Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post Reply
edo_79

#101 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by edo_79 »

sema911s wrote:reis po cemu se ovaj pasat razlikuje od mnostva drugih pa da znas da je pratnja, na samom kraju video zapisa upalio je crveno-plavu diodu samo je jednom blinknulo, terenac i drugi sto su ga obisli sa desne trane nisu takodje pod blinkerima, sto ce se reci obicna vozila,
oni kao su vozila iz pratnje moraju na krovu upalit bubuljice sto nisu, snimatelj pravi prekrsaje a sta oni rade, od kuda njemu pravo da izadje iz auta i psuje, laje prijeti,

ko se vozi prema konjicu zana kako voze
Konačno jedan vozač koji poznaje pravila i propise..... Pogledajte boldano, bez treptalice, tj bez svjetlosnih i zvučnih znakova upozorenja oni su ništa drugo do obični učesnici u saobraćaju i nigdje ne piše da kad vidiš crnog pasata zatamnjenog u retrovizoru moraš sletit u kanal da bi propustio gospodu.....

@ zatezni stub
Hoće li neko objasniti neupućeni gdje piše da u koloni mora biti policijsko auto plavo-bijele boje sa rotacijom ili je sasvim jasno da i "obicna" vozila sa blinkerima predstavljaju tu istu pratnju.
Zar neko stvarno misli da bi institucija vlasti, kakva god ona bila, dozvolila da se koristi nesto nelegalno.
Nigdje nije rečeno da mora biti plavo bijele boje, ali pazi jednu stvar i auta plavo bijele boje su bez rotacije i sirene jednaki učesnici u saobraćaju ko i ti inače bi ti burazeru po Sarajevu potrošio dva rezervoara goriva od Skenderije do Ilidže propuštajući patrolke naše murije.....

@ reis ... de burazeru pročitaj zakon o bezbjednosti saobraćaja pa onda polemiši ... ovako su ti buraz ostale samo pertzle viriti iz dupeta onih koje braniš. Momak koji je snimao nije napravio prekršaj jer je preticao na isprekidanoj liniji, za razliku od crnog pasata (ako pogledaš video) i za njegove prekršaje ima kazna to stoji, al buraz da ti neko izađe i kaže približi se još jednopm dobićeš batine, to je jarane prijetnja i podloga za tužbu, prvenstveno zato što se dotični stručnjak vozi u neobilježenom vozilu koje, tek pred kraj klipa uključuje blinkere.......
reis1

#102 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by reis1 »

friskyoreo wrote:Kakva drzava, takvi i vozaci, i oni "obicni" i ovi kao dio "pratnje"....
Takvima se vise ne sklanjam, osim kada vidim hitnu ili policijsko auto. Znam 2 seljobera koja su ugradila one blinkere ispod maske automobila, pa kad im se digne k... za divljanjem oni to ukljuce i jurcaju. A nikakve veze sa pratnjama i sl...

Zapises im registracije i prijavis ih. To je tvoja gradjanska mogucnost, da preferiras red, umjesto nered na cesti.

A ovo kad se ne sklanjas, tad ti pravis nered na cesti. Bahat si i krsis zakon i civilizirane norme ponasanja. Moze te se prijaviti i zakonski procesuirati.
Last edited by reis1 on 08/11/2014 13:10, edited 1 time in total.
edo_79

#103 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by edo_79 »

AlfaKentaur wrote:Na koji nacin je ova kolona davala znak da se radi o "koloni pod pratnjom"?

Znakove koje su davali, jesu li bili divoljni da bi se ta kolona smatrala "kolonom pod pratnjom"?
Preticanje na punoj liniji, prijetnje drugim učesnicima saobraćaja, jel to standardna procedura za upozoravanje???
Strah ga bilo da mu sa fiata ne pređe hrđa na passata? :lol:
uglavnomja

#104 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

almir90 wrote:Rasprava je krenula u pogrešnom smijeru, ovdje se raspravlja o ovom slučaju, a treba okvirno gledati situaciju. Ovi sa službenim vozilima redovno divljaju po putu i ne poštuju saobraćajna pravila, a ovaj snimak je samo jedan od rijetkih slučajeva kojim se napravi video dokaz divljanja službenika. Već sam napisao, kako to da oni mogu redovno divljati po putu, ugrožavajući druge, pored sebe, mada su oni nebitni, barem po mom mišljenju (prije nego me neko optuži za šta, da, imam aveziju ogromnu prema budžetlijama tipa ovakvih nehljebovaca), već su mi važniji ostali učesnici u saobraćaju.

Ali, na kraju dolazimo do onoga standardnog, problema društva, gdje ovakvi seljaci i gadžine iz raznih selendri zapravo i upravljaju državom, te zakoni za njih ne važe, oni su glavne baje. Može parkiranje po trotoaru, može i na pješačkom, a može se blokirati i saobraćajnica, mogu oni i voziti 150 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h. To je pravi problem, i ne razumijem ove što brane ovakve seljačine, al' dobro to su isti valjda nehljebovci budžetski kao i ovi gore na snimku.

Znači jednostavno, zašto ne voze po ograničenju, i poštivajući sva ostala saobraćajna pravila, kao što mi obični smrtnici moramo da poštujemo. Nemojte mi sad počet o nekim važnim i hitnim sastancima, jer ne radi oni ništa korisno, samo se bezveze vozikaju okolo i troše naše pare.

pa pise u zakonu da mogu sve to sto si nabrojao :|

mislim, ni meni se ne svidja, ni ko su ni koliko ih je ni zasto se vozikaju, ali zakon je zakon.
JohnnyS

#105 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by JohnnyS »

Sad napadate tog nepoznatog guzonju, a da je prebacio trudnicu izabrali biste ga u predsjedništvo :D
almir90

#106 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by almir90 »

reis1 wrote:
Zapises im registracije i prijavis ih. To je tvoja gradjanska mogucnost, da preferiras red, umjesto nered na cesti.

A ovo kad se ne sklanjas, tad ti pravis nered na cesti. Bahat si i krsis zakon i civilizirane norme ponasanja.
Kome bolan prijaviti, aj' ne dipr, nema zakona kojim oni podliježu, onaj koji prijavi samo sebi uskoči u stomak, jer će ga ovakve sbodobe maltertirati, a nikome neće odgovarati. I to je realnost, nemoj me sada ubjeđivati da ovo što sam napisao nije istina.
spinel_

#107 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by spinel_ »

http://www.klix.ba/vijesti/ambasador-ja ... /140721073

Jamazaki je iznio i zapažanje koje se odnosi na ponašanje u saobraćaju zvaničnika BiH koji, čak i pod policijskom pratnjom, zanemaruju saobraćajne propise, te "bahatom vožnjom dovode u neposrednu opasnost druge učesnike u saobraćaju".

"Ovo opažanje navelo me da se zapitam ko su to zvaničnici BiH kojima se dodjeljuje policijska pratnja i koliko se novca izdvaja iz budžeta za ove namjene? Da li i danas, gotovo 20 godina nakon završetka sukoba u BiH, zaista postoje objektivni razlozi za provođenje ovakvih sigurnosnih mjera? Da li postoje bolji načini da se troši novac poreskih obveznika u BiH? U Japanu jedino premijer države ima pravo na dodjelu vozila pod pratnjom", naveo je Jamazaki.

ali, sta zna japanac tu je uglavnomja da nam objasni neke stvari
edo_79

#108 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by edo_79 »

JohnnyS wrote:Sad napadate tog nepoznatog guzonju, a da je prebacio trudnicu izabrali biste ga u predsjedništvo :D
Jarane moj ona bi još pet puta zatrudnila i porodila se što bi je on prebacio vjeruj mi :lol:
kakavdanakneiskustvu

#109 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

spinel_ wrote:http://www.klix.ba/vijesti/ambasador-ja ... /140721073

Jamazaki je iznio i zapažanje koje se odnosi na ponašanje u saobraćaju zvaničnika BiH koji, čak i pod policijskom pratnjom, zanemaruju saobraćajne propise, te "bahatom vožnjom dovode u neposrednu opasnost druge učesnike u saobraćaju".

"Ovo opažanje navelo me da se zapitam ko su to zvaničnici BiH kojima se dodjeljuje policijska pratnja i koliko se novca izdvaja iz budžeta za ove namjene? Da li i danas, gotovo 20 godina nakon završetka sukoba u BiH, zaista postoje objektivni razlozi za provođenje ovakvih sigurnosnih mjera? Da li postoje bolji načini da se troši novac poreskih obveznika u BiH? U Japanu jedino premijer države ima pravo na dodjelu vozila pod pratnjom", naveo je Jamazaki.

zamisli da se naši političari vozaju ko jose mujica
edo_79

#110 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by edo_79 »

spinel_ wrote:http://www.klix.ba/vijesti/ambasador-ja ... /140721073

Poruka za japanca: ''Još jednu progovori i dobićeš batine!'' :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
reis1

#111 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by reis1 »

almir90 wrote:Rasprava je krenula u pogrešnom smijeru, ovdje se raspravlja o ovom slučaju, a treba okvirno gledati situaciju. Ovi sa službenim vozilima redovno divljaju po putu i ne poštuju saobraćajna pravila, a ovaj snimak je samo jedan od rijetkih slučajeva kojim se napravi video dokaz divljanja službenika. Već sam napisao, kako to da oni mogu redovno divljati po putu, ugrožavajući druge, pored sebe, mada su oni nebitni, barem po mom mišljenju (prije nego me neko optuži za šta, da, imam aveziju ogromnu prema budžetlijama tipa ovakvih nehljebovaca), već su mi važniji ostali učesnici u saobraćaju.

Ali, na kraju dolazimo do onoga standardnog, problema društva, gdje ovakvi seljaci i gadžine iz raznih selendri zapravo i upravljaju državom, te zakoni za njih ne važe, oni su glavne baje. Može parkiranje po trotoaru, može i na pješačkom, a može se blokirati i saobraćajnica, mogu oni i voziti 150 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h. To je pravi problem, i ne razumijem ove što brane ovakve seljačine, al' dobro to su isti valjda nehljebovci budžetski kao i ovi gore na snimku.

Znači jednostavno, zašto ne voze po ograničenju, i poštivajući sva ostala saobraćajna pravila, kao što mi obični smrtnici moramo da poštujemo. Nemojte mi sad počet o nekim važnim i hitnim sastancima, jer ne radi oni ništa korisno, samo se bezveze vozikaju okolo i troše naše pare.

Ne divljaju brale oni na cesti, vec ovi koji nece da im se sklone.

Zakonski gledano, sve ove koji se ne sklanjaju s ceste se moze kazniti zbog krsenja zakona i saobracajnih pravila. Ovi u pratnji mogu zapisati registracije, snimiti, i poslati na sud.

Naravski, to se ne radi jer politicari ne zele o sebi stvarati negativni image (kao da ga vec nemaju), pa tako gledajuci i oni krse zakon, jer ne kaznjavaju bahate vozace koji se ne sklanjaju vozilima pod rotacijom.
uglavnomja

#112 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

edo_79

zadnja svjetla stalno blicaju crveno ... pametnom dosta :D

"(1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim Zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim uredjajima za davanje posebnih zvucnih signala i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju.
edo_79

#113 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by edo_79 »

reis1 wrote: Ne divljaju brale oni na cesti, vec ovi koji nece da im se sklone.

Zakonski gledano, sve ove koji se ne sklanjaju s ceste se moze kazniti zbog krsenja zakona i saobracajnih pravila. Ovi u pratnji mogu zapisati registracije, snimiti, i poslati na sud.

Naravski, to se ne radi jer politicari ne zele o sebi stvarati negativni image (kao da ga vec nemaju), pa tako gledajuci i oni krse zakon, jer ne kaznjavaju bahate vozace koji se ne sklanjaju vozilima pod rotacijom.
Sjo majko moja :facepalm:
edo_79

#114 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by edo_79 »

uglavnomja wrote:edo_79

"(1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim Zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim uredjajima za davanje posebnih zvucnih signala i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju.
Ali samo na pet sekundi pred kraj klipa, a vozi neobilježen nekih par kilometara, pretiče na punoj i ugrožava saobraćaj ..... fakat pametnom dosta al ja bih ti preporučio da pogledaš klip još jednom ;) ..... bez svjetlosnih i zvučnih znakova taj crni passat je samo još jedno auto na cesti :thumbup:
spinel_

#115 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by spinel_ »

reis1 wrote:

Ne divljaju brale oni na cesti, vec ovi koji nece da im se sklone.

kojeg ti vozis majmuna ? ili krmka ?
edo_79

#116 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by edo_79 »

spinel_ wrote: kojeg ti vozis majmuna ? ili krmka ?
Imaš od mene duplo piće za ovo pitanje care :thumbup: .... eh reis de nam reci, šućur Allahu, koga ti vozaš :lol:
reis1

#117 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by reis1 »

almir90 wrote:
reis1 wrote:

A ovo kad se ne sklanjas, tad ti pravis nered na cesti. Bahat si i krsis zakon i civilizirane norme ponasanja.
Kome bolan prijaviti, aj' ne dipr, nema zakona kojim oni podliježu, onaj koji prijavi samo sebi uskoči u stomak, jer će ga ovakve sbodobe maltertirati, a nikome neće odgovarati. I to je realnost, nemoj me sada ubjeđivati da ovo što sam napisao nije istina.

Pa zasigurno mozes dostaviti policiji registracije tih koji su ugradili sebi blinkere da bi mogli jurcati po cesti (mislim da je to zakonski zabranjeno, ugradnja blinkera na standardna vozila). Ti si samo obavio svoju gradjansku mogucnost, da ukazes na takve osobe tj. vozila, i to je dalje na policiji da se bakcu s takvim osobama.

Cak mislim da se to moze i amomimno uradit.
uglavnomja

#118 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

edo_79 wrote:

Ali samo na pet sekundi pred kraj klipa, a vozi neobilježen nekih par kilometara, pretiče na punoj i ugrožava saobraćaj ..... fakat pametnom dosta al ja bih ti preporučio da pogledaš klip još jednom ;) ..... bez svjetlosnih i zvučnih znakova taj crni passat je samo još jedno auto na cesti :thumbup:
jaro zadnja svjetla, ukupno 4 komada, 2 lijevo i 2 desno :D blicaju od prve sekunde klipa. ne govorim o onom svjetlu u zadnjem prozoru.
edo_79

#119 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by edo_79 »

uglavnomja wrote:
edo_79 wrote:

jaro zadnja svjetla, ukupno 4 komada, 2 lijevo i 2 desno :D blicaju od prve sekunde klipa. ne govorim o onom svjetlu u zadnjem prozoru.
A zvučni signal?? .... trepćuće štopke ne predstavljaju rotaciju brate .... nemoj ga vadit svega ti
Last edited by edo_79 on 08/11/2014 13:28, edited 1 time in total.
reis1

#120 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by reis1 »

Ne mozemo tako jarane u Europu - morate se pocet ucit saobracajnoj kulturi. Cak i kad vas nesto zivcira, morate se ucit zatomit u sebi taj svoj zivac, i ispostovati civilizirane norme ponasanja, tj. zakon. Tesko je to, znam ja, bosancerosima ucerat u vugla, ali na kraju ipak mora tako.
uglavnomja

#121 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

ne pricam o stop svjetlima kad stisne kocnicu, pricam o obicnim zadnjim svjetlima koja imaju crvenu "liniju" oko svjetala i koja blica od pocetka klipa
edo_79

#122 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by edo_79 »

reis1 wrote:
Ne mozemo tako jarane u Europu - morate se pocet ucit saobracajnoj kulturi. Cak i kad vas nesto zivcira, morate se ucit zatomit u sebi taj svoj zivac, i ispostovati civilizirane norme ponasanja, tj. zakon. Tesko je to, znam ja, bosancerosima ucerat u vugla, ali na kraju ipak mora tako.
A ovaj tvoj haver s klipa je pravo saobraćajno ''kulturan'' pa brate vidi šta je uradio i na vrh svega toga OSTAVIO JE OTVORENA VRATA NA VOZILU U KOM SE NALAZI OSOBA KOJU VOZI/ ŠTITI ...... Jadna vaša saobraćajna kultura i CIVILIZIRANA NORMA PONAŠANJA ako je ovakva kakvom je prikazujete na ovom klipu......
spinel_

#123 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by spinel_ »

reis1 wrote:[

slazem se, zato ko kabadija vozi sluzbeno u bodi majici, preskaci po punoj i time ugrozavaj nevine u saobracaju.

neka, i tebi ce neko dohakati. samo polahko
edo_79

#124 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by edo_79 »

uglavnomja wrote:ne pricam o stop svjetlima kad stisne kocnicu, pricam o obicnim zadnjim svjetlima koja imaju crvenu "liniju" oko svjetala i koja blica od pocetka klipa
To sam vidio, upravu si jaro izvini ...... ali jel se po tome poznaju službena vozila pod pratnjom koja bježe od ostatka svoje kolone .... ja na svom autu napravim crvene linije oko svjetala koje blicaju i ja lafo vozilo pod pratnjom?
uglavnomja

#125 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

edo_79 wrote:
uglavnomja wrote:ne pricam o stop svjetlima kad stisne kocnicu, pricam o obicnim zadnjim svjetlima koja imaju crvenu "liniju" oko svjetala i koja blica od pocetka klipa
To sam vidio, upravu si jaro izvini ...... ali jel se po tome poznaju službena vozila pod pratnjom koja bježe od ostatka svoje kolone .... ja na svom autu napravim crvene linije oko svjetala koje blicaju i ja lafo vozilo pod pratnjom?

on ne bjezi od ostatka kolone, on vozi na celu kolone, a to sto se mangup utrpao usred kolone i smeta im ... to je ocito nesto sto niko ne zeli da vidi. shvatam netrpeljivost prema guzonjama, niko ih ne voli, normalno, ali ovaj snimatelj je totalni idiot i kreten. da prostis.
Post Reply