Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post Reply

Da li ocekujete da ce RH biti okarakterisana kao Agresor

Da
33
39%
Ne
30
35%
Djelomicno
20
24%
Nemam stav
2
2%

Total votes: 85

animals

#101 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by animals »

varijabilni wrote:
cyprus wrote:
varijabilni wrote:dovoljno je pogledati koje su zemlje u eu, koji glavni gradovi u regionu. sve oni koji su aplauzom dočekali hitlera: sofija, budimpešta, bukurešt, ljubljana, zagreb... :run:
Fali još prvi Judenfrei grad u Evropi :oops:
prvi judenfrei grad je bombardovan dok je zagreb aplaudirao. a i sama riječ judenfrei govori o tome ko je to organizovao.

Cudno da je taj grad jedini u Evropi bombardovan i 50 god poslije, dok su svi u regionu aplaudirali..
Pasiflora

#102 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Pasiflora »

Pokusavam pratiti ovu temu, ali stvarno je tesko. Koga vise briga za WWII ili cak za ove nase YU ratove? Kada cemo krenuti naprijed i ostaviti se glupe price? Pa zar nije bolje pricati o tome koliko ce Hrvatska hajrovati od ulaska u EU, a posredno i BIH?
akcid

#103 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by akcid »

animals wrote:
varijabilni wrote:dovoljno je pogledati koje su zemlje u eu, koji glavni gradovi u regionu. sve oni koji su aplauzom dočekali hitlera: sofija, budimpešta, bukurešt, ljubljana, zagreb... :run:
Kakva je razlika izmedju zlocinca Hitlera i oslobodioca Staljina...nikakva..ima neki koji su aplauzom docekali Staljina, dovoljno je pogledati koji su to...
animalni, ne možeš porediti nacistu i fašistu Hitlera, čijem režimu je sudio čitav svijet, sa nekim ko se borio protiv fašizma, neovisno o Staljinovoj kasnijoj pomami :twisted:
akcid

#104 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by akcid »

Pasiflora wrote:Pokusavam pratiti ovu temu, ali stvarno je tesko. Koga vise briga za WWII ili cak za ove nase YU ratove? Kada cemo krenuti naprijed i ostaviti se glupe price? Pa zar nije bolje pricati o tome koliko ce Hrvatska hajrovati od ulaska u EU, a posredno i BIH?

Objasni nam kako će to BiH "hajrovati" od hrvatskog članstva u EU, a i kako će i Hrvatska "hajrovati"?
varijabilni

#105 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by varijabilni »

animals wrote:

Cudno da je taj grad jedini u Evropi bombardovan i 50 god poslije, dok su svi u regionu aplaudirali..
istorija se ponavlja. novi svjetski poredak i tada i sada.
Mister Yes

#106 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Mister Yes »

Šta je bilo bilo je. Ali budućnost nam sigurno donosi više sukoba za Hrvatskom i Hrvatima nego sa Srbijom i Srbima.
Pasiflora

#107 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Pasiflora »

akcid wrote:Objasni nam kako će to BiH "hajrovati" od hrvatskog članstva u EU, a i kako će i Hrvatska "hajrovati"?
BIH bi TREBALA hajrovati prateci put RH prema EU, koristeci iskustva i dokumentaciju i sl, a RH ce valjda hajrovati samim ulaskom - tako bi trebalo biti. Iskreno, ja sam protiv ulaska u EU, ali takodjer mislim da treba raditi sve sto rade i Njemci, imam duboko postovanje prema tom vrijednom narodu. Mogli su i oni 60 godina plakati kako su sravnjeni, unisteni ratovima (koje su, doduse, sami izazvali), ali je nevjerovatno kako su se brzo podigli i kako su vec decenijama glavni u Evropi, a vrlo su vazni i u svjetskim razmjerima. Znaci - rad, rad i samo rad- a plakanje i spominjanje ratova, logora i prebrojavanje ko je koga vise pobio nece nas nigdje odvesti. Ostavimo se zluradih razmisljanja o tome sto sve moze lose poci po RH, bolje bi bilo da ucimo iz njihovog iskustva. Mislim da tako mozemo hajrovati (sa navodnicima ili bez njih).
cyprus

#108 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by cyprus »

Mister Yes wrote:Šta je bilo bilo je. Ali budućnost nam sigurno donosi više sukoba za Hrvatskom i Hrvatima nego sa Srbijom i Srbima.
Na čemu baziraš takvu prognozu?

Kako god, jedno je sigurno... BiH ne može prosperirati dok je u lošim odnosima sa susjedima...
animals

#109 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by animals »

Mister Yes wrote:Šta je bilo bilo je. Ali budućnost nam sigurno donosi više sukoba za Hrvatskom i Hrvatima nego sa Srbijom i Srbima.
To samo u tvojoj glavi :evil: :evil: ne treba vise nikada da bude sukoba na ovim prostorima, vec da se okrenemo jednom vec radu, miru, zbog nase djece..samo idioti i zli ljudi spominju nove ratove, nazalost takvi ima na sve strane..
Mister Yes

#110 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Mister Yes »

cyprus wrote: Na čemu baziraš takvu prognozu?
Na stepenu zadovoljstva naših susjeda. Jedni su zadovoljni postojećim rješenjem a jedni nisu. Oni koji nisu radit će na tome da budu zadovoljniji a to će dovesti do sukoba.
cyprus wrote:Kako god, jedno je sigurno... BiH ne može prosperirati dok je u lošim odnosima sa susjedima...
Naravno. Ali nismo mi ti koji će praviti probleme.
Mister Yes

#111 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Mister Yes »

animals wrote:
To samo u tvojoj glavi :evil: :evil: ne treba vise nikada da bude sukoba na ovim prostorima, vec da se okrenemo jednom vec radu, miru, zbog nase djece..samo idioti i zli ljudi spominju nove ratove, nazalost takvi ima na sve strane..
Ko je spomenuo rat? Ja nisam. Sukobi ne moraju biti ratni sukobi. Mogu biti i politički.
It_is_a_Leclerc

#112 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by It_is_a_Leclerc »

Prije svega, haški sud nije sud koji presuđuje o tome ko je agresor, a ko nije, već se bavi isključivo pitanjem utvrđivanja individualnih činjenica po nekom osnovu.
Drugo, gledano pravno, čitajući konvenciju iz Ženeve, Hrvatska jeste agresor, čak i u većoj mjeri nego Srbija, iz prostog razloga što se Zagreb nije libio poslati zvanične, legitimne vojne formacije HV-a, dok su iz Srbije, uz logistiku i dobrovoljce, uglavnom stizale paravojne formacije tipa Šešeljevci, Arkanovci, i sl.
Treće, opet pravno gledano, u jednakoj mjeri je agresija npr. napad na Prozor 1993. i napad na Mrkonjić Grad 1995. u sklopu združenih akcija HV-a i A RBiH.
Četvrto, ne očekujem da će se bilo ko u Zagrebu počešati zbog ove presude. Davno su oni zločinačku tvorevinu "HR HB" pustili niz vodu.
Liga Rojalista

#113 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Liga Rojalista »

Čitav ovaj rat je bio dogovor Srbije i Hrvatske da bi se Bosna podjelila to je svakoj budali jasno.Hrvatska je Srbiji bila prevelik zalogaj,pa su rekli cujte hajmo mi podjelti barem Bosnu da ne bude džaba smo ratovali.Sa bošnjacima ćemo lako oni će plivati do Italjie.Samo su se malo zahebali pa su mislili da mogu potrijebit citav jedan narod.Kada se pogleda pravi Yugo rat je bio u Bosni.U HR je rat bio samo na pocetku oko Vukovara,kasnije su sve bili manji okrsaji do Oluje.
gost iz ZG

#114 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by gost iz ZG »

ako stvarno tak misliš ... ti slijedeći put kad kreneš negdje van, mislim "na zapad"- u Sloveniju, Austriju, Njemačku
... ti kreni prek Srbije
jednostavno, zar ne?
sredoje

#115 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by sredoje »

It_is_a_Leclerc wrote: Drugo, gledano pravno, čitajući konvenciju iz Ženeve, Hrvatska jeste agresor, čak i u većoj mjeri nego Srbija, iz prostog razloga što se Zagreb nije libio poslati zvanične, legitimne vojne formacije HV-a, dok su iz Srbije, uz logistiku i dobrovoljce, uglavnom stizale paravojne formacije tipa Šešeljevci, Arkanovci, i sl.
Razmijem tvoju tvrdnju ali Hrvatska je bila napadana sa teritorija BiH.
kokise

#116 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by kokise »

cyprus wrote:
kokise wrote:Sta se ima biti objektivan?
:thumbup: Naravno, objektivnost se direktno kosi sa principima ekstremne desnice... Tako da razumijem šta hoćeš da kažeš...
Pa sta ja imam raspravljati sa Yugoslavenom. Da se ljudi poput mene pitaju ti bi zavrsio u zatvoru sa takvim stavovima.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#117 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by PipiDugaDevetka »

Tuđmanin wrote:''Gospodine ministre i gospodine generale, mi smo tu sa Gornjim Vakufom doživjeli i politički i vojni neuspjeh. Ministre, ti znaš i sam da je danas i jedan od supredsjedatelja pitao, u tom sklopu, da li smo kadri i da li ćemo ovladati Gornjim Vakufom, i ja sam vama dao zadaću. To nije izvršeno i na taj način smo se i politički i vojnički kompromitirali. Dali smo, potvrdili smo na taj način, te prosudbe da vojnički nismo dorasli čak ni Muslimanima na tom području. To je jedan fijasko!'', ocijenio je Tuđman.
Naj pohvala je pohvala neprijatelja. GornjoVakufske gazije!

Srbi i Hrvati praktično nisu ni ratovali skoro 3 godine, nešto malo na početku i na kraju rata.

Ratovala je samo junačka ARBiH protiv velikosrba. Time je ARBiH omogućila predah HV-u za kupovinu oružja i obuku pred festival Pjesme Bljeska i Oluje.
Mister Yes

#118 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Mister Yes »

gost iz ZG wrote:
ako stvarno tak misliš ... ti slijedeći put kad kreneš negdje van, mislim "na zapad"- u Sloveniju, Austriju, Njemačku
... ti kreni prek Srbije
jednostavno, zar ne?
U Hrvatskoj ljetujem ali samo na "Bosanskom moru" što će reći do Cetine :D

Zapadnije od Zagreba nisam nikad bio i nemam namjeru. Pih truhli zapad :oops:
animals

#119 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by animals »

Mister Yes wrote:
gost iz ZG wrote:
... ti kreni prek Srbije
jednostavno, zar ne?
U Hrvatskoj ljetujem ali samo na "Bosanskom moru" što će reći do Cetine :D

Zapadnije od Zagreba nisam nikad bio i nemam namjeru. Pih truhli zapad :oops:
:run: :run:
animals

#120 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by animals »

sredoje wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Drugo, gledano pravno, čitajući konvenciju iz Ženeve, Hrvatska jeste agresor, čak i u većoj mjeri nego Srbija, iz prostog razloga što se Zagreb nije libio poslati zvanične, legitimne vojne formacije HV-a, dok su iz Srbije, uz logistiku i dobrovoljce, uglavnom stizale paravojne formacije tipa Šešeljevci, Arkanovci, i sl.
Razmijem tvoju tvrdnju ali Hrvatska je bila napadana sa teritorija BiH.
Po tom se moze tuziti i BiH za agresiju na Hrvatsku, jer tzv. republika srpska je U BIH..
cyprus

#121 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by cyprus »

kokise wrote:
cyprus wrote:
:thumbup: Naravno, objektivnost se direktno kosi sa principima ekstremne desnice... Tako da razumijem šta hoćeš da kažeš...
Pa sta ja imam raspravljati sa Yugoslavenom. Da se ljudi poput mene pitaju ti bi zavrsio u zatvoru sa takvim stavovima.
:oops:
It_is_a_Leclerc

#122 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by It_is_a_Leclerc »

Uz činjenicu da je i BiH (Krajina) sistemski granatirana iz tzv. SAO Krajine, tj.. Obrovca, Korenice, itd...
cyprus

#123 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:Uz činjenicu da je i BiH (Krajina) sistemski granatirana iz tzv. SAO Krajine, tj.. Obrovca, Korenice, itd...
Baš Obrovca? :shock:
Edin H.

#124 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Edin H. »

kokise wrote:
cyprus wrote:
Sretan Dan Mladosti kokise :oops:
uglavnomja

#125 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by uglavnomja »

kokise wrote:
cyprus wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol:

no se ne pitate :D
srecom :wink:
Post Reply