Strankinja vs. Domaca

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Edin H.

#101 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Edin H. »

elma89_ wrote:Svedjanin,tebi se izgleda svedjani svidjaju vise nego lali :oops: :lol: :-D
:lol: :lol: :lol:
žuta lala

#102 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by žuta lala »

Zviz wrote: A sta rade Austrijanke? :D
Ne znam toliko Austrijanki da bih mogla stvoriti neko mišljenje o njima. Znam nekoliko i čine se ok. :-D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#103 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Zviz »

korisnik101 wrote:Sve nesto razmisljam. Ovaj Zviz nije odavno bio u Bosni. Ima najmanje 20 godina. Zato je pun predrasuda.
Cuj, ne mozes sa Bosankom igrati golfa ? :lol:

Ja mislim da Zviz mora doci u Bosnu. Da mu neka Bosanka sjedne na lice. Da osjeti miris Bosne :lol:
Nikad vise ne bi ni spomenuo strankinju.

Zviz-u bilo 20 godina davnih danaaaaaa - pici vrijeme
žuta lala

#104 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by žuta lala »

Zviz wrote:
korisnik101 wrote:Sve nesto razmisljam. Ovaj Zviz nije odavno bio u Bosni. Ima najmanje 20 godina. Zato je pun predrasuda.
Zviz-u bilo 20 godina davnih danaaaaaa - pici vrijeme
Korisnik misli da nisi u BiH bio najmanje 20 godina pa ne znaš sadašnju situaciju i zato si pun predrasuda.

Nije u BiH ovakva situacija: :D
Zviz

#105 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Zviz »

Ja gdje zivim zenske imaju razniveju mastu kad je reijec od sportskim eventovima. :D Vrijedi pogledati i ako nista necete razumiti :lol: :lol: :lol:

sha_ba

#106 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by sha_ba »

elma89_ wrote:Svedjanin,tebi se izgleda svedjani svidjaju vise nego lali :oops: :lol: :-D
:thumbup: :mrgreen: :mrgreen:
elma89_

#107 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by elma89_ »

Kome je to Zlatan "idealan muskarac"(osim po dzepu?) :D
amidzazeher

#108 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by amidzazeher »

Zviz wrote:Vase objektivno misljene sta je bolje za dinamican zivot, brak, provod, prodicu?
A kakav je vas licni pogled na evt. brak kad je rijec o strankinji (francuskinja, austrijanka, svedjanka, kanadjanka itd.) ili domacoj? Tema moze se odnositi i na muske stranac - domaci. Posto sam muskarac pa mi prirodnije da pisem o suprotnom spolu.

Pojam stranjkinja/stranac, sve van istog jezika domaceg. Znaci ja licno gledam na bosanke, crnogorke, hrvatice i srbijanke kao isto ili jako srodno.

I ako moze bez politike :D
Cuj dinamican zivot, provod pa brak i porodica.

Kad se ozenis mislis da ce traziti provod sa tobom? Koja god da je!
Dinamican zivot sa uzitkom prije braka a poslije te smorise druge "dinamicne" stvari. Koja god da je!

I koliko ti je to godina ziv bio da neke osnovne stvari ne znas? :D
fantom slobode

#109 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

elma89_ wrote:Kome je to Zlatan "idealan muskarac"(osim po dzepu?) :D
da vidis avion koji ga ne prestaje postavljati na svom zidu, sve bi ti se reklo...a nije zbog love vjeruj mi... :-)
Efedrin

#110 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Efedrin »

samo nek dobro kuha, nema veze odakle je :-D
Vasco da Gama

#111 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Vasco da Gama »

strankinje barem ove iz zapadne evrope su svestranije od nasih zena. za strankinju je uobicajeno i da ima karijeru i da je doktor nauka i da cita ozbiljne knjige, prati svjetsku politiku, umjetnost i sl. ali i da povuce cizu kokaina, napije se itd.

kod nas zena ako je fina samo je fina a ako pije samo pije ako je pametna samo uci, ako radi samo radi i sl.

strankinje opet imaju neku dozu rasizma prema nama a da to ni same ne znaju. mrzim kad balkance dozivljavaju kao autenticnije muskarce od zapadnih ili kao egzoticne, kao strastvene tipove iz filmova emira kusturice. bez obzira sto bas to nju mozda lozi, to je svejedno svojevrsni rasizam.
Zviz

#112 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Zviz »

Vasco da Gama wrote:strankinje barem ove iz zapadne evrope su svestranije od nasih zena. za strankinju je uobicajeno i da ima karijeru i da je doktor nauka i da cita ozbiljne knjige, prati svjetsku politiku, umjetnost i sl. ali i da povuce cizu kokaina, napije se itd.

kod nas zena ako je fina samo je fina a ako pije samo pije ako je pametna samo uci, ako radi samo radi i sl.

strankinje opet imaju neku dozu rasizma prema nama a da to ni same ne znaju. mrzim kad balkance dozivljavaju kao autenticnije muskarce od zapadnih ili kao egzoticne, kao strastvene tipove iz filmova emira kusturice. bez obzira sto bas to nju mozda lozi, to je svejedno svojevrsni rasizam.
Da nisi i ti kakvu cizu povuko? :D
elma89_

#113 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by elma89_ »

fantom slobode wrote:
elma89_ wrote:Kome je to Zlatan "idealan muskarac"(osim po dzepu?) :D
da vidis avion koji ga ne prestaje postavljati na svom zidu, sve bi ti se reklo...a nije zbog love vjeruj mi... :-)
Hajde eto o ukusima se ne raspravlja :-D :D
Zviz

#114 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Zviz »

amidzazeher wrote:
Zviz wrote:Vase objektivno misljene sta je bolje za dinamican zivot, brak, provod, prodicu?
A kakav je vas licni pogled na evt. brak kad je rijec o strankinji (francuskinja, austrijanka, svedjanka, kanadjanka itd.) ili domacoj? Tema moze se odnositi i na muske stranac - domaci. Posto sam muskarac pa mi prirodnije da pisem o suprotnom spolu.

Pojam stranjkinja/stranac, sve van istog jezika domaceg. Znaci ja licno gledam na bosanke, crnogorke, hrvatice i srbijanke kao isto ili jako srodno.

I ako moze bez politike :D

Dinamican zivot sa uzitkom prije braka a poslije te smorise druge "dinamicne" stvari. Koja god da je!

Nema to nista sa osnovnim stvarima. Nerazumije kako to dosizvljavas da prije braka ima dinamican zivot a u breku ne? Znaci ako si u braku nemozes sa suprugom otici na vikend, sa nekim prijateljima na party / provod i sl.? Nekontam. Ispade brek = zatvor bar iz tvog ugla.
fantom slobode

#115 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

Zviz wrote:
amidzazeher wrote:

Nema to nista sa osnovnim stvarima. Nerazumije kako to dosizvljavas da prije braka ima dinamican zivot a u breku ne? Znaci ako si u braku nemozes sa suprugom otici na vikend, sa nekim prijateljima na party / provod i sl.? Nekontam. Ispade brek = zatvor bar iz tvog ugla.
ma mozes ti i zigu, samo zipa da te naze ne ufati...
-Pravda-

#116 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by -Pravda- »

Ko svoju zemlju voli, taj ce zeniti domacu. Pitanje patriotizma, kad vidmi svicarce, pa ljudi ce uskoro izumriti, sve se pomijesali sa strancima, nigdje veze!!! Nacija koja izumire!!!
fantom slobode

#117 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

-Pravda- wrote:Ko svoju zemlju voli, taj ce zeniti domacu. Pitanje patriotizma, kad vidmi svicarce, pa ljudi ce uskoro izumriti, sve se pomijesali sa strancima, nigdje veze!!! Nacija koja izumire!!!
Zato ja i zvizu predlazem Dankinju...inace ce Danci izumriti ????!!!!????!!!ovi znakovi interpunkcije zbog glagola u upotrebi. Ipak je to teska rijec.
Zviz

#118 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Zviz »

fantom slobode wrote:
-Pravda- wrote:Ko svoju zemlju voli, taj ce zeniti domacu. Pitanje patriotizma, kad vidmi svicarce, pa ljudi ce uskoro izumriti, sve se pomijesali sa strancima, nigdje veze!!! Nacija koja izumire!!!
Zato ja i zvizu predlazem Dankinju...inace ce Danci izumriti ????!!!!????!!!ovi znakovi interpunkcije zbog glagola u upotrebi. Ipak je to teska rijec.

Na oba posta :roll:
fantom slobode

#119 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

Image
malsal

#120 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by malsal »

Strankinja. Konkretno afrikanka.
Ne zato sto sam planirao, htjeo ili imao preferansu nego sto je tako ispalo.
Mislim da bi neke stvari bile drugacije da je bosanka (ako nista vise bi se punjeni paprika & sarme pojelo :-) ali nama je ljepo i danas nam je 5 godisnjica.
A da tek vidite kako nam je djete ljepo ispalo :-D
amidzazeher

#121 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by amidzazeher »

Zviz wrote:
Ko je rekao zatvor?! Otici za vikend na spa, u hotel sa zenom tebi je provod?! Fol je sto sa brakom dolaze valjda i neke obaveze, ima i ona nekih svojih zelja, svoje vidjenje provoda koje se u dosta slucajeva razlikuje od onog na koji si ti navikao kao momak. Fol je sto se moras na neki nacin prilagodjavati i ravnati prema nekome koga nije do tada bilo u tvom zivotu, a dok si jos uvijek bio slobodan tj. dok ste bili u vezi to je sve bilo neobavezno pa i nije se moralo toliko prilagodjavati.
Plus sto kad si se vec odlucio za brak u nekom kratkom periodu dodju i djeca a onda definitivno provod zaboravljas, pogotovo ne zajedno sa zenom. Tada preostaje jedan vikend ti sa rajom, jedan ona sa svojom i ako je srece da neko cuva djecu odete zajedno na veceru gdje ti ona ispije mozak pitanjima "sta li sada radi beba!!"

Uglavnom skontat ces izgleda da si jos mlad, ali po tvojoj prici ja bih ti preporucio strankinju, vise nekako odgovaraju tvojim kriterijima ;)
Da ne bude neke zabune ja sam sretno ozenjen, otac dvoje djece, 6 godina smo landarali bez djece dok nismo skontali da nam nesto fali u zivotu, naravno to je bilo dijete i kada smo dobili curicu zapitali smo se koji klinac smo toliko cekali sa tim!
animals

#122 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by animals »

Provala godine :D :D
fantom slobode

#123 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

animals wrote:
ma ja...doshao je zatrolao 12 puta i otisao u legendu...Dok Holidej.
irac300

#124 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by irac300 »

fantom slobode wrote:
animals wrote:
ma ja...doshao je zatrolao 12 puta i otisao u legendu...Dok Holidej.
Nemojte te tako, čovjek se drži krilatice ''J..... domaće''! :izet:
animals

#125 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by animals »

irac300 wrote:
Nemojte te tako, čovjek se drži krilatice ''J..... domaće''! :izet:
Pa da ima ta tema, u pravu si..j....domace..svi mi koji volimo svoju zemlju :izet: :izet:
Post Reply