Brak - ljubav - spremnost

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sarajlija80

#101 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by sarajlija80 »

KPNCTNJAH wrote:Naravno, hajd' sto se u ratu gladovalo, ali rijetki su odmah poslije rata imali odlicne poslove i plate, vecina je radila za neke smijesne cifre, pa su opet svi bili sretni i siti... neces odgajati razmazene debile koji ce samo upirati prstom, sve i da imam milione to ne bih dozvolio... jeste sad malo drugacija situacija i novac igra jos bitniju ulogu, ali ako ces cekati da da se ispune svi uslovi koje si zamislio, nema braka prije pedesete, a ko ce te onda :mrgreen:
kris kralju ali jel ti znas sta si mogao kupit za marku posle rata ,a sta sad mozes za marku kupiti, :-?standard i uslovi i troskovi zivota su se pormjenili povecali ,plate su ostale na razini kakve su utemeljene posle rata ,a nikad skuplji zivot i proizvodi nisu bili ,inflacija i ostala sranja ,ti si sa polatom od 500 kerma posle rata sa 4 porodicom mogao jako solidno zivjeti narocito prvih 4 godine dok nije poceo val javne pljacke i ostalog lopovluka,danas ba od 500 maraka nemoze hljeba jest ko covjek
alkalna_baterija

#102 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by alkalna_baterija »

sarajlija80 wrote:Alkalna@

alkalna :thumbup: ,alii htjela ti to ili ne to je standard postalo u djecijem svjetu ,ako ne nema iphon i ostal sranja materijalisticnkog svjeta on je donji a realno voli li iko da mu djete bude izuzetak posteno govoreci ne voli.a i ovo ostalo nabrojano ,vjeruj mi al fakt znam likova gdje im zene i oni rade ,po ovim robovlasnicki trgovinama i slicnim firmama dakle da bi bili in oni lijepo kredu uzmu pa ide se na more ,planian jer je bitno a da on bude in vazno je biti vdijen razumjes ,a poslje krvavo to vraca i ispasta u mnog cemu i zalogaju i odjeci i ostalim syvarima jer zna da ne moze od plate priustiti i tako ide iz godine u godinu u zcarani krug i sebi stavlja omcu oko vrata ,ali neto neki imaju srecu sto ih roditelji pomalo poguraju a zivota mi bilo bi svega mislim to za mene nije zivota ,to je nesto na silu .
Pa niko nije lud da u ovakvim uslovima štanca djecu, pobogu si. :D
Ja idem na fax, kad ga završim imamo dobre šanse da spičimo vani. Čak i da ne odemo, ovdje ako se zaposlim sa svojim faxom u svojoj struci, na konju smo.
Onda on planira upisati fax, da li vanredno ili redovno, ostavljam njemu da odluči. Da li će nastaviti raditi ili ne, zavisi od faxa i dogovora tada.
Djecu planiramo za nekih 5, 6 godina, možda i koju godinu poslije, oboje smo mladi pa nam se može. :D

A kad budemo imali svoju djecu, sigurno ih neću nagrađivati iPhone-om i sličnim čudima. A sve što mognem priuštiti da im ništa ne fali, a opet da postanu zdravi, normalni, principijelni, nematerijalisti i pošteni ljudi, hoću i jedva čekam, pa makar i ja dizala kredit i uvaljivala se do guše. Valjda zato roditelji i postoje, da daju sve od sebe za svoje dijete. Kako moji za mene, tako i ja za svoju.

Vezo, elaboriraj, ne kontam te plaho :D
alkalna_baterija

#103 Re: Brak - ljubav - spremnost

sarajlija80 wrote:
KPNCTNJAH wrote:Naravno, hajd' sto se u ratu gladovalo, ali rijetki su odmah poslije rata imali odlicne poslove i plate, vecina je radila za neke smijesne cifre, pa su opet svi bili sretni i siti... neces odgajati razmazene debile koji ce samo upirati prstom, sve i da imam milione to ne bih dozvolio... jeste sad malo drugacija situacija i novac igra jos bitniju ulogu, ali ako ces cekati da da se ispune svi uslovi koje si zamislio, nema braka prije pedesete, a ko ce te onda :mrgreen:
kris kralju ali jel ti znas sta si mogao kupit za marku posle rata ,a sta sad mozes za marku kupiti, :-?standard i uslovi i troskovi zivota su se pormjenili povecali ,plate su ostale na razini kakve su utemeljene posle rata ,a nikad skuplji zivot i proizvodi nisu bili ,inflacija i ostala sranja ,ti si sa polatom od 500 kerma posle rata sa 4 porodicom mogao jako solidno zivjeti narocito prvih 4 godine dok nije poceo val javne pljacke i ostalog lopovluka,danas ba od 500 maraka nemoze hljeba jest ko covjek
ma daj ba, nikad se nije manje radilo, a bolje živjelo :D

vezo, :thumbup: :mrgreen:
sarajlija80

#104 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by sarajlija80 »

alkalna_baterija wrote:
sarajlija80 wrote:
ma daj ba, nikad se nije manje radilo, a bolje živjelo :D

vezo, :thumbup: :mrgreen:
e to je posebna teba tako da cemo otici uz offtopic
sarajlija80

#105 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by sarajlija80 »

alkalna_baterija wrote:

alkalna :thumbup: ,alii htjela ti to ili ne to je standard postalo u djecijem svjetu ,ako ne nema iphon i ostal sranja materijalisticnkog svjeta on je donji a realno voli li iko da mu djete bude izuzetak posteno govoreci ne voli.a i ovo ostalo nabrojano ,vjeruj mi al fakt znam likova gdje im zene i oni rade ,po ovim robovlasnicki trgovinama i slicnim firmama dakle da bi bili in oni lijepo kredu uzmu pa ide se na more ,planian jer je bitno a da on bude in vazno je biti vdijen razumjes ,a poslje krvavo to vraca i ispasta u mnog cemu i zalogaju i odjeci i ostalim syvarima jer zna da ne moze od plate priustiti i tako ide iz godine u godinu u zcarani krug i sebi stavlja omcu oko vrata ,ali neto neki imaju srecu sto ih roditelji pomalo poguraju a zivota mi bilo bi svega mislim to za mene nije zivota ,to je nesto na silu .
Ja idem na fax, kad ga završim imamo dobre šanse da spičimo vani. Čak i da ne odemo, ovdje ako se zaposlim sa svojim faxom u svojoj struci, na konju smo.
Onda on planira upisati fax, da li vanredno ili redovno, ostavljam njemu da odluči. Da li će nastaviti raditi ili ne, zavisi od faxa i dogovora tada.
Djecu planiramo za nekih 5, 6 godina, možda i koju godinu poslije, oboje smo mladi pa nam se može. :D

A kad budemo imali svoju djecu, sigurno ih neću nagrađivati iPhone-om i sličnim čudima. A sve što mognem priuštiti da im ništa ne fali, a opet da postanu zdravi, normalni, principijelni, nematerijalisti i pošteni ljudi, hoću i jedva čekam, pa makar i ja dizala kredit i uvaljivala se do guše. Valjda zato roditelji i postoje, da daju sve od sebe za svoje dijete. Kako moji za mene, tako i ja za svoju.

iskreno koliko je tebi godina,pretpostavlja da je u ptianju elektrotehnika
Last edited by sarajlija80 on 27/08/2014 00:31, edited 1 time in total.
alkalna_baterija

#106 Re: Brak - ljubav - spremnost

sarajlija80 wrote:
alkalna_baterija wrote:

iskreno koliko je tebi godina
20 kralju, u braku skoro već godinu. Što hoćeš mi to sad držat predavanje šta je život i kako ja pojma ne'am je l'? Ne zaboravi da ja već haman godinu dana uspješno živim ono od čega ti bježiš i čega se bojiš, prije nego mi išta kažeš na tu temu.
p206

#107 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by p206 »

šta je naša generacija imala? jeli smeće iz lanč paketa
4 godine. proveli po podrumima
ja prvi mobitel kupio u tek 3. srednje i to svojim parama koje sam dugo skupljao
srednju završio, a na moru bio samo 2 puta, i evo me živ i dalje..
kad god sam slomio igračku, drugu nisam dobio dugo vremena, zato sam svaku čuvao, neke i dan danas imam
jednu dao malom rođaku, trebalo mu 15 minuta da pokvari čelični autić koji sam ja čuvao godinama...reko to ti je zadnji poklon dok ne naučiš čuvati...gleda me rodica, reko ništa me ne gledaj nego ga nauči da čuva stvari

dijete ako odgojiš pogrešno, da mu avion kupiš neće biti zadovoljno... biće bolji čovjek kad vidi da nešto nema
swanfilter

#108 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by swanfilter »

Alkalna je to dobro odradila, u maniru prave pronicljive zene :lol:, u vakat kada su te stari jos uvijek nekako duzni pomagati :lol: . Al, svaka ti cast, iskreno ....
alkalna_baterija

#109 Re: Brak - ljubav - spremnost

swanfilter wrote:Alkalna je to dobro odradila, u maniru prave pronicljive zene :lol:, u vakat kada su te stari jos uvijek nekako duzni pomagati :lol: . Al, svaka ti cast, iskreno ....
Vidiš, tu griješiš. Iako su moji meni straaaaaašno na raspolaganju i mogu im tražiti s nebesa zvijezdu da mi skinu, čvrsto smo odlučili da je ovo naš život i naš početak i borit ćemo se nas dvoje kako znamo i umijemo dokle god mogne. Ako vidimo da ne ide dalje, tražićemo savjet, a ne materijalnu pomoć.

Jedina pomoć koju smo PRIHVATILI od mojih roditelja je vjenčani dar. I da ne zaboravim, maznem auto ponekad od starog i odem do grada ili do Ilidže, iako mu ponekad dopunim goriva, pa koliko mogu. :D
swanfilter

#110 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by swanfilter »

p206 wrote:šta je naša generacija imala? jeli smeće iz lanč paketa
ja prvi mobitel kupio u tek 3. srednje i to svojim parama koje sam dugo skupljao
kad god sam slomio igračku, drugu nisam dobio dugo vremena, zato sam svaku čuvao, neke i dan danas imam
jednu dao malom rođaku, trebalo mu 15 minuta da pokvari čelični autić koji sam ja čuvao godinama...reko to ti je zadnji poklon dok ne naučiš čuvati...gleda me rodica, reko ništa me ne gledaj nego ga nauči da čuva stvari

dijete ako odgojiš pogrešno, da mu avion kupiš neće biti zadovoljno... biće bolji čovjek kad vidi da nešto nema
Meni tokom cijelog skolovanja govorili, zavrsi odlicnim, sve 5-ice, i imaces ovo - ono. Kada ciljeve ispunim pa im spomenem, dobijem odg./pitanje, jesi to zbog nas ili sebe postigao ... Danas se ne zalim jer ne padam na trendove, mnogo toga materijalnog me ne zanima i ne privlaci. Ljudi me u cudu gledaju kada kazem da je meni jos uvijek odlican mobitel sa tipkama ...
FreakyStyley

#111 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by FreakyStyley »

Alklalna svaka ti cast na razmisljanju. :thumbup:

Samo, nemoj na Ilidzu, molim te. Idi u grad.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#112 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by ladyblue18 »

p206 wrote:
:thumbup:

Sarajlijo imas li ti pojma sta znaci odgoj? Kako dijete odgojis takvo ce ti i biti, ako pustis da ti ga odgajaju internet, drugari i tv onda mu nece biti dovoljan ni jedan iphone.
Jes da je off ovo ali sve citam pa ne kontam jel se zajebavas ili si ozbiljan.
alkalna_baterija

#113 Re: Brak - ljubav - spremnost

FreakyStyley wrote:Alklalna svaka ti cast na razmisljanju. :thumbup:

Ama ne izlazim na Ilidžu, nego odem do pošte, do jaranice, do dm-a, čisto da se provozam i tako... :D
FreakyStyley

#114 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by FreakyStyley »

alkalna_baterija wrote:
FreakyStyley wrote:Alklalna svaka ti cast na razmisljanju. :thumbup:

Ama ne izlazim na Ilidžu, nego odem do pošte, do jaranice, do dm-a, čisto da se provozam i tako... :D
Bra'o! :thumbup:
Saian

#115 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Saian »

pogledah ovo sinoc pa skontah da bas pashe ovdje, malo druge perspektive, tek tako

eo popravio, moRel sad, pocinje na 88oj sekundi
Last edited by Saian on 27/08/2014 01:40, edited 2 times in total.
Klitemnestraaa

#116 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Klitemnestraaa »

p206 wrote:šta je naša generacija imala? jeli smeće iz lanč paketa

+1, nešto slično, stvar je samo navike, ako se navikneš da nemaš ništa i odupreš pritisku okoline i ne haberaš njihova podsmijavanja (nego ih smatraš ovcama :evil: ), ne samo da ćeš ono malo cijeniti, nego i svoje prve pare i sve prilike koje dobiješ bit ćeš ono nemoguće sretan
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#117 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Velkoski »

e čuj 150 maraka hrane im dovoljno, šta jedete? barpy i pilav?

bez pola kile piletine dnevno se umire u pedesetoj momci i djevojke :mrgreen:
Black swan wrote:muškarac da bi bio spreman mora imati stan, kola i dobar posao 1500+
a takvima se obično osladi pa karaju sve živo
oni koji bi se i ženili obično su ko puževi golaći
pa imamo situaciju da se žene karaju s onim prvima i pljuju po ovim drugima

a da bi se žena udala dovoljno je da samo pomisli... i to je dovoljno uz naravno da je malo lijepa
ne mora ni fax ni auto ni stan imati a ni posla :D
minimum je da želi i da je malo lijepa... te naravno mlada :D
što starija onda mora imati ili stan ili kola ili dobar poso :D
objasnio ovaj iz Istočnog Sarajeva :mrgreen:
alkalna_baterija

#118 Re: Brak - ljubav - spremnost

mlitavi, bujrum na ručak :wink:
FreakyStyley

#119 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by FreakyStyley »

Black Swan otkrio tajne kosmosa. Frajko na svakoj temi pasivno-agresivno hejta zene. Doduse, nerijetko i aktivno. :D

Mojne ih labude, tek ramazan proso.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#120 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Velkoski »

daj bola', sa 750 maraka na dvoje (+ eventualno dijete nekada) nemaš ni za kifle, nemaš pravo na bilo kakav luksuz, bukvalno sklapaš kraj sA krajem, jebo takav život (to su oni što im je puno 3 marke za Sjever :D) :D

i još si podstanar, dakle, od svoje imovine imaš veš mašinu iz rata. :mrgreen:

možda si ti izuzetak.. :D
alkalna_baterija

#121 Re: Brak - ljubav - spremnost

mlitavi, matere mi nisi u pravu, al' hajd kako god ti kažeš :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#122 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Velkoski »

jesam itekako.

i 150 maraka na hranu.. daj ba... to je preživljavanje, a ne život. :mrgreen:

uostalom, što se tiče teme, broj razvoda i nesretnih brakova govori sve.
KPNCTNJAH

#123 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by KPNCTNJAH »

Cuj 150 maraka na hranu, vise trosim na kladaru :sad: :mrgreen:
Alkalna vodim vas na cevape :mrgreen: one od sedam maraka, ne od dvije :mrgreen:
za'ebavam se... laku noc :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#124 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Velkoski »

pa više košta hrana za jednog kera, Lutvu npr. :lol:

haj' odoh i ja, poz :D
AstorH

#125 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by AstorH »

alkalna_baterija wrote:Kad me već povuče za jezik, onda da ti i kažem.

Trenutno živimo od 750 KM, kao podstanari. Plaćamo kiriju 100 KM, jer znamo gazdaricu pa nam je dala jeftinije. Račune plaćamo nikad preko 150. Ostane nam 500 KM. Za 150 KM kupimo toliko hrane, da nam često ostane i za par dana naredni mjesec. Za ostatak oboje jedemo vani, idemo na kafe, izlazimo, skupa ili svako sa svojim društvom. Često se kupi i koja majica, pantalone, nešto od obuće, svaki mjesec barem nešto. I bude nam, knap, ali nam poklopi mjesec.

Znaš li ti šta bih ja uradila sa 1200? Ne lupaj svega ti. Dok smo živjeli u njegovoj porodičnoj kući, gurali smo mjesec jedno vrijeme i sa 500 KM, kada je tek počeo da radi na sadašnjem radnom mjestu, doduše nismo plaćali račune, ali nam ni tada ništa nije falilo.
Kad ima dobre volje, sve se može.
I ne znam stvarno, ali stvarno, šta to ti sebi hoćeš priuštiti svaki mjesec pa da ti ne može biti milja?
Ako je sve zaista ovako kako i iznosis, onda je ovo jedan od najskromnijih i najplemenitijih postova koje sam procitao na ovom forumu.
Ovo je bilo divno procitati zato sto iza svake rijeci stoji zadovoljstvo, smirenost i optimizam i to sve u posve protivnom vremenu, odnosno u teskim okolnostima u kojima zivimo.
Vi tada zasluzujete troduplo, i imacete jer Bog voli ovakve duse.
Tvoj username sam upamtio i od sada imas moje postovanje ovdje i bilo gdje drugo jer si me kupila skromnoscu i optimizmom koji se vidja samo kod ljudi koji su srecu pronasli i zadrzali u sebi.

:kakoste:

Sent from my iPad using Tapatalk
Post Reply