Prevare u Sarajevu
- drndalo
#101 Re: Prevare u Sarajevu
Danas pred kraj posjeta u KC na Kosevu, u ulici (mislim) Marcela Snajdera (ispod Fuada Midzica), kojom se penje prema pumpi na Breci, mislim da je jedan hairlija sa serpa-plavim Yugo-m, probao da me udarcem rukom u desni retrovizor koji se preklopio ubijedi da mu je nesto ispalo... Pa da mu platim vjerovatno... Nisam ni skontao 10 sekundi sta bi, jer sam u momentu udara isao 15 km/h, jer se isparkirah, i dok sam prolazio na jedno metar ulijevo od njegovog Yuge, napade... Vidio sam ga da je kod auta dok sam jos pjehe prolazio pored njega iduci prema svom autu, kontam ceka nekoga iz bolnice i on. Nisam obracao paznju na njega, sad mi krivo...
Dok sam skontao sta je vjerovatno bilo, vidim u unutrasnjem retrovizoru da se pridize iz sagetog polozaja kao da je nesto dohvacao, jedino se zajeb'o, jer sam ja vec bio 50 metara dalje... Mase on meni i vitla rukom, i ja njemu isto... Jedino sam daleko bio tablice da mu zapamtim...
Oprez dakle, opet krecu, ako su ikada i stali... To me podsjetilo da upozorim zenu da se to radi kao osnovna djelatnost na vise mjesta, i da ako bi joj se nesto slicno desilo, samo policiju telefonom zove na uvidjaj...
Dok sam skontao sta je vjerovatno bilo, vidim u unutrasnjem retrovizoru da se pridize iz sagetog polozaja kao da je nesto dohvacao, jedino se zajeb'o, jer sam ja vec bio 50 metara dalje... Mase on meni i vitla rukom, i ja njemu isto... Jedino sam daleko bio tablice da mu zapamtim...
Oprez dakle, opet krecu, ako su ikada i stali... To me podsjetilo da upozorim zenu da se to radi kao osnovna djelatnost na vise mjesta, i da ako bi joj se nesto slicno desilo, samo policiju telefonom zove na uvidjaj...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#102 Re: Prevare u Sarajevu
evo još jedna prevara
imate prazan stan od nekog na čuvanje privremeno i stavite ga na izdavanje
kad vas nazovu vi ste u tuzli
stan će vam otvoriti i pokazati rođo neđo
iz sarajeva
ako vam se svidi stan a prazan je za 15 dana morate dati kapare stojanku
da ga ne biste izradili kao prethodni koji su rekli da će se useliti a nisu tako ste morali plaćati račune džaba za pola mjeseca... taman stojanka kad se popolove režije
imate prazan stan od nekog na čuvanje privremeno i stavite ga na izdavanje
kad vas nazovu vi ste u tuzli
stan će vam otvoriti i pokazati rođo neđo
ako vam se svidi stan a prazan je za 15 dana morate dati kapare stojanku
da ga ne biste izradili kao prethodni koji su rekli da će se useliti a nisu tako ste morali plaćati račune džaba za pola mjeseca... taman stojanka kad se popolove režije
-
dzungla
#103 Re: Prevare u Sarajevu
Prvo da se zahvalim pokretacu teme koji nas je sve upozorio na ovu novu vrstu prevare pa tako ja i moj suprug nismo "popusili " foru lika iz , kako rece drndalo " šerpa plavog " juge . fazon je isti udario rukom u retrovizor , zgulio ruku , razbio mobitel i u neko doba poceo i da sepa . suprug kaze nema problema sad cu zvati policiju ,vidis da si povrijeđen itd on kaze ma ne treba u redu je
situacija se desava kod Careve džamije , pa eto da znate da pokriva cijeli grad 
- drndalo
#104 Re: Prevare u Sarajevu
Nemas pojma koliko si mi uljepsala dan, sama spoznaja da sam se barem i posredno nekom takvom (ko ljude hvata na trehu oko takvih potencijalno opacnih stvari) posr'o u cejf me usrecila, barem za danas... 
-
Alive
#106 Re: Prevare u Sarajevu
Haj opisite tog lika molim vas. Stariji, procelav onako? "Ex-YU 70-te stajling" ?
Takav lik mi je prije par godina sa isto takvim yugom namjerno uletio ispred mog auta i postavio se da ga udarim ondje na pravcu kod VF-a i Mercatora. Nije doduse racunao na moje reflekse i ABS. I da... projurio je zatim i prosao kroz crveno i pobjegao mi.
Takav lik mi je prije par godina sa isto takvim yugom namjerno uletio ispred mog auta i postavio se da ga udarim ondje na pravcu kod VF-a i Mercatora. Nije doduse racunao na moje reflekse i ABS. I da... projurio je zatim i prosao kroz crveno i pobjegao mi.
- drndalo
#107 Re: Prevare u Sarajevu
Vjeruj da ga nisam dobro ni osmotrio. Stoji covjek oko svog auta, pusi, reko' ceka nekog iz posjete bolnici. Nisam imao razloga da obracam paznju na izgled... Stariji jeste, 50-ak godina, rekao bih da nije celav, mozda napola, i da ima primjetno sijedih dlaka na glavi. Mislim da je bio u nekoj zimskoj jakni, kao Mont, samo mat-boje (bez sjaja), isto neke plavo-sive nijanse... Visinom bi ga smjestio negdje oko 170 cm... Ali da ga vidim na ulici bez Yuge, slabo da bih bio siguran jel to on ili nije...
U svakom slucaju, spremite se mentalno da kako god bilo zovnete policiju umjesto da se "dogovarate"...
U svakom slucaju, spremite se mentalno da kako god bilo zovnete policiju umjesto da se "dogovarate"...
-
dzungla
#108 Re: Prevare u Sarajevu
ima svijetlo smedu kosu i imao je bradu onu od dva-tri dana
-
julisiz es grant
#109 Re: Prevare u Sarajevu
Danas oko 13 h na parkingu kod Inat kuće mršava žena, oko 40 godina, tamnijeg tena, traži od grupe mladića "7, 8...bar 10 maraka" da naspe "2.5-3 litra goriva" jer mora "da ide na hemoterapiju" (da li ona sama ili nekog da vozi, ne znam). Još ju ruci drži nešto što liči na zdravstvenu knjižicu. Po tome koliko su strpljivo slušali njenu priču, zaključujem da momci nisu odavde. Pošto joj nije uspjelo da im išta izmami počela je sama sebi, ali dovoljno glasno da je svak u blizini čuje, da jadikuje "šta je ovo, niko neće da pomogne". Zatim se, više kao usput, obratila i nama (očito je iz mojih i ženinih pogleda skontala da kužimo stvar, pa se nije ni nadala nekom uspjehu), i, nakon što je ekspresno odbijeno, otišla je među parkirana auta da traži novu žrtvu.
- Truba
#110 Re: Prevare u Sarajevu
stoka
govnjivom zoljom ih treba
govnjivom zoljom ih treba
-
quarterback
#111 Re: Prevare u Sarajevu
prije par mjeseci stanem u radnju da nesto kupim, inace uvijek idem biciklom i naravno uvijeg da vezem jer mi je jasno gdje zivim
i uglavnom stojim u radnji, povremeno pogledam na bajk i u momentu kada je dosao red na mene kaze mi zena za pultom, posto je pult nasuprot vrata kojima sam okrenut ledjima, pazite na bicikl
i ja kontam ona mi onako generalno govori da pazim, kazem joj vezan je uvijek gospodjo, kaze ona ma evo sada se covjek popeo na njega i sisao
ja izadjem i pogledam, nema nikoga, i onda premotan film i skontam da su u momentu kada sam dosao pred ulazom stajali jedan stariji covjek i jedan srednjih godina, ovaj stariji je izgledao kao prosjecan penzic a ovaj drugi kao majstor posto je bio pantalona uflekanih bojom
elem kaze mi zena da se taj uflekani popeo, pa kada je vidio da je bajk vezan sisao i otisao, a sve do na 3m od mene...
elem cuvajte svoje stvari, ne prezaju ni od cega
i uglavnom stojim u radnji, povremeno pogledam na bajk i u momentu kada je dosao red na mene kaze mi zena za pultom, posto je pult nasuprot vrata kojima sam okrenut ledjima, pazite na bicikl
i ja kontam ona mi onako generalno govori da pazim, kazem joj vezan je uvijek gospodjo, kaze ona ma evo sada se covjek popeo na njega i sisao
ja izadjem i pogledam, nema nikoga, i onda premotan film i skontam da su u momentu kada sam dosao pred ulazom stajali jedan stariji covjek i jedan srednjih godina, ovaj stariji je izgledao kao prosjecan penzic a ovaj drugi kao majstor posto je bio pantalona uflekanih bojom
elem kaze mi zena da se taj uflekani popeo, pa kada je vidio da je bajk vezan sisao i otisao, a sve do na 3m od mene...
- O'zone
- Globalni moderator
#112 Re: Prevare u Sarajevu
Ko u noćnim satima vozi Ljubljanskom ulicom čisto da obavjestim da neka dvojica šanera u crnoj ili metalik sivoj dvici već par noći izaziva "sudare retrovizorima". Prije tri noći su tri puta u roku od sat vremena kačili retrovizore sa vozilima koja dolaze iz suprotnog smjera večeras evo opet ali nikad nisam uspio upratiti tablice 
- VenomousV
#113 Re: Prevare u Sarajevu
sinoc kod trznice prilazi visok, tamnoput lik sa pricom kako je iz Novog Travnika, ne snalazi se u Sarajevu i trebaju mu pare za povratnu autobusku kartu
- newlevel
#114 Re: AW: Prevare u Sarajevu
Ta zena je svaki dan na autobuskoj stanici sa apsolutno istom forom.julisiz es grant wrote:Danas oko 13 h na parkingu kod Inat kuće mršava žena, oko 40 godina, tamnijeg tena, traži od grupe mladića "7, 8...bar 10 maraka" da naspe "2.5-3 litra goriva" jer mora "da ide na hemoterapiju" (da li ona sama ili nekog da vozi, ne znam). Još ju ruci drži nešto što liči na zdravstvenu knjižicu. Po tome koliko su strpljivo slušali njenu priču, zaključujem da momci nisu odavde. Pošto joj nije uspjelo da im išta izmami počela je sama sebi, ali dovoljno glasno da je svak u blizini čuje, da jadikuje "šta je ovo, niko neće da pomogne". Zatim se, više kao usput, obratila i nama (očito je iz mojih i ženinih pogleda skontala da kužimo stvar, pa se nije ni nadala nekom uspjehu), i, nakon što je ekspresno odbijeno, otišla je među parkirana auta da traži novu žrtvu.
Sent from my Nokia 3310
- Truba
#115 Re: Prevare u Sarajevu
nemam para nemam para
samo to treba naučiti
samo to treba naučiti
- motorna_pila
#116 Re: Prevare u Sarajevu
Promjenila je znaci polozaje i pricu, prije se vrtila dole na ulazu u KCUS, kod taksi standa, mene jednom zaustavi i trazi 10 KM da naspe goriva, ja joj rekoh, hajde kupicu ti ja goriva, ima benzinska dole na Ciglanama.,julisiz es grant wrote:Danas oko 13 h na parkingu kod Inat kuće mršava žena, oko 40 godina, tamnijeg tena, traži od grupe mladića "7, 8...bar 10 maraka" da naspe "2.5-3 litra goriva" jer mora "da ide na hemoterapiju" (da li ona sama ili nekog da vozi, ne znam). Još ju ruci drži nešto što liči na zdravstvenu knjižicu. Po tome koliko su strpljivo slušali njenu priču, zaključujem da momci nisu odavde. Pošto joj nije uspjelo da im išta izmami počela je sama sebi, ali dovoljno glasno da je svak u blizini čuje, da jadikuje "šta je ovo, niko neće da pomogne". Zatim se, više kao usput, obratila i nama (očito je iz mojih i ženinih pogleda skontala da kužimo stvar, pa se nije ni nadala nekom uspjehu), i, nakon što je ekspresno odbijeno, otišla je među parkirana auta da traži novu žrtvu.
Kad je to cula, odjednom prica ide da ce doci muz po nju itd itd itd.
Kako joj vise ne dosadi ta prica sa gorivom.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#117 Re: Prevare u Sarajevu
ja uvijek kazem imam ,al ne dam,sta cemo sadBlack swan wrote:nemam para nemam para
samo to treba naučiti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#118 Re: Prevare u Sarajevu
Ima ona suhonjava zena sto prica da vozi mater na kemoterapiju, pa trazi pare za koju litru benzina. Meni je tu pricu prosula kod Alte, a vidjeh je jedno jutro i na raskrsnici kod Energoinvesta na Pofalicima i jos jednom u Kranjcevicevoj.
Mene je kod alte zaustavila i ja sam joj rekao da cekam taxi i da mozemo svi skupa, da cu ja platit. Na to je nesto kreula srat, pa sam joj rekao da mogu zamoliti prijatelja koji zivi u blizini da iz svog auta malo istanka benzina za nju, i na to se udaljila psujuci mi sve zivo. I onda jedno jutro iduci na posao, vidim je kod Energoinvesta isto nekom frajeru prica.
EDIT: Vidim da ste je vec spominjali. To je ta-tamniji ten, prljave patike drama, podvrnute tole
Nedavno mi frajer kuca na vrata kancelarije i predstavlja se:" Bok ja sam Domagoj iz Bjelovara iz Hrvatske. Jesi bio kad u Hrvatskoj?". Ja onako ljut jer sam taj dan imao zestok duel sa sefom odbrusim: "Jok eto ti si bog te hebo". Kad frajer krenu srat kako je stres na poslu veliki problem
On ima rjesenje, uvaljuje mi neku knjigu u ruke lafo o stresu i kaze da inace ne prodaje knjige, ali eto ako mu mogu sta dati kao nagradu-"Barem 5 maraka". Reko: "jesi ti svjestan da to nije 5 kuna?" i bacim mu je u ruke i zatvorim. Kad sef: "Dobro si ga se rijesio. To ti je prvo sto si danas uradio da valja". 
Mene je kod alte zaustavila i ja sam joj rekao da cekam taxi i da mozemo svi skupa, da cu ja platit. Na to je nesto kreula srat, pa sam joj rekao da mogu zamoliti prijatelja koji zivi u blizini da iz svog auta malo istanka benzina za nju, i na to se udaljila psujuci mi sve zivo. I onda jedno jutro iduci na posao, vidim je kod Energoinvesta isto nekom frajeru prica.
EDIT: Vidim da ste je vec spominjali. To je ta-tamniji ten, prljave patike drama, podvrnute tole
Nedavno mi frajer kuca na vrata kancelarije i predstavlja se:" Bok ja sam Domagoj iz Bjelovara iz Hrvatske. Jesi bio kad u Hrvatskoj?". Ja onako ljut jer sam taj dan imao zestok duel sa sefom odbrusim: "Jok eto ti si bog te hebo". Kad frajer krenu srat kako je stres na poslu veliki problem
-
quarterback
#119 Re: Prevare u Sarajevu
_BataZiv_0809 wrote:Kad sef: "Dobro si ga se rijesio. To ti je prvo sto si danas uradio da valja".
- Hajlac
#120 Re: Prevare u Sarajevu
Jojquarterback wrote:prije par mjeseci stanem u radnju da nesto kupim, inace uvijek idem biciklom i naravno uvijeg da vezem jer mi je jasno gdje zivim
Prije 5 godina ostavim tako na 2-3 minute bajk pred prodavnicom(hajvan ne zavežem ga) i dok platih na kasi, bajk dobio nogu
Naravno otad ga vežem ako treba i na minutu
- dadoka84
#121 Re: Prevare u Sarajevu
Meni vezan bajk umalo dobio nogu, u haustoru zavezan sajlom od 10mm debljine za cijev od plina. U neko doba cujem samo cangrrrr... istrcim kad mali cigo od nekih 4-5 godina trci sa kljestima za sjecenje metala. posto sam bio bos nisam ga stigao. pogledam bajk, sajla presjecena... A drugi su mi par godina prije toga ukrali iz haustora. Sad ga drzim pored kreveta.
-
ZES
#122 Re: Prevare u Sarajevu
To se dešava sigurno u krugu bolnice Koševo, toga se pazite svi, ja sam ovome lično bio svjedok, nije ista prevara ali isti je princip i isti su ljudi, znači provjereno sa ocem sam bio kad je njega htio varati lik na malo drugačiji način, sreća ja sam na vrijeme kužn'o situaciju, povučem oca za rukav i požurim ga kao da nemamo vremena za tuđe gluposti.drndalo wrote:Danas pred kraj posjeta u KC na Kosevu, u ulici (mislim) Marcela Snajdera (ispod Fuada Midzica), kojom se penje prema pumpi na Breci, mislim da je jedan hairlija sa serpa-plavim Yugo-m, probao da me udarcem rukom u desni retrovizor koji se preklopio ubijedi da mu je nesto ispalo... Pa da mu platim vjerovatno... Nisam ni skontao 10 sekundi sta bi, jer sam u momentu udara isao 15 km/h, jer se isparkirah, i dok sam prolazio na jedno metar ulijevo od njegovog Yuge, napade... Vidio sam ga da je kod auta dok sam jos pjehe prolazio pored njega iduci prema svom autu, kontam ceka nekoga iz bolnice i on. Nisam obracao paznju na njega, sad mi krivo...
Znači provjereno, čuvajte se toga
A inače se po gradu svašta dešava, djecu od 13-18 godina presreću malo stariji momci (većinom 3 momka), tražeći im prvo cigaretu ili da im rasitne 10 KM ili nešto, i onda im otimaju i prijete, prevare sa parkingom gdje se ne naplaćuje se isto svakodnevno dešavaju, razne vrste online prevara se vrše za koje ljudi nisu ni svjesni (pogotovo ljudi doba iznad 30 godina) koji se slabije razumiju u novije tehnologije, itd. 1337 očiju trebate otvoriti u gradu, bilo sa autom ili bez njega da idete, ako auto išta vrijedi nabacite mu kakvu zaštitu i sklonite im sve iz auta s vidika (pločicu od CD playera, bilo kakve papire, torbe, itd.) jer ako ne može ukrasti auto, uzeće što može kad razbije prozor. Ja sam po nekoj nesreći lično svjedok raznim lošim dešavanjima nažalost, i samo vas iz iskustva savjetujem.
-
lazna desetka
#123 Re: Prevare u Sarajevu
e sta sve nece im past napamet pamet u glavu
- JanuaryJones
#124 Re: Prevare u Sarajevu
Ljudi iznad 30 se slabije razumiju u tehnologije? Hahahahaha što me slatko nasmija...hajd iznad 50 ali iznad 30? 
-
quarterback
#125 Re: Prevare u Sarajevu
a da te pita nesto 43ogodisnjak koji se slabo razumije u tehnologiju, jel ti ovaj leet broj slucajan ili neZES wrote:godina) koji se slabije razumiju u novije tehnologije, itd. 1337 očiju trebate otvoriti u gradu
dok sam ja hackovao programe po komodoru i amigi vi danasnji poznavaoci niste bili ni planirani