Ajd ti meni to rastabiri, ne znam ja..S4mpion wrote:A pošto si se već navadio na Djed Mraza, hajde sada ti mene fino pitaj odakle dolaze paketići, a ja ću tebe pitat odakle dolazi život i materija, pa daa vidimo ko će ostat bez odgovora.animals wrote:Nije, isto kao sto covjek ne prica sa Bogom..S4mpion wrote:
Je li on stvorio život koji ti ne možeš? Je li on stvorio materiju koju ti ne možeš? Ili je on tvorac paketića kojeg možeš na pijaci kupit za 10KM? Ha?
isti izvori
Vjerovati naspram znati
- animals
#101 Re: Vjerovati naspram znati
- zlokruhovic
#102 Re: Vjerovati naspram znati
Pa kao što ti nemaš prostora za dijalog o tome jel postoje vampiri i gorske vile , tako i ja nemam po pitanju postojanja boga anaročito onoga sa bliskog istika koji je sigurno najveća prevara i nosilac nemorala na ovom svetu bez obizra što uje izmišljen.Bafakkar wrote:Ti imas dosta iskljucive stavove. Ne ostavljas bas prostora za neki dijalog.zlokruhovic wrote: Što se tiče islama , on je napravljen tako da ima manje očiglednih čuda od hrišćanstva , međutim opet ih ima tj.sam islam se na čudu zasniva tako što anđeli(meleci) se pojavljuju i prenose poruke.
Ista je verovatnoća da će Isus vaskrsnusti i da će anđeli govoriti Muhamedu koji je kad je umro odjahao na nebo na konju , hoću reći i jedno i drugo je jednako lažno i jednako nasuprot nauci.
Zašto ti imaš isključive stavove i ne ostavljaš prostora za dijalog o Drekavcu sa Šar Planine?! , ti mora da si drekavcofob kao što sam ja islamofob.
-
Bafakkar
#103 Re: Vjerovati naspram znati
Svasta ti nesta napisa.zlokruhovic wrote:
Pa kao što ti nemaš prostora za dijalog o tome jel postoje vampiri i gorske vile , tako i ja nemam po pitanju postojanja boga anaročito onoga sa bliskog istika koji je sigurno najveća prevara i nosilac nemorala na ovom svetu bez obizra što uje izmišljen.
Zašto ti imaš isključive stavove i ne ostavljaš prostora za dijalog o Drekavcu sa Šar Planine?! , ti mora da si drekavcofob kao što sam ja islamofob.
Vidim ja da si ti neki saljivdzija, ne moramo mi o ovim temama o kojima ti imas betonirano misljenje.
- S4mpion
#104 Re: Vjerovati naspram znati
Ne znaš? Šteta.animals wrote:Ajd ti meni to rastabiri, ne znam ja..S4mpion wrote:
A pošto si se već navadio na Djed Mraza, hajde sada ti mene fino pitaj odakle dolaze paketići, a ja ću tebe pitat odakle dolazi život i materija, pa daa vidimo ko će ostat bez odgovora.
Ubuduće kad budeš u priču uveo Djeda Mraza, trebalo bi da znaš šta ćeš s njim, a ne ovako "ne znam ja..."
- animals
#105 Re: Vjerovati naspram znati
Pa moj Djed Bozicnjak,alijas Mraz dok sam ja bio mali,licno je donosio paketice..S4mpion wrote:Ne znaš? Šteta.animals wrote:Ajd ti meni to rastabiri, ne znam ja..S4mpion wrote:
A pošto si se već navadio na Djed Mraza, hajde sada ti mene fino pitaj odakle dolaze paketići, a ja ću tebe pitat odakle dolazi život i materija, pa daa vidimo ko će ostat bez odgovora.
Ubuduće kad budeš u priču uveo Djeda Mraza, trebalo bi da znaš šta ćeš s njim, a ne ovako "ne znam ja..."
a taj tvoj i dalje donosi paketice..
- zlokruhovic
#106 Re: Vjerovati naspram znati
Pa ne moramo.Bafakkar wrote:Svasta ti nesta napisa.zlokruhovic wrote:
Pa kao što ti nemaš prostora za dijalog o tome jel postoje vampiri i gorske vile , tako i ja nemam po pitanju postojanja boga anaročito onoga sa bliskog istika koji je sigurno najveća prevara i nosilac nemorala na ovom svetu bez obizra što uje izmišljen.
Zašto ti imaš isključive stavove i ne ostavljaš prostora za dijalog o Drekavcu sa Šar Planine?! , ti mora da si drekavcofob kao što sam ja islamofob.![]()
Vidim ja da si ti neki saljivdzija, ne moramo mi o ovim temama o kojima ti imas betonirano misljenje.
Nisam ja šaljivdžija već sam realan , jer ne može jedno čudo biti istinito a drugo ne , tj.ili su sva čuda istinita ili susva lažna.
Jasam lično za ovu drugu opciju , a to što tebi smeta istina i logika pa mi odgovaraš tako da se ne referišeš na smisao mojih rečenica je samodokaz da taista ne moramo o ovi temema dalje.
- S4mpion
#107 Re: Vjerovati naspram znati
E pa vidiš, Bog stvori život i materiju, a Djed Mraz pravi paketiće, paketiće mogu pravit i ja, a ti kad budeš mogao život i materiju, javi se da prodiskutujemo.animals wrote:Pa moj Djed Bozicnjak,alijas Mraz dok sam ja bio mali,licno je donosio paketice..S4mpion wrote:
Ne znaš? Šteta.
- zlokruhovic
#108 Re: Vjerovati naspram znati
Nije tačno , Deda Mraz je osim što pakuje paketiće za decu je i stvorio život i materiju , a ti sad dokaži da nije ??S4mpion wrote:E pa vidiš, Bog stvori život i materiju, a Djed Mraz pravi paketiće, paketiće mogu pravit i ja, a ti kad budeš mogao život i materiju, javi se da prodiskutujemo.animals wrote:Pa moj Djed Bozicnjak,alijas Mraz dok sam ja bio mali,licno je donosio paketice..S4mpion wrote:
Ne znaš? Šteta.
- animals
#109 Re: Vjerovati naspram znati
Djed Bozicnjak nikad nije pravio paketice, isto kao tvoj lik koji je pravio zivot i materiju..S4mpion wrote:E pa vidiš, Bog stvori život i materiju, a Djed Mraz pravi paketiće, paketiće mogu pravit i ja, a ti kad budeš mogao život i materiju, javi se da prodiskutujemo.animals wrote:Pa moj Djed Bozicnjak,alijas Mraz dok sam ja bio mali,licno je donosio paketice..S4mpion wrote:
Ne znaš? Šteta.
njih dvojica su braca po materi i ocu..
- fatamorgana
#110 Re: Vjerovati naspram znati
A vjernici stvoriše boga .... e sad ko je prvi nastao, koka ili jaje?S4mpion wrote:
E pa vidiš, Bog stvori život i materiju ...
- S4mpion
#111 Re: Vjerovati naspram znati
Još ti ja fino rekoh, a ti ni haberaanimals wrote:Djed Bozicnjak nikad nije pravio paketice, isto kao tvoj lik koji je pravio zivot i materiju..S4mpion wrote:
E pa vidiš, Bog stvori život i materiju, a Djed Mraz pravi paketiće, paketiće mogu pravit i ja, a ti kad budeš mogao život i materiju, javi se da prodiskutujemo.
njih dvojica su braca po materi i ocu..
...a ti kad budeš mogao život i materiju, javi se da prodiskutujemo.
- fatamorgana
#112 Re: Vjerovati naspram znati
Vjeruješ, znači neznaš ....
- animals
#113 Re: Vjerovati naspram znati
Ja mogu ravnati brda, zivot i materija su stvari koje i bebe mogu pravitiS4mpion wrote:
Još ti ja fino rekoh, a ti ni habera...a ti kad budeš mogao život i materiju, javi se da prodiskutujemo.
-
kakavdanakneiskustvu
#114 Re: Vjerovati naspram znati
a sad ozbiljno pitanje,kako objasniti da neko vjeruje u knjige u kojima piše da je zmija pričala?
-
Chagalj
#115 Re: Vjerovati naspram znati
niko od muslimana ne vjeruje u to niti Kuran govori o tome, nemozes biblijskim prutom tuci muslimane i njihovo vjerovanje kad to nije vjeorvanje muslimana, to pitanje postavljaj krscanimakakavdanakneiskustvu wrote:a sad ozbiljno pitanje,kako objasniti da neko vjeruje u knjige u kojima piše da je zmija pričala?
-
Chagalj
#116 Re: Vjerovati naspram znati
Evo radi ovakvih dokaza ja vjerujem da je Kuran od Boga, znaci nije slijepo vjerovanje, vjeruj, suti i nepitaj dalje nista.broj dva wrote: Mene zanima odakle taj osjecaj znanja, ta sigurnost u nepogrjesivost svoje vjere?
ako ovo nije dokaz da je Kuran od Boga onda neznam kako bi drukcije dokazao, jer ovaj dokument svakome onome koji imalo mucka svojom glavom, i zna barem malo matematike moze da uvidi na jednostavan nacin kako je nemoguce od ljudi da naprave jedan ovakav Kuran
Brojcana cuda Kur'ana
http://www.docdroid.net/fk6w/brojcana-c ... a.pdf.html
u ovom dokumentu su sabarana mnoga brojcana cuda Kurana , i na jedan jednostavan nacin objasnjava kako je nemoguce za ljude da urade jedan ovakav Kuran sto je dokaz Bozijih rijeci da je nemoguce za ljude da ucini jedan ovakav Kuran pa makar cijeli ljudski rod i dzinni se udruzili nebi mogli uraditi ovako nesto.
- zlokruhovic
#117 Re: Vjerovati naspram znati
Pa pitanje i nije za tebe čim si musliman , zato nemaš razloga da odgovaraš na taj način jer tema je vrlo jasna.Chagalj wrote:niko od muslimana ne vjeruje u to niti Kuran govori o tome, nemozes biblijskim prutom tuci muslimane i njihovo vjerovanje kad to nije vjeorvanje muslimana, to pitanje postavljaj krscanimakakavdanakneiskustvu wrote:a sad ozbiljno pitanje,kako objasniti da neko vjeruje u knjige u kojima piše da je zmija pričala?
Wow , stvarno je velika razlika između pričanja sa anđelima i pričanja sa zmijama , čak šta više zmije postoje a anđeli ne , ali eto zadesilo se da oboje pričaju o jako osetljivim temama.
Obožavam islam , tamo su čuda baš onako razumski realna a ne kao kod ovih blesavih hrišćana i Jevreja koji veruju u svakojaka lažna čuda.
- Leo_alfa
#118 Re: Vjerovati naspram znati
Nemoj me zezati @Bafakkar, budi originalanBafakkar wrote:Ti imas dosta iskljucive stavove. Ne ostavljas bas prostora za neki dijalog.zlokruhovic wrote: Što se tiče islama , on je napravljen tako da ima manje očiglednih čuda od hrišćanstva , međutim opet ih ima tj.sam islam se na čudu zasniva tako što anđeli(meleci) se pojavljuju i prenose poruke.
Ista je verovatnoća da će Isus vaskrsnusti i da će anđeli govoriti Muhamedu koji je kad je umro odjahao na nebo na konju , hoću reći i jedno i drugo je jednako lažno i jednako nasuprot nauci.
-
Chagalj
#119 Re: Vjerovati naspram znati
andjeli su duhovna pica koji zive u drugoj dimenziji, imamo masa dokaza o njihovom postojanju, mnogi Mudzahedini su se uvjerili u njihovo postojanje tokom ratazlokruhovic wrote:Pa pitanje i nije za tebe čim si musliman , zato nemaš razloga da odgovaraš na taj način jer tema je vrlo jasna.Chagalj wrote:niko od muslimana ne vjeruje u to niti Kuran govori o tome, nemozes biblijskim prutom tuci muslimane i njihovo vjerovanje kad to nije vjeorvanje muslimana, to pitanje postavljaj krscanimakakavdanakneiskustvu wrote:a sad ozbiljno pitanje,kako objasniti da neko vjeruje u knjige u kojima piše da je zmija pričala?
Wow , stvarno je velika razlika između pričanja sa anđelima i pričanja sa zmijama , čak šta više zmije postoje a anđeli ne , ali eto zadesilo se da oboje pričaju o jako osetljivim temama.![]()
Obožavam islam , tamo su čuda baš onako razumski realna a ne kao kod ovih blesavih hrišćana i Jevreja koji veruju u svakojaka lažna čuda.
evo i muderis prica o cudima tokom rata u Bosni iz njegovog iskustva
spoiminje cak kako su sehidi (mrtvi mudzahedini) mirisali iako je svima poznato da tijela se cuju ubrzo nakon sto smrt nastupi jos pogotovo ako je vruce.
evo imate frisak dokaz iz sirije, gdje sehidi ukupani u dvoristu lezali 2 godine pod zemljom, nisu istruhnuli cak su mirisali na miris misk
to se isto desavalo i u afganistanu
kako onda to objasnjavas??
- animals
#120 Re: Vjerovati naspram znati
Hcces reci da kjnige nisu djelo ljudski ruku, jer dokazano je da covjek ne moze roman napisati ili bajku..Chagalj wrote:Evo radi ovakvih dokaza ja vjerujem da je Kuran od Boga, znaci nije slijepo vjerovanje, vjeruj, suti i nepitaj dalje nista.broj dva wrote: Mene zanima odakle taj osjecaj znanja, ta sigurnost u nepogrjesivost svoje vjere?
ako ovo nije dokaz da je Kuran od Boga onda neznam kako bi drukcije dokazao, jer ovaj dokument svakome onome koji imalo mucka svojom glavom, i zna barem malo matematike moze da uvidi na jednostavan nacin kako je nemoguce od ljudi da naprave jedan ovakav Kuran
Brojcana cuda Kur'ana
u ovom dokumentu su sabarana mnoga brojcana cuda Kurana , i na jedan jednostavan nacin objasnjava kako je nemoguce za ljude da urade jedan ovakav Kuran sto je dokaz Bozijih rijeci da je nemoguce za ljude da ucini jedan ovakav Kuran pa makar cijeli ljudski rod i dzinni se udruzili nebi mogli uraditi ovako nesto.
-
Bafakkar
#121 Re: Vjerovati naspram znati
Cemu orginalnost, bolje se uciti na tudjem iskustvu.Leo_alfa wrote:
Nemoj me zezati @Bafakkar, budi originalan![]()
Ima ovdje forumasa koji nisu bas za dijaloge - svakako na obije strane. Ali probere se par sa kojima se da ponesto prohaberit. Naidje interesatna diskusija s vremena na vrijeme. Ovo o deda mrazu me nekako ne inspirise dovoljno
- Leo_alfa
-
Chagalj
#123 Re: Vjerovati naspram znati
hocu da kazem da je sastavljanje Knjige Kurana nije djelo ljudskih ruku,animals wrote:Hcces reci da kjnige nisu djelo ljudski ruku, jer dokazano je da covjek ne moze roman napisati ili bajku..Chagalj wrote:Evo radi ovakvih dokaza ja vjerujem da je Kuran od Boga, znaci nije slijepo vjerovanje, vjeruj, suti i nepitaj dalje nista.broj dva wrote: Mene zanima odakle taj osjecaj znanja, ta sigurnost u nepogrjesivost svoje vjere?
Brojcana cuda Kur'ana
kako je Kuran dosao
Bog kaze nesto, andjeo Dzibril prenese to Muhammedu, Muhammed, zapamti i prenese svojim pisariuma i drugovima oko sebe, pisari zapisuju na komadima zivotinjske koze, kamenju, suhom liscu, keramici itd posto se nije imalo papira.
znaci sastavljanje Kurana je od Allaha ovakav kakav imamo danas, a naravno da su ljudi napisali te informicje koje su stizale, Muhammedovi pisari nisu sastavljali Kuran nego samo pisali gdje je Dzibril govorio muhammedu da postavi ajet na kojem mjestu itd
Ako mi i dalje nevjerujes, onda fino otvori taj dokument, analiziraj dobro i pokusaj naci problem ili pokusaj ti replicirati barem brojcano cudo pod brojem 34 ako mozes nesto tako uraditi dobar si
imamo dva ajeta koje spaja rijec Grom, iako su obadva ajeta razlicita , imaju 19 rijeci, 86 slova i u obadva je rijec Allah spomenuta nakon 69 slova, i samo u ta dva ajeta se rijec grom spominje u cijelom Kuranu.
hajde ti nama sad pokusaj replicirati jedno ovakvo brojcano cudo.
- animals
#124 Re: Vjerovati naspram znati
I indijanski vracevi su vidjali Manitua i pricali sa njim..ali pod utjecajem opijata..Chagalj wrote:
kako je Kuran dosao
Bog kaze nesto, andjeo Dzibril prenese to Muhammedu, Muhammed, zapamti i prenese svojim pisariuma i drugovima oko sebe, pisari zapisuju na komadima zivotinjske koze, kamenju, suhom liscu, keramici itd posto se nije imalo papira.
znaci sastavljanje Kurana je od Allaha ovakav kakav imamo danas, a naravno da su ljudi napisali te informicje koje su stizale, Muhammedovi pisari nisu sastavljali Kuran nego samo pisali gdje je Dzibril govorio muhammedu da postavi ajet na kojem mjestu itd
Ako mi i dalje nevjerujes, onda fino otvori taj dokument, analiziraj dobro i pokusaj naci problem ili pokusaj ti replicirati barem brojcano cudo pod brojem 34 ako mozes nesto tako uraditi dobar si
imamo dva ajeta koje spaja rijec Grom, iako su obadva ajeta razlicita , imaju 19 rijeci, 86 slova i u obadva je rijec Allah spomenuta nakon 69 slova, i samo u ta dva ajeta se rijec grom spominje u cijelom Kuranu.
hajde ti nama sad pokusaj replicirati jedno ovakvo brojcano cudo.
-
Chagalj
#125 Re: Vjerovati naspram znati
znam ja dobro sta su oni vidjali jer sam upoznat sa tom tematikom,animals wrote: I indijanski vracevi su vidjali Manitua i pricali sa njim..ali pod utjecajem opijata..
razna plemena su znala stupati u kontakt sa dzinnima koju su se znali izjasnjavati svakakvim imenima pa su ih ovi poceli obozavati misleci da su bogovi.
Shamani u juznoj i srednjoj americi , u sumama koji zive, znaju stupiti u konakt , a jedna od tehnika da se vide dzinni jeste to da se oci namazu jednoj biljkom ili sekretom jedne bube kako mi je rekao jedan strucnjak ucac rukje.