Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
johntra wrote:pa ima li ih još sa ovako ocrtanim airbagom?
Ima, podjednako cini mi se i jednih i drugih. Zato mi je nejasno sta je u pitanju. Da li je moguce da je vecina koja je uvezena i koja se sada prodaje udarena?
E vidiš na to nisam obraćao nikada pažnju. Zbog udaranja nije sigurno. Da nije neka od tih verzija VAN, ali opet mi čudno da Citroen nije stavio oba airbaga. Ne znam stvarno.
EDIT: Sad vidjeh da obe verzije imaju tu airbag. Sad mi jedino na pamet pada ova VAN i obični.
Imam ponudu za Citroen C5 break 2.2 hdi, full oprema. kilometraža 185.000 registrovan 06.2004 prvi put. Zna se ko ga je vozio, servisna knjižica, itd...
Do sada sam vozio Renault, ali htio bih probati i ovo, pa me zanimaju vaša iskustva i boljke. Naravno servis i podrška.
Molim ljubitelje VW grupacije da se ne uključuju u temu.
E ovako. Ovo je zadnja i prelazna godina C5 S1 modela. Dakle 2004. je već počeo da se pravi C5 R model sa onim bumerang svjetlima. U suštini zadnja godina i riješene su sve bubice sa početka proizvodnje. Auto je veoma pouzdano, pa još ako je to prava kilometraža ne bi se trebao brinuti. Uz taj motor u S1 modelu ide i H3+ hidraulično vješanje koje od običnog hidrauličnog vješanja možeš razlikovati i po dugmetu SPORT između tipki za spuštanje i dizanje. E sad, sami 2.2 HDI motor je jako dobar u novijoj verziji sa 175 KS koji se ugrađivao od C5R pa preko C6 do aktuelnog C5 X7. Stari motor koji je u ovom tvom slučaju, znao je imati problema sa diznama i još nekim stvarčicama. Ako je auto stvarno odlično, uzmi, nećeš se pokajati. Ali ako nađeš sličnog u sličnom stanju sa 2.0 HDI motorom uzmi njega jer je motor fantastičan.
Eh, došlo je vrijeme da se mijenja auto i nešto mi se kupuje neki francuz - vjerovatno Citroen ili Peugeot.
Budžet je nekih 14-15 milja plafon, za dodatna zaduženja nešto nisam raspoložen (već imam nekih kredita).
Naravno znam da se ne može na osnovu slika ništa definitivno zaključiti i da se mora pregledati i isprobati, ali čisto onako orijentaciono da znam, je li to ok cijena pod pretpostavkom da je auto ok?
Jaka oprema, dobra godina i kilometraža, sigurna auto kuća... Ja bi pokušao još malo spustiti i kupio bih. Ne vidim šta se iz ove klase sa sličnim specifikacijama može kupiti za taj novac.
Odlican auto zelis kupiti
Iskreno ja bih pogledao i koju 407,iskljucivo sto mi izgleda malo modernije,atraktivnije. Ali prije svega,trazi ocuvan i dobar auto.
Au, dobar i ovaj kod Pavića... samo ne piše mu kilometraža, pa hebem li ga, nije to baš nebitan podatak
@citroen xm: hvala, tako nekako sam i ja kontao, ali rekoh da pitam ipak.
@milojica: da, 407 je takođe opcija, recimo evo baš kod kramara ima jedna (doduše karavan), i to čak 2009. godište ali je nešto više prešao, a cijena mu je na nekoj mojoj max. granici (14.990)... http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=2255
vicious wrote:Au, dobar i ovaj kod Pavića... samo ne piše mu kilometraža, pa hebem li ga, nije to baš nebitan podatak
Kilometraža nije toliko ni bitna ako su ostali podaci tačni , jer si sa ovim u startu bolji 2 milje u odnosu na Kramarovog.
ps: Moj drug se kaje zbog kupovine 407-mice i njenih "metar preko prednjih točkova" već je dva puta odvalio tablicu.
Ne zaboravi da kod Pavica pise da je uradjen veliki servis na autu, a auto je svakako 99% bio nov kupljen kod njih, dakle komplet servisna istorija... Plus rade Citroena 100 godina... Bude li kakav problem, poslovni su otklanjaju sve sami... Sto se kod Kramara po tipu firme moze samo sanjati...
Ljudi citavu temu procitah, a ne vidjeh nista korisno do unazad 5 - 10 odgovora, sve samo prepucavanje.
Znači konkertno ako neko zna; kavi su modeli C5 2001 do 2003 god. motor 2,0 HDI: kvalitet, servis, cijena, na šta obratiti paznju prilikom kupovine? Hvala
Auto je dobro i pouzdano ako nađeš dobro održavan primjerak. Što se tiče obraćanja pažnje isto kao i za svaki drugi auto. Ono, jel udara, kakav je motor, opšte stanje unutrašnjosti. Hidraulika ti je veoma pouzdana i dugotrajna. Znaju ga zezati klapne klime pa provjeri kako funkcioniše podešavanje ventilacije u svim smjerovima i jačinama. Za održavanje preporučujem od ovlaštenih servisa OVNAK iz Viteza ili Pavić iz Tuzle, mada ima još dobrih. Mislim da su i oni u BL dobri. Mada ako u svom kraju imaš hvaljene majstore i radionice koje poznaju Citroen, možeš tamo.
citroen xm wrote:Auto je dobro i pouzdano ako nađeš dobro održavan primjerak. Što se tiče obraćanja pažnje isto kao i za svaki drugi auto. Ono, jel udara, kakav je motor, opšte stanje unutrašnjosti. Hidraulika ti je veoma pouzdana i dugotrajna. Znaju ga zezati klapne klime pa provjeri kako funkcioniše podešavanje ventilacije u svim smjerovima i jačinama. Za održavanje preporučujem od ovlaštenih servisa OVNAK iz Viteza ili Pavić iz Tuzle, mada ima još dobrih. Mislim da su i oni u BL dobri. Mada ako u svom kraju imaš hvaljene majstore i radionice koje poznaju Citroen, možeš tamo.
Do jučer sve normalno fraceralo. Bio nedavno na dijagnostici na servsiu Hercegovinapromet Mostar nikakve greške nije pokazala. Prezadovoljan sam sa ovim francuzem kupljen kod AS Kramara Ljubuški. I jutros NEĆE da upali daje kontakt ali neda ni da zavregla u čemu je problem zna li neko Nadam se da nije neki veći kvar heheheh i da neće bit dobar šamar po novčaniku