi i svijetu sve dok su Rusija i Kina u danasnjim granicama. Ali to je druga tema.
Churchill, onaj isti koji je glasao protiv primanja jevrejskih izbjeglica u VB? Sto je zagovarao atomsku bombu na Moskvu? Ma nije moguce, dobar co'jek :D

Malo smrdimo na fasizam aaaa?

Boldano je smjehotres. Pa bolan i ne bio SSSR je najvise ljudi izgubio u 2.sv. ratu i da ne bi Crvene Armije i njakog Staljingrada....al haj dosta od mene, ode ovo u sprdnju :D
Umalo popisivac

#120 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Opetja033 wrote:

Image

hitler je bar imao toliko razuma da ne ubija svoje. Staljin je s druge strane najvise ukopao upravo svojih sunarodnjaka. A sta su radili kad su usli u Berlin, od silovanja pa dalje je tema za sebe. Tad su bili upravo nuzno zlo, a kasnije samo zlo. Neka danasnje Rusije, protuteza je potrebna, al neka ih daleko od nas.
Last edited by Umalo popisivac on 13/11/2014 10:32, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#121 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

stakasa wrote: Kakve koristi EU ima od Bosne i Hercegovine?
Rudna bogatstva, rijecni potencijal, jeftina i obrazovana radna snaga, dobar geostrateski polozaj...Hocemo dalje :D
agnostic_front

#122 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by agnostic_front »

NisamJaOnJE wrote:U EU zele samo Hrvati. Mi i Srbi to ne zelimo.
Ko ste vi?
dalje

#123 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by dalje »

EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
... ja bih dodao "i muslimana!"

:-)
Umalo popisivac

#124 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

NisamJaOnJE wrote:
Svoj interes? Da nas Njemacka pomuze i dovuce na na ivicu bankrota kao sto je grcku a sada i hrvatsku? To je glupost. Njemacke firme bi samo ivozile u BiH a mi nemoze nista ponuditi. Dakle muzle bi nas godinama dok nebi bankrotirali a onda bi nam dali kredit isto kao grckoj. Jer ako nemas sta izvesti nemozes nista ni pokrenuti. Mozes samo raditi u Njemackoj firmi.

Onda radije raditi za Tursku. A Srbi neka rade za Ruse. U Nato pakt mozemo jer tamo je i Turska i Albanija i Makednija ce biti uskoro. Ali to moraju Srbi da odobre.

A Srbi kao sto vidimo ne zele u NATO. Sta se moze? Nista.
njemacka Grcku? haha. Pa Grci su falsificirali svoje ekonomske pokazatelje. Zivjeli daleko iznad svojih mogucnosti (jos im ovi dali novac, a oni se bune sto im ukidaju "trinestu placu" :D ) i spasila ih je upravo ta EU i Njemacka. Naravno, ne samo zbog Grka, vec zbog stabilnosti eurozone i eura.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#125 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

Umalo popisivac wrote:
hitler je bar imao toliko razuma da ne ubija svoje. Staljin je s druge strane najvise ukopao upravo svojih sunarodnjaka. A sta su radili kad su usli u Berlin, od silovanja pa dalje je tema za sebe. Tad su bili upravo nuzno zlo, a kasnije samo zlo. Neka danasnje Rusije, protiteza je potrebna, al neka ih daleko od nas.
Cuj Hitler imao razuma? Da ne ubija svoje? Sta Jevreji u Njemackoj nisu bili Nijemci?
Znaci moralno je ispravnije ubijati tudji narod nego svoj? Jedni su usli u Berlin, drugi su bacali atomske bombe, ali eto, razlika, jebiga :D
Post Reply