Cybernetic wrote:Ja bih stvar malo preokrenuo. Pravi se i ti malo retardiran, pocni traziti marku od njega, trcati za njim kada god ga vidis dok ne pobjegne zauvijek.
Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislava
- Zokipfc
#101 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
- starii
#102 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
u bivsoj skerlicevoj vrlo cesto se obijaju auta i stanovi stoga pripazite..mozda je to bas lik koji operira po toj ulici..
-
lajk
#103 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
U mene su se dedi i nani u staroj visockoj mahali navalili svaku noc kucati na prozore...znaci nisi im mogao nista...dok ima momak nije zaprijetio od tada...Not My Idea wrote:ne znam sto je vama shega sto bi mogao biti ovaj Dunge u pitanju? to on kao neko za nasmijat se? jedino gore od toga je sto ta debilcina slobodno hoda gradom. evo glave ako jednom ne osvane naslov da je silovao neku djevojcicu. inace, cini mi se da nije retardiran nego na teskim drogama.
i da...zastrasujuci je broj pacijenata koje vi opisujete.
Mene u Visokom sreo po snijegu i uzeo grudvu iz cista mira i po glavi mi je razbijao
Nije frajer ok,ima mozak bebe
- Reglan
#104 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Da nije u pitanju mrlja sa Sutjeske
- klixoris
#105 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Naravno da nije legalan, porusili su im barake (lokalni mocnici pokusavaju da provuku da tu naprave zgradu) i sad, dok se oko toga svega petlja, ekipa koja je tu zivila (i zivi) sad izdaje parking mjesta. 50KM mjesecno i budi siguran da je to najsigurniji parking u gradu.dječak sa šibicama wrote: Recimo lik koji na koreji radi kao cuvar parkinga, onaj mali unutar zgrada, notorni je kriminalac, i nije slucajno tu lociran. Cak sumnjam da je to legalni parking, ali nisam siguran.
Inace, to je moja mahala u kojoj sam proveo citav zivot, znam ih sve redom
Nemojte momka mlatiti, samo ga na ignore i svojim putem, bez rasprave. Produzit ce i on dalje.
U slucaju da vas fakat fizicki napadne (sto je tesko moguce) pa ga fakat morate nastocati, trebate biti svjesni da se vrlo lako moze desiti da onda izleti pola mahale pa nastoca vas zato sto ste im prebili lokalnog "Blentu". Tako stvari tu funkcionisu
- Dr. Kuca
#106 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Meni je jednom na cosetu priso kaze daj mi marku reko daj ti meni dvije pa da ispadne da sam od marke napravio dvije
. Gleda nista mu nije jasno, okrenu se i ode.
- stakasa
#107 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Izgleda da je zadnja opcija obratiti se policiji 
- O'zone
- Globalni moderator
#108 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Ahastakasa wrote:Izgleda da je zadnja opcija obratiti se policiji
- klixoris
#109 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Policija nista.stakasa wrote:Izgleda da je zadnja opcija obratiti se policiji
Prije par godina su lokalci u Hasana Kikica opljackali Caddy kablovskog operatera. Bukvalno mu istovarili iz auta svu opremu, alat itd.
Covjek zvao policiju, oni mu rekli da su ga opljackali najvjerovatnije "ti i ti" i da im ode na vrata, ponudi 100KM da mu vrate ukradeno. Covjek to uradio i zacas se formira lanac mahalaca za utovar robe nazad u Caddy. Sve vraceno i uredno utovareno
- stakasa
#110 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
klixoris wrote:Policija nista.stakasa wrote:Izgleda da je zadnja opcija obratiti se policiji
Prije par godina su lokalci u Hasana Kikica opljackali Caddy kablovskog operatera. Bukvalno mu istovarili iz auta svu opremu, alat itd.
Covjek zvao policiju, oni mu rekli da su ga opljackali najvjerovatnije "ti i ti" i da im ode na vrata, ponudi 100KM da mu vrate ukradeno. Covjek to uradio i zacas se formira lanac mahalaca za utovar robe nazad u Caddy. Sve vraceno i uredno utovareno
- Dozer
#111 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
A sto me napadose...a ja samo dao covjeku prjedlog kako da rijesi svoj problem.
Doduse, da je meni izgrebao auto cinjenica je da bih ga ja odavno propustio kroz ruke i noge, a mozda i kakvu paliju, pod uslovom da lik nije zaista retardiran u pravom smislu. Ali, zakljucio sam da postavljac teme nije ni slican meni mentalno, pa zato dadoh malo drugacije savjete.
A vjerovali ili ne, onaj prvi dio cesto upali kod likova koji su malo psihicki nestabili i kojima fali inteligencije. Jasno, ako su totalno pukli, tu onda ide varijanta planine.
Ali, u svakom slucaju, ja ne mogu udarati mentalno zaostale.
Doduse, da je meni izgrebao auto cinjenica je da bih ga ja odavno propustio kroz ruke i noge, a mozda i kakvu paliju, pod uslovom da lik nije zaista retardiran u pravom smislu. Ali, zakljucio sam da postavljac teme nije ni slican meni mentalno, pa zato dadoh malo drugacije savjete.
A vjerovali ili ne, onaj prvi dio cesto upali kod likova koji su malo psihicki nestabili i kojima fali inteligencije. Jasno, ako su totalno pukli, tu onda ide varijanta planine.
Ali, u svakom slucaju, ja ne mogu udarati mentalno zaostale.
- madner
#112 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Mislim da je manji problem mentalni, a veci problem fizicki sklop. 
-
leo karan
#113 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Mislim da znam ko je lik, jednom meni i haveru prifurao kad smo pivu pili u Operi.
Ima 100 kg najmanje.
Ono kao nesto stidljivo stao, pa onda trazio jednu marku..
rekoh Haj voz ba razguli odmah...On ko mutav suti, al se ne pomjera.
Kaze daj marku pa cu otici
Reko skloni se odavde al odmah...
Nista frajer. Stoji kako stoji. Nije ko ostali klosari moram priznat. Djeluje ko lud, al je namazan pravo.
Ja mu govorim sad opet, haj skloni se... nista on.
kaze daj malo pive..Ne jebe frajer zivu silu.
Ja se dreknem njemu u facu, svi su se okrenuli..kad i on poce da se dere
sjebo sam se, ne zna covjek sta bi mu majke mi.
Al je tad ipak malo popustio, poslije pola minute se udaljio al samo dva metra i ufatio nekog drugog peglat trazeci marku ili cigaru ne znam vise.
Ima 100 kg najmanje.
Ono kao nesto stidljivo stao, pa onda trazio jednu marku..
rekoh Haj voz ba razguli odmah...On ko mutav suti, al se ne pomjera.
Kaze daj marku pa cu otici
Nista frajer. Stoji kako stoji. Nije ko ostali klosari moram priznat. Djeluje ko lud, al je namazan pravo.
Ja mu govorim sad opet, haj skloni se... nista on.
kaze daj malo pive..Ne jebe frajer zivu silu.
Ja se dreknem njemu u facu, svi su se okrenuli..kad i on poce da se dere
sjebo sam se, ne zna covjek sta bi mu majke mi.
Al je tad ipak malo popustio, poslije pola minute se udaljio al samo dva metra i ufatio nekog drugog peglat trazeci marku ili cigaru ne znam vise.
- klixoris
#114 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Momak nije nije dobar a kamoli sposoban da se tuce/brani... obican samar ce ga rasplakati... Bez obzira sto ima 100kg...
Ne govorim napamet. Ignorisite ga i produzite svojim putem. Ili ako je bas naporan, onda malo ostrije "tersnite" i zaprijetite i popustit ce vas. Znam ko je i fakat je grehota dici ruku na njega.
Ne govorim napamet. Ignorisite ga i produzite svojim putem. Ili ako je bas naporan, onda malo ostrije "tersnite" i zaprijetite i popustit ce vas. Znam ko je i fakat je grehota dici ruku na njega.
-
mali_balon
#115 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Henry Chinaski wrote:Kako se nikad ne nađe neka budala ali da je pozitivac i da glumi Batmana?
Ovi slobodni ludaci uvijek neki kriminalci...

-
TheMule
#116 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
stakasa wrote:Izgleda da je zadnja opcija obratiti se policiji
Prema komentarima, naj efikasnije i najsigurnije je ovo:
1. Izbejegavati,
ako ne, onda
2. Ignorisati,
onda
3. bjezati
4. i ti glumi ludilo
5. odvedi na cevape
6. daj cigare
7. prijetiti
8. dovesti raju da ga tuku
9. sam ga prebiti
10. vucati cuku gdje god ides
11. sipka
12. bokser
13. motorka
14. pistolj
15. unakazi lice da licis na serijskog ubicu
16. cekaj da udari na mafijase
17. cekaj na betmena
18. kao poslednja opcija, ako nista ne upali, ima ona organizacija koja uzima pare od tebe i poso joj je da te zastiti, kako se ono zove... a ja reketasi
-
f_ar
#117 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Lik je visok oko 170cm, mrsavko, svjetlija kosa, krene s pitanjem "maca, mogu te nesto pitat?" i onda trazi marku-dvije. Par puta mi se desilo, kazem mu razligu i izignorisem ga, on nesto gundja.
-
TheMule
#118 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Hajd sad priznaj da ti se svidja DungeNot My Idea wrote:ne znam sto je vama shega sto bi mogao biti ovaj Dunge u pitanju? to on kao neko za nasmijat se? jedino gore od toga je sto ta debilcina slobodno hoda gradom.
-
Kataklinger
#119 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Ko su:
1) Lik koji se često vidi kako preživa na svim mogućim tramvajskim stanicama od Ilidže do Baščaršije, kad god uđe u tramvaj, uđe na prva vrata i stane kod vozača i pristane u neku priču, koja obično kulminira u monolog, tj. ignorišu ga. Ima retardiran piskutav i eksplozivan smijeh koji redovno uslijedi kad god nešto progovori vozačima. Naravno, poslije toga se svi u tramvaju okrenu prema njemu. Nije dobar s glavom, često ga prenese pa počne pjevat na glas u tramvaju, a nerijetsko se i proderat. Često sam ga viđao s nekakvim listićima iz kladionica. Opis: Nekih 185cm, malo puniji, kosa nekakva ko sunđer, crna, fali mu nekoliko zuba, vazda je nekako jadno obučen i vazda zamahuje glavom lijevo desno, nekakav poremećaj vjerovatno. Hoda ko' žaba (namjera nije da vrijeđam jer je neki jadnik, socijalni slučaj a nemam bolji opis, jer baš nekako zabacuje kukovima).
2) Ko je onaj narkoman sa Hrasnog, stalno je ondje oko Trga Heroja i u onoj ulici Porodice ribar? Istetoviran, mršav ko' grana, nema u njemu 30kg. Toliko je dominantan da iako ne živim tu u blizini ali eto prođem tu ponekad, primijetio sam da vazda nešto baljezga i naveče se često hralji iz sveg' glasa, tu je obično i neke raje oko njega. Nerijetsko su tu i stariji oko njega, sasvim normalni građani, valjda stanu ispitaju se, mada ne vidim smisao ko će s budalom stat i pričat, jer lik odiše nekakvom bolesnom aurom, onako fizički kad ga sagleda čoek, vidi se da nije dobar s glavom. Jedino što mi pada na pamet da nije neki domaći tu, neki socijalan slučaj na milosti i nemilosti, pa mu svi tolerišu. Doskora je uz sebe vukao nekakvog zapuštenog i neuhranjenog psa (nešto poput Belgijskog malinoe) ali ga u zadnje vrijeme viđam bez psa.
1) Lik koji se često vidi kako preživa na svim mogućim tramvajskim stanicama od Ilidže do Baščaršije, kad god uđe u tramvaj, uđe na prva vrata i stane kod vozača i pristane u neku priču, koja obično kulminira u monolog, tj. ignorišu ga. Ima retardiran piskutav i eksplozivan smijeh koji redovno uslijedi kad god nešto progovori vozačima. Naravno, poslije toga se svi u tramvaju okrenu prema njemu. Nije dobar s glavom, često ga prenese pa počne pjevat na glas u tramvaju, a nerijetsko se i proderat. Često sam ga viđao s nekakvim listićima iz kladionica. Opis: Nekih 185cm, malo puniji, kosa nekakva ko sunđer, crna, fali mu nekoliko zuba, vazda je nekako jadno obučen i vazda zamahuje glavom lijevo desno, nekakav poremećaj vjerovatno. Hoda ko' žaba (namjera nije da vrijeđam jer je neki jadnik, socijalni slučaj a nemam bolji opis, jer baš nekako zabacuje kukovima).
2) Ko je onaj narkoman sa Hrasnog, stalno je ondje oko Trga Heroja i u onoj ulici Porodice ribar? Istetoviran, mršav ko' grana, nema u njemu 30kg. Toliko je dominantan da iako ne živim tu u blizini ali eto prođem tu ponekad, primijetio sam da vazda nešto baljezga i naveče se često hralji iz sveg' glasa, tu je obično i neke raje oko njega. Nerijetsko su tu i stariji oko njega, sasvim normalni građani, valjda stanu ispitaju se, mada ne vidim smisao ko će s budalom stat i pričat, jer lik odiše nekakvom bolesnom aurom, onako fizički kad ga sagleda čoek, vidi se da nije dobar s glavom. Jedino što mi pada na pamet da nije neki domaći tu, neki socijalan slučaj na milosti i nemilosti, pa mu svi tolerišu. Doskora je uz sebe vukao nekakvog zapuštenog i neuhranjenog psa (nešto poput Belgijskog malinoe) ali ga u zadnje vrijeme viđam bez psa.
- Kal El
#120 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Ah taj, ne sjećam se da je pravio problema, zamahuje glavom stalno,uredno mahne šoferu kad god prođe tramvaj 
- Dozer
#121 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Ovaj drugi je, mislim, onaj Abdurahmanovic, ili tako nesto. Armin ili nesto slicno tome. Narkoman. Kazu ljudi otamo da je bio OK lik, borac, ali...jebi ga...zglajzo.
Cesto se uroka, ko zna cime, ispred one ambulante na Trgu heroja, pa onda pada na glavu po livadi (bukvalno). Zovnu ljudi iz te zgrade muriju, ovi dodju, i to po 3-4-5 njih, i onda se s njim naduravaju po pola sata, nagovaraju ga da ide kuci i ocito je da im je poznat.
Znao je ranije maltretirati i gazdu Happy-ja i onog nekog granapa sto je bio tamo, lupo covjeku stakla na radnji jer mu ovaj nije htio dati pivu dzaba... Ukratko - lik koji se smatra zajebanim, a u stvari je obicni junky.
Btw, ako je to taj lik, onda je on zivi dikaz smijurije od ove nase drzave, a razlog - on je na lokalnim izborima bio na listi nekakve stranke, novokomponovane, za opstisnko vijece

Cesto se uroka, ko zna cime, ispred one ambulante na Trgu heroja, pa onda pada na glavu po livadi (bukvalno). Zovnu ljudi iz te zgrade muriju, ovi dodju, i to po 3-4-5 njih, i onda se s njim naduravaju po pola sata, nagovaraju ga da ide kuci i ocito je da im je poznat.
Znao je ranije maltretirati i gazdu Happy-ja i onog nekog granapa sto je bio tamo, lupo covjeku stakla na radnji jer mu ovaj nije htio dati pivu dzaba... Ukratko - lik koji se smatra zajebanim, a u stvari je obicni junky.
Btw, ako je to taj lik, onda je on zivi dikaz smijurije od ove nase drzave, a razlog - on je na lokalnim izborima bio na listi nekakve stranke, novokomponovane, za opstisnko vijece
- avetinja
#122 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Joj, koliko postova na ovu temu. Ako lik vidi koliko je popularan i kako ga se raja boji, obradovat će se samo tako. 
- Dozer
#123 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
A mozda i nece. kad vidi koliko postova mu je namijenilo hrkljus... 
- avetinja
#124 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Možda se sažali pa mu da koju marku, kao odštetu za pretrpljeni strah. 
- Dozer
#125 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Pa...ako nemas damu da ga prospes po cesti, a on te ne popusta i handri i ostecuje ti stvari, onda primijeni neku drugu metodu. Logicna je - daj mu tu marku-dvije i tako sacuvaj svoju imovinu.