Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
znalac

#101 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by znalac »

cackalica83 wrote:
znalac wrote:
cackalica83 wrote:
Liječnici konačno otkrili svrhu slijepog crijeva
http://www.24sata.hr/znanost/lijecnici- ... jeva-31724

"Slijepo crijevo služi kao "skrovište" za dobre bakterije otkud se, nakon bolesti, bakterijska flora može ponovno obnoviti"
to je jos uvijek stvar debate, i ne radi se o konacnoj cinjenici; ali svakako treba pitati zar je taj inteligentni stvaraoc toliko glup da stvori sistem za obnovu crijevne flore koji je tako lose osmisljen da osoba moze umrijeti uslijed upale/infeksije slijepog crijeva. Veoma inteligentno zar ne?
to je jos uvijek stvar debate,
nije

Is the mystery of the appendix close to being unravelled?
http://www.guardian.co.uk/science/2012/ ... l-bacteria

Parker first outlined his ideas about the appendix in 2007 and researchers have since been searching for evidence to support them.In the current issue of Scientific American, one group has now revealed that it has found intriguing evidence that suggests Parker may be correct. A team led by James Grendell, at Winthrop-University hospital on Long Island, studied 254 patients who had histories of gut infections caused by Clostridium difficile. The bacterium – C diff, as it is usually known by doctors – is a deadly pathogen that is often encountered in hospitals among patients who have been put on prolonged courses of antibiotics.

ali svakako treba pitati zar je taj inteligentni stvaraoc toliko glup da stvori sistem za obnovu crijevne flore koji je tako lose osmisljen da osoba moze umrijeti uslijed upale/infeksije slijepog crijeva. Veoma inteligentno zar ne
nisam upucen u detalje kako nastaje upala sliepog crijeva, ali sve ima svoje zasto zato, ima sigurno neki razlog, sta znas mozda je zbog neke vrste antibiotika ili neke vrste prehrane itd uglavno zna Bog sta radi sigurno, nebrini za to.
a odgovor ti je ponovo glup; upala nema veze sa antibioticima jer se desava odkad ljudi imaju slijepo crijevo; a sto se tice prehrane, opet bi taj glupi bog trebo biti u stanju da predvidi sta ce ti ljudi da jedu; a ne brinem se ja sta bog radi, zato sto ne postoji i samim time ne radi nista

PS iznad pogledaj boldirano i podvuceno
vaučer

#102 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by vaučer »

cackalica83 wrote: objasni nam svima koji je to evolucijski mehanizam koji daje instrukcije raznim dijelovima motora kako i gdje da se sastave?
Errr... Geni?
znalac

#103 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by znalac »

cackalica83 wrote:
znalac wrote:Cackalice ti stvarno ne kontas apsolutno nista iz teorije evolucije, a sve sto si do sada postavio je dokaz da ne kontas. Slike koje lijepis su upravo dokaz da nisi u pravu, sam sebe potkopavas
objasni nam svima koji je to evolucijski mehanizam koji daje instrukcije raznim dijelovima motora kako i gdje da se sastave?

i jos nesto, ko je to imao rotirajuce propele prije bakterija i celija sperme?

ovo je rak rana ateista :D

ovdje vidite kvacilo i mjenjac u motoru
Image

objasnite nam kako priroda koja nema razuma moze stvoriti motor koji ima kvacilo, mjenjac, rotor, stator, propel, a fruktozu koristi kao gorivo, znaci ima ukupno oko 40 raznih dijelova koji pokrecu ovaj motor u prirodi.
Kako ja tebi da objasnim 4 godine gimnazijske biologije u nekoliko postova, to je apsolutno nemoguce. Pokazujes sramotan nivo (ne)znanja i trazis od mene da strpam otprilike jedno 4 god casova u par postova. Kad se edukujes u vezi ove teme, narocito vezano za evoluciju jer apsolutno ne kontas kako funkcionise, onda se javi i pricat cemo o detaljima. Sad da ja tebi objasnjavam detalje ne pomaze jer si preskocio osnove
XXS

#104 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by XXS »

cackalica83 wrote:
Da se nisu prilagodili na taj način - nestali bi!
zar ti mozes vjerovati da je ta mala sicusna zivotinja sama sebi stvorila lazne oci i te ostale kamuflaze i pomagala prilikom hvatanja plijena? meni nije jasno kako neko moze vjerovati da zivotinja koja nema intelignciju a niti moc da stvara nove organe niti da sama sebe boji bojama kako bi se kamuflirala.
Ako je taj tvoj velicanstveni kreator stvorio Adema i Havu kao prve ljude na dunjaluku kako to da danas imamo bijelu, crnu, crvenu i zutu rasu ljudi sa svim ostalim mutacijama?
Zar ti mozes vjerovati da je mali, sicusni covjek (ili zena) sam sebi promijenio boju koze kroz stotine hiljada godina evolucije?
cackalica83 wrote: ateisticko vjerovanje evolucije je Ovako----> moja majka je samu sebe rodila.
Pojma nemas o ateistickom vjerovanju (uzgred, tako nesto ne postoji).
Bas obrnuto, logika koju navodis je vjerovanje vjernika. Kreator se nije rodio niti je stvoren.
Last edited by XXS on 01/04/2013 01:19, edited 1 time in total.
harač

#105 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by harač »

cackalica83 wrote:
harač wrote:ne mogu; ovo je izgubljen slučaj.

za ubuduce: primecujem da stalno koristiš ovo "propele". pretpostavljam/nadam se da je slovo izostavljeno...
znaci nemozes nam odgovoriti na ono pitanje :D

imali iko ziv na ovom forumu da mi odgovori na pitanje???

objasni nam svima koji je to evolucijski mehanizam koji daje instrukcije raznim dijelovima motora kako i gdje da se sastave?

ne mogu se raspravljati s tobom, a ne odgovarati na pitanje.

evolucijski mehanizam koji daje instrukcije jeste isti onaj koji daje instrukcije koje će ti boje biti oči, ili da li ćeš ih ikako imati. za odgovor šta bi to moglo biti upitaj bilo dijete s 5 rezreda osnovne (ili od kad počinje biologija).

ovo drugo nema nikakvog smisla u ovoj raspravi upravo zato što ti je rečemo da kompleksni sistemi nastaju, a nisu stvoreni
znalac

#106 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by znalac »

cackalica83 wrote:Usotalom zasto niko od ateista se nesjeti pitati, sta to mi uopste imamo koristi da znamo imali Boga ili nema, sta se to nas tice ako ga ima?

kakva je svrha ove price, dali se ima neke koristi vjerovanja u postojanje u Boga? itd

takva pitanja se traze ali niko ih nezna postaviti?

eh pa ja kazem, ako saznas da ima Boga, i uvjeris se u njegovo postojanje onda to vjerovanje moze da promijeni tvoj zivot iz temelja na bolje.

dat cu vam primjer kako to funkcionise, kao mladic vjerovao sam u Boga i svjestan bio da nas on uvijek vidi sta radimo, u skolskim danima kad ti se nudi sve i svasta, alkohol i druge stvari, izbjegajes zato sto znas da ces odgovovati pred Bogom za sve, i tako sam i sebe i svoju familiju postedio problema sa ta strane, znaci meni je licno vjerovanje u Boga donijelo korist, ne samo meni nego i mojoj familiji.
znaci ovo su prakticni primjeri iz zivota gdje se prednosti vjerovanja u Boga ogromne. a da ne pricam o drugim prednostima vjerovanjem u Boga i slijedjenjm njegovih naredbi.
ti si klasican primjer...99% ateista su prije konacne spoznaje o nepostojanju odredjenog boga bili vjernici...evo ja sam npr. iz izrazito religiozne muslimanske porodice, i citavu mladost sam proveo u islamu, odgojen u njemu itd itd sve dok nisam pogledao kakve to dokaze imamo da li postoji Allah. Kad sam sve analizirao dosao sam do najlogicnijeg zakljucka: Allah ne postoji.

I ti sad nas ovdje poducavas o nekim koristima religije. Nema potrebe, sami smo to iskusili na svojoj kozi i nepotrebno je da nam ti pojasnjavas nesto sto vec sami dobro znamo. Znam vrlo dobro koje su prednosti/nedostatci religije, tako da se sada drzim dalje od nje jer ima daleko vise nedostataka i negativnosti nego prednosti. A glavni nedostatak je sto nema veze sa stvarnoscu.

Ti ovdje nudis neke ko fol dokaze zbog kojih ti vjerujes u boga. Ako budes iskren (a neces) ti uopste ne pristupas tako. Ti si prvo poceo da vjerujes pa nakon toga da trazis ''dokaze'' da osnazis svoju vjeru, ali pri tome izbjegavas prave dokaze koji ukazuju da je tvoje religijsko ucenje pogresno, i hvatas se za nekakve nespretne interpretacije koje su rezultat nepoznavanja dokaza. Sve ono sto je na prvi pogled dokaz postojanja boga ti prihvatas, a ono sto je ocigledan dokaz da ga nema ti jednostavno neces prihvatiti. A sve sto si dosada naveo je samo rezultat nerazumijevanja same evolucije, sto ide u prilog nevjerovanju, a ne tvom vjrovanju. A ti se uhvatio samo evolucije misleci ako nekako potkopas evoluciju onda vise nece biti dokaza za nevjerovanje, neznajuci da postoje na stotine hiljada tema i stvari koje idu u prilog tome da bog ne postoji, nije evolucija sama u tome.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#107 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Nurudin »

dustaban wrote:
Nurudin wrote:Pogrešno si shvatio priču o Ibrahimu a.s. i njegovom sinu ...mislim nisi pogrešno nego površno .
Ta priča je mnogo dublja ,a ima svoju fantastičnu poruku koja je daleko od bilo kakve brutalnosti .
Riječ je o egu (nefs) koje sva učenja ,sve vjere bezrezervno tvrde da mora nestati u čovjeku ukoliko želi da se približi Bogu ,a Ibrahim a.s. se naziva "Allahovim prijateljem" tj. dopuštena mu je bliskost sa Bogom.
Ego je iluzija o sebi ,izmišljeno Ja ,nastalo od utjecaja roditelja do društva ,poistovjećivanje sebe sa tijelom ,sa mislima ,sa osjećanjima itd uglavnom nešto što uopće nije teško dokazati da je nusproizvod iluzije ali duboko ukorijenjeno u nama ljudskim bićima. Ego je ipak nama nemoguće uništiti ,jedino što možemo jeste da se ne poistovjećujemo sa njim ,što je jako teško jer on ima svojstva da se "ljepi" za sve moguće i predstavlja se kao to .
Recimo kad čovjek ima auto ego se ljepi za auto i zavodi čovjeka da je to dio njega ,ili kuća ,imetak ...bilo šta (čak i negativen stvari) ,a naročito djeca i sinovi . Mnogi ljudi imaju "mini me" komplex ega prema svojim sinovima ,postovjećuju se sa svojom djecom i hoće nesvejsno da žive kroz njih ,odnosno ego hoće da se tu ostvari . Tako najčešće roditelji upropaštavaju djecu jer njihov ego hoće da stvori projekciju sebe u djetetu i "laže" roditelja kako je to sve iz ljubavi ,a u stvari uništava često djetetu život . To je jako široka priča ,može se o tome danima ...
Kako god Ibrahim a.s. je bio u stanju da se totalno odvoji od svog ega ,pa čak i situaciji kad je to naizgled tražilo ogromnu žrtvu jer ni on ne može biti pošteđen kao roditelj zavođenja ega da u svom djetetu gleda sebe ,a ne stvarnost koja kaže da i pored velike ljubvi tvoje dijete ipak nisi TI . Ibrahim a.s. je vidio jasno realnost i nije se dvoumio da je potvrdi ,što je bio dokaz njemu samome ,a ne Bogu ,da je daleko jači od sve te iluzije .
Na kraju mu Allah dž-š šalje ovna ,kao kurban ali i kao simbol pobjede u kojem taj ovan predstavlja ego ili nefs svakog od nas i on ga žrtvuje te se njime hrane siromasi ,jer nefsu je ljubav prema slabijima mrska .
To je pobjeda Ruha (božanske duše u čovjeku)u Ibrahimu a.s. nad nesfom i to ono potukao ga je do koljena :-D
E vala Nurudine... ovo je stvarno previse!

Ti nam ovdje palamudis kako je dokaz o odricanju vlastitog ega... spremnost da ubijes vlastito dijete :shock:

A zasto ne bi rekao ovako: Ibrahim je bio spreman da se odrekne SEBE. On je znao da bi odbijanje bilo koje bozje zapovjedi, makar ona nalagala da ubijes vlastito dijete, bilo svjesno prihvacanje bozje kazne, odnosno kaznjavanje paklom.

Ja ti to Nurudine tako gledam jer se to nikako drugacije i ne moze gledati. Koji ce mi kurac bozja nagrada u vidu raja ako je karta za to ubijanje rodjenog djeteta. Je r bi ti Nurudine, pitam dakle tebe, jer bi ti bio na to spreman?

Pogledaj svoje dijete, ako ga imas, pa mi reci sta bi ti odabrao - sebi pakao djetetu zivot ili put u raj ubijanjem tog djeteta ?

Nema ovdje vrdanja Nurudine. U ovoj prici se krije velika zamka. Ako se Bog samo zajebavao (ja zaista ovakvo neslano poigravanje ne mogu ljepse nazvati), konzekvence te zajebancije nisu nimalo komicne. Sta je tu bozja pravda - to sto je zaustavio Abrahama i spasio dijete uz istovremeno davanje petice Abrahamu za polozen test, ili bi pravednije bilo da je kaznio Abrahamovu spremnosti da ubije vlastito dijete - radi svoje guzice ?!

Hajde, odgovori mi.
Gledaj, priča ima svoj happy end kojeg ti nikako ne želiš vidjeti ,a iz svake priče se pouka, smisao izvlači na kraju kad je cijelu poslušaš i iz te priče neće niko nikad doći na ideju da kaže kako treba ubiti bilo koga ,osim ako nisi glup ili zlonamjeran ,a ako jesi onda ćeš i iz crvenkapice izvući strašne zaključke.
Osim toga ne radi se o spašavanju vlastite guzice , Ibrahim a.s. je nakon sna u kojem je dobio božiju poruku da ga treba žrtvovati pitao Ismaila a.s. šta on misli o tome ,odnosno da li pristaje
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#108 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Nurudin »

Mišo_Kovač wrote:Meni je kao katoliku naprosto fascinantna i naprosto neobjašnjiva potreba vjernika svih sorti da na silu pokušaju dokazati postojanje Boga, pritom koristeći niz proizvoljnih dokaza kao nepobitno i sveto slovo.
Isus je rekao, parafraziram, "idite po svijetu i širite dobru vijest" pritome ne sileći ikoga; nije rekao "Idite i gurajte svoje mišljenje i stavove ljudima u facu dok vas ne zamrze 100%" niti je rekao "Jašite po forumima i stavljajte razne linkove dok vam topici ne budu zakljucani i svi vas mrze 100% (opet)"
I u Kur'anu to piše
Ako je tebi teško to što oni glave okreću, onda, ako možeš, potraži kakav otvor u Zemlji ili kakve ljestve ka nebu, pa im donesi jedno čudo! Da Allah hoće, On bi ih sve na Pravome putu sakupio; zato nikako ne budi od onih koji to ne znaju!(Al-anam 35)
cackalica83

#109 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

znalac wrote:
cackalica83 wrote:
znalac wrote:Cackalice ti stvarno ne kontas apsolutno nista iz teorije evolucije, a sve sto si do sada postavio je dokaz da ne kontas. Slike koje lijepis su upravo dokaz da nisi u pravu, sam sebe potkopavas

Image

objasnite nam kako priroda koja nema razuma moze stvoriti motor koji ima kvacilo, mjenjac, rotor, stator, propel, a fruktozu koristi kao gorivo, znaci ima ukupno oko 40 raznih dijelova koji pokrecu ovaj motor u prirodi.
Kako ja tebi da objasnim 4 godine gimnazijske biologije u nekoliko postova, to je apsolutno nemoguce. Pokazujes sramotan nivo (ne)znanja i trazis od mene da strpam otprilike jedno 4 god casova u par postova. Kad se edukujes u vezi ove teme, narocito vezano za evoluciju jer apsolutno ne kontas kako funkcionise, onda se javi i pricat cemo o detaljima. Sad da ja tebi objasnjavam detalje ne pomaze jer si preskocio osnove
pa de molim te objasni nam i daj odgovorna pitanje ako si tako siguran u evoluciju kao sto sam ja siguran da postoji Bog. lahko je svaliti na evoluciju, cim vidimo nesto u prirodi, ma nista to , to je evolucija.
Vi tako vjerujete u to evoluciju kao da ste sami gledali kroz milione Godina kako neke zivotinje evolviraju, vi neshvatate da je to vjerovanjenu TEORIJU evoluciju, A NE FAKT EVOLUCIJE, znaci teorija, moze biti a i nemora.
cackalica83

#110 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

vaučer wrote:
cackalica83 wrote: objasni nam svima koji je to evolucijski mehanizam koji daje instrukcije raznim dijelovima motora kako i gdje da se sastave?
Errr... Geni?
geni , reci brate DNA :D

pa nemoze biti DNA , jer DNA ne dizajnira i razmislja kako da postavi razne dijelove motora na tacne pozicije niti DNA kreaira nove. DNA samo kopira, primjer DNA je isto kao masina u fabrici koju neko programira da pravi nove auta. ili kao kopijator koji kopira konstantno.
cackalica83

#111 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

XXS wrote:
cackalica83 wrote:
zar ti mozes vjerovati da je ta mala sicusna zivotinja sama sebi stvorila lazne oci i te ostale kamuflaze i pomagala prilikom hvatanja plijena? meni nije jasno kako neko moze vjerovati da zivotinja koja nema intelignciju a niti moc da stvara nove organe niti da sama sebe boji bojama kako bi se kamuflirala.
Ako je taj tvoj velicanstveni kreator stvorio Adema i Havu kao prve ljude na dunjaluku kako to da danas imamo bijelu, crnu, crvenu i zutu rasu ljudi sa svim ostalim mutacijama?
Zar ti mozes vjerovati da je mali, sicusni covjek (ili zena) sam sebi promijenio boju koze kroz stotine hiljada godina evolucije?
cackalica83 wrote: ateisticko vjerovanje evolucije je Ovako----> moja majka je samu sebe rodila.
Bas obrnuto, logika koju navodis je vjerovanje vjernika. Kreator se nije rodio niti je stvoren.
Kada je Allah, odlučio da stvorio Adema, alejhi selam (neka je na njega mir i spas), naredio je jednom meleku od meleka da ode na Zemlju i da uzme od njenje prašine (zemlje) dio tako da uzme sa cijele zemljaske kugle dio od koga će biti stvoren Adem – pa je zemljina prašina ili zemljini dijelovi bili skupljeni tako da su neki bili bijeli, neki crni, neki žuti, neki crveni od kojih je nakon stvaranja Adema, alejhi selam, stvoreno njegovo potomstvo koje je ima različitu prirodu, pa je od njih nastalo kako rekosmo ljudske rase: bijelci, crnci, crveni i žuti, kao što je od njih bilo: dobri, loši, lijepi i oni koji to nisu.

pa vjerovanje u evoluciju jeste vjerovanje, jer odakle ti znas kako su procesi tekli kroz milione Godina, jesi li mozda prisustvovao kad su zivotrinje evolvirale? ili si cuo pa povjerovao u to.

sad cu ti pokazati zasto je to tvoje vjerovanje

ucitelj ti u skoli govorio kako je lamark donio teoriju o evoluciji zirafe, sto je ona vise istezala vrat vrat je postao sve veci kroz generacije :D eh to je tvoje vjerovanje
Image
a nigdje nemozes naci tranzicijske forme drugu i trecu zirafu u fosilnom stanju.
Bas obrnuto, logika koju navodis je vjerovanje vjernika. Kreator se nije rodio niti je stvoren
pa naravno da Bog nije stvoren, jer kad bi bio stvren nebi bio Bog nego stvorenje.i uvijek bi se pitao ko je stvorio BOga, pa onda bi pitao ko je onda stvorio stvorioca Boga itd itd nikad kraja

odgovor ko je stvorio boga
cackalica83

#112 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

harač wrote:
cackalica83 wrote:
harač wrote:ne mogu; ovo je izgubljen slučaj.

za ubuduce: primecujem da stalno koristiš ovo "propele". pretpostavljam/nadam se da je slovo izostavljeno...
znaci nemozes nam odgovoriti na ono pitanje :D

imali iko ziv na ovom forumu da mi odgovori na pitanje???

ne mogu se raspravljati s tobom, a ne odgovarati na pitanje.

evolucijski mehanizam koji daje instrukcije jeste isti onaj koji daje instrukcije koje će ti boje biti oči, ili da li ćeš ih ikako imati. za odgovor šta bi to moglo biti upitaj bilo dijete s 5 rezreda osnovne (ili od kad počinje biologija).

ovo drugo nema nikakvog smisla u ovoj raspravi upravo zato što ti je rečemo da kompleksni sistemi nastaju, a nisu stvoreni
bravo, to se trazi od tebe jarane, reci DNA :D

eh kad smo dobli kakav takav odgovor da to malo analiziramo pa da vidimo jeli to stvarno tako kao sto kaze.

problem sa ateistima sto ateisti daju intelektualne kapacitete masinama umjesto inzinjerima, kao da masine dizajniraju u samo pocetku kako ce motor da bude

kad ih upitas ko je stvorio ove motore u prirodi, ko istopa kazu DNA
Image
zamislimo da je ova masina sto pravi auta DNA

znaci masina(DNA) je stvorila auta(prirodni motor) u fabrici(prirodi) bez inzinjera(Boga). jeli ovo logicno?

Ateisticka pola istina
>>>>>>Masina u fabrici napravila auto bez inzinjera i radnika<<<<<
je isto kao kad kaze dna stvorila prirodne motore u prirodi bez kreatora/Boga.

znaci nelogicno dok god otkidas vezu inzinjera i radnika sa fabrikom i masinama.

dok mi vjernici prikljucimo Inzinjera fabrici i masinama sto onda postaje logicno.

Stvarno trebate imali debelu vjeru u evoluciju da bi vjerovali da je prirodni motor nastao kroz evoluciju a ovamo ismijavate vjernike sto vjeruju u tvorca tog motora.
CaneBos

#113 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by CaneBos »

XXS wrote:
cackalica83 wrote:
Genealogija ne poznaje rase..uputi se u dosadasnja saznanja nauke, ako na njima baziras ono sto pises.
CaneBos

#114 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by CaneBos »

znalac wrote:
cackalica83 wrote:

Image

Nisam biolog i necu se praviti pametna. Sta je inicijalna kapsula evolucije? Nemoj reci vanjski faktori samo..
cackalica83

#115 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

znalac wrote:
cackalica83 wrote:Usotalom zasto niko od ateista se nesjeti pitati, sta to mi uopste imamo koristi da znamo imali Boga ili nema, sta se to nas tice ako ga ima?

kakva je svrha ove price, dali se ima neke koristi vjerovanja u postojanje u Boga? itd

takva pitanja se traze ali niko ih nezna postaviti?

eh pa ja kazem, ako saznas da ima Boga, i uvjeris se u njegovo postojanje onda to vjerovanje moze da promijeni tvoj zivot iz temelja na bolje.

dat cu vam primjer kako to funkcionise, kao mladic vjerovao sam u Boga i svjestan bio da nas on uvijek vidi sta radimo, u skolskim danima kad ti se nudi sve i svasta, alkohol i druge stvari, izbjegajes zato sto znas da ces odgovovati pred Bogom za sve, i tako sam i sebe i svoju familiju postedio problema sa ta strane, znaci meni je licno vjerovanje u Boga donijelo korist, ne samo meni nego i mojoj familiji.
znaci ovo su prakticni primjeri iz zivota gdje se prednosti vjerovanja u Boga ogromne. a da ne pricam o drugim prednostima vjerovanjem u Boga i slijedjenjm njegovih naredbi.
ti si klasican primjer...99% ateista su prije konacne spoznaje o nepostojanju odredjenog boga bili vjernici...evo ja sam npr. iz izrazito religiozne muslimanske porodice, i citavu mladost sam proveo u islamu, odgojen u njemu itd itd sve dok nisam pogledao kakve to dokaze imamo da li postoji Allah. Kad sam sve analizirao dosao sam do najlogicnijeg zakljucka: Allah ne postoji.

I ti sad nas ovdje poducavas o nekim koristima religije. Nema potrebe, sami smo to iskusili na svojoj kozi i nepotrebno je da nam ti pojasnjavas nesto sto vec sami dobro znamo. Znam vrlo dobro koje su prednosti/nedostatci religije, tako da se sada drzim dalje od nje jer ima daleko vise nedostataka i negativnosti nego prednosti. A glavni nedostatak je sto nema veze sa stvarnoscu.

Ti ovdje nudis neke ko fol dokaze zbog kojih ti vjerujes u boga. Ako budes iskren (a neces) ti uopste ne pristupas tako. Ti si prvo poceo da vjerujes pa nakon toga da trazis ''dokaze'' da osnazis svoju vjeru, ali pri tome izbjegavas prave dokaze koji ukazuju da je tvoje religijsko ucenje pogresno, i hvatas se za nekakve nespretne interpretacije koje su rezultat nepoznavanja dokaza. Sve ono sto je na prvi pogled dokaz postojanja boga ti prihvatas, a ono sto je ocigledan dokaz da ga nema ti jednostavno neces prihvatiti. A sve sto si dosada naveo je samo rezultat nerazumijevanja same evolucije, sto ide u prilog nevjerovanju, a ne tvom vjrovanju. A ti se uhvatio samo evolucije misleci ako nekako potkopas evoluciju onda vise nece biti dokaza za nevjerovanje, neznajuci da postoje na stotine hiljada tema i stvari koje idu u prilog tome da bog ne postoji, nije evolucija sama u tome.
sve dok nisam pogledao kakve to dokaze imamo da li postoji Allah. Kad sam sve analizirao dosao sam do najlogicnijeg zakljucka: Allah ne postoji.
a sta ako bi ti dokazao matematicki postojanje Boga tvorca univerzuma? dali bi mi onda vjerovao, o kakvoj se matematici radi dovoljno govori da se to moze naci u prirodi, ljudima, kuranu, pozicije Kabe sto nam daje za pravo da kazem da je jedan te isti tvorac a to je Allah.

pa zasto onda nepogledas ovaj dokumentarac gdje se iznose nereligijski dokazi o postojanju Boga i zasto je evolucija pogresna, sve sa dokazima

pa onda si slabo upucen bio u islam kad tako govoris, to je upravo sto se potencira, kontakt sa stvarnoscu.

de mi reci koji su to nedostaci?
cackalica83

#116 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

dokaza da postoji Bog ima na sve strane, pa cak mozemo da se uvjerimo svojim ocima u poslanstvo Muhammeda ovih dana

Poslanik Muhammed kaze:„To je jedan od predznaka Sudnjeg dana, i uskoro će doći vrijeme da će čovjek izići iz svoje kuće. pa prije nego se vrati kući, njegova obuća i njegov bič će ga obavijestiti o tome šta su njegovi ukućani poslije njega uradili." (Ahmed)

Znaci Muhammed najavio da ce obuca govoriti, a gle ovo

Image
Image

kako je Muhammed mogao znati za ovo ako nije obavijesten od strane Boga?

Poslanik kaze: "Doci ce vrijeme u kojem ce covjeku biti draze da odgaja psa nego dijete...." taberani i Hakim

Image

a vidi sta istrazivanja kazu:

Psi imaju prednost nad Djecom
Dogs take a lead over children
By Harmony Haveman
Friday, March 5, 2004 Posted: 1121 GMT ( 7:21 PM HKT)
http://edition.cnn.com/2004/WORLD/europ ... index.html

Zasto ljudi biraju prije pse nego djecu
Why are people choosing pets over kids?
March 5th, 2011, 6:00 am
http://themomblog.blog.ocregister.com/2 ... ids/80001/

"...Flexcin International, Inc., a company that makes natural supplements for humans and pets, saying that according to its recent survey, more Americans are electing to house dogs over kids."
harač

#117 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by harač »

cackalica83 wrote:
vaučer wrote:
Errr... Geni?
geni , reci brate DNA :D

pa nemoze biti DNA , jer DNA ne dizajnira i razmislja kako da postavi razne dijelove motora na tacne pozicije niti DNA kreaira nove. DNA samo kopira, primjer DNA je isto kao masina u fabrici koju neko programira da pravi nove auta. ili kao kopijator koji kopira konstantno.
ti stvarno pojma nemaš o čemu pričaš, bilo da je to genetika ili evolucija ili biohemija. gađaš se pojmovima kao da je to nešto čemu se čovjek može priučiti na nekom kursu, ili iz nekog youtube klipa (što je vidljivo iz kvaliteta tvojih "doprinosa" na ovoj temi). da ne govorimo da sa svim ovim polu-analogijama odaješ utiska nekog sa intelektualnim kapacitetom z. naika (da ne govorimo o njaučniku harunu yahji) koji također u onim predavanjima polupismenom narodu koristi raznorazne kvazi-analogije. on je više puta analiziran ovdje i ukazano je na domete njegovog imbecilizma.

zanimljiva stvar kod islamskih apologeta jeste što ukazuju na to da je islamska civilizacija pala i niže nego što se mislilo; naime, ne samo da se plagiraju doktrine, plagira se i apologija. to je vidljivo sa ovom pričom o inteligentnom dizajnu. dok neko poput m. beheja, koji je biohemičar, pokušava tu kvazi-nauku kako tako da uobliči da barem bude vjernicima uvjerljiva (iako je jednoglasno odbačena od naučnika i od sudova, koji su proveli detaljna istraživanja i vještaćenja i gdje je pokazano da je naučna vrijednost toga na nivou astrologije), islamske apologete tipa naika, yahje ili tebe, koji ste inače naučno nepismeni, uzimate tek one površne dijelove koji su vam kako tako razumljivi pokušavajući to onda da prezentirate ne samo vašim također naučno nepismenim vjernicima već i svima ostalima. slično je i sa teološkom apologijom: vidim da daješ primjere hamze tzortiza koji je ništa više do loš plagijat william lane craiga, koji nije priučeni aplogeta, poput hamze i tebe, već profesionalni teolog i filozof. da stvar bude gora ti i tebi slični djelovanjem ovako po forumu ne uzimate u obzir da su drugi čitali i razmatrali upravo one izvornike, a ne te vaše loše islamske plagijate, te vam onda bude nejasno zašto su ovi tvoji pokušaji-za-obdaništa tako patetični
cackalica83

#118 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

harač wrote: ti stvarno pojma nemaš o čemu pričaš, bilo da je to genetika ili evolucija ili biohemija. gađaš se pojmovima kao da je to nešto čemu se čovjek može priučiti na nekom kursu, ili iz nekog youtube klipa (što je vidljivo iz kvaliteta tvojih "doprinosa" na ovoj temi). da ne govorimo da sa svim ovim polu-analogijama odaješ utiska nekog sa intelektualnim kapacitetom z. naika (da ne govorimo o njaučniku harunu yahji) koji također u onim predavanjima polupismenom narodu koristi raznorazne kvazi-analogije. on je više puta analiziran ovdje i ukazano je na domete njegovog imbecilizma.

zanimljiva stvar kod islamskih apologeta jeste što ukazuju na to da je islamska civilizacija pala i niže nego što se mislilo; naime, ne samo da se plagiraju doktrine, plagira se i apologija. to je vidljivo sa ovom pričom o inteligentnom dizajnu. dok neko poput m. beheja, koji je biohemičar, pokušava tu kvazi-nauku kako tako da uobliči da barem bude vjernicima uvjerljiva (iako je jednoglasno odbačena od naučnika i od sudova, koji su proveli detaljna istraživanja i vještaćenja i gdje je pokazano da je naučna vrijednost toga na nivou astrologije), islamske apologete tipa naika, yahje ili tebe, koji ste inače naučno nepismeni, uzimate tek one površne dijelove koji su vam kako tako razumljivi pokušavajući to onda da prezentirate ne samo vašim također naučno nepismenim vjernicima već i svima ostalima. slično je i sa teološkom apologijom: vidim da daješ primjere hamze tzortiza koji je ništa više do loš plagijat william lane craiga, koji nije priučeni aplogeta, poput hamze i tebe, već profesionalni teolog i filozof. da stvar bude gora ti i tebi slični djelovanjem ovako po forumu ne pretpostavljate da drugi nisu čitali i razmatrali ne te vaše loše islamske plagijate, već upravo one izvornike, te sada razumiješ zašto su ovi tvoji pokušaji-za-obdaništa tako patetični
cekam da mi argumentovano osporis te moje tvrdnje

znaci masina(DNA) je stvorila auta(prirodni motor) u fabrici(prirodi) bez inzinjera(Boga). jeli ovo logicno?
odgovori da ili ne :D
vidim da daješ primjere hamze tzortiza koji je ništa više do loš plagijat william lane craiga, koji nije priučeni aplogeta, poput hamze i tebe, već profesionalni teolog i filozof
hamza je ziva legenda, gledao sam njegove debate protiv ateista, pa to je nema dalje kako je ih argumentovano filozofski nadjacao.

evo sam pogledaj pa se uvjeri
harač

#119 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by harač »

ukazano ti je na debilnost pitanja još na prošloj stranici, ali vidim ne upija se.

hamza je nepismeni imbecil (na nivou naika i yahye), koji je besramni plagijator kršćanske apologije (naročito WLC-a), koji zbog svog nerazumijevanja filozofskih kategorija i pomova to ne zna ni ukrasti. razlog zašto ovog nisi svjestan jeste što si i sam filozofski i naučno nepismen, te što nisi čitao/gledao izvornike koje sami muslimani plagiraju. to, kao što rekoh, ove tvoje pokušaje čini krajnje patetičnim. ako već svu mudrost crpiš s youtuba, barem se ograniči na one koji nisu potpuni imbecili, poput shabir allyja kojeg je često jako zanimljivo slušati
cackalica83

#120 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

harač wrote:ukazano ti je na debilnost pitanja još na prošloj stranici, ali vidim ne upija se.

hamza je nepismeni imbecil (na nivou naika i yahye), koji je besramni plagijator kršćanske apologije (naročito WLC-a), koji zbog svog nerazumijevanja filozofskih kategorija i pomova to ne zna ni ukrasti. razlog zašto ovog nisi svjestan jeste što si i sam filozofski i naučno nepismen, te što nisi čitao/gledao izvornike koje sami muslimani plagiraju. to, kao što rekoh, ove tvoje pokušaje čini krajnje patetičnim. ako već svu mudrost crpiš s youtuba, barem se ograniči na one koji nisu potpuni imbecili, poput shabir allyja kojeg je često jako zanimljivo slušati
ukazano ti je na debilnost pitanja još na prošloj stranici, ali vidim ne upija se.
to nije izgovor, ma koliko u tvojim ocima glupo pitanje bilo tvoje je da odgovoris ako znas odgovor, ako neznas nda nikom nista.
hamza je nepismeni imbecil (na nivou naika i yahye),
pa pogledaj onu debatu gore pa vidi ko je nepismen onaj ateista ili hamza, sve ce ti se samo reci.

znam da nije lahko slusati kad ti nego prodire u tvoja vjeorvanja i obara ih argumentovano logicki i naucno, to zna biti vrlo mucno :D za slusati.

reci mi brate dragi, kako Masina(DNA) da stvori auto(prirodni motor) u fabrici(prirodi) bez inzinjera(Boga)?

kako mozes vjerovati u ovo, da ti objasni kako vi ateisti vjerujete

iz ovoga
Image

u ovo
Image

bez kreatora

dok vjernici kazu za to se mora imati kreator koji razmislja.

isto tako vazi i za prirodne motore
Image

dali si ikad vidio da se motor sam od sebe stvori u fabrici bez inzinjera i radnika?
Image

DNA kao dokaz za inteligenti dizajn, Profesor sa Kambridza objasnjva

Naucnici pricaju o dokazima postojanja Boga u univerzumu
sema911s

#121 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by sema911s »

cackalica83 wrote:dokaza da postoji Bog ima na sve strane, pa cak mozemo da se uvjerimo svojim ocima u poslanstvo Muhammeda ovih dana

Poslanik Muhammed kaze:„To je jedan od predznaka Sudnjeg dana, i uskoro će doći vrijeme da će čovjek izići iz svoje kuće. pa prije nego se vrati kući, njegova obuća i njegov bič će ga obavijestiti o tome šta su njegovi ukućani poslije njega uradili." (Ahmed)

Znaci Muhammed najavio da ce obuca govoriti, a gle ovo

Image
Image

kako je Muhammed mogao znati za ovo ako nije obavijesten od strane Boga?

Poslanik kaze: "Doci ce vrijeme u kojem ce covjeku biti draze da odgaja psa nego dijete...." taberani i Hakim

Image

a vidi sta istrazivanja kazu:

Psi imaju prednost nad Djecom
Dogs take a lead over children
By Harmony Haveman
Friday, March 5, 2004 Posted: 1121 GMT ( 7:21 PM HKT)
http://edition.cnn.com/2004/WORLD/europ ... index.html

Zasto ljudi biraju prije pse nego djecu
Why are people choosing pets over kids?
March 5th, 2011, 6:00 am
http://themomblog.blog.ocregister.com/2 ... ids/80001/

"...Flexcin International, Inc., a company that makes natural supplements for humans and pets, saying that according to its recent survey, more Americans are electing to house dogs over kids."
iskreno za ovo pricajuce patike,. pa vi ste uz duzno postovanje,,. poprilicno bolesna osoba kojoj ni psihijatriska ustanova nemoze pomoc,. ja da sam na vasem mjestu bi se zapitao da ovo sto vam ja sada pisem nije neko preskazanje il sta vec tog sudnjeg dana kako vec jer negdje je i to zapisano,. pa sta bi ste rekli tek za navigaciju(kutija vam govori gdje ste, na koj visini ste kolikoa je temperatura, hocel bit kise vidite prostor okolinu oko sebe da nije taj navigaciski uredjaj nesto sto nam omogucava da vidimo bozijim ocima,.jer po vama je bog gore) , mp3 player cudo samo pjeva razne pjesme, razni glasovi, nikada da stane, samo mu ubacis neku stvar koju zovu baterija, u kojoj je neka struja, to su neki samotrceci samo piceci i ukrug ganjajuci elektroni koji su negativno naelektrisani i dok oni pice kroz provodnik nesto rade tangiraju i jana, seka, se cuje na slusalice, i onda se zapitate boze kako si janu sa onolikim sisiam stavi da pjeva na moje uho,..
mobitel kutija u kojoj je bog sakrio sva cuda koja je napravio i dao mi mogucnost da zarobim spremim sve sto mu udje kroz objektiv kamere(kvalitet zavisi koliko je bog imao posla i zivaca dal da napravi 3,2mpix kameru il vecu jos ako je napisao carl zeis onda se bas potrudio) da nepricamo o procesorima,,.
i onda navodis sliku bakterije koja ima kvacilo, neke pokretne elemente,.,

i jos navodis slike nekih zivotinja i pitas se sto su te zivotinje tako posebne sarene , e pa druze ako nevjerujes u evoluciju izadji u grad skockan, napickan, namirisan, sa mnogo para i probaj pokupit kaku zemsku,.
a onda odi go prljav neobrijan neokupan i bez marke
jer ta evolucija skontaj to je samo da bi se produzila vrsta,. jer koji je cilj da smo besmrtni i da nemozemo pravit nove generacije,. sex je glavni,. i ti sto imaju kazes ovi povelike, slice listu pa skontala zivuljka nije glupa ko ti,. komarac koliko god bio mali ima mogucnost nekog razmisljannja komuniciranja,.
ja nisam neki vjernik u tog boga sto svi vjerujete da je sisao na zemlju pa dao ljudima neke upute nacrte sta i kako da rade al da vjeruju u njega i velicaju,. pogledaj malo te religije kada je koja nastala i kako i pod kojim uticajem,. pogledaj nepristrasno,. vidjeces da je razlika izmedju svih malena skroz,. al do prve te price o religijama neces doci jer nema zapisa( tada jbga google nije postojao) jer sve te religije su nastale uz vatru, meso, klopu,. ljudi pricali prepricavali malo dodavali, jer ako puko vjerujes necemu nisi insan ,. ljudsko bice,. jer mi ljudovi imamo mogucnost da malo vise razmisljamo, imamo taj mozak koji ima te neurone i sta vec pa mozemo svasta skontat ,.
ja isto nevjerujem da smo nastali od te neke amebe, u nekoj barustini gdje je bio povoljan zivot vise vjerujem da je neko dosao posadoo sjeme svega sto vidis oko sebe,.al opet ko je toga doveo da nas posadi kako je on nastao,., kako je bog nastao,.., pa onda slegnem ramenima i kazem sebi jbga ono za baru jednostavnije za skontat, prihvatit nego trazit nekoga po univerzumu,.
sema911s

#122 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by sema911s »

zasto potencira ovu bakteriju jesil ti ikada vidio tu bakteriju uzivo na mikroskop kako izgleda slicnost stvarne bakterije i ove iz auto cad je pa tak rec nula bobaka,. znas li koji je sastav te bakterije kako izgledaju njini organi,. za sta joj sluzi ova kuka(hook) sta joj je p ring sta rod a sta ms ring il ovi motor complex koji ovako meni studentu masinstva 2 god., slici na elektro motor,. pa pogledaj tu bakteriju iz drugog ugla i ako nadjes slicnost sa ovom motorom svaka ti dala,. znas li kako se bakterije krecu, kako hrane kako razmnozavaju, i ako su bakterije imaju neka cula, osjetila nesto sto im govori kako da prezive neke uvjete,. najlakse ces vidjet te bakterije u wc solji jer su to najpristupacnije i najotpornije bakterije i recimo da znas sastav cilit banga,. otrova koji da popije pruzio bi papke za po sata,. i ta bakterija prezivi taj otrov kako ona prezivi a vjernik ne prezivi,. jel to do tvog boga il bakterinog ciji je caci bog,.
onda pogledaj stomacnu(zelcanu kiselinu) sigurno znas sta je u narandzastoj boci je upakovana u prodavnici i moras sa njom oprezno baratat i kako ta kiselina sada obitava u nasem organizmu, a ako je slucajno dofatis rukom ode ruka papa,. kako to u stommaku nista i tim bakterijama nista dole,.
hajd malo razmisli i ja vako navijacki pitaj boga sta ovaj sema palamunda
cackalica83

#123 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

sema911s wrote: iskreno za ovo pricajuce patike,. pa vi ste uz duzno postovanje,,. poprilicno bolesna osoba kojoj ni psihijatriska ustanova nemoze pomoc,. ja da sam na vasem mjestu bi se zapitao da ovo sto vam ja sada pisem nije neko preskazanje il sta vec tog sudnjeg dana kako vec jer negdje je i to zapisano,. pa sta bi ste rekli tek za navigaciju(kutija vam govori gdje ste, na koj visini ste kolikoa je temperatura, hocel bit kise vidite prostor okolinu oko sebe da nije taj navigaciski uredjaj nesto sto nam omogucava da vidimo bozijim ocima,.jer po vama je bog gore) , mp3 player cudo samo pjeva razne pjesme, razni glasovi, nikada da stane, samo mu ubacis neku stvar koju zovu baterija, u kojoj je neka struja, to su neki samotrceci samo piceci i ukrug ganjajuci elektroni koji su negativno naelektrisani i dok oni pice kroz provodnik nesto rade tangiraju i jana, seka, se cuje na slusalice, i onda se zapitate boze kako si janu sa onolikim sisiam stavi da pjeva na moje uho,..
mobitel kutija u kojoj je bog sakrio sva cuda koja je napravio i dao mi mogucnost da zarobim spremim sve sto mu udje kroz objektiv kamere(kvalitet zavisi koliko je bog imao posla i zivaca dal da napravi 3,2mpix kameru il vecu jos ako je napisao carl zeis onda se bas potrudio) da nepricamo o procesorima,,.
i onda navodis sliku bakterije koja ima kvacilo, neke pokretne elemente,.,

i jos navodis slike nekih zivotinja i pitas se sto su te zivotinje tako posebne sarene , e pa druze ako nevjerujes u evoluciju izadji u grad skockan, napickan, namirisan, sa mnogo para i probaj pokupit kaku zemsku,.
a onda odi go prljav neobrijan neokupan i bez marke
jer ta evolucija skontaj to je samo da bi se produzila vrsta,. jer koji je cilj da smo besmrtni i da nemozemo pravit nove generacije,. sex je glavni,. i ti sto imaju kazes ovi povelike, slice listu pa skontala zivuljka nije glupa ko ti,. komarac koliko god bio mali ima mogucnost nekog razmisljannja komuniciranja,.
ja nisam neki vjernik u tog boga sto svi vjerujete da je sisao na zemlju pa dao ljudima neke upute nacrte sta i kako da rade al da vjeruju u njega i velicaju,. pogledaj malo te religije kada je koja nastala i kako i pod kojim uticajem,. pogledaj nepristrasno,. vidjeces da je razlika izmedju svih malena skroz,. al do prve te price o religijama neces doci jer nema zapisa( tada jbga google nije postojao) jer sve te religije su nastale uz vatru, meso, klopu,. ljudi pricali prepricavali malo dodavali, jer ako puko vjerujes necemu nisi insan ,. ljudsko bice,. jer mi ljudovi imamo mogucnost da malo vise razmisljamo, imamo taj mozak koji ima te neurone i sta vec pa mozemo svasta skontat ,.
ja isto nevjerujem da smo nastali od te neke amebe, u nekoj barustini gdje je bio povoljan zivot vise vjerujem da je neko dosao posadoo sjeme svega sto vidis oko sebe,.al opet ko je toga doveo da nas posadi kako je on nastao,., kako je bog nastao,.., pa onda slegnem ramenima i kazem sebi jbga ono za baru jednostavnije za skontat, prihvatit nego trazit nekoga po univerzumu,.
iskreno za ovo pricajuce patike,. pa vi ste uz duzno postovanje,,. poprilicno bolesna osoba kojoj ni psihijatriska ustanova nemoze pomoc,.
ako ti kazem, ja sam poslanik i dobijam informacije o buducim dogadjajima, ako ti kazem neke stvari hoce li mi vjerovati onda da sa zaista poslanik. ako ti kazem, sledece godine 15 juna ces slomiti desnu nogu igrajuci fudbal, noga ce ti puci na dva dijela. i ti na to samo mahnes glavo, glupost, kad ono bas se desi tako kako sam ti rekao. a ti kaze

poprilicno bolesna osoba kojoj ni psihijatriska ustanova nemoze pomoc

imali to smisla, umjesto da se zapitas pa kako je to mogao znati , ti to kritikujes.
pogledaj malo te religije kada je koja nastala i kako i pod kojim uticajem,. pogledaj nepristrasno,. vidjeces da je razlika izmedju svih malena skroz,.
zato sto je bozija poruka jedna te ista pa zato su slicne ali su ljudi nakon smrti svojih poslanika mijenjali tu relgiju i stvarali nove pa tako imamo razlicite vjere podijeljene od ljudi ali su ipak zadrzali istu poruku pa cak i nakon iskrivljenja svojih svetih knjiga.

ja isto nevjerujem da smo nastali od te neke amebe, u nekoj barustini gdje je bio povoljan zivot vise vjerujem da je neko dosao posadoo sjeme svega sto vidis oko sebe,.al opet ko je toga doveo da nas posadi kako je on nastao,., kako je bog nastao,.., pa onda slegnem ramenima i kazem sebi jbga ono za baru jednostavnije za skontat, prihvatit nego trazit nekoga po univerzumu
taj neko je Bog

a sta on kaze za sebe

Bog kaze:
1. Reci: "On je Allah – jedan!
2. Allah je Utočište svakom!
3. Nije rodio i rođen nije,
4. i niko Mu ravan nije!"
red evil

#124 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by red evil »

Pgledajte samo svoje tijelo i imate dokaze o postojanju Boga. Npr. da nema pljuvacke bil bi tesko gutat, da nema sluznih zlijezda u nosu- tesko bi se disalo, da nema trepavica- tesko bi mogli gledat jer bi prasina ulazila u oci dlacica u nosu - opet bi tesk disali jer bi nos bio pun prasine. I sad se postavlja pitanje, kak to da tijelo samo zna? Ili, ipak, postoji visa sila koja je to stvorila?
bambina78

#125 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by bambina78 »

red evil wrote:Pgledajte samo svoje tijelo i imate dokaze o postojanju Boga. Npr. da nema pljuvacke bil bi tesko gutat, da nema sluznih zlijezda u nosu- tesko bi se disalo, da nema trepavica- tesko bi mogli gledat jer bi prasina ulazila u oci dlacica u nosu - opet bi tesk disali jer bi nos bio pun prasine. I sad se postavlja pitanje, kak to da tijelo samo zna? Ili, ipak, postoji visa sila koja je to stvorila?
Pa i da se svi sloze da je to neka visa slozila, opet to nije dokaz da visa sila od nas trazi obrazac odredjenog ponasanja, oblacenja, niti da ce nas nagraditi ili kazniti posije smrti.
Post Reply