Erdogan i Bosnjaci

Locked

Vas stav o Erdoganu?

Dobar
50
51%
Los
33
34%
Neutralan
15
15%

Total votes: 98

славянин

#101 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by славянин »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
славянин wrote:*Hrulj
Ako cemo principom - vecina moze gaziti misljenje i zelje manjine sto su se onda Hrvati i ostali bunili u Jugoslaviji pred rat? Srbi su bili vecina u istoj i mogli su po tebi da rade sta oce. :?
Pogrešno, tu se redilo o volji NARODA (Srba, Hrvata, Muslimana, Slovenaca, Makedonaca...), a ovdje o manjini turske populacije. Ne vidiš razliku? :wink:
Govorim o principu preglasavanja......
Hrulj

#102 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

Ako cemo principom - vecina moze gaziti misljenje i zelje manjine sto su se onda Hrvati i ostali bunili u Jugoslaviji pred rat? Srbi su bili vecina u istoj i mogli su po tebi da rade sta oce. :?
Vrtimo se ukrug. Vec sam ti rekao. Manjina nema pravo uticati na volju vecine, Jugoslavija je drugo jer je demokratskim nacinima svaka republika odlucivala sta ce i kako ce. To sto neki nisu se slozili sa rezultatima mi je isto kao ovi sto protestuju
theTruePath

#103 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by theTruePath »

славянин wrote:
Pogrešno, tu se redilo o volji NARODA (Srba, Hrvata, Muslimana, Slovenaca, Makedonaca...), a ovdje o manjini turske populacije. Ne vidiš razliku? :wink:
Srbi su maniina u odnosu na sve ostale ZAJEDNO
ReXX

#104 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by ReXX »

Nas i njih 75 miliona. :D
славянин

#105 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by славянин »

ReXX wrote:Nas i njih 75 miliona. :D
Ili sto bi Staljin reko "Nebrojeno nas je miliona" :D
Drvosjeca iz Dejcica

#106 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

славянин wrote:
Da ali nije to isto, ovdje niko nije preglasan, radi se o trivijalnom pitanju (izgradnja centra), ne o pitanju bitnom za neki manjinski narod ili sl. U svakom slučaju usporedba nije ispravna. Tom logikom u svakom parlamentu na svijetu imaš manjinu kojoj nije udovoljeno po nekom pitanju (čak i u BiH :D ). Jesu li oni preglasani? Definicija demokratije kaže da je to vladavina većine uz poštivanje prava manjine.
udrch

#107 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by udrch »

Turska sa Erdoganom treba Bošnjacima..
nivo saradnje i njihove podrške je nedovoljan, ali volja postoji, da je ovi naši mamlazi znaju i hoće iskoristiti sigurno je da bi bila na tri puta većem nivou..u ovim okolnostima u kojima žuta štampa ministra sigurnosti smatra Tursku nazadnom i svakodnevno se obračunava sa njom, te ministra vanjskih poslova i ostatka vlade koji još nisu zvanično posjetili tu zemlju radi ekonomskih pitanja i ne možemo očekivati više od ovoga što trenutno imamo..
na snazi je neformalna saradnja i takvi su i rezultati..

normalno je da približavnaje Turske našoj zemlji jako smeta ovim koji bi voljeli da ove zemlje nema..
Drvosjeca iz Dejcica

#108 Re: Erdogan i Bosnjaci

udrch wrote:Turska sa Erdoganom treba Bošnjacima..
nivo saradnje i njihove podrške je nedovoljan, ali volja postoji, da je ovi naši mamlazi znaju i hoće iskoristiti sigurno je da bi bila na tri puta većem nivou..u ovim okolnostima u kojima žuta štampa ministra sigurnosti smatra Tursku nazadnom i svakodnevno se obračunava sa njom, te ministra vanjskih poslova i ostatka vlade koji još nisu zvanično posjetili tu zemlju radi ekonomskih pitanja i ne možemo očekivati više od ovoga što trenutno imamo..

normalno je da približavnaje Turske našoj zemlji jako smeta ovim koji bi voljeli da ove zemlje nema..
Da, vrlo bitne stvari si se dotakao a to je neznanje naših političara da iskoriste dobru volju Turske za većim i ozbiljnijim ulaganjima u BiH. Dakle i do nas je ne samo do Turske. Vrlo dobar post. :thumbup:
VjecitiStudent

#109 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by VjecitiStudent »

Bosna do Kavkaza :D
Drvosjeca iz Dejcica

#110 Re: Erdogan i Bosnjaci

VjecitiStudent wrote:
Bosna do Kavkaza :D
Vrlo pogrešna percepcija odnosa Turske i Bošnjaka a to govori nešto drugo...kao zezancija OK. :thumbup:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 10/06/2013 11:15, edited 1 time in total.
ReXX

#111 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by ReXX »

Nema pravde.

Vlada zakon jaceg.

Treba imati sto vise prijatelja i saveznika.
VjecitiStudent

#112 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:Turska sa Erdoganom treba Bošnjacima..

Zar ne bi predsjednik trebao takvo nesto organizovati?

Ovo mi vise lici na priblizavanje.

Nikolić, who is heading the Serbian delegation on a two-day official visit to Turkey that started on Monday, is attending the 12th meeting of the Serbia-Turkey Business Council dedicated to possibilities to expand the economic cooperation between the two countries.

Around 50 Serbian businesspeople are participating in the forum, including Milos Bugarin, the President of Chamber of Commerce of Serbia (PKS).

Serbia's business delegation comprises representatives of Serbian companies who already have business relations with Turkish companies or are trying to place their products in Turkey.

These are mostly companies dealing with agriculture and food industry, companies dealing with the production of vehicles, furniture, paper and cardboard, but also those dealing with tourism and information technology.

The delegation also includes the only Serbian investor in Turkey, who represents Bomex Holding, the core business of which is production and placement of products of ferrous and nonferrous metallurgy.
http://www.b92.net/eng/news/politics-ar ... v_id=84535
ultima_palabra

#113 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by ultima_palabra »

Toma će povesti 50 privrednika, a Bakir i Tihić će povesti Seku, Sehadu i Asima :D To je otprilike sve što treba znati o odnosima Bosne i Srbije sa Turskom.
fantom slobode

#114 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by fantom slobode »

Treba covjeku ponuditi mjesto premijera Bosne, ako ostane bez posla u Turskoj. Da i mi vidimo jednom sposobnog covjeka na mjestu premijera Bosne. Pustiti ga jedno 10 godina da radi i bilo bi svega.
udrch

#115 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by udrch »

Vječiti..

i Izetbegović više puta, a i Komšić su bili dole, a i ovdje su se sastajali na presjedničkom nivou..
za ekonomnska pitanja valjda bi trebalo da odu Bevanda, Lagumdžija i comp..
koliko znam jedino je Šarović (koji je to apsurd) održao vrlo značajne sastanke i dogovorio neke stvari..
udrch

#116 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by udrch »

ultima_palabra wrote:Toma će povesti 50 privrednika, a Bakir i Tihić će povesti Seku, Sehadu i Asima :D To je otprilike sve što treba znati o odnosima Bosne i Srbije sa Turskom.
a što bi Tihić išao, on nije u izvršnoj vlasti..ili to onako malo po staroj praksi..
sinuhe

#117 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by sinuhe »

Ne razumijem ovo o privredi. Prosle sedmice na klixu direktor BBI banke prica o vodi i zdravoj hrani kao sansi za BiH. To je taj nivo privrednika. Kakve to veze ima sa Erdoganom?
VjecitiStudent

#118 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:Vječiti..

i Izetbegović više puta, a i Komšić su bili dole, a i ovdje su se sastajali na presjedničkom nivou..
za ekonomnska pitanja valjda bi trebalo da odu Bevanda, Lagumdžija i comp..
koliko znam jedino je Šarović (koji je to apsurd) održao vrlo značajne sastanke i dogovorio neke stvari..
Sve se moze, kad se hoce.
Nije da mi je bio drag, ali ...
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i delegacija bosanskohercegovačkih privrednika boravit će od 11.
do 14. maja u zvaničnoj posjeti Libiji.

Tokom posjete predviđeni su susreti sa zvaničnicima Libije kao i susreti s libijskim privrednicima.
Delegaciju privrednika sačinjavaju direktori preduzeća MIMS, Bosnalijek, Energoinvest, Promo Donji Vakuf, DITA Tuzla, Integral Inženjering, ENGO Bihać, Bosna ADS, Širbegović grupa, Giprom Tuzla, OKI Sarajevo, Tehnograd Company Tuzla, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... eti-Libiji
fantom slobode

#119 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by fantom slobode »

Naravno u timu koji bi poveo treba biti dosta tuzioca i sudija, da pocisti ovu gamad sto se nakotila. Covjek zna i kako treba sa Evropom, sto nam je i prijeko potrebno. Da se ne ispusi kao Slovenija i Grcka. Da nam se hoce taj sreca osmijehnuti, posto nemamo cime da ga platimo, ponuditi u paketu direktno i mjesto dozivotnog predsjednika.
VjecitiStudent

#120 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by VjecitiStudent »

sinuhe wrote:Ne razumijem ovo o privredi. Prosle sedmice na klixu direktor BBI banke prica o vodi i zdravoj hrani kao sansi za BiH. To je taj nivo privrednika. Kakve to veze ima sa Erdoganom?
Bilo bi dobro kad bi i mi uspjeli vidjeti nešto od te naše "zdrave hrane" na pijacama.
Ricken

#121 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Ricken »

Hrulj wrote:
Ricken wrote:@Hrulj:

U noći izborne pobjede sam je dao izjavu "Sarajevo je mojom pobjedom dobilo jednako kao i Istanbul".
Hvala mu, ali neka odje.. sa takvim izjavama. Zatim, ne tako davno, izjavio je: "Alija Izetbegović mi je ostavio Bosnu u amanet". Hvala mu ali neka odje.. sa takvim izjavama.

Osnovni problem bh airlinesa što se ulaganje svodili na davanje pod zakup Airbus aviona. Marke nisu uložili a dobili su paket od 49%.

Dobro je da niste spomenuli i Imzit pumpu i ulazak Turkoila. Nevjerovatno je kakve je poslovne diletantne Turska slala u BiH. Sa Srbijom to ide puno ozbiljnije.
Opet ti o slanju. Mili boze nisu poslovni ljudi neke figurice da ih rasporedjujes kako hoces. Oni ulazu gdje i kako hoce.
Drugo ta briga je meni draza nego da mi o zemlji brinu oni koji su mi uveli embargo, koji nisu dali da se branimo i koji su se nadali da cemo svi izginuti za godinu bez previse buke i problema.
Draze mi je da me pazi turska nego srbija, hrvatska, francuska, engleska, amerika ili rusija.
Veliki investiconi projekti uvijek zahtjevaju međudržavne kontakte, pa se mani te priče o figuricama.
A šta misliš da počnemo sami o sebi brinuti i okanimo se Erdogana i sličnih. Draže bi mi bilo da se okanimo brige drugih i da počenemo brinuti o sebi.
sinuhe

#122 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by sinuhe »

Erdogan je jedini drzavnik koji dolazi u BiH i kojem se ide iz BiH . Ne znam samo kako to moze biti lose.
Ricken

#123 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Ricken »

theTruePath wrote:

U noći izborne pobjede sam je dao izjavu "Sarajevo je mojom pobjedom dobilo jednako kao i Istanbul".
Hvala mu, ali neka odje.. sa takvim izjavama. Zatim, ne tako davno, izjavio je: "Alija Izetbegović mi je ostavio Bosnu u amanet". Hvala mu ali neka odje.. sa takvim izjavama.

Osnovni problem bh airlinesa što se ulaganje svodili na davanje pod zakup Airbus aviona. Marke nisu uložili a dobili su paket od 49%.

Dobro je da niste spomenuli i Imzit pumpu i ulazak Turkoila. Nevjerovatno je kakve je poslovne diletantne Turska slala u BiH. Sa Srbijom to ide puno ozbiljnije.
E hvala tebi ali ti odje... s svojim stavovima :D vise podrske ima Erdo :D
A da odjeb... samo Erdo, lakše je i prirodnije, jer ja ipak živim u BiH.
Hrulj

#124 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

Ricken wrote:
Hrulj wrote:

Opet ti o slanju. Mili boze nisu poslovni ljudi neke figurice da ih rasporedjujes kako hoces. Oni ulazu gdje i kako hoce.
Drugo ta briga je meni draza nego da mi o zemlji brinu oni koji su mi uveli embargo, koji nisu dali da se branimo i koji su se nadali da cemo svi izginuti za godinu bez previse buke i problema.
Draze mi je da me pazi turska nego srbija, hrvatska, francuska, engleska, amerika ili rusija.
Veliki investiconi projekti uvijek zahtjevaju međudržavne kontakte, pa se mani te priče o figuricama.
A šta misliš da počnemo sami o sebi brinuti i okanimo se Erdogana i sličnih. Draže bi mi bilo da se okanimo brige drugih i da počenemo brinuti o sebi.
PA mi to necemo da sami krenemo naprijed. Komunisticka misao sta li, samo se na drzavu ceka. Kad se pojavi neki projekt onda se ismijava i gleda kako da ga se pokvari ako ga vec nisu sasadili lopovi
RMH79

#125 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by RMH79 »

Klavikula wrote:sam ga je nazvao bratom, a i zajedno su ljetovali.

Image
Image
Image
Ovo je takodjer i kod mene izazvalo, da tako kazem, negativno misljenje o Erdoganu. I dalje ne zelim vjerovati da se radi o takvom obliku licemjerja, nego prije o nekom "duplom pasu" koji Erdogan i dalje mora igrati s Amerikom, radi svog clanstva u NATO savezu i ostalim bilateralnim sporazumima koje su njegovi prethodnici postigli sa svim "prijateljima" cionista i sa samim Izraelom. Zelim vjerovati da verbalni napad na Izrael i njegovu politiku i politicare nije bila gluma, nego trenutni maksimum koji je, kao politicar, mogao dati, s obzirom na trenutni odnos snaga u svijetu. Zelim vjerovati da Erdogan samo za siru javnost i svoje cionisticke "prijatelje" daje onakve izjave o Asadu junioru i njegovoj porodici, a da iza kulisa i dalje ima bratski odnos koji je gajio prije (proxy) agresije na Siriju. Niko me ne moze uvjeriti da je on, prije "desavanja" u Siriji, bio potpuni laik u vezi porodice Asad i da nije bio upucen kakve zlocine (koje im sada pripisuje) je ta ista porodica pocinila tokom svoje vladavine, a s druge strane, ako je to znao (sto je morao znati), kako je moguce da je s takvom porodicom imao nadasve srdacne i (kako je on isticao) bratske odnose, s kojom je cak i svoje godisnje odmore provodio?! Isto tako, zelim vjerovati da ovo "desavanje naroda" u Turskoj je opomena onih mracnih sila, koje su od njega trazili otvorenu agresiju na Siriju, sta bi mu se moglo desiti, ako ne bude izvrsavao njihove naredbe. Volio bih da je to tako i da Erdogan na mudar nacin odigra utakmicu koja mu je servirana i da na kraju povrati moje, a i mnogih drugih, povjerenje u pravog i iskrenog lidera, koji se istinski bori za vladavinu prava i pravde, kako u turskoj, tako i u cijelom svijetu...U suprotnom, pokazat ce se kao jedan od najvecih licemjera u historiji svjetskih drzavnika. :(
Locked