Erdogan i Bosnjaci
-
theTruePath
#1 Erdogan i Bosnjaci
Zasto Bosnjaci toliko podrzavaju Erdogana? pitanje ozbiljno jer to primjetim na ovim forumima i faceboku
- славянин
#2 Re: Erdogan i Bosnjaci
Ovo samo za Bosnjake/Muslimane anketa ili za sve gradjane ? Da se ne zalijecem da glasam ako je nacionalno excluzivna anketa 
-
theTruePath
#3 Re: Erdogan i Bosnjaci
Za svakogaславянин wrote:Ovo samo za Bosnjake/Muslimane anketa ili za sve gradjane ? Da se ne zalijecem da glasam ako je nacionalno excluzivna anketa
- akcid
#4 Re: Erdogan i Bosnjaci
theTruePath wrote:Zasto Bosnjaci toliko podrzavaju Erdogana? pitanje ozbiljno jer to primjetim na ovim forumima i faceboku
Da dođeš ovamo i započneš razgovor s "običnim" svijetom, Bošnjacima, iznenadio bi se kako ga niko ne jebe ni 5%, a ostatak i ne zna za njeg.
Ono što čitaš je indktrinirani i "profesionalno" angažirani internet promet, "erdoganizacija", tzv. zapišavanje teritorije...
Mada mi se čini da si i ti dio tog "prometa"
- It_is_a_Leclerc
#5 Re: Erdogan i Bosnjaci
Zato što su Bošnjaci navikli da imaju valiju i sultana negdje daleko i da mu se dive. Kao narod nismo spremni da preuzmemo odgovornost za vlastitu sudbinu, da se borimo za bolje sutra ove zemlje bez koje nema ni nas, ni nje..
-
theTruePath
#6 Re: Erdogan i Bosnjaci
Ma i s obicnin ljudima pricam i vecina ga podrzava,bas svi pricaju o pricama kako "svijet se plasi jer je turska postala prejaka"akcid wrote:theTruePath wrote:Zasto Bosnjaci toliko podrzavaju Erdogana? pitanje ozbiljno jer to primjetim na ovim forumima i faceboku
Da dođeš ovamo i započneš razgovor s "običnim" svijetom, Bošnjacima, iznenadio bi se kako ga niko ne jebe ni 5%, a ostatak i ne zna za njeg.
Ono što čitaš je indktrinirani i "profesionalno" angažirani internet promet, "erdoganizacija", tzv. zapišavanje teritorije...
Mada mi se čini da si i ti dio tog "prometa"
da znas moje komentare s foruma znao bi da ja erodgana ne cjenim,cak sam otvorio temu o islamizaciji turske i kako ih to moze sjebati,,ispade kao profecija koja se ispunila sad
-
theTruePath
#7 Re: Erdogan i Bosnjaci
Evo moje teme prije par mjeseci,bas je ispalo kako sam mislio da ce ispasti!
http://www.klix.ba/forum/islamizacija-t ... 11866.html
-
Krushna mrva
#8 Re: Erdogan i Bosnjaci
zato sto je ta njegova partija podrzavala da se Musliman zamijeni sa Bosnjak koje je turska rijec. Zato sto direktno kontrolisu SDA koja je izrodila onog "Hu iz ju" kretena.
Turska nikad niej bila iskren prijatelj, da jeste ne bi nam smutnju pravila preko glavnih hadzija iz SDA u sred rata, to nikad ne bi uradili...
Turska nikad niej bila iskren prijatelj, da jeste ne bi nam smutnju pravila preko glavnih hadzija iz SDA u sred rata, to nikad ne bi uradili...
-
theTruePath
#9 Re: Erdogan i Bosnjaci
I smatram da ce ovo jako naskoditi Erdoganovom ugledu u svijetu,do sad su ga ljudi smatrali uspjesnim vladaromtheTruePath wrote:Evo moje teme prije par mjeseci,bas je ispalo kako sam mislio da ce ispasti!
Nece ga protesti srusiti,ali ce narusiti ugled,a to je takodjer jako bitno jednom vladaru jedne zemlje poput Turske
- Hrulj
#10 Re: Erdogan i Bosnjaci
Jer radi i bori se za ono sto bi oni zeljeli imati, jaku i naprednu drzavu, ujedinjenu.theTruePath wrote:Zasto Bosnjaci toliko podrzavaju Erdogana? pitanje ozbiljno jer to primjetim na ovim forumima i faceboku
Zato sto koliko toliko podrzava Bosnjake za razliku od Rusije ili Amerike koja dejtonsko g... zamjesa i ostavi takvo.
Zato sto se nadaju da jaka Turska moze biti garant sigurnosti i opstanka Bosnjaka, posebno sa takoreci neo otomanskim vodjom.
-
theTruePath
#11 Re: Erdogan i Bosnjaci
Hrelj sta ti predstavlja avatar?
- славянин
#12 Re: Erdogan i Bosnjaci
I ja sve ocu da pitamtheTruePath wrote:Hrelj sta ti predstavlja avatar?
- Hrulj
#13 Re: Erdogan i Bosnjaci
Predstavlja mjesto iz kojeg poticem, Zahumlje. Sastavni dio Bosne, danasnje ime Hercegovina i tak..славянин wrote:I ja sve ocu da pitamtheTruePath wrote:Hrelj sta ti predstavlja avatar?![]()
Meni lici na Ultras Mostar- Podgrupa Ultras Vatikan
- lazni liberal
#14 Re: Erdogan i Bosnjaci
Zato sto je Erdogan iskreni prijatelj Bosne i Bosnjaka.
-
Cybernetic
#15 Re: Erdogan i Bosnjaci
Erdogana podrzavaju samo desnicari koji su na ovom forumu veoma upadljivi. Isti su opet rezultat jednog etnokonfesionalno pocijepanog drustva i kojima je cilj to drustvo jos vise podijeliti. To mentalno stanje dezorijentacije i pokoravanja je slicno srpskom velicanju Putina i velikog "zastitnika" Rusije.
-
theTruePath
#16 Re: Erdogan i Bosnjaci
Bas na ovom forumu to najmanje primjecujem,pricam facebook i neki drugi pro bosnjacki forumiCybernetic wrote:Erdogana podrzavaju samo desnicari koji su na ovom forumu veoma upadljivi. Isti su opet rezultat jednog etnokonfesionalno pocijepanog drustva i kojima je cilj to drustvo jos vise podijeliti. To mentalno stanje dezorijentacije i pokoravanja je slicno srpskom velicanju Putina i velikog "zastitnika" Rusije.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#17 Re: Erdogan i Bosnjaci
erdogana podrzava samo onaj lik hu iz ju
, a i on je garant na forumu 
-
theTruePath
#18 Re: Erdogan i Bosnjaci
A zasto mislis da turska opozicija to nije?lazni liberal wrote:Zato sto je Erdogan iskreni prijatelj Bosne i Bosnjaka.
- Hrulj
#19 Re: Erdogan i Bosnjaci
Ne treba ti mjesanje lokalne politike u to. Niti takav stav spram desnicara kao nizih bica.Cybernetic wrote:Erdogana podrzavaju samo desnicari koji su na ovom forumu veoma upadljivi. Isti su opet rezultat jednog etnokonfesionalno pocijepanog drustva i kojima je cilj to drustvo jos vise podijeliti. To mentalno stanje dezorijentacije i pokoravanja je slicno srpskom velicanju Putina i velikog "zastitnika" Rusije.
- Hrulj
#20 Re: Erdogan i Bosnjaci
Jer se bore protiv aktivne diplomatije Turkse. Jer su Kemalisti koji nece da se mjesaju i nista ih se ne tice sto se desavana u svijetu.theTruePath wrote:A zasto mislis da turska opozicija to nije?lazni liberal wrote:Zato sto je Erdogan iskreni prijatelj Bosne i Bosnjaka.
Jer su komunisti
-
theTruePath
#21 Re: Erdogan i Bosnjaci
Pa postoji jak pokret u Turskoj koji pokusava spojiti kemalizam i osmansku proslost Turske,mislim da Bosnjacima to najvise ide u korist,i oni bi se zanimali za nas kao i ErdoganHrulj wrote:Jer se bore protiv aktivne diplomatije Turkse. Jer su Kemalisti koji nece da se mjesaju i nista ih se ne tice sto se desavana u svijetu.theTruePath wrote:A zasto mislis da turska opozicija to nije?lazni liberal wrote:Zato sto je Erdogan iskreni prijatelj Bosne i Bosnjaka.
Jer su komunisti
Istina je da klasicne Kemaliste boli ona stvar za bosnjacima
- Hrulj
#22 Re: Erdogan i Bosnjaci
Pa postoji jak pokret u Turskoj koji pokusava spojiti kemalizam i osmansku proslost Turske,mislim da Bosnjacima to najvise ide u korist,i oni bi se zanimali za nas kao i Erdogan
Tako da i Bosnjake boli ona stvar za kemaliste. Kratko jasno.
Nema tu nikakve indoktrinacije SDA i sastanaka u mracnim kutkovima.
Jednostavno vide odnos Turske spram Bosne od prije 20 godina i ovaj Erdoanov.
Uz to jos vide i Erdoanove rezultate.
Jednostavno se osjecaju sigurnim i osjecaju da imaju prijatelja na koga mogu racunati.
Kemalizam i otomanizam nije moguc.
Takodjer Erdoan nije Otomanista u tom smislu. On jednostavno zeli jacati veze sa drzavama na prostoru bivseg Otomanskog carstva. Kao sto Rusija radi sa sovjetskim republikama a Engleska sa komonveltom
Tako da i Bosnjake boli ona stvar za kemaliste. Kratko jasno.
Nema tu nikakve indoktrinacije SDA i sastanaka u mracnim kutkovima.
Jednostavno vide odnos Turske spram Bosne od prije 20 godina i ovaj Erdoanov.
Uz to jos vide i Erdoanove rezultate.
Jednostavno se osjecaju sigurnim i osjecaju da imaju prijatelja na koga mogu racunati.
Kemalizam i otomanizam nije moguc.
Takodjer Erdoan nije Otomanista u tom smislu. On jednostavno zeli jacati veze sa drzavama na prostoru bivseg Otomanskog carstva. Kao sto Rusija radi sa sovjetskim republikama a Engleska sa komonveltom
-
theTruePath
#23 Re: Erdogan i Bosnjaci
Ali zasto onda postoji toliko velika kriticna masa protiv njega? turci nisu jucer nastali,njih ne moze neko tek tako zavesti pa da idu protiv svoje nacije
- Hrulj
#24 Re: Erdogan i Bosnjaci
Kriticna masa je 50%theTruePath wrote:Ali zasto onda postoji toliko velika kriticna masa protiv njega? turci nisu jucer nastali,njih ne moze neko tek tako zavesti pa da idu protiv svoje nacije
Koji procenat cine ovi protestanti od 70-tak miliona stanovnika?
- BHCluster
#25 Re: Erdogan i Bosnjaci
Ja mislim da je Erdogan super politicar, zamisli biti toliko popularan u svojoj drzavi da je cijelu ujednins protiv sebe. Jupi kada ce ko nas u muhadžirluk?