45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post Reply
spreca

#101 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by spreca »

Vasco da Gama wrote:ovo je tužno. praktično imamo s jedne strane ekstremiste poput ovoga a s druge neoliberale, tj. jedina opozicija neoliberalima danas u svijetu su fašisti ili vjerski fanatici.

socijaldemokracija je umrla i spas svjeta zavisi od konsolidacije nove ljevica koja mora da ponudi rješenja drugačija od onih iz 20 vijeka.

sve u svemu, crno nam se piše ako se društvo nastavi dijeliti samo na ove dvije utopističke ideologije, koje su više utopističke od državnog socijalizma 20 vijeka.

hapšenje ovog lika je ionako smiješno jer je pravi igrač islamska zajednica koja je u bosni jača od (bošnjačkih dijelova) države.
imas dokaze.......SPC stoji iza genocida 92-95
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#102 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Chmoljo »

VjecitiStudent wrote:
:shock:

Komunisti su imali smrtnu kaznu za takve.

S tim da Vijeće Evrope neki dan objavi da je naš Ustavni sud pogriješio, da njihova presuda uopšte ne predstavlja osnov na osnovu kojeg je trebalo osuđene za genocid puštati na slobodu.
To nas naravno ne treba iznenaditi od Ustavnog suda, znajući kakvi sve tamo vrhunski pravnici tamo sjede, poput najpoznatije čistačice među sudijama, Seade Palavrić i Mirsada Ćemana, koje je ko ono postavio tamo?
nije baš bila smrtna prema tom zakonu :D ali nije ni bitno, rekao si suštinu, a i... zar nije Ćeman u Federalnom Ustavnom sudu?
Alfons Kauders

#103 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
VjecitiStudent wrote:

S tim da Vijeće Evrope neki dan objavi da je naš Ustavni sud pogriješio, da njihova presuda uopšte ne predstavlja osnov na osnovu kojeg je trebalo osuđene za genocid puštati na slobodu.
To nas naravno ne treba iznenaditi od Ustavnog suda, znajući kakvi sve tamo vrhunski pravnici tamo sjede, poput najpoznatije čistačice među sudijama, Seade Palavrić i Mirsada Ćemana, koje je ko ono postavio tamo?
nije baš bila smrtna prema tom zakonu :D ali nije ni bitno, rekao si suštinu, a i... zar nije Ćeman u Federalnom Ustavnom sudu?
a to je to komunisticko nasljedje dakle... :D

imenovanje imbecila na najvaznije funkcije u drzavi... to su sve podle komunjare nama ostavile u amanet...
Vasco da Gama

#104 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Vasco da Gama »

Chmoljo wrote:
Vasco da Gama wrote:
hapšenje ovog lika je ionako smiješno jer je pravi igrač islamska zajednica koja je u bosni jača od (bošnjačkih dijelova) države.
hajd' ne lupaj života ti.
imam emprijski dokaz za to, slučaj kantona sarajevo i vjeronauke. ko je tu pobjiedio, drzava ili vjerska zajednica?
Cherry-Cherry

#105 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Cherry-Cherry »

odlično :thumbup: :thumbup: šteta što su sada zatvori mnogo bolji nego prije.
Cherry-Cherry

#106 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Cherry-Cherry »

CVIKERASH wrote:Priziva serijat i arapsko proljece a komentarise usput i desavanja na Farmi.
I vjerovatno sluša Cecu i ostale grand, pink zvijezde :mrgreen: i loži se na njih :mrgreen:
Vasco da Gama

#107 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Vasco da Gama »

spreca wrote:
Vasco da Gama wrote:ovo je tužno. praktično imamo s jedne strane ekstremiste poput ovoga a s druge neoliberale, tj. jedina opozicija neoliberalima danas u svijetu su fašisti ili vjerski fanatici.

socijaldemokracija je umrla i spas svjeta zavisi od konsolidacije nove ljevica koja mora da ponudi rješenja drugačija od onih iz 20 vijeka.

sve u svemu, crno nam se piše ako se društvo nastavi dijeliti samo na ove dvije utopističke ideologije, koje su više utopističke od državnog socijalizma 20 vijeka.

imas dokaze.......SPC stoji iza genocida 92-95
tačno za SPC, za islamsku zajednicu slučaj vjeronauke u kantonu sarajevo - ko je tu izašao kao pobjednik, država ili islamska zajednica? država je u svojim odlukama limitirana tačno onoliko koliko joj vjersko civilno društvo dozvoljava.
Chmoljo

#108 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Chmoljo »

Vasco da Gama wrote: imam emprijski dokaz za to, slučaj kantona sarajevo i vjeronauke. ko je tu pobjiedio, drzava ili vjerska zajednica?
:lol:

ja imam dokaze da građani svakodnevno pokušavaju pobijediti i prevariti državu. i šta sad? :D

i ĐŽe ti je empirija glede terorizma? :D
Alfons Kauders

#109 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Alfons Kauders »

Vasco da Gama wrote:
Chmoljo wrote:
Vasco da Gama wrote:
hajd' ne lupaj života ti.
imam emprijski dokaz za to, slučaj kantona sarajevo i vjeronauke. ko je tu pobjiedio, drzava ili vjerska zajednica?
pobijedili su roditelji...

roditelji kojim se svim snagama bore da se u nastavni plan uvede sto vise predmeta gdje je zagantovana petica... tako da su nam djeca iz godine u godinu gluplja i nepismenija, a prolaznost i prosjeci u isto vrijeme rastu (sto se da provjeriti statisticki)

i onda ce tu djecu dalje gurati na fakultete, koje su takodjer komunjare pretvorile u perionice kesa i javne kuce... da zavrse neku glupost s kojom se mogu nakacit na budzet

to sto od generacija djece pravimo intelektualne invalide nije bitno... bitno je da se mama i tata mogu kurcit kako im sin jedinac maturira peticom... a uskoro svaki ucenik s tjelesnom temperaturom iznad 35C biti odlican djak

ja meraka
VjecitiStudent

#110 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by VjecitiStudent »

Chmoljo wrote:
VjecitiStudent wrote:

Smrtna kazna jeste bila dio Krivičnog zakona SFRJ.
Ćeman je u Ustavnom sudu BiH, zajedno sa Prvom čistačicom.
http://www.ccbh.ba/bos/p_stream.php?kat=104&pkat=323
Alfons Kauders

#111 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
Chmoljo wrote:
VjecitiStudent wrote:

bila je i dio KZ RBiH... pa je onda ogranicena samo za vanredne okolnosti, pa onda ukinuta... a u RS je formalno bila do prije desetak godina...

mislim da je zadnja smrtka kazna u bih izvrsena 72 na igmanu, lik i zenturaca ubili dijete iz osvete... (nek me ispravi neko ako fulam)
Vasco da Gama

#112 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Vasco da Gama »

Chmoljo wrote:
Vasco da Gama wrote: imam emprijski dokaz za to, slučaj kantona sarajevo i vjeronauke. ko je tu pobjiedio, drzava ili vjerska zajednica?

ja imam dokaze da građani svakodnevno pokušavaju pobijediti i prevariti državu. i šta sad? :D

to je dokaz da je islamska zajednica jača od države, a kako bi smo tu ćinjenicu marginalizovali i maskirali hajmo malo predimenzionirati pretnju od terorizma i kojekakvih selafija....
Chmoljo

#113 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Chmoljo »

VjecitiStudent wrote:

jeste, moja greška, jer sam čitao noveliran od SRJ :D

a znači brkica je rego. znao sam za čistačicu, al' za njega nisam :D
Chmoljo

#114 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Chmoljo »

Vasco da Gama wrote:
to je dokaz da je islamska zajednica jača od države, a kako bi smo tu ćinjenicu marginalizovali i maskirali hajmo malo predimenzionirati pretnju od terorizma i kojekakvih selafija....
ja još ne vidim empiriju, nego šuplju :D
udrch

#115 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by udrch »

Chmoljo wrote:
VjecitiStudent wrote:

klasična zamjena teza..ja sam se dotakao visine kazne koju su ovdje ljudi spominjali i to je ono što je sramotno..
sva ostala mahalanja ne mogu pomoći da se potvrdi suprotno..
ne bih dalje u off..
eto vam ovaj moreplovac pa vidite sa njim u vezi odgovornosti IZ za ovaj teroristički napad..
Alfons Kauders

#116 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Alfons Kauders »

Vasco da Gama wrote:
Chmoljo wrote:

nije jaca vec je imala jaci interes

politicki nepopularno zato jer roditelji hoce da njihova nepismena djeca imaju sto vise petica... jerbo dvice iz matematike, fizike i bosanskog nisu bitne kad imas 10 zagarantovanih petica zahvaljujuci predmetima koji ne bi trebali ulaziti u prosjek (vjeronauk nije jedini)

a IZ... pa jarane kad si vidio hodzu na birou? napravili su fino industriju, da u svaku skolu uvale po jednog svog sticenika... pare jednostavno... jasno je i IZ da od vjeronauka nema nekog hajra, cak cini i stetu jer djeca ismijavaju vjeru kao i vecinu stvara u skoli, samo se bezveze profanisu
Chmoljo

#117 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
bila je i dio KZ RBiH... pa je onda ogranicena samo za vanredne okolnosti, pa onda ukinuta... a u RS je formalno bila do prije desetak godina...

mislim da je zadnja smrtka kazna u bih izvrsena 72 na igmanu, lik i zenturaca ubili dijete iz osvete... (nek me ispravi neko ako fulam)
Višnja nešto... ubila ono dijete u Zenici...
udrch

#118 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by udrch »

VjecitiStudent wrote:Smrtna kazna jeste bila dio Krivičnog zakona SFRJ.
jel smrtna kazna za genocid bila?
Banksy

#119 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:Kad stiče mogućnost podnošenja zahtjeva za skraćenje kazne, nakon odsluženih koliko ...?
I koliko će tad imati godina?

edit:inače, malo ...
dugotrajni zatvor, max kazna...

ne vaze ista pravila za skracenje ko kod obicne kazne
Šta to znači, ne postoji mogućnost za traženje skraćenja? Ili je dobiju kasnije?

Da ne bude da s 50. ako ne i ranije, izađe van i počne novi život ... Ili nastavi stari.
Vasco da Gama

#120 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Vasco da Gama »

Alfons Kauders wrote:
pobijedili su roditelji...

roditelji kojim se svim snagama bore da se u nastavni plan uvede sto vise predmeta gdje je zagantovana petica... tako da su nam djeca iz godine u godinu gluplja i nepismenija, a prolaznost i prosjeci u isto vrijeme rastu (sto se da provjeriti statisticki)

i onda ce tu djecu dalje gurati na fakultete, koje su takodjer komunjare pretvorile u perionice kesa i javne kuce... da zavrse neku glupost s kojom se mogu nakacit na budzet

to sto od generacija djece pravimo intelektualne invalide nije bitno... bitno je da se mama i tata mogu kurcit kako im sin jedinac maturira peticom... a uskoro svaki ucenik s tjelesnom temperaturom iznad 35C biti odlican djak

ja meraka

to se sve fino uklapa u agendu islamske zajednice, i svake druge vjerske zajednice posebno zaglupljivanje naroda i kačenje na budžet. roditelji kao produzena ruka islamske zajednice. zaglupit narod nije samo stvar stvar sebičnog interesa nekog korumpiranog budžetlije, to je osnovna funckija religije.
ultima_palabra

#121 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by ultima_palabra »

Nije da nisi u pravu, ali... IZ je u tom slučaju samo jedna od lobističkih skupina koje sprečavaju donošenje propisa koji nisu u njihovom finansijskom interesu. Tako možemo reći i da je naftni lobi jači od države, onda građevinski lobi, uposlenici javne uprave itd...
Chmoljo

#122 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Chmoljo »

udrch wrote: klasična zamjena teza..ja sam se dotakao visine kazne koju su ovdje ljudi spominjali i to je ono što je sramotno..
sva ostala mahalanja ne mogu pomoći da se potvrdi suprotno..
ne bih dalje u off..
eto vam ovaj moreplovac pa vidite sa njim u vezi odgovornosti IZ za ovaj teroristički napad..
Image
VjecitiStudent

#123 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:
VjecitiStudent wrote: Smrtna kazna jeste bila dio Krivičnog zakona SFRJ.

S obzirom da su sva djela genocida počinjena na teritoriji RS. Eto rješenja :D

Zadnja smrtna kazna izvršena je u Hrvatskoj 1983, u Srbiji 1992.
Izgleda da u RS-u jos uvijek ima smrtne kazne
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bo ... 11971.html
Vasco da Gama

#124 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Vasco da Gama »

Alfons Kauders wrote:
nije jaca vec je imala jaci interes

politicki nepopularno zato jer roditelji hoce da njihova nepismena djeca imaju sto vise petica... jerbo dvice iz matematike, fizike i bosanskog nisu bitne kad imas 10 zagarantovanih petica zahvaljujuci predmetima koji ne bi trebali ulaziti u prosjek (vjeronauk nije jedini)

a IZ... pa jarane kad si vidio hodzu na birou? napravili su fino industriju, da u svaku skolu uvale po jednog svog sticenika... pare jednostavno... jasno je i IZ da od vjeronauka nema nekog hajra, cak cini i stetu jer djeca ismijavaju vjeru kao i vecinu stvara u skoli, samo se bezveze profanisu
te okolnosti su sporedne, poenta je čija je zadnja. što šahovsko društvo nema takav uticaj.
Banksy

#125 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:

Zadnja je u Hrvatskoj, 1987, kod nas, mislim neki Kolak, ubijena žena na Otoci, sredina 80-ih ...
Post Reply