Najjaca HDZ-ova predizborna reklama su ovaj i ovakvi tipusi, na celu sa "bosancem Raguzem".Martinez_ wrote:Potpuno nakaradna i iščašena logika koja po pravilu dovodi do jačanja izolacije i ideja separatizma, gde neka manjina treba da dokaže podobnost da bi dobila već zagarantova prava.It_is_a_Leclerc wrote:Koja sprdačina je ovaj HDZ BiH. Misle oni da mi ne znamo kako će Čović, kao i Ivo Miro Jović, i ovih izbora u Velikoj Kladuši imati bar 1000 glasova, iako Hrvata u toj općini ima, brat-bratu, šest i to mimo sezone. U sezoni su svi na moru.
Misle oni, HDZ-enjare, da mi ne znamo da su im glasovi Bošnjaka Krajine sa hrvatskim državljanstvom itekako valjali, kad su ih, za pedeset maraka, kupovali. Jebote led, Ivo Sanader u Cazinu dobije 250 glasova. O čemu mi pričamo ?!
Šta hoću kazati ?! Martin Raguž je počinio smrtni grijeh po mjerilima većine bh. hrvata, činjenicom da je priznao BiH. Ako Hrvati očekuju ravnopravnost u zemlji koju ne priznaju - neće moći. Jedino odustajanje od daljnjeg cijepanja države, modela segregacije i aparthejda, te trajna opredljenost kao boljitku svih građanki i građana, što i obećava gospodin Raguž, može biti princip koji će bh. Hrvata vratiti u državotvorni sistem u BIH i omogućiti klimu u kojoj bismo mogli raspravljati o poboljšanju ustavne pozicije ovog naroda.
Nista nece homogenizirati Hrvate, kao novi Sejdo Komsic u pokusaju.
Ovaj sovinist kojeg si cititirao, nije ni svjestan kakvu uslugu radi HDZ-u, i to besplatno. Ali ko ga... jel.