[img]http://www.htnet.hr/imagesT/fset_images/logo50.gif[/img] wrote:Oteo kćer i naoružan prešao četiri granice
Prava drama odigravala se u noći sa subote na nedjelju na cesti i graničnim prijelazima od Njemačke do Hrvatske. 29-godišnji državljanin BiH Edin Kantarević oteo je u Njemačkoj svoju 4-godišnju kćer i naoružan pištoljem i ručnim bombama krenuo prema Bosni, a sve policijske patrole puštale su ga da prođe u strahu za djetetov život.
ZAGREB - Edin Kantarević , koji je iz Njemačke silom odveo svoju kćerku Melisu (4) i automobilom se uputio u BiH, predao se u nedjelju poslijepodne policiji u Bosanskom Novom, potvrdila je policija Republike Srpske.
Kantarević (29) je u rano nedjeljno jutro oteo kćerku od supruge Nevene u njemačkom gradu Viersenu pokraj Duesseldorfa, a kad ga je njemačka policija na jednoj benzinskoj crpki pokušala zaustaviti, on je na njih pucao. Policija je odustala od daljnjih pokušaja zaustavljanja jer je Kantarević prijetio da će aktivirati ručne bombe koje ima u automobilu.
Pod nadzorom policije on je nastavio put kroz Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i na kraju ušao u BiH. Preko svih granica je pušten zbog prijetnji da će aktivirati ručnu bombu.
Nakon ulaska u BiH Kantarević je samo prošao pokraj svoje kuće u Bosanskom Novom i produžio prema Bihaću, ali se nakon nekog vremena vratio i predao policiji. Kantarević se trenutno nalazi na ispitivanju u policijskoj postaji. Njegova kćerka je neozlijeđena.
Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun rekao je da je Kantarević ušao u Hrvatsku oko 10,50 sati na graničnom prijelazu Macelj u Hrvatsku ušao 29-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je imao ručnu bombu sa skinutim osiguračem. Zato je hrvatska policija postupila slično kao i policija u Njemačkoj, Austriji i Sloveniji, s punom obazrivošću, kako se ne bi naškodilo djetetu, rekao je Mehun.
Naveo je da su policijski službenici pratili otmičara kroz Hrvatsku, dok je preko Krapine i Zagreba kretao u smjeru Siska, sve dok oko 13,15 sati na graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica nije napustio teritorij Republike Hrvatske.
Tijekom otmičareva prolaska kroz Hrvatsku, pripadnici specijalne policije MUP-a RH uspjeli su uspostaviti s njim kontakt, rekao je Mehun, no nije precizirao na koji način. Rekao je samo da je neposredno prije graničnog prijelaza Hrvatska Kostajnica taj muškarac predao zapovjedniku specijalne policije MUP-a Zdravku Janiću dvije ručne bombe i jedan pištolj-penkalu. Kako je policija procijenila da uz sebe ima još drugog oružja, nije bilo uputno obavljati bilo koje druge akcije, rekao je Mehun.
T-Portal/Hina
nedjelja, 06.02.2005.
Bombas i pistoljdzija
- Fair Life
#1 Bombas i pistoljdzija
-
digger
#2 Re: Bombas i pistoljdzija
Ovakve slucajeve nikada necu shvatiti. Vjerujem da on voli kcerku ali ne mogu da vjerujem da on nije svjestan cinjenice da bar jedan od policijskih organa na putu moze da pripuca i upuca kcerku. Sta onda?Fair Life wrote:Oteo kc´er i naoruzˇan presˇao cˇetiri granice[/size][/b]
Vjerujem da je to nas domaci osjecaj za pravdu: hebo sud i ostalo; meni niko nista ne moze.
A gdje li je bio u mogucnosti da nabavi dvije rucne granate? Sve se bojim da su to domace koje je prenio prvo u Njemacku a onda natrag. Nek' se nadju.
- pitt
Sinoc i na NBC na vjestima o ovome hairliji. I oni rekose da je pucao na neku ptrolu ili granicare i da ga zato nisu smjeli zaustavljati
BANJA LUKA, Bosnia-Herzegovina (AP) - An armed man seized his four-year-old daughter from her mother's home in northwestern Germany, then drove hundreds of kilometres across Europe with police in pursuit before surrendering in Bosnia, officials said Sunday.
The 29-year-old man, identified as Edin Kantarevic, entered the country at Bosanska Kostajnica, drove through his hometown of Novi Grad to the northwestern town of Otoka, where a woman got in the car, then turned back to Novi Grad where he surrendered, said police spokesman Rade Mutic.
Kantarevic was being questioned at the Novi Grad police station, Mutic said, adding that Kantarevic's daughter, Melisa, was with him and doing well.
Kantarevic and his wife had argued at her apartment in Viersen, near Duesseldorf. A German police statement said the couple were separated and he "took his daughter by force from the apartment."
Kantarevic then drove through the night, crossing into Austria early Sunday morning. German police said they were unable to speak to him and did not intervene to free the child because he was armed and driving at high speed. Mutic said Kantarevic shot at a German officer who was trying to stop him.
Maj. Rudolf Gollia, a spokesman for the Austrian Interior Ministry, said Kantarevic was armed with two pistols and hand grenades.
He said Austrian police did not attempt to halt the car for "tactical reasons," and it entered Slovenia after about three hours. Police in that country tailed it peacefully to the border with Croatia.
Kantarevic, who has Bosnian origins but whose citizenship was not immediately clear, assured Croatian police that he would not harm the child if he was granted passage to Bosnia, Croatian police spokesman Zlatko Mehun said.
Mehun added that Kantarevic had shown the police a hand grenade to demonstrate that he was serious.
BANJA LUKA, Bosnia-Herzegovina (AP) - An armed man seized his four-year-old daughter from her mother's home in northwestern Germany, then drove hundreds of kilometres across Europe with police in pursuit before surrendering in Bosnia, officials said Sunday.
The 29-year-old man, identified as Edin Kantarevic, entered the country at Bosanska Kostajnica, drove through his hometown of Novi Grad to the northwestern town of Otoka, where a woman got in the car, then turned back to Novi Grad where he surrendered, said police spokesman Rade Mutic.
Kantarevic was being questioned at the Novi Grad police station, Mutic said, adding that Kantarevic's daughter, Melisa, was with him and doing well.
Kantarevic and his wife had argued at her apartment in Viersen, near Duesseldorf. A German police statement said the couple were separated and he "took his daughter by force from the apartment."
Kantarevic then drove through the night, crossing into Austria early Sunday morning. German police said they were unable to speak to him and did not intervene to free the child because he was armed and driving at high speed. Mutic said Kantarevic shot at a German officer who was trying to stop him.
Maj. Rudolf Gollia, a spokesman for the Austrian Interior Ministry, said Kantarevic was armed with two pistols and hand grenades.
He said Austrian police did not attempt to halt the car for "tactical reasons," and it entered Slovenia after about three hours. Police in that country tailed it peacefully to the border with Croatia.
Kantarevic, who has Bosnian origins but whose citizenship was not immediately clear, assured Croatian police that he would not harm the child if he was granted passage to Bosnia, Croatian police spokesman Zlatko Mehun said.
Mehun added that Kantarevic had shown the police a hand grenade to demonstrate that he was serious.
- wels
I ja maloprije nadjoh na ZDF- ovoj stranici poadatak da je pucao.
Ali sinoc na udarnim terminima niti jedna TV stanica to nije pomenula.
http://www.heute.de/ZDFheute/inhalt/22/ ... 18,00.html
Ali sinoc na udarnim terminima niti jedna TV stanica to nije pomenula.
http://www.heute.de/ZDFheute/inhalt/22/ ... 18,00.html
- wels
http://www.heute.de/ZDFheute/inhalt/22/ ... 18,00.htmlNach Angaben der kroatischen Polizei gelang es den dortigen Behörden, kurz Kontakt zu dem Mann aufzunehmen. Er habe zugesichert, dass dem Mädchen nichts passieren werde, wenn ihm freier Zutritt nach Bosnien gewährt werde. Um zu demonstrieren, wie ernst es ihm sei, habe er eine Handgranate gezeigt.
U ovom tekstu ZDF-a koji se poziva na zvanicne izjave hrvatske policije nigdje se ne pominje da je Kantarevic izvadio osigurac iz rucne bombe kako navodi T-portal pozivajuci se na iste.
Kome je potreban spektakl?
- bug
upravo to, nikad se ne zna sta je u pozadini svega, malo je nezgodno osudjivati ljude u takvim situacijama.. mada ne sporim da je ludost izloziti dijete opasnosti...stelium wrote:Covjek zatekao kurvu kako se dere sa nekim od jebaca a dijete zakljucano u sobi-place.
![]()
Dobro je i reagovao!
(Na slici djevojcica ne izgleda uopste traumatizirana kako je pojedini mediji zele predstaviti).
-
stelium
Znao je covjek i te kako sta radi!
Svako od nas moze prepoznati traumatizirano dijete ali to mala Melisa ni u kom slucaju nije bila(na slici sa Edinom i njegovom vjerenicom).Osmijeh od uha do uha!
Ja mu samo zamjerim sto nije kurvu zavrno par puta iza usiju iako je zakon u Njemackoj stiti kao kravu u Indiji
.Mozda je ovako i bolje ali...
Svako od nas moze prepoznati traumatizirano dijete ali to mala Melisa ni u kom slucaju nije bila(na slici sa Edinom i njegovom vjerenicom).Osmijeh od uha do uha!
Ja mu samo zamjerim sto nije kurvu zavrno par puta iza usiju iako je zakon u Njemackoj stiti kao kravu u Indiji
- wels
Harrys wrote:Na osnovu cega nazivas majku "kurva".stelium wrote: Ja mu samo zamjerim sto nije kurvu zavrno par puta iza usiju iako je zakon u Njemackoj stiti kao kravu u Indiji.Mozda je ovako i bolje ali...
Odgovor bi mozda bio kad zateknes zakljucano dijete kako place,a majka ima novog ljubavnika.
-
Harrys
Eto ja gore procitah da Edin vec ima vjerenicu,a eto majka se "kurva" sa ljubavnikom.Koji mentalitet.wels wrote:Harrys wrote:Na osnovu cega nazivas majku "kurva".stelium wrote: Ja mu samo zamjerim sto nije kurvu zavrno par puta iza usiju iako je zakon u Njemackoj stiti kao kravu u Indiji.Mozda je ovako i bolje ali...
Odgovor bi mozda bio kad zateknes zakljucano dijete kako place,a majka ima novog ljubavnika.
-
stelium
Uze mi covjek citavu recenicu iz usta!!!wels wrote:Harrys wrote:Na osnovu cega nazivas majku "kurva".stelium wrote: Ja mu samo zamjerim sto nije kurvu zavrno par puta iza usiju iako je zakon u Njemackoj stiti kao kravu u Indiji.Mozda je ovako i bolje ali...
Bas tako!
Je,KURVA i to zesca!
- wels
Harrys wrote:Eto ja gore procitah da Edin vec ima vjerenicu,a eto majka se "kurva" sa ljubavnikom.Koji mentalitet.wels wrote:Harrys wrote: Na osnovu cega nazivas majku "kurva".
Ne bih o tome ko je veca kurva,on ili ona?Ali dijete mozda kod njega ne bi bilo uplakano,kazem mozda.
O mentalitetima,novokomponovanim,tradicionalnim i ... takodje ne bih.
Sve u svemu bitno je da se ovaj slucaj okoncao bez tragicnih posledica.
-
stelium
A mene je poprijeko gledaopitt wrote:Meni sef jutros na sabahu poruci (po ko zna koji put) da smo mi "crazy motherfuckers" i da sam mu najdrazi radnik
:D
Eh taj mentalitet...
- wels
Ako nemaju njemacko drzavljanstvo,a mislim da nemaju, kome ce dijete pripasti rijesice mjerodavni BiH organi.Harrys wrote:Nadam se da ce dijete biti vraceno majci.
Za ucinjene nezakonite radnje Edin Kantarevic ce odgovarati pred njemackim sudom.