Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post Reply
dječak sa šibicama

#101 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by dječak sa šibicama »

Martinez_ wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Koja sprdačina je ovaj HDZ BiH. Misle oni da mi ne znamo kako će Čović, kao i Ivo Miro Jović, i ovih izbora u Velikoj Kladuši imati bar 1000 glasova, iako Hrvata u toj općini ima, brat-bratu, šest i to mimo sezone. U sezoni su svi na moru.
Misle oni, HDZ-enjare, da mi ne znamo da su im glasovi Bošnjaka Krajine sa hrvatskim državljanstvom itekako valjali, kad su ih, za pedeset maraka, kupovali. Jebote led, Ivo Sanader u Cazinu dobije 250 glasova. O čemu mi pričamo ?!

Šta hoću kazati ?! Martin Raguž je počinio smrtni grijeh po mjerilima većine bh. hrvata, činjenicom da je priznao BiH. Ako Hrvati očekuju ravnopravnost u zemlji koju ne priznaju - neće moći. Jedino odustajanje od daljnjeg cijepanja države, modela segregacije i aparthejda, te trajna opredljenost kao boljitku svih građanki i građana, što i obećava gospodin Raguž, može biti princip koji će bh. Hrvata vratiti u državotvorni sistem u BIH i omogućiti klimu u kojoj bismo mogli raspravljati o poboljšanju ustavne pozicije ovog naroda.
Potpuno nakaradna i iščašena logika koja po pravilu dovodi do jačanja izolacije i ideja separatizma, gde neka manjina treba da dokaže podobnost da bi dobila već zagarantova prava.
Najjaca HDZ-ova predizborna reklama su ovaj i ovakvi tipusi, na celu sa "bosancem Raguzem".

Nista nece homogenizirati Hrvate, kao novi Sejdo Komsic u pokusaju.

Ovaj sovinist kojeg si cititirao, nije ni svjestan kakvu uslugu radi HDZ-u, i to besplatno. Ali ko ga... jel.
spreca

#102 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by spreca »

Stoner wrote:
spreca wrote: sta treba.....da manjina vlada vecinom...gdje to ima

Biranje vlastitog predstavnika nije vlast manjine nad većinom.
Takvi kao ti sjebaju ovu državu godinama i to sve pod parolom, pazi sad, patriotizma.

A najveću grešku koju su Hrvati u takvoj situaciji napravili je da su rekli " Mi onda nismo patrioti" a trebali su reći " Vi niste patrioti, mi jesmo".
Nego?..........nisu problem hrvati nego vodje kojima je guzica zinula da imaju svoju drzavicu u drzavi......e dobit ce mudo Marjanovo
Ali Kemal

#103 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Ali Kemal »

It_is_a_Leclerc wrote: Nije istina.
Manjina samo treba da pokaže i dokaže svoju odanost ideji države, da bi joj većinski narod ispoštovao prava. Da ćemo hraniti guju u njedrima, OPET, e vala nećemo. Pa nek' se ljudi ko god hoće.
Hrvati nisu manjina. Trebao bi da procitas Ustav BiH, ko su konstitutivni narodi itd.

Kakvo je to stanoviste, da narod koji je ustavno potpuno ravnopravan, treba da pokazuje odanost ideji drzave po mjerilima naroda kojeg je brojcano vise. Nikada nece to biti moguce sprovesti, tako da je takav stav upravo suprotan bilo kakvom patriotizmu glede Bosne i Hercegovine.
dječak sa šibicama

#104 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Komsic, Raguz, ovaj ili onaj, opet ce iza Kobiljace biti sahara.

Dzaba :oops:
O'zone
Globalni moderator

#105 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by O'zone »

Martin ima glas
spreca

#106 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by spreca »

O'zone wrote:Martin ima glas
Martin je Bosanac ba.....oduzeomu Covic legitimitet :lol:
O'zone
Globalni moderator

#107 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by O'zone »

Hafis wrote:Pored onakvih ljutih bosanaca, Bošnjaka, patriota, ljevičara, građana, kao što su Bakir H. i Emir S. glasati za Raguža i to još pravdati ''građanskim, lijevim i anacionalnom uvjerenjem'' ... pa to ne bi ni pijanom mornaru mogli prodati :)

Ja bih tu neobičnu pojavu ipak stidljivo nazvao izbornim inženjeringom.
Od svog šljama koji se kandidovao ove godine za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine mislim da je Martin Raguž najbolji kandidat i da se jedini izdvaja svojom karizmom i smirenošću.

U onome što sam ja upratio u predstavljanju kandidata stekao sam dojam da je jedini se zadržao u granicama ovlašćenja predsjedništva Bosne i Hercegovine bez nekih obećanja za koje predsjedništvo nema ovlasti.

Čak i da je riječ o samo jednom članu predsjedništva kao što je u "normalnim" državama opet bi moj glas išao njemu. Normalno sad je problem što ja nisam Hrvat jel da?
Stoner

#108 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Stoner »

spreca wrote: Nego?..........nisu problem hrvati nego vodje kojima je guzica zinula da imaju svoju drzavicu u drzavi......e dobit ce mudo Marjanovo
Neće državu već federalnu jedinicu a trebaš biti politički pismen da bi razlikovao to tvoje. Sve i da hoće ko im to može zabraniti? Pa oni su konstitutivan narod Bosne i Hercegovine, ovo je njihova država, sve dok ne ugrožavaju slobodu drugih naroda imaju pravo da rade šta im je ćejf.

Ako ti to smeta, koji si kurac onda glasao da želiš nezavisnu BiH sa tri naroda?

Tvojom logikom su se vodili Karadžić i Mladić kad je na Bosnu izvršena agresija.
dječak sa šibicama

#109 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Ma ja ba, "bosancima" je svejedno jel Radoncic, Izetbegovic ili Ceric u predsjedniostvu, bitno da ne bude neki hadezeovac :oops: ili nedaj boze da Hrvate predstavlja covjek kojeg ce izabrati Hrvati.

Isto kao sto je SDS odjednom postala mila i draga stranka, samo da se nekako makne Dodik, logika je "mozda ove iz SDS-a mozemo nekako zajebat".

Probosanska politika :oops: Raguz, koji je koliko jucer grmio kako je Komsic podvala hrvatskom narodu, odradio dvije tri vecere u US ambasadi, i postao Bosanac, drzavotvorni :lol:
spreca

#110 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by spreca »

Stoner wrote:
spreca wrote: Nego?..........nisu problem hrvati nego vodje kojima je guzica zinula da imaju svoju drzavicu u drzavi......e dobit ce mudo Marjanovo
Neće državu već federalnu jedinicu a trebaš biti politički pismen da bi razlikovao to tvoje. Sve i da hoće ko im to može zabraniti? Pa oni su konstitutivan narod Bosne i Hercegovine, ovo je njihova država, sve dok ne ugrožavaju slobodu drugih naroda imaju pravo da rade šta im je ćejf.

Ako ti to smeta, koji si kurac onda glasao da želiš nezavisnu BiH sa tri naroda?

Tvojom logikom su se vodili Karadžić i Mladić kad je na Bosnu izvršena agresij
a.
samo nastavi da pises gluposti.....a boldirano........nisu samo oni u 'agu ima ih jos ihahaj
dječak sa šibicama

#111 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Na stranu sto je "zajebimo Hrvate" SDP politika unazadila BiH drzavu i 4 godine je drzi u pat poziciji... drzavotvorna politika je drzavotvorna politika, "zajebimo Hrvate" :oops:

Ko se jos ne sjeca opce histerije nakon Platforme, zajebali smo ba Hrvate :bih:

Kad ono...

Pametni uce na tudjim greskama, glupi na svojim... nalgluplji ocito nikada ni ne nauce.
jasko_ba

#112 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by jasko_ba »

dječak sa šibicama wrote:Komsic, Raguz, ovaj ili onaj, opet ce iza Kobiljace biti sahara.
Ma nebitan si covjece. Ostalo ti samo forumanje :-)
klmnopq

#113 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by klmnopq »

Stoner wrote:
spreca wrote:sta treba.....da manjina vlada vecinom...gdje to ima
Biranje vlastitog predstavnika nije vlast manjine nad većinom. Takvi kao ti sjebaju ovu državu godinama i to sve pod parolom, pazi sad, patriotizma.

A najveću grešku koju su Hrvati u takvoj situaciji napravili je da su rekli " Mi onda nismo patrioti" a trebali su reći " Vi niste patrioti, mi jesmo".
Za mene je bolesno ograničavati nekome pravo da npr u Komšiću vidi svog predstavnika.

Ne vidim niti jedan jedini Komšićev potez koji bih okarakterisao kao antihrvatski

Patriotizam je prihvatiti nacionalističku logiku prilikom glasanja?

Neću komentarisati HDZ-ov "patriotizam" prema nehrvatima od 1992. pa na dalje, niti njihov patriotizam prema svojim bankovnim računima kao ni njihov patriotizam prema članovima svoje porodice i određenom krugu stranačkih aktivista, a sve na račun ostalih Hrvata koji nemaju tu privilegiju pripadati niti jednoj d gore pobrojanih kategorija.

... samo ću se zapitati, da li bi Dragan Čović & Co prosipao istu priču da je kojim slučajem on glasovima nehrvata odnio ubjedljivu pobjedu nad ostalim protiv-kandidatima? :-) Da li se ikada zapitao zašto za njega i ostale slične njemu ne glasaju pripadnici ostalih naroda? O kakvoj izgradnji povjerenja govorimo ako stvaramo društvo u kojem Bošnjak ne treba da vjeruje Hrvatu i Srbinu, Hrvat Bošnjaku i Srbinu, i Srbin Bošnjaku i Hrvatu?

Koje ksenofobne težnje treba da ispuni država od koje dio građana između ostalog traži traži da Srbin Smije glasati samo za Srbina, Bošnjak za Bošnjaka a Hrvat za Hrvata.

Za mene je već dovoljno fašistoidno to što je prvo biranja članova predsjednštva ekskluzivno rezervisano samo za pripadnike jednog od tri naroda
dječak sa šibicama

#114 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

jasko_ba wrote:
dječak sa šibicama wrote:Komsic, Raguz, ovaj ili onaj, opet ce iza Kobiljace biti sahara.
Ma nebitan si covjece. Ostalo ti samo forumanje :-)
Jah

Image

:oops:
klmnopq

#115 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by klmnopq »

dječak sa šibicama wrote:Na stranu sto je "zajebimo Hrvate" SDP politika unazadila BiH drzavu i 4 godine
Po čemu je izbor Komšića unazadio Hrvate? :-)

Razumijem ljutnju HDZ-a jer su oni kao stranka izgubili tu poziciju, ali ne vidim čime je Komšić na bilo koji način oštetio Hrate, iako je kao ispada zabran glasovima Bošnjaka.

Komšić razbija nacionalističku logiku podjela, i jasno je da jedino zagovornicima iste nanosi štetu.
reis1

#116 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Mislim da ovdje nema nikakvog "zaebimo Hrvate".

Jednostavno, program zajednistva i povjerenja, kojeg zastupa Raguz, za svakog normalnog Hrvata i Bosnjaka je najispravniji put, jer samo tako i jednima i drugma moze biti dobro. Jednostavo, mnogi to zele nagraditi, a opet i HDZ 90. to odgovara, jer poklonu/glasu se ne gleda u zube.

Sad sto HDZ BiH i puleni te stranke pizde to sto je HDZ 1990 pronasao put koji ce ga ciniti ako budu bili pametni sve vise i vise u buducnosti najjacom hrvatskom strankom, pa koga briga za to?
Last edited by reis1 on 29/09/2014 20:09, edited 1 time in total.
jasko_ba

#117 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by jasko_ba »

Znaci, ne smijes glasati za nekog normalnog. Smrtni grijeh. Majorizacija, propast, drzava ide u qrac ako to uradis. Mater vam idiotsku ako tako razmisljate :-?
dječak sa šibicama

#118 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Ja rekoh SDP Platforma, u sklopu koje (politike) je i Komsic bio aparatcik.

Sta je doticni uradio u svom mandatu, bilo bi zanimljivo nabrojati. Po stavkama, to, to i to.

Osim sto je kao nacelnik Novog Sarajeva, sredio Selveru dvije lokacije za Robot :oops: ali to nema veze sa predsjednikovanjem.

E jest, rekao je ćetnicima "dobicete po repu". To jest, ne sporim.

U zvijezde ga se zakivalo, a rezultati su mu nikakvi, mizerni, nula. Osim sto je ko priguzna muha pratio Bakira gdje god ovaj makne, cisto da ispadne kako 2/3 predsjednistva provoci "probosansku politiku".

Sad je Komsic zaboravljena prica, slijedi laprdanje o modernom, naprednom, uspjesnom Raguzu.

De ba, prestanite lagati sami sebe, ako vec namjeravate lagati druge.
Last edited by dječak sa šibicama on 29/09/2014 20:10, edited 1 time in total.
klmnopq

#119 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by klmnopq »

Stoner wrote: ovo je njihova država, sve dok ne ugrožavaju slobodu drugih naroda imaju pravo da rade šta im je ćejf.
Ovo je zajednička država svih naroda i naordnosti BiH, svih građana Bosne i Hercegovine, i niko u njoj nema pravo da radi šta mu je ćeif, nego ima obavezu da se ponaša u skladu sa zakonima te iste države.

Pokušaji provođenja ćeifa onako kako je to sebi neko unaprijed zacrtao nas i jesu doveli tu gdje jesmo.
Martinez_

#120 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Martinez_ »

reis1 wrote:Mislim da ovdje nema nikakvog "zaebimo Hrvate".

Jednostavno, program zajednistva i povjerenja, kojeg zastupa Raguz, za svakog normalnog Hrvata i Bosnjaka je najispravniji put, jer samo tako i jednima i drugma moze biti dobro. Jednostavo, mnogi to zele nagraditi, a opet i HDZ 90. to odgovara, jer poklonu/glasu se ne gleda u zube.

Sad sto HDZ BiH i puleni te stranke pizde to sto je HDZ 1990 pronasao put koji ce ga ciniti ako budu bili pametni sve vise i vise u buducnosti najjacom hrvatskom strankom, pa koga briga za to?
Pravi se ti Englez ali novi slučaj Komšić znači samo i jedino korak bliže trećem entitetu. Naravno da je stvar ''zaebimo Hrvate'' jer u svakoj kombinaciji jedan dokazani i sigurni Bošnjak Bakir ima da čuči u precedništvu. Pa kad smo obezbeđeni, daj da siti biramo predstavnike i drugima
dječak sa šibicama

#121 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Uostalom, koliko je prica o "Raguzu kao jedinom normalnom kandidatu" glupa, prozirna i licemjerna, govori i cinjenica da je koliko jucer Suljagic bio sunce koje se radja, covjek koji se bori za prava Bosnjaka u RS, na ranu ga priviti, 1. mart, to avatari, to podrska, to :bih:

Danas je odjednom Raguz jedini normalan kandidat.

Koji licemjeri jebote.
hzsa22

#122 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by hzsa22 »

Frajer bio predsjednik Herceg-Bosne i vi hocete glasat' za njeg'? Kakva smo mi komedija od naroda sestre mi moje. Sad' kad' Karadzic osnuje stranku Jednakosti i pomirenja, mozemo komotno i njega povratnickim glasovima u predsjednistvo izabrat'.
jasko_ba

#123 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by jasko_ba »

dječak sa šibicama wrote:Uostalom, koliko je prica o "Raguzu kao jedinom normalnom kandidatu" glupa, prozirna i licemjerna, govori i cinjenica da je koliko jucer Suljagic bio sunce koje se radja, covjek koji se bori za prava Bosnjaka u RS, na ranu ga priviti, 1. mart, to avatari, to podrska, to :bih:
Danas je odjednom Raguz jedini normalan kandidat.
Koji licemjeri jebote.
Da, glupane jedan, imaju Suljagic, Hadziomerovic i Raguz, ja izabrao da glasam za Raguza, Sta je tu tesko shvatiti, bolesni i napaceni nacionalisticki idioti?
Stoner

#124 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Stoner »

klmnopq wrote:
Za mene je bolesno ograničavati nekome pravo da npr u Komšiću vidi svog predstavnika.

Patriotizam je prihvatiti nacionalističku logiku prilikom glasanja?
Ne radi se ovdje o nacionalističkoj logici već o ignorisanju činjenica i relanosti. Ignorisanju BH trializma, ignorisanju nacionalnog identiteta i nametanje na silu nekog drugog.

Da bi se glasalo u BiH po principu " Svi smo mi gradžani" i " Svi smo mi Bosanci i Hercegovci" onda se prvo treba postati građanin i Bosanac i Hercegovac. Sada to nismo.

To da li neko vidi u Komšiću svog predstavnika zavisi samo od njegove ciljne grupe i retorike. Neko je vidio svog predstavnika i u Vojislavu Šešelju.

Isto tako neko sutra može pozivati na etničko čišćenje Hrvata i još biti izabran za hrvatskog predstavnika. :-)

Ako je tebi to normalno, onda ti ne znaš šta je država, šta konstitutivnost,demokratija, sloboda itd.
reis1

#125 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Martinez_ wrote:
reis1 wrote:Mislim da ovdje nema nikakvog "zaebimo Hrvate".

Pravi se ti Englez ali novi slučaj Komšić znači samo i jedino korak bliže trećem entitetu. Naravno da je stvar ''zaebimo Hrvate'' jer u svakoj kombinaciji jedan dokazani i sigurni Bošnjak Bakir ima da čuči u precedništvu. Pa kad smo obezbeđeni, daj da siti biramo predstavnike i drugima

Odkud ti to da je Bakir I. siguran, pogotovu u spektru nekoliko bosnjackih kandidata, gdje ce par 10.000 glasova zasigurno odlucivati ko ce biti predsjednik. Ovi sukobima nastrojeni hrvatski glasovi, koji glasaju za HDZ BiH, pa i oni imaju mogucnost da odlucuju izbor bosnjackog clana predsjednistva koji ce najbolje raditi u njihovom interesu.

FBiH je federacija dva naroda, i racionalno, nema nikakve prepreke da se izabiraju oni kandidati koji ce najbolje stititi interese oba federalna partnera.
Post Reply