imas dokaze.......SPC stoji iza genocida 92-95Vasco da Gama wrote:ovo je tužno. praktično imamo s jedne strane ekstremiste poput ovoga a s druge neoliberale, tj. jedina opozicija neoliberalima danas u svijetu su fašisti ili vjerski fanatici.
socijaldemokracija je umrla i spas svjeta zavisi od konsolidacije nove ljevica koja mora da ponudi rješenja drugačija od onih iz 20 vijeka.
sve u svemu, crno nam se piše ako se društvo nastavi dijeliti samo na ove dvije utopističke ideologije, koje su više utopističke od državnog socijalizma 20 vijeka.
hapšenje ovog lika je ionako smiješno jer je pravi igrač islamska zajednica koja je u bosni jača od (bošnjačkih dijelova) države.
45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
- spreca
#101 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#102 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
nije baš bila smrtna prema tom zakonuVjecitiStudent wrote:
![]()
Komunisti su imali smrtnu kaznu za takve.
S tim da Vijeće Evrope neki dan objavi da je naš Ustavni sud pogriješio, da njihova presuda uopšte ne predstavlja osnov na osnovu kojeg je trebalo osuđene za genocid puštati na slobodu.
To nas naravno ne treba iznenaditi od Ustavnog suda, znajući kakvi sve tamo vrhunski pravnici tamo sjede, poput najpoznatije čistačice među sudijama, Seade Palavrić i Mirsada Ćemana, koje je ko ono postavio tamo?
- Alfons Kauders
#103 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
a to je to komunisticko nasljedje dakle...Chmoljo wrote:nije baš bila smrtna prema tom zakonuVjecitiStudent wrote:
![]()
S tim da Vijeće Evrope neki dan objavi da je naš Ustavni sud pogriješio, da njihova presuda uopšte ne predstavlja osnov na osnovu kojeg je trebalo osuđene za genocid puštati na slobodu.
To nas naravno ne treba iznenaditi od Ustavnog suda, znajući kakvi sve tamo vrhunski pravnici tamo sjede, poput najpoznatije čistačice među sudijama, Seade Palavrić i Mirsada Ćemana, koje je ko ono postavio tamo?ali nije ni bitno, rekao si suštinu, a i... zar nije Ćeman u Federalnom Ustavnom sudu?
imenovanje imbecila na najvaznije funkcije u drzavi... to su sve podle komunjare nama ostavile u amanet...
- Vasco da Gama
#104 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
imam emprijski dokaz za to, slučaj kantona sarajevo i vjeronauke. ko je tu pobjiedio, drzava ili vjerska zajednica?Chmoljo wrote:hajd' ne lupaj života ti.Vasco da Gama wrote:
hapšenje ovog lika je ionako smiješno jer je pravi igrač islamska zajednica koja je u bosni jača od (bošnjačkih dijelova) države.
- Cherry-Cherry
#105 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
odlično
šteta što su sada zatvori mnogo bolji nego prije.
- Cherry-Cherry
#106 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
I vjerovatno sluša Cecu i ostale grand, pink zvijezdeCVIKERASH wrote:Priziva serijat i arapsko proljece a komentarise usput i desavanja na Farmi.
- Vasco da Gama
#107 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
tačno za SPC, za islamsku zajednicu slučaj vjeronauke u kantonu sarajevo - ko je tu izašao kao pobjednik, država ili islamska zajednica? država je u svojim odlukama limitirana tačno onoliko koliko joj vjersko civilno društvo dozvoljava.spreca wrote:imas dokaze.......SPC stoji iza genocida 92-95Vasco da Gama wrote:ovo je tužno. praktično imamo s jedne strane ekstremiste poput ovoga a s druge neoliberale, tj. jedina opozicija neoliberalima danas u svijetu su fašisti ili vjerski fanatici.
socijaldemokracija je umrla i spas svjeta zavisi od konsolidacije nove ljevica koja mora da ponudi rješenja drugačija od onih iz 20 vijeka.
sve u svemu, crno nam se piše ako se društvo nastavi dijeliti samo na ove dvije utopističke ideologije, koje su više utopističke od državnog socijalizma 20 vijeka.
- Chmoljo
#108 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
Vasco da Gama wrote: imam emprijski dokaz za to, slučaj kantona sarajevo i vjeronauke. ko je tu pobjiedio, drzava ili vjerska zajednica?
ja imam dokaze da građani svakodnevno pokušavaju pobijediti i prevariti državu. i šta sad?
i ĐŽe ti je empirija glede terorizma?
- Alfons Kauders
#109 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
pobijedili su roditelji...Vasco da Gama wrote:imam emprijski dokaz za to, slučaj kantona sarajevo i vjeronauke. ko je tu pobjiedio, drzava ili vjerska zajednica?Chmoljo wrote:hajd' ne lupaj života ti.Vasco da Gama wrote:
roditelji kojim se svim snagama bore da se u nastavni plan uvede sto vise predmeta gdje je zagantovana petica... tako da su nam djeca iz godine u godinu gluplja i nepismenija, a prolaznost i prosjeci u isto vrijeme rastu (sto se da provjeriti statisticki)
i onda ce tu djecu dalje gurati na fakultete, koje su takodjer komunjare pretvorile u perionice kesa i javne kuce... da zavrse neku glupost s kojom se mogu nakacit na budzet
to sto od generacija djece pravimo intelektualne invalide nije bitno... bitno je da se mama i tata mogu kurcit kako im sin jedinac maturira peticom... a uskoro svaki ucenik s tjelesnom temperaturom iznad 35C biti odlican djak
ja meraka
-
VjecitiStudent
#110 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
Smrtna kazna jeste bila dio Krivičnog zakona SFRJ.Chmoljo wrote:nije baš bila smrtna prema tom zakonuVjecitiStudent wrote:
![]()
To nas naravno ne treba iznenaditi od Ustavnog suda, znajući kakvi sve tamo vrhunski pravnici tamo sjede, poput najpoznatije čistačice među sudijama, Seade Palavrić i Mirsada Ćemana, koje je ko ono postavio tamo?ali nije ni bitno, rekao si suštinu, a i... zar nije Ćeman u Federalnom Ustavnom sudu?
Ćeman je u Ustavnom sudu BiH, zajedno sa Prvom čistačicom.
http://www.ccbh.ba/bos/p_stream.php?kat=104&pkat=323
- Alfons Kauders
#111 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
bila je i dio KZ RBiH... pa je onda ogranicena samo za vanredne okolnosti, pa onda ukinuta... a u RS je formalno bila do prije desetak godina...VjecitiStudent wrote:Smrtna kazna jeste bila dio Krivičnog zakona SFRJ.Chmoljo wrote:nije baš bila smrtna prema tom zakonuVjecitiStudent wrote:
![]()
mislim da je zadnja smrtka kazna u bih izvrsena 72 na igmanu, lik i zenturaca ubili dijete iz osvete... (nek me ispravi neko ako fulam)
- Vasco da Gama
#112 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
to je dokaz da je islamska zajednica jača od države, a kako bi smo tu ćinjenicu marginalizovali i maskirali hajmo malo predimenzionirati pretnju od terorizma i kojekakvih selafija....Chmoljo wrote:Vasco da Gama wrote: imam emprijski dokaz za to, slučaj kantona sarajevo i vjeronauke. ko je tu pobjiedio, drzava ili vjerska zajednica?![]()
ja imam dokaze da građani svakodnevno pokušavaju pobijediti i prevariti državu. i šta sad?
- Chmoljo
#113 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
jeste, moja greška, jer sam čitao noveliran od SRJVjecitiStudent wrote:
Smrtna kazna jeste bila dio Krivičnog zakona SFRJ.
a znači brkica je rego. znao sam za čistačicu, al' za njega nisam
- Chmoljo
#114 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
ja još ne vidim empiriju, nego šupljuVasco da Gama wrote:
to je dokaz da je islamska zajednica jača od države, a kako bi smo tu ćinjenicu marginalizovali i maskirali hajmo malo predimenzionirati pretnju od terorizma i kojekakvih selafija....
-
udrch
#115 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
klasična zamjena teza..ja sam se dotakao visine kazne koju su ovdje ljudi spominjali i to je ono što je sramotno..Chmoljo wrote:nije baš bila smrtna prema tom zakonuVjecitiStudent wrote:
![]()
sva ostala mahalanja ne mogu pomoći da se potvrdi suprotno..
ne bih dalje u off..
eto vam ovaj moreplovac pa vidite sa njim u vezi odgovornosti IZ za ovaj teroristički napad..
- Alfons Kauders
#116 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
nije jaca vec je imala jaci interesVasco da Gama wrote:to je dokaz da je islamska zajednica jača od države, a kako bi smo tu ćinjenicu marginalizovali i maskirali hajmo malo predimenzionirati pretnju od terorizma i kojekakvih selafija....Chmoljo wrote:Vasco da Gama wrote: imam emprijski dokaz za to, slučaj kantona sarajevo i vjeronauke. ko je tu pobjiedio, drzava ili vjerska zajednica?![]()
politicki nepopularno zato jer roditelji hoce da njihova nepismena djeca imaju sto vise petica... jerbo dvice iz matematike, fizike i bosanskog nisu bitne kad imas 10 zagarantovanih petica zahvaljujuci predmetima koji ne bi trebali ulaziti u prosjek (vjeronauk nije jedini)
a IZ... pa jarane kad si vidio hodzu na birou? napravili su fino industriju, da u svaku skolu uvale po jednog svog sticenika... pare jednostavno... jasno je i IZ da od vjeronauka nema nekog hajra, cak cini i stetu jer djeca ismijavaju vjeru kao i vecinu stvara u skoli, samo se bezveze profanisu
- Chmoljo
#117 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
Višnja nešto... ubila ono dijete u Zenici...Alfons Kauders wrote:
bila je i dio KZ RBiH... pa je onda ogranicena samo za vanredne okolnosti, pa onda ukinuta... a u RS je formalno bila do prije desetak godina...
mislim da je zadnja smrtka kazna u bih izvrsena 72 na igmanu, lik i zenturaca ubili dijete iz osvete... (nek me ispravi neko ako fulam)
-
udrch
#118 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
jel smrtna kazna za genocid bila?VjecitiStudent wrote:Smrtna kazna jeste bila dio Krivičnog zakona SFRJ.
- Banksy
#119 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
Šta to znači, ne postoji mogućnost za traženje skraćenja? Ili je dobiju kasnije?Alfons Kauders wrote:dugotrajni zatvor, max kazna...Banksy wrote:Kad stiče mogućnost podnošenja zahtjeva za skraćenje kazne, nakon odsluženih koliko ...?
I koliko će tad imati godina?
edit:inače, malo ...
ne vaze ista pravila za skracenje ko kod obicne kazne
Da ne bude da s 50. ako ne i ranije, izađe van i počne novi život ... Ili nastavi stari.
- Vasco da Gama
#120 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
Alfons Kauders wrote:
pobijedili su roditelji...
roditelji kojim se svim snagama bore da se u nastavni plan uvede sto vise predmeta gdje je zagantovana petica... tako da su nam djeca iz godine u godinu gluplja i nepismenija, a prolaznost i prosjeci u isto vrijeme rastu (sto se da provjeriti statisticki)
i onda ce tu djecu dalje gurati na fakultete, koje su takodjer komunjare pretvorile u perionice kesa i javne kuce... da zavrse neku glupost s kojom se mogu nakacit na budzet
to sto od generacija djece pravimo intelektualne invalide nije bitno... bitno je da se mama i tata mogu kurcit kako im sin jedinac maturira peticom... a uskoro svaki ucenik s tjelesnom temperaturom iznad 35C biti odlican djak
ja meraka
to se sve fino uklapa u agendu islamske zajednice, i svake druge vjerske zajednice posebno zaglupljivanje naroda i kačenje na budžet. roditelji kao produzena ruka islamske zajednice. zaglupit narod nije samo stvar stvar sebičnog interesa nekog korumpiranog budžetlije, to je osnovna funckija religije.
- ultima_palabra
#121 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
Nije da nisi u pravu, ali... IZ je u tom slučaju samo jedna od lobističkih skupina koje sprečavaju donošenje propisa koji nisu u njihovom finansijskom interesu. Tako možemo reći i da je naftni lobi jači od države, onda građevinski lobi, uposlenici javne uprave itd...Vasco da Gama wrote: imam emprijski dokaz za to, slučaj kantona sarajevo i vjeronauke. ko je tu pobjiedio, drzava ili vjerska zajednica?
- Chmoljo
#122 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
udrch wrote: klasična zamjena teza..ja sam se dotakao visine kazne koju su ovdje ljudi spominjali i to je ono što je sramotno..
sva ostala mahalanja ne mogu pomoći da se potvrdi suprotno..
ne bih dalje u off..
eto vam ovaj moreplovac pa vidite sa njim u vezi odgovornosti IZ za ovaj teroristički napad..

-
VjecitiStudent
#123 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
S obzirom da su sva djela genocida počinjena na teritoriji RS. Eto rješenjaAlfons Kauders wrote:bila je i dio KZ RBiH... pa je onda ogranicena samo za vanredne okolnosti, pa onda ukinuta... a u RS je formalno bila do prije desetak godina...VjecitiStudent wrote: Smrtna kazna jeste bila dio Krivičnog zakona SFRJ.
Zadnja smrtna kazna izvršena je u Hrvatskoj 1983, u Srbiji 1992.
Izgleda da u RS-u jos uvijek ima smrtne kazne
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bo ... 11971.html
- Vasco da Gama
#124 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
te okolnosti su sporedne, poenta je čija je zadnja. što šahovsko društvo nema takav uticaj.Alfons Kauders wrote:
nije jaca vec je imala jaci interes
politicki nepopularno zato jer roditelji hoce da njihova nepismena djeca imaju sto vise petica... jerbo dvice iz matematike, fizike i bosanskog nisu bitne kad imas 10 zagarantovanih petica zahvaljujuci predmetima koji ne bi trebali ulaziti u prosjek (vjeronauk nije jedini)
a IZ... pa jarane kad si vidio hodzu na birou? napravili su fino industriju, da u svaku skolu uvale po jednog svog sticenika... pare jednostavno... jasno je i IZ da od vjeronauka nema nekog hajra, cak cini i stetu jer djeca ismijavaju vjeru kao i vecinu stvara u skoli, samo se bezveze profanisu
- Banksy
#125 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!
Zadnja je u Hrvatskoj, 1987, kod nas, mislim neki Kolak, ubijena žena na Otoci, sredina 80-ih ...Alfons Kauders wrote: