elma89_ wrote:Svedjanin,tebi se izgleda svedjani svidjaju vise nego lali![]()
![]()
Strankinja vs. Domaca
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Edin H.
#101 Re: Strankinja vs. Domaca
- žuta lala
#102 Re: Strankinja vs. Domaca
Ne znam toliko Austrijanki da bih mogla stvoriti neko mišljenje o njima. Znam nekoliko i čine se ok.Zviz wrote: A sta rade Austrijanke?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#103 Re: Strankinja vs. Domaca
korisnik101 wrote:Sve nesto razmisljam. Ovaj Zviz nije odavno bio u Bosni. Ima najmanje 20 godina. Zato je pun predrasuda.
Cuj, ne mozes sa Bosankom igrati golfa ?![]()
Ja mislim da Zviz mora doci u Bosnu. Da mu neka Bosanka sjedne na lice. Da osjeti miris Bosne![]()
Nikad vise ne bi ni spomenuo strankinju.
Zviz-u bilo 20 godina davnih danaaaaaa - pici vrijeme
- žuta lala
#104 Re: Strankinja vs. Domaca
Korisnik misli da nisi u BiH bio najmanje 20 godina pa ne znaš sadašnju situaciju i zato si pun predrasuda.Zviz wrote:Zviz-u bilo 20 godina davnih danaaaaaa - pici vrijemekorisnik101 wrote:Sve nesto razmisljam. Ovaj Zviz nije odavno bio u Bosni. Ima najmanje 20 godina. Zato je pun predrasuda.
Nije u BiH ovakva situacija:
- Zviz
#105 Re: Strankinja vs. Domaca
Ja gdje zivim zenske imaju razniveju mastu kad je reijec od sportskim eventovima.
Vrijedi pogledati i ako nista necete razumiti
-
sha_ba
#106 Re: Strankinja vs. Domaca
elma89_ wrote:Svedjanin,tebi se izgleda svedjani svidjaju vise nego lali![]()
![]()
- elma89_
#107 Re: Strankinja vs. Domaca
Kome je to Zlatan "idealan muskarac"(osim po dzepu?) 
- amidzazeher
#108 Re: Strankinja vs. Domaca
Cuj dinamican zivot, provod pa brak i porodica.Zviz wrote:Vase objektivno misljene sta je bolje za dinamican zivot, brak, provod, prodicu?
A kakav je vas licni pogled na evt. brak kad je rijec o strankinji (francuskinja, austrijanka, svedjanka, kanadjanka itd.) ili domacoj? Tema moze se odnositi i na muske stranac - domaci. Posto sam muskarac pa mi prirodnije da pisem o suprotnom spolu.
Pojam stranjkinja/stranac, sve van istog jezika domaceg. Znaci ja licno gledam na bosanke, crnogorke, hrvatice i srbijanke kao isto ili jako srodno.
I ako moze bez politike
Kad se ozenis mislis da ce traziti provod sa tobom? Koja god da je!
Dinamican zivot sa uzitkom prije braka a poslije te smorise druge "dinamicne" stvari. Koja god da je!
I koliko ti je to godina ziv bio da neke osnovne stvari ne znas?
- fantom slobode
#109 Re: Strankinja vs. Domaca
da vidis avion koji ga ne prestaje postavljati na svom zidu, sve bi ti se reklo...a nije zbog love vjeruj mi...elma89_ wrote:Kome je to Zlatan "idealan muskarac"(osim po dzepu?)
- Efedrin
#110 Re: Strankinja vs. Domaca
samo nek dobro kuha, nema veze odakle je 
- Vasco da Gama
#111 Re: Strankinja vs. Domaca
strankinje barem ove iz zapadne evrope su svestranije od nasih zena. za strankinju je uobicajeno i da ima karijeru i da je doktor nauka i da cita ozbiljne knjige, prati svjetsku politiku, umjetnost i sl. ali i da povuce cizu kokaina, napije se itd.
kod nas zena ako je fina samo je fina a ako pije samo pije ako je pametna samo uci, ako radi samo radi i sl.
strankinje opet imaju neku dozu rasizma prema nama a da to ni same ne znaju. mrzim kad balkance dozivljavaju kao autenticnije muskarce od zapadnih ili kao egzoticne, kao strastvene tipove iz filmova emira kusturice. bez obzira sto bas to nju mozda lozi, to je svejedno svojevrsni rasizam.
kod nas zena ako je fina samo je fina a ako pije samo pije ako je pametna samo uci, ako radi samo radi i sl.
strankinje opet imaju neku dozu rasizma prema nama a da to ni same ne znaju. mrzim kad balkance dozivljavaju kao autenticnije muskarce od zapadnih ili kao egzoticne, kao strastvene tipove iz filmova emira kusturice. bez obzira sto bas to nju mozda lozi, to je svejedno svojevrsni rasizam.
- Zviz
#112 Re: Strankinja vs. Domaca
Da nisi i ti kakvu cizu povuko?Vasco da Gama wrote:strankinje barem ove iz zapadne evrope su svestranije od nasih zena. za strankinju je uobicajeno i da ima karijeru i da je doktor nauka i da cita ozbiljne knjige, prati svjetsku politiku, umjetnost i sl. ali i da povuce cizu kokaina, napije se itd.
- elma89_
#113 Re: Strankinja vs. Domaca
Hajde eto o ukusima se ne raspravljafantom slobode wrote:da vidis avion koji ga ne prestaje postavljati na svom zidu, sve bi ti se reklo...a nije zbog love vjeruj mi...elma89_ wrote:Kome je to Zlatan "idealan muskarac"(osim po dzepu?)
- Zviz
#114 Re: Strankinja vs. Domaca
Nema to nista sa osnovnim stvarima. Nerazumije kako to dosizvljavas da prije braka ima dinamican zivot a u breku ne? Znaci ako si u braku nemozes sa suprugom otici na vikend, sa nekim prijateljima na party / provod i sl.? Nekontam. Ispade brek = zatvor bar iz tvog ugla.amidzazeher wrote:Cuj dinamican zivot, provod pa brak i porodica.Zviz wrote:Vase objektivno misljene sta je bolje za dinamican zivot, brak, provod, prodicu?
A kakav je vas licni pogled na evt. brak kad je rijec o strankinji (francuskinja, austrijanka, svedjanka, kanadjanka itd.) ili domacoj? Tema moze se odnositi i na muske stranac - domaci. Posto sam muskarac pa mi prirodnije da pisem o suprotnom spolu.
Pojam stranjkinja/stranac, sve van istog jezika domaceg. Znaci ja licno gledam na bosanke, crnogorke, hrvatice i srbijanke kao isto ili jako srodno.
I ako moze bez politike
Dinamican zivot sa uzitkom prije braka a poslije te smorise druge "dinamicne" stvari. Koja god da je!
- fantom slobode
#115 Re: Strankinja vs. Domaca
ma mozes ti i zigu, samo zipa da te naze ne ufati...Zviz wrote:Nema to nista sa osnovnim stvarima. Nerazumije kako to dosizvljavas da prije braka ima dinamican zivot a u breku ne? Znaci ako si u braku nemozes sa suprugom otici na vikend, sa nekim prijateljima na party / provod i sl.? Nekontam. Ispade brek = zatvor bar iz tvog ugla.amidzazeher wrote:
Cuj dinamican zivot, provod pa brak i porodica.
-
-Pravda-
#116 Re: Strankinja vs. Domaca
Ko svoju zemlju voli, taj ce zeniti domacu. Pitanje patriotizma, kad vidmi svicarce, pa ljudi ce uskoro izumriti, sve se pomijesali sa strancima, nigdje veze!!! Nacija koja izumire!!!
- fantom slobode
#117 Re: Strankinja vs. Domaca
Zato ja i zvizu predlazem Dankinju...inace ce Danci izumriti ????!!!!????!!!ovi znakovi interpunkcije zbog glagola u upotrebi. Ipak je to teska rijec.-Pravda- wrote:Ko svoju zemlju voli, taj ce zeniti domacu. Pitanje patriotizma, kad vidmi svicarce, pa ljudi ce uskoro izumriti, sve se pomijesali sa strancima, nigdje veze!!! Nacija koja izumire!!!
- Zviz
#118 Re: Strankinja vs. Domaca
fantom slobode wrote:Zato ja i zvizu predlazem Dankinju...inace ce Danci izumriti ????!!!!????!!!ovi znakovi interpunkcije zbog glagola u upotrebi. Ipak je to teska rijec.-Pravda- wrote:Ko svoju zemlju voli, taj ce zeniti domacu. Pitanje patriotizma, kad vidmi svicarce, pa ljudi ce uskoro izumriti, sve se pomijesali sa strancima, nigdje veze!!! Nacija koja izumire!!!
Na oba posta
- malsal
#120 Re: Strankinja vs. Domaca
Strankinja. Konkretno afrikanka.
Ne zato sto sam planirao, htjeo ili imao preferansu nego sto je tako ispalo.
Mislim da bi neke stvari bile drugacije da je bosanka (ako nista vise bi se punjeni paprika & sarme pojelo
ali nama je ljepo i danas nam je 5 godisnjica.
A da tek vidite kako nam je djete ljepo ispalo
Ne zato sto sam planirao, htjeo ili imao preferansu nego sto je tako ispalo.
Mislim da bi neke stvari bile drugacije da je bosanka (ako nista vise bi se punjeni paprika & sarme pojelo
A da tek vidite kako nam je djete ljepo ispalo
- amidzazeher
#121 Re: Strankinja vs. Domaca
Ko je rekao zatvor?! Otici za vikend na spa, u hotel sa zenom tebi je provod?! Fol je sto sa brakom dolaze valjda i neke obaveze, ima i ona nekih svojih zelja, svoje vidjenje provoda koje se u dosta slucajeva razlikuje od onog na koji si ti navikao kao momak. Fol je sto se moras na neki nacin prilagodjavati i ravnati prema nekome koga nije do tada bilo u tvom zivotu, a dok si jos uvijek bio slobodan tj. dok ste bili u vezi to je sve bilo neobavezno pa i nije se moralo toliko prilagodjavati.Zviz wrote:
Nema to nista sa osnovnim stvarima. Nerazumije kako to dosizvljavas da prije braka ima dinamican zivot a u breku ne? Znaci ako si u braku nemozes sa suprugom otici na vikend, sa nekim prijateljima na party / provod i sl.? Nekontam. Ispade brek = zatvor bar iz tvog ugla.
Plus sto kad si se vec odlucio za brak u nekom kratkom periodu dodju i djeca a onda definitivno provod zaboravljas, pogotovo ne zajedno sa zenom. Tada preostaje jedan vikend ti sa rajom, jedan ona sa svojom i ako je srece da neko cuva djecu odete zajedno na veceru gdje ti ona ispije mozak pitanjima "sta li sada radi beba!!"
Uglavnom skontat ces izgleda da si jos mlad, ali po tvojoj prici ja bih ti preporucio strankinju, vise nekako odgovaraju tvojim kriterijima
Da ne bude neke zabune ja sam sretno ozenjen, otac dvoje djece, 6 godina smo landarali bez djece dok nismo skontali da nam nesto fali u zivotu, naravno to je bilo dijete i kada smo dobili curicu zapitali smo se koji klinac smo toliko cekali sa tim!
- animals
#122 Re: Strankinja vs. Domaca
Provala godine-Pravda- wrote:Ko svoju zemlju voli, taj ce zeniti domacu. Pitanje patriotizma, kad vidmi svicarce, pa ljudi ce uskoro izumriti, sve se pomijesali sa strancima, nigdje veze!!! Nacija koja izumire!!!
- fantom slobode
#123 Re: Strankinja vs. Domaca
ma ja...doshao je zatrolao 12 puta i otisao u legendu...Dok Holidej.animals wrote:Provala godine-Pravda- wrote:Ko svoju zemlju voli, taj ce zeniti domacu. Pitanje patriotizma, kad vidmi svicarce, pa ljudi ce uskoro izumriti, sve se pomijesali sa strancima, nigdje veze!!! Nacija koja izumire!!!![]()
- irac300
#124 Re: Strankinja vs. Domaca
Nemojte te tako, čovjek se drži krilatice ''J..... domaće''!fantom slobode wrote:ma ja...doshao je zatrolao 12 puta i otisao u legendu...Dok Holidej.animals wrote:Provala godine-Pravda- wrote:Ko svoju zemlju voli, taj ce zeniti domacu. Pitanje patriotizma, kad vidmi svicarce, pa ljudi ce uskoro izumriti, sve se pomijesali sa strancima, nigdje veze!!! Nacija koja izumire!!!![]()
- animals
#125 Re: Strankinja vs. Domaca
Pa da ima ta tema, u pravu si..j....domace..svi mi koji volimo svoju zemljuirac300 wrote:
Nemojte te tako, čovjek se drži krilatice ''J..... domaće''!