Ja bih da se nadovezem slucajevima iz moje okoline:nebi wrote:Primjer 1:kolega sa posla.
Zajedno sa zenom pravi kucu (ovdje vrlo skupa avantura), iako on zaradjuje 3 puta vise od nje,broji se lafo "zajedno".Kuca gotova,
zena nasla jebaca,covjek mora da izadje iz vlastite kuce.
Sad placa alimentaciju za djecu,a zena zivi u kuci sa jebacem.
Primjer 2: Nijemac koji je cak promijenio zemlju boravka od sramote,
jer je jedno vrijeme morao da zivi u prizemlju kuce (nije imao kuda),
a zena na spratu sa jebacem.
Primjer 3: Ozenio se momak,uzeo udavanu sa dijetetom (ili neudavana sa kopiletom,ne znam vise).Kupili stan,placali rate za njega,on naravno vise nego ona jer vise zaradjuje.Posto su moderan par,ona ode sama na odmor na Kubu i vrati se sa kubancem.Tip mora da izadje iz stana,da placa ratu za njega i alimentaciju za zajednicko dijete koje se u medjuvremenu naslo.
Na kraju,infarkt i socijalni slucaj.
Sve iz prve ruke,nista novine,nista rekla-kazala!
Slucaj Prvi:Haver mi Bosnjo i to onaj iz pripovjetki,vrijedan,posten,gleda svoja posla,sposoban naleti na Austrijanku,zaljubi se a nakon toga poznati scenario,zavala u kredite,kupovina stana,auta,ovo-ono + naravno dijete.Cesto si ga mogao vidjeti kako sa gospodjom hoda carsijom dakle imala je svu njegovu paznju.Ali ne lezi vraze,jednu noc(crnchechi 12 sati od 17-05) zvoni mu telefon gdje mu neki glas kaze:"Idi kuci,zena ti je u krevetu sa Turcinom
K(t)urcin sjede i piju kafu,pogleda krevet-sav rasturen,pridje joj i digne spavacicu-nigdje gacica.Njeno objasnjenje:"Sta mogu-zaveo me je!!"
Sta je najgore u ovoj prici:ONI I DALJE ZIVE ZAJEDNO
Slucaj drugi:Austrijanac,pjano zesci,u ku..u totalno,posao-birtija i to je sve nekim slucajem upozna Bosanku koja mu iz temelja izmjeni zivot,sredi kucu a on postane drugi tip,danas je simbolicno receno nosi na rukama a ja neznam za sretniji par.
Zena je cudo!
I sjever je cudo