prvo, da te ispravim, razlika između 1,6 OCtavie i 1,9 Superba je 0,7 sekundi u ubrzanju i to je jedina stavka koja je na strani Octavie...baš onako velika razlika u ubrzanju...goran16v wrote:
Sva sreca pa je tvoj elaborat o elasticnosti motora bla, bla, bla bitan! Doduse nekom ko ne zna da je danas 2013. i da su to performanse na nivou malo jaceg dostavnjaka illi kombija, a ne putne limuzine, ne treba nista vise!![]()
Sto se tice "neznatno boljih performansi i skoro nikakvih razlika" u odnosu na Octaviu, Passat je 180kg tezi (to su 2 dobro ugranjena covjeka u gepeku) i ubrzava skoro sekundu (0,9 sec) sporije od Octavie 1,6 TDI, a sad sam preracunavaj medjuubrzanja i kako to izgleda u praksi! Moj eksperte i koja prico napamet...
dalje, pameti moja u pokušaju, znam da je danas 2013., ali gle čuda, kod nas se voze auta starija od 15 godina i gle čuda, jedno 60 posto auta iz VW grupacije te klase, uključujući Passat 5, 5,5, stari Superb, čini TDI motor od 105 KS, radi mnogih stvari...od jeftinije registracije, do manje potrošnje...kako li onda svi ti silni automobili prežive na cestama, kako onda idu, što ne voze sporo, što nisu spore rage?
vozio sam taj auto, sigurno na mnogo zahtjevnijim rutama od tvog izdrkavanja po stranim autoputevima i znam šta govorim...ne fali mu ništa, niti se muči sa njim, niti je neki veliki trkač...ali, jbga, vi ili ste trkači ili levati koji ne znaju da nekad treba prebaciti brzinu na niže, ne može se uvijek u petoj preticati...TDI, oca mi...
i na kraju, stvarno mi se mrsko s tobom prepucavati, jer je to samo gubljenje vremena...zato sam i napisao da mi je tvoje mišljenje bitno ko lanjski snijeg...