Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Moderator: anex
-
ludacha
#101 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Mozda ostvaruje vecu marzu na jamnici..nemam pojma koje su prodajne cijene..ne konzumiram socine
Nedavno sam kupila weltplastove vrece za smece-/sa vecizom, prilicno su dobre i povoljne.
Nedavno sam kupila weltplastove vrece za smece-/sa vecizom, prilicno su dobre i povoljne.
Last edited by ludacha on 22/08/2013 22:09, edited 1 time in total.
-
ludacha
#102 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Zaboravih dodati..u mom okruzenju nazalost preovladava mrski mi konzum, medjutim naletjela sam na malsac koji pravi Poljorad Travnik. Odlucan je! Podsjeca na rano djetinjstvo i vrijeme provedeno sa bakom...ma bas mirise na maslo!

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
- Großmeister
#103 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Većina nas ovdje je svjesna šta znači bh. proizvod i onaj uvozni, i kako to utječe na našu državu i privredu. I u pogonima Sarajevskog kiseljaka se mnogo šta pravi, pa ne vjerujem da je kapacitet toliki problem. Doduše, možda se morao zaposliti koji radnik više, pa im se nije isplatilo.LFC4EVER wrote:pa nisu li nedavno iz samog Sarajevskog kiseljaka izjavili da su iznenađeni uspjehom i potražnjom Sensationa na tržištu? s obzirom da je to nov proizvod na tržištu očito nisu očekivali toliku potražnju za njim pa samim time nisu ni zalihe ni kapacitete dobro isplanirali... šta ja znam, to mi se čini najlogičnije...Großmeister wrote:Bože, kako je moguće da se u Hrvatskoj mogu proizvesti dovoljne količine da se prodaje i u Hrvatskoj i u BiH, a u BiH se ne može proizvesti ni za samu Bosnu?Ove priče kako se povlači Sensation Sarajevskog kiseljaka, a protura se Jamničin Sensation mislim da ne drže vodu i da je najvjerojatniji razlog za nestašicu SK Sensationa taj da ga ne mogu proizvesti u dovoljnim količinama s obzirom na potražnju...
što se kapaciteta proizvodnje tiče, ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali pretpostavljam da Jamnica u svojim punionicama ima veće kapacitete od Kiseljaka jer ipak u njima osim Sensationa pune i Janu (koju izvoze u brdo zemalja), Jamnicu, sokove Juicy i To, Ice Tea itd... a osim toga Jamničin Sensation je na tržištu već 5 godina, pa valjda postoje i određene zalihe...
nego, nek mi neko napokon objasni koja bi logika Agrokora bila povući SK Sensation i proturati Jamničin? zašto bi to uradili? gdje im je tu ekonomska logika? opet ponavljam, Todoriću je svejedno oće li neko kupiti Kiseljak ili Jamnicu, SVE PARE IDU U ISTI DŽEP KAKO GOD OKRENEŠ! isto da sad Tedeschi sa svojom Atlantic Grupom odluči povući Argetu proizvedenu u Hadžićima i krene proturati i uvoziti Slovensku?!
naš narod u svemu traži nekakvu urotu i zavjeru...
Ono što je mnogo veći problem našeg naroda od pronalazaka urota i zavjera, je to što odmah stanu braniti uvoznike i uvozne lobije, prije bi odbranili nijh nego sami sebe. Samo ne znam da li ti silni branitelji imaju bilo kakvu korist od toga.. LP
Ja biram samo
- PristavilaVoduZaKafu
#104 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Evo ovaj sok je pravo dobar :

- Großmeister
#105 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Odličan kakao napitak iz firme VIta Life iz Visokog, cijena je 1,60 KM.

A u ovim ljetnim danima, preporučujem Laganini sladolede, kao i Bonito (pogotovo onaj od lješnjaka)

A uz sladoled, odlično dođe i preljev, Delikater toping preljevi dolaze iz firme Velvet trade iz Sarajeva

A u ovim ljetnim danima, preporučujem Laganini sladolede, kao i Bonito (pogotovo onaj od lješnjaka)

A uz sladoled, odlično dođe i preljev, Delikater toping preljevi dolaze iz firme Velvet trade iz Sarajeva

- Bullet Tooth Tony
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#107 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
j-lox wrote:Tilea limeta-kiwano je prelosa kopija kiseljakove senzacije.
-
iTo
#108 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Bullet Tooth Tony wrote:Bas odlicni
gdje se ovo ima kupit
-
ludacha
#109 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
ovaj bih sokic kupila, ako nista drugo, ono radi ambalaže, da probam...bas mi je fajn
-
emirolini
#110 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Prgavi Zlovenci, znaju ukrasti Brand name, da li njima neko ukrade, ne bi dali mira...
radenska
radenska- Großmeister
#111 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Odlični omekšivači veša

Last edited by Großmeister on 31/08/2013 13:00, edited 1 time in total.
- Großmeister
#112 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Ne trebaju nam uvozni, kad imamo odlične sokove iz BiH.

- Großmeister
#113 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Firmu Gold Flips znamo svi po smokiju u narandžastom pakovanju, koji je definitivno najbolji. Međutim, oni ne proizvode samo smoki, nego sve grickalice. Jedina je mahana što se svi njihovi proizvodi mogu naći samo u Bingu, a samo smoki i pokoji čips i u ostalim marketima. Kad god idem u Bingo, kupim zalihe svih njihovih grickalica da imam do slijedeće kupovine u Bingu.

- Großmeister
#114 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
I još jednom Nova Vita

- mostarka_90
#115 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Nedavno sam kupila biljni balzam za njegu i regeneraciju kose, proizvodi Tahirović i mogu reći da je vrhunski.. bez hemikalija, sve prirodno
I da, sokovi Sole mio, extra!
-
okean
#116 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Takodje pozitivno iskustvo sa proizvodima Tahirovicmostarka_90 wrote:Nedavno sam kupila biljni balzam za njegu i regeneraciju kose, proizvodi Tahirović i mogu reći da je vrhunski.. bez hemikalija, sve prirodno![]()
A evo jos jedan dobar domaci proizvod... za jacanje imuniteta i popravljanja krvne slike

-
ludacha
#117 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Ma jel pise "fukan" il me oci varaju 
Mozda je i "jukan" al majke mi ovo prvo f f
- SmokingMan
#118 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Joj jesmo ih pucali tamo negdje krajem rata (ovaj dole žuti na slici,bez čokolade),stvarno smoki je beton svih betona.Großmeister wrote:
Znamo svi za njihov super smoki, ali oni imaju čitav asortiman grickalica. Smoki se može kupiti u skoro svakoj prodavnici, ali većinu ostalih proizvoda ja sam našao samo u Bingu. Cijena od 20 do 50 KF.
Ljudi kupujmo domaće,vallahi ništa nisu bolji proizvodi iz regije od naših.
-
okean
#119 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Jukanludacha wrote:Ma jel pise "fukan" il me oci varaju
- vješalica
#120 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Sve pohvale također i za njihov gel za tuširanje.mostarka_90 wrote:Nedavno sam kupila biljni balzam za njegu i regeneraciju kose, proizvodi Tahirović i mogu reći da je vrhunski.. bez hemikalija, sve prirodno![]()
- strong69
#121 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
ludacha wrote:Ma jel pise "fukan" il me oci varaju
-
gagy06
#122 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Neki dan kupio sir veceras probao. Odlican, fantazija. Ljubitelji sira moraju probati.

-
ludacha
#123 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Koje je tipe ovaj sir? Nisam ga vidjela..
- karanana
#124 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
gdje ovo uzimate?Bullet Tooth Tony wrote:Bas odlicni
edit: evo vidio sam da i nema u marketima nego samo u ponekim kaficima.
-
StupskaBitanga
#125 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Klas choco cookies